Sjećate li se 3.5GB vrama ? ili se i to tako brzo zaboravilo
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Oprosti, ali kakve to veze ima s ovom raspravom?
Zezancija na prethodni odgovori Tonči-a
Jako lijepo s tim da još nisu izašli ni driveri ni igra haha
cemu toliki pad perfomansi na 4k? 2k i 2,5k razlika je 25% a na 4k 5% vs gtx1070(vulkan)?
Vjerojatno VRAM malo zeza.
Problem kad vram zeza je to sta se to slabo vidi u prosjecnom frameratu, a totalno degradira kvalitetu gameplay-a... Znaci vram kad ga fali puno zeza...
Još kad dođe DX12 support za BF1 radit ce samo tako. Dice jako dobro optimizira igru sa obzirom kako izgleda.
cemu toliki pad perfomansi na 4k? 2k i 2,5k razlika je 25% a na 4k 5% vs gtx1070(vulkan)?
Vjerojatno VRAM malo zeza.
Problem kad vram zeza je to sta se to slabo vidi u prosjecnom frameratu, a totalno degradira kvalitetu gameplay-a... Znaci vram kad ga fali puno zeza...
Ne bih rekao da se slabo vidi, jer u tom slučaju min. framerate drastično pada na sitne brojke zbog transfera po sabirnici, a to direktno spušta i prosječni framerate.
Inače, ovdje problem može biti i na drugim mjestima, ali to ne može znati nitko tko ne profilira run igre i provjeri.
Krivo Tonci, kad fali vrama imas stuttering dok vuce nove podatke u vram, na average fps to utjece jako malo.
Imao sam to sa GTX 760 u Bioshocku, average fps je u jednom slucaju bio 62-63, a u drugom ~65 s tim da je ovo prvo bilo neigrivo. Vram naravno pun u prvoj situaciji..
s AMD eventa u koreji danas:
- PowerColor Devil series will have 1367mhz factory OC
- HIS Roaring series will have 1342mhz factory OC
- XFX Black series will have 1328mhz factory OC
- There was no information about Sapphire Nitro factory OC.
Also non-reference cards will be in market ETA 7/27 (in Korea at least)
Vidjet ćemo koliko će se moć zapravo overclockat manually...
S druge strane Nvidia's GTX 1070 and 1080 DisplayPorts incompatible with HTC Vive -> http://www.techspot.com/news/65470-nvidia-gtx-1070-1080-displayports-incompatible-htc-vive.html
S tim da daju 3 godine gare, dobijes je na visokom clocku uz tri venta i mocan backplate pa jel moze bolje
S tim da daju 3 godine gare, dobijes je na visokom clocku uz tri venta i mocan backplate pa jel moze bolje
Ma taj PowerColor je šiznuo skroz, zar ne znaju da je kod AMD boost svega max 50 Mhz...
Ja cekam Msi rx 480 X i nadam se da ce se msi potrudit kao i kod 970 serije gdje nemam niti jedan prigovor.
Nemora bit nikakav ludi tvornicki OC samo da ima dovoljno prostora da ja to sam kvalitetno postelam :)
hehe pa tebi se nece skuzit ako je ubodes
Ma sve ovo sto radi AMD je uzbudljivo i pomalo neocekivano...jesi li ti iskreno ocekivao takve Vulkan performanse na DOOMu sa rx 480?A tvoj model je pregazio gtx 1070....sta vise rec.
Uskoro nam dolazi Deus Ex on je koliko znam nativno dx12....
Sa druge strane nvidia samo dize brzinu i to je to.....
Ma sve ovo sto radi AMD je uzbudljivo i pomalo neocekivano...jesi li ti iskreno ocekivao takve Vulkan performanse na DOOMu sa rx 480?A tvoj model je pregazio gtx 1070....sta vise rec.
Uskoro nam dolazi Deus Ex on je koliko znam nativno dx12....
Sa druge strane nvidia samo dize brzinu i to je to.....
Ne to nije nočekivano ako pratiš tehnikalije, onda znaš da je AMD GCN grafička arhitektura i dizajnirana za ovakve budučeMantle stil kerefeke kao Vulcan ili DX12.AMD GCN arhitektura je dizajnirana još tamo 2010 godine, a prva GCN grafa je izašla u 2011 godini.
Dakle AMD je dizajniral GPU za budučnost, kratko i jasno zamisli si da je Nvidia bilo koji super-automobil, na drugoj strani AMD GCN je jedan i jedini Koenigseeg One:1 mega-automobil.
Ja sam sebi uredio konfu. Baš dns došao računar samo se još nereferentne rx 480 8Gb čekaju.
Mislim da sam dobro izbalansirao za full hd igranja.
Dugo sam razmisljao koju grafu ali kako pratim ovu temu izgleda da je amd napravio dobar posao sa
rx 480 grafičkom karticom. Povoljna, mali potrošač i naravno dovoljna za full hd gaming.
Lova ostavljena po strani za onu koja bude najtiša, najveća garancija i dobar tvornički oc. :D
Pa ok vama je takav boost na Polarisu bio ocekivan meni nije nakon sto sam imao 290 tri-x pa gtx 780 pa gtx 970....moja ocekivanja su bila ipak niza i drago mi je da sam ja iznenadjen DOOM performansama na rx 480 a vi niste ;)
Inace koristio sam Mantle gdje god je bio dostupan sa 290 tri-x
rezolucija je skalirana na -50%! dakle taj fps sto vidite si prepolovite za 2x!
na ultra detaljima u bf mp niti jedna kartica ispod fury-x nema kaj traziti ako zelis stabilnih 60fs-a!!lp
edit, da prevedem koma!
Stjepanje nisi u pravu.....prouci skaliranje u novom BF
Mislis +50%? Zašto bi stavili u advanced settings da mozes igru skalirati na najviše 100% ako nije +
EDIT: prestigli me..
Sry nisam vidio da ide do samo 100! Isprike! Onda ubijalp

Evo testirali i Rusi novi Vulkan...i sad pgle GTX 960 vs GTX 770 vs GTX 760
FUJ
Tuga i jad, tako dobra kartica 780ti na dnu liste
Dobro gdje je graf s dx apiem? Kakve veze ak na vulkanu ne radi dobro?

Dobro gdje je graf s dx apiem? Kakve veze ak na vulkanu ne radi dobro?
Kakvim mrtvim DX apijem?
kaj to ne radi na tome? samo vulkan/gl?
Evo testirali i Rusi novi Vulkan...i sad pgle GTX 960 vs GTX 770 vs GTX 760
FUJ
R7 370 jeftinjara slabija od 270 je za petama 960 baš loše...