AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 819.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako sam sretan što nitro nije srebrna - užasno je izgledala, no po najavama se očekuje i toxic (te možda još jedna) koje bi trebale bit nabrijanije od nitra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
MEGATAMA kaže...

Strava....u dx12 je ova referentnjaca demolirala Maxvell...kada dodju nereferentni brzi modeli razlika ce bit jos veca.Nvidia uistinu nije gledala u buducnost...

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/72889-radeon-rx480-8gb-performance-review.html

Nije da kvarim veselje, ali ako pogledaš Hitman i Rise of Tomb Raider vidjet ćeš da je u Hitmanu na DX12 FPS porastao za cijela 3 frejma, a u Tomb Raideru je FPS čak i pao za 1 frejm. A Maxwell ima identične rezulate u DX11 i DX12 tako da je RX 480 bolja i u DX11. Demoliranje u ovom slučaju nema nikakve veze s DX 12 API-jem več je RX 480 hardwareski jača. Makar osobno ne bi 5-7% brže rezultate nazvao demoliranjem sad, da je to nekih 20-25% brže onda da.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 14:52 (JozoBozo121).
11 godina

Ne, napredak je osjetan u Tomb Raider na DX12 za 480. Hitman je opcenito AMD naslov i valjda jedina igra u kojoj 480 opako pobjedjuje 970, stoga mislim da su je svi recenzenti obavezno ukljucili, da se prosjek razlike izmedju 970 i 480 smanji. I to je skroz ok, posto je vecina developera vise naklonjena Nvidiji.

Evo link za Tomb Raidera, namjesteno minuta i sekunda, prvo DX11, nakon toga ide DX12:

Da, avarage je malo manji jer je max. dosta manji, no zato duplo veci min. fps, odnosno min. fps na razini 970 u DX11.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 14:55 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Ja sam gledao ovaj link što je on poslao jer je spomenuo DX12, usporedi DX11 i DX12 i vidjet ćeš da je average u Hitmanu porastao za 3 frejma. U ovom videu je čak pao za tri frejma što si ti poslao. Dobro je da min. FPS raste jer što ti znači veliki average ako ti igra tu i tamo štucne.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 14:56 (JozoBozo121).
17 godina
MEGATAMA kaže...

Ja cu eventualno prodat svoju 970 u Hr i kupit ovdje u Berlinu recimo MSI 480.....

I vise je nego ocito da maxvell nece imat sta radit u pravim dx12 naslovima...

I bas si razmisljam....gdje je dx12 verzija Pcarsa....dx12 Witcher 3 itd?

Nvidijin stisak je toliki da nisam mogao niti sanjat...

Recenzenti prikrivaju trothlanje i dizu vent 100% i onda takve bencheve uvrstavaju u recenzije i navode postignute temperature?

Dok sa druge strane za amd koriste stare drivere,defolt brzinu ventova itd....

GO RED OR GO TO BED!! 

Koliko para i kada bi to bilo?

Je da je već outdated pošto je izašla nova generacija, ali za one koji se igraju u 1080p mislim da će još neko vrijeme sasvim dobro držati vodu :). Za moje potrebe bi npr. bila sasvim OK slijedeće 2 godine minimalno. 480tka je jača, ali barem kod nas su malko lihvarske cijene :p. Skoro sam juče naručio EVGA GTX 970 sa http://www.bit-service.de , imali za 239€, samo što nemaju poštarinu za HR, kažu kontaktirati ih za zemlje koje nisu na popisu jer šalju bilo kuda. Pošaljem upit, ali odgovora nisam dobio i u međuvremenu prodali, više je nema na popisu :P.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Prosjecan boost naspram gtx 970 u dx12 je 

27% u 1080p

29% u 2K

Imate grafikon na zadnjoj stranici recenzije koju sam linkao...

I to je referentnjaca u pitanju....kolika ce onda bit razlika na brzim nereferentnim modelima?

Nije mi tesko zamislit da to naraste i na 40% u korist rx 480 a to je suluda razlika uzevsi u obzir da je rx480 nekakva medium serija.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pričekaj i neke drivere kroz 2-3 mjeseca, da se to malo bolje uklopi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jasno. Evo i za Hitmana, isto taj video, namjesteno vrijeme:

Tolko kolko se smanji avarage poraste min. fps. I ovdje je ta razlika minimalna, cca 1.5fps 

Veca razlika se ja mislim vidi u 1440p, gdje DX12 ne smanjuje performanse koliko DX11 i tu se vidi lijep odmak od 390/970.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 15:08 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

27% u 1080p

29% u 2K

I to je referentnjaca u pitanju....kolika ce onda bit razlika na brzim nereferentnim modelima?

Nije mi tesko zamislit da to naraste i na 40% u korist rx 480 a to je suluda razlika uzevsi u obzir da je rx480 nekakva medium serija.

Ali što uspređuješ DX12 protiv GTX 970 kad i u DX11 pobjeđuje za taj postotak. U ovom tvom reviewu što sli linkao je rast performansi u Hitmanu zbog DX12 cijelih 4%, a u Fičekovom videu je fps čak pao 3% što je vrlo inkonzistentno, nekom pada nekom raste. Tako da su osim u Ashesu DX12 nigdje nije iskazao nekim rastom performansi, izuzev min fpsa u Tomb Raideru.

RX 480 je u tim igrama jednostavno brža bez obzira na API, tako će i ostati dok ne dođe još DX12 igara koje je ga bolje upotrijebiti. Pitanje je je li GTX 970 u tom reviewu clockana jer se GTX 970 bez problema digne po 150, 200 MHz što daje veliki rast performansi. Većina RX 480 ako je istina (daj Bože da je) će se moći dignuti na min. 1400MHz, a oni malo bolji primjerci i na 1500 pa prema 1600 čak ako bude zlatna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 15:08 (JozoBozo121).
11 godina

Nije DX12 tolko dobar za sada da. Izgleda da u ovo malo igara pokusava balansirati fps, smanjuje max., povecava min. fps, sto je dobro za ekipu sa 60Hz monitorima, a lose za one sa 120+ Hz.

Nakon pogledanih jedno 5-10 recenzija jedna stvar je jasna. Hoce li 480 biti sporija ili brza od 970 za 0.5 - 5% zavisi iskljucivo o tome koje igre i koliko broj igara je uzet te radi li se razlika vs stock nereferentnih ili referentnih 970 i 390. Sveukupno se nema sta drugo rec, nego da je referentna 480 tu negdje sa 970 i 390.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 15:25 (The_Fichek).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

U onom prijasnjem linku pise da je razlika u testovima tolika jer je dio recenzenata koristio stare a dio nove drivere...

Recimo Forza Horizon 3,Gearsi,Scalebound itd itd ce svi koristit samo dx12 pa bi se moglo desit da dx11 postane irelevantan brze nego smo mislili i tu onda amd dobiva ogromnu prednost a nvidia gubi svu dx11 prednost a samim time i recimo moja 970.....ili smatrate da je moje razmisljanje pogresno i nelogicno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

27% u 1080p

29% u 2K

Kad bude taj dx 12? I kako dovraga znate da bude takav boost?

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Sve pada u vodu ako nvidija uspije integrirati shitworks u DX 12. Onda će GTX 970 ponovno biti uber 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Point-X kaže...
MEGATAMA kaže...

27% u 1080p

29% u 2K

Kad bude taj dx 12? I kako dovraga znate da bude takav boost?

Kak misliš kad bude? Pa igramo se na njemu pola godine.

10 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Dajte ljudi, tek je kartica izašla a već krećete sa uljepšavanjima, ''treba čekati drivere'', ''treba čekati nereferentne verzije'', grafčka ima probleme sa power consumptionom preko PCI-e sabirnice, performanse su tu negdje GTX sa GTX 970, ne mogu razumjeti kako se AMD-u stalo događaju ovakva sranja. Uopče mi ih nije više žao.

Stvaram prijatelje i neprijatelje.

2 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Većina gameworks modula je vec kompatibilna sa DX12, tako da ćemo uskoro vidjeti gameworks i u DX12 igrama. A s obzirom koliko se Battlefield 1 povezuje s GTX grafičkama i Nvidiom lako je da će ove godine to biti TWIMTBP naslov.

17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Dajte ljudi, tek je kartica izašla a već krećete sa uljepšavanjima, ''treba čekati drivere'', ''treba čekati nereferentne verzije'', grafčka ima probleme sa power consumptionom preko PCI-e sabirnice, performanse su tu negdje GTX sa GTX 970, ne mogu razumjeti kako se AMD-u stalo događaju ovakva sranja. Uopče mi ih nije više žao.

Pa nitko ne uljepšava, svi smo se više manje složili da su ove referentne šuga kpja nije trebala na tržište. Srećom pa će nestati u roku od mjesec dana. Nestrpljivi to jedini kupuju, osobno ih ne kužim. Plaćaju previše odmah po izlasku i kupuju beta modele. Nema smisla. Nereferentne će biti prava stvar kao i uvijek...ne treba bježati od toga. Misliš da to nebudu best buy modeli?

11 godina

Primjetio sam jos jednu stvar, nigdje se 480 ne usporedjuje sa max. OCanom 970. Najdalje je islo par recenzenata (Paul's Hardware, Awesomesauce Network, JayzTwoCents) koji su je usporedjivali sa stock EVGA SSC i SC ciji Boost ide na cca 1300Mhz i tu je sveukupna razlika bila onih +/- 0.5%.

S obzirom na to, clockana nereferentna 480 mislim da ce opet biti tu negdje sa posteno clockanom nereferentnom 970. 480 bi trebala biti nesto jaca, samo ako se bude clockala ne do 1400, nego do cca 1500Mhz.

Zakljucno, 480 je super grafa, ali trenutno, sve i kada dodju nereferentni modeli, mislim da nece biti hit naspram 970 cije su cijene kolko vidim po komentarima svugdje snizene.

Sreca pa je potrosnja na razini 970 pa vise nema onih koji ce rec, sve je to divno, ali 970 trosi 100W manje.

Sreca pa su poboljsali softver pa i tu vise nebi trebalo biti prigovora, makar jos nemaju pravi odgovor na Shadowplay.

Znaci famozna DX12 podrska i ajde punih 4GB te mogucnost odabira 8GB varijante je po meni i kolko vidim po komentarima puno ljudi, mali dealbreaker kod 480 vs 970, pogotovo onima koji ne mijenjaju cesto grafe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 15:28 (The_Fichek).
16 godina
XXX kaže...

PA jedino što sam ja vidio i igrao dx 12 je Rise of Tomb Raider i Hitman. Ali koliko sam shavtio to nisu igre rađene u dx12 nego sam patchane. Isptravitie me ako sam u krivu.

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

GTX 970 nebu još dugo, to se rasprodaju zalihe. Dolazi 1060 sa 3gb i 6 gb vrama 250-300 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Point-X kaže...
XXX kaže...

PA jedino što sam ja vidio i igrao dx 12 je Rise of Tomb Raider i Hitman. Ali koliko sam shavtio to nisu igre rađene u dx12 nego sam patchane. Isptravitie me ako sam u krivu.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_12_support

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

2.5* i 5.5* ;P

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

2.5* i 5.5* ;P

Ne bude tak jer je ovo GP 106 čip koji će biti vjerojatno ful otključan na 1060 tako da se toga ne moramo bojat.

11 godina

Nekako sumnjam da ce 1060 biti bolja od 970, a mogla bi biti bolja, ako ce ostati chip sa 1070 u sto sumnjam.

10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nekako sumnjam da ce 1060 biti bolja od 970, a mogla bi biti bolja, ako ce ostati chip sa 1070 u sto sumnjam.

Biti će GP 106, izvješća pokazuju 1024 jezgri na malo većem taktu sto će otprilike dati pola performansi 1080-ke.

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ok, a zašto neki od vas misle da će Ati ( RX480) raditi bolje u dx 12? Čitam to već neko vrijeme i nije mi jasno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
XSX kaže...
Chronosus kaže...
The_Fichek kaže...

Picajzla te zeki malo, chill :)

Evo ja mislim jedinog reviewa CF 480 za sad:

Tamo di funkcionira je uvijek brze od 1070, u nekim igrama je avarage fps na razini 1080.

Da, to nije baš dovoljno dobro. Tu je negdje kao i 1070, osim što je u europi jedan 480 oko 300 eura (kod nas i skuplji), a 1070 530 eura.

Potrošnja, buka, zagrijavanje, kompatibilnost je sve na strani 1070.

U svakom slučaju, neisplativo.

Nisu tu negdje nego je CF 480 u prosjeku 14% jaci od jedne 1070 nakon sto dodu nereferentne to ce bit jos gori rezultat za 1070,to sta vuce vise energije je drugi par rukava neke ljude jednostavno za to nije briga.Trenutno za te novce nema bolje kartice vidjet cemo kad bace van 1060 ali da je jednaka 480 opet ce rx 480 bit u prednosti sta se tice dx12.

Kolko ja vidim ovisi o igri: negdje je nešto bolji 1070, negdje CF 480. U dosta igara uopće gotovo nema razlike između CF i single kartice (kažu tekk 6/16 igara se skaliralo s drugom karticom). Možda to riješe driverima, možda ne, al opet ispada dosta nepouzdanije rješenje. Čak kad su uzeli samo igre koje iskorištavaju drugu karticu razlika u performansama je 5-10% na strani CF 480.

Jedina igra kolko vidim u kojoj CF drastično nadmašuje 1070 na svim rezama je Crysis 3. Vidjet ćemo kakva će situacija biti kad updateaju drivere.

Čak i kad se uzme u obzir cijena u dolarima 2x480 za sad nije isplativija kupnja fps/$

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480_CrossFire/20.html

A kad uzmeš europske cijene postane potpuno neisplativa. Single 480 je druga priča.

U svakom slučaju 2x480 je potpuno nekonzistentno rješenje.

A što se tiče potrošnje uzet ću rastrošnije rješenje ako je isplativije... a ovo to nije.

Da je AMD izdao single karticu koja je performansama otprilike na razini 1070, skuplja 80 eura sa skoro dvostruko većom potrošnjom jel bi itko rekao: "dobar posao AMD", i da li bi to itko kupio? Da ne govorim da su pričali da je CF 480 konkurencija 1080, a ne 1070.

Ja generalno navijam za underdoga al ova cijenovna politika u europi, a pogotovo u hr me totalno raspizdila. Da je kartica 1600-1700kn bila bi pun pogodak.

Sve kaže u techpowerup-ovom zaključku (i opet, to je s cijenom za us tržište):

At just $398, about the same price as the cheapest GeForce GTX 1070 you can find, or $478 for a pair of 8 GB cards like those we have, Radeon RX 480 CrossFire is not a viable solution if you plan to buy two cards upfront. When averaged over all our games, it is consistently slower than a single GeForce GTX 1070 at all the resolutions that matter - 1080p, 1440p, and 4K. Instead of buying two cards upfront, you're much better off putting your monies into a single GTX 1070, not just for better performance but to dodge the spectre of application multi-GPU support, which continues to haunt both SLI and CrossFire.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 15:42 (Chronosus).
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

O cemu ti pricas, pa i ovako je pun pogodak...budi uvjeren da ce svi koji dolaze sa slabijih konfi npr. R7 i r9 modela i gtx 960 kupiti rx480 ili 470...oni kojima ce u međuvremenu prdnuti r9 390/390x ce ti isto kupiti rx480...a oni kojima prdne 970-ka,mislis da ce kupiti opet 970?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Point-X kaže...

Ok, a zašto neki od vas misle da će Ati ( RX480) raditi bolje u dx 12? Čitam to već neko vrijeme i nije mi jasno.

Jer ima hardwaresku prednost, odlicno radi u async computeu koji je esencijalan za DX12, Nvidia je nešto pokušala "imitirati" sa Tomb Raiderom ali ne ide baš

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Znači šta, imamo novu best buy karticu:

GTX 970

Stvaram prijatelje i neprijatelje.

4 8 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice