AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.949
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Jebate al je ovo i dalje zahtjevna igra 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
The_Fichek kaže...

koristi od HBM. Gameri to jednostavno za sada ne primjecuju, a valjda ce primjetit kada bude vise grafa sa HBM pa onda i developeri krenu optimizirat za tu memoriju.

HBM je koristan na visokim rezolucijama. Ništa tu developeri ne mogu optimizirati, to je pitanje hardvera. Naravno, cijena FuryX je previsoka sada.

11 godina

Koristan je, ali s obzirom na ogroman bandwidth mislim da bi trebao biti korisniji. Meni je logicno da mogu optimizirat jos sve i svasta, ali naravno da nije lako.

16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Koristan je, ali s obzirom na ogroman bandwidth mislim da bi trebao biti korisniji. Meni je logicno da mogu optimizirat jos sve i svasta, ali naravno da nije lako.

Nije uopće logično, a ni lako ili teško, nego je nemoguće. :) Developer nema što optimizirati za memoriju. 

13 godina
protjeran

pa nije valjda mislio doslovno na memoriju vec sam engine, igru, level design bla bla...a ne da udes u neku praznu sobu a tamo 2fps-a, gpu usage na 20% i sl sheme!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

koristi od HBM. Gameri to jednostavno za sada ne primjecuju, a valjda ce primjetit kada bude vise grafa sa HBM pa onda i developeri krenu optimizirat za tu memoriju.

Stjepanj kaže...

pa nije valjda mislio doslovno na memoriju vec sam engine, igru, level design bla bla...a ne da udes u neku praznu sobu a tamo 2fps-a, gpu usage na 20% i sl sheme!

?

13 godina
protjeran

ja se nisam dobro izrazio sry, memorija je dio necega ne, i kad vidis te enormne specifikacije HBM-a koje su van pameti covjek pomisi da tako na papiru ce sigurno donijeti nekakav skok u perfomansama, no nazalost to nije tako, mozda kad igre budu po 500gb i trazile po 20gb video rama ce to utjecati na brzinu(siguran sam da bude), ovako nam ostaje samo donekle maximalna optimizacija neke igre da iskoristi koliko god moze taj hw! a sad kako izvuci jos koji fps iz hbm-a kroz sam engine ovisi o njemu i onome koji nesto stvara u njemu ne? koliko vidim neke "masivne igre" jako leze Radeonu predpostavljam zbog te propusnosti!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

HBM donosi napredak tamo gdje je memorijska propusnost usko grlo. Što je propusnost veći problem, to će HBM imati veći utjecaj. Na FullD je to često nebitno (iako će se i to mijenjati), ali na 4K i više se to itekako osjeti. To ti je iz istog razloga iz kojeg se FuryX u 4K bolje ponašao od 980Ti i iz kojeg je 980Ti/TitanX daleko manje ugrožen od 1080 na visokim rezolucijama, nego na nižima. Masivne (ako misliš na Ashes) bolje se ponašaju jer Radeon ima super tehnologiju koju koristi ta igra (DX12 je). Ali da, što viša rezolucija, to bolje.

11 godina

Developer moze napraviti efikasnije kodove po procesor pa tako vjerujem i za memoriju ne? Ima dosta komandi u dosta jezika kako da komp dohvati koju memorijsku adresu ne? Pa onda se valjda nekako moze iskoristiti ekstremno brza HBM memorija?? Slazem se da je najbitniji sami chip, ali eto, meni je jednostavno logicno da se po specifikacijama tolko bolji hardver, tj. memorija, moze bolje softverski iskoristiti. Isto tak vjerujem da do toga nece doci, dok got Nvidia ne izbaci grafu sa HBM memorijom.

16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Developer moze napraviti efikasnije kodove po procesor pa tako vjerujem i za memoriju ne? Ima dosta komandi u dosta jezika kako da komp dohvati koju memorijsku adresu ne? Pa onda se valjda nekako moze iskoristiti ekstremno brza HBM memorija?? Slazem se da je najbitniji sami chip, ali eto, meni je jednostavno logicno da se po specifikacijama tolko bolji hardver, tj. memorija, moze bolje softverski iskoristiti. Isto tak vjerujem da do toga nece doci, dok got Nvidia ne izbaci grafu sa HBM memorijom.

Ne, ne ide tako. :)

11 godina

Dobro kak ide?? 

16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Dobro kak ide?? 

Jako, jako pojednostavljeno: DirectX11/OpenGL: developer ne može odlučiti ništa kad je u pitanju memorija na grafičkoj kartici, sve radi driver. Kôd kaže: "kreiraj mi ovu teksturu" i ona se kreira u RAM-u i kopira u VRAM. Programer ne odlučuje niti kad će tekstura biti kopirana ili obrisana iz memorije, driver je glavni. Neimanje kontrole ide toliko daleko da ne možeš zapravo znati koliko je memorije stvarno adresirano, koliko je i kad će biti oslobođeno i sl. DirectX12 daje više kontrole nad memorijom, ali optimizacija za vrstu memorije nema smisla ovdje. Uvijek je dobro imati veću propusnost sabirnice, a to se jednostavno vidi kod velikih resursa, što u pravilu znači visoke rezolucije, kompleksni shaderi za svašta i sl. 

11 godina

Aha.. Fala na info. Nisam znao da driveri imaju tolku kontrolu.

16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Aha.. Fala na info. Nisam znao da driveri imaju tolku kontrolu.

O da. Par puta sam ovdje linkao svoj test za DX11 i OpenGL video memoriju, u vrijeme kad je 970-fijasko bio aktualan: DirectX11 driver bi uredno stopirao punjenje memorije preko 3.5GB, iako bih ja zatražio (u "igri") 4. Driver ima toliku kontrolu da odlučuje što će se i kada koristiti iz video memorije. S druge strane, OpenGL driver bi uredno na 970 napunio 4GB. Kad bih u DX11 verziji zatražio 5GB, popunilo bi se ponekad 4, a ponekad bi ostalo na 3.5, ovisno o dimenzijama teksture koju učitavam. :)

Kontrola je takva da programer zapravo, osim po performansama, ne zna jel' mu resurs u RAM-u ili VRAM-u. :)

13 godina

pozz da li je normalno da mi r9 390 ide do 95C ?
Kuciste ima dobar airflow itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
tomislavivic kaže...

pa ono, ne bas, iako je toj uzasnoj gigabajt verziji pod normalno 85°c...barem po videnim recenzijama!lp

13 godina
Stjepanj kaže...
tomislavivic kaže...

pa ono, ne bas, iako je toj uzasnoj gigabajt verziji pod normalno 85°c...barem po videnim recenzijama!lp

slazem se ocajna je kartica, nikad vise GIGABYTE, inace nisam osjetljiv na ventilatore i slicno ali ova tu zuji kao luda.
Ima li sanse da to prodje pod garanciju jel kartica je stara cca 2mjeseca?

13 godina
odjavljen
tomislavivic kaže...
Stjepanj kaže...
tomislavivic kaže...

slazem se ocajna je kartica, nikad vise GIGABYTE, inace nisam osjetljiv na ventilatore i slicno ali ova tu zuji kao luda.
Ima li sanse da to prodje pod garanciju jel kartica je stara cca 2mjeseca?

I meni je isla toliko temperatura, dok nisam otvorio kuciste, oprzio sam se od gygabite dobro, ali gotovo je sada. Ako hoces dobre temeprature otvori kuciste, meni sada samo witcher baca preko 80c, dok ostale igre ne prelaze 70c. Moraces cesto cistiti iznutra kompjuter, jer se prasina mnogo skuplja, ni ja nisam kupio komp da bi drzao kuciste otvoreno, ali sta je tu je. Medjutim moja gigabajtica se ne cuje mnogo, mislim cuje se, ali mi ne smeta mnogo, do 60% RPM je sasvim izdrzljivo, jos uzmi u obzir da je kuciste otvoreno. Ja mogu slobodno svoju poslati na reklamaciju, jer se freeza zbog pregrijavanja kada je zatvoreno kuciste ( kada je otvoreno normalno radi), ali mi je to borba sa vjetrenjacama ovdje u bosni  i nemam mnogo energije raspravljati se sa prodavacima, ako ti se friza slobodno je reklamiraj. 

Darko
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 13:32 (DarkoKwon).
13 godina
tomislavivic kaže...

Samo mozgovi u gigabyte misle da su dva venta dovoljna za 390 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
odjavljen
chaselol kaže...
tomislavivic kaže...

Ako je moja 380tka išla do 66C s dva venta zašto nebi 390 do 100C

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
12 godina
skorvy kaže...
chaselol kaže...
tomislavivic kaže...

Ako je moja 380tka išla do 66C s dva venta zašto nebi 390 do 100C

lupa gluposti po običaju, primjerice msi 390 sa dva venta je među najhladnijim i ujedno najtišim modelima

ima je kolega lucidius i grafa je fantastična

giga je zaebala stvar sa adm grafama u ovoj generasciji, jer su malo ranije uveli xtreme seriju umjesto dosadašnje gaming g1 serije i onda su spustili kriterije i kvalitetu hlađenja, te broj ventova na toj novoj nazovi-gaming seriji

da su stavljali hladnjak poput onog na nvidia 980 gaming g1, sigurno ne bi imali takvih problema

17 godina
tomislavivic kaže...

I kod mene r9 390x Gigabyte katastrofa sa temperaturama ,pokusaj sa MSI afterburnerom da napravis custom fan krivulju mozda ti pomogne !Ja igram na 1440p rezi na 144hz nenormalno se pregrijava , pa sam pre neki dan u afterburneru smanjio power limit na -15 i sad su temperature uredu (70-83C) zavisno o igri, a fps je ostao isti u svim mojim igrama!

13 godina
picajzla0707 kaže...

lupa gluposti po običaju, primjerice msi 390 sa dva venta je među najhladnijim i ujedno najtišim modelima

Da MSI je medju najhadnijim modelima samo sto si zaboravio da PowerColor i Sapphire ne prelazi 65*C dok sve ostale preko 70*C debelo 

K'o i obicno, precizan 

12 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

Da MSI je medju najhadnijim modelima samo sto si zaboravio da PowerColor i Sapphire ne prelazi 65*C dok sve ostale preko 70*C debelo 

K'o i obicno, precizan 

k'o i obično precizno si pogodio prstom u prkno

već sam ti objasnio zašto gigina verzija nije dobra i da postoji i dobro rješenje s dva venta

imaš i suprotan primjer asus strix sa tri venta, pa im ne pomaže jer se grafa grije ko blesava, pa bi netko poput tebe kazao da su tri venta za ništa i da trebaju najmanje četiri, ako ne i koji više

nemereš generalizirati, a i tih 65 stupnjeva ovisi o previše toga da bi samo tako to ocijenio

13 godina

Hvala na pomoci, zvao sam ja servis i oni su mi rekli da nije temperatura normalna tako da ću ja to odnjeti nek se oni zabavljaju s tim dok sam na moru.

Edit: btw nisam dao 3k kn da bih otvarao kućište i slušao ventilatore na 70% cijelo vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 16:09 (tomislavivic).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
tomislavivic kaže...

Hvala na pomoci, zvao sam ja servis i oni su mi rekli da nije temperatura normalna tako da ću ja to odnjeti nek se oni zabavljaju s tim dok sam na moru.

Edit: btw nisam dao 3k kn da bih otvarao kućište i slušao ventilatore na 70% cijelo vrijeme.

Obavezno nosi na reklamaciju, neka ti zamjene za neku strixicu, ionako ce ti bilo koja gigabajtka praviti isti problem. 

Darko
13 godina
picajzla0707 kaže...

k'o i obično precizno si pogodio prstom u prkno

već sam ti objasnio zašto gigina verzija nije dobra i da postoji i dobro rješenje s dva venta

imaš i suprotan primjer asus strix sa tri venta, pa im ne pomaže jer se grafa grije ko blesava, pa bi netko poput tebe kazao da su tri venta za ništa i da trebaju najmanje četiri, ako ne i koji više

nemereš generalizirati, a i tih 65 stupnjeva ovisi o previše toga da bi samo tako to ocijenio

Moram ti odgovoriti, jer si Ti taj koji je ovdje "prstom u vnugo"

ASUS je banana za 290/390 seriju i sramota za takvog proizvodjaca da izbaci takav fail, ne jednom vec dva puta.

Kao sto rekoh, precizan 

P.S. znas da sam u pravu, odustani 

14 godina
chaselol kaže...

Moram ti odgovoriti, jer si Ti taj koji je ovdje "prstom u vnugo"

ASUS je banana za 290/390 seriju i sramota za takvog proizvodjaca da izbaci takav fail, ne jednom vec dva puta.

Kao sto rekoh, precizan 

P.S. znas da sam u pravu, odustani 

ASUS(ali i Gigabyte sa nekim modelima) su pogotovo failali sa 3xx serijom stvarno do te mjere da je to sramotno pošto na zelenima su jedni i drugi odlični.

twice the pride double the fall
11 godina
protjeran
Mislim da je fail u losem yieldu havaji cipa ,na kraju im se obilo o glavu jer su svi dobri cipovi zavrsili u karticama s bucnim ventilatorom-stock,a sve bjesne custom regulacije su se jedva nosile s ogromnom potrosnjom tih losih cipova koje su podvalili partnerima. Mislim da bi se dalo raspravljat dali se moze nazvat ispravna kartica ona kojoj je trotlanje rjesenje problema- thermal runawaya.
toni-audio.com.hr
17 godina
odjavljen

Moram pohvaliti ovu svoju XFX 380X grafu. Išao danas provjeriti kakvo je stanje po pitanju prašine i naravno ima je puno ispod ventova. I tako dok svijetlim baterijom skužim da ventovi stoje na dvije "kopče". Stisneš sa svake strane i vent ispadne, uzmeš kist i isprašiš, malo puhneš i vratiš ih nazad bez da uopće vaduš grafu iz kućišta. Neznam da li su i druge 380 grafe ovako riješene ali svaka čast XFX. Strašno praktično a ne košta ih valjda ništa.  Evo slika sa neta sve govori.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 20:25 (XXX).
Moj PC  
14 0 hvala 3
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice