AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 647.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
ansha kaže...

To nije dovoljno, ja bi se osjecao ko zadnji debil da dam 1500€ za grafu i onda imam stuttering zbog vrama i duplo nize minimume od kartice 5x jeftinije .  To sta je neka igra los konzolni port nije nikakva utjeha, dok je konzola bit ce i losih portova.

Isto tako, usporedba sa 970-kom ne stoji jer ne mozemo imat iste kriterije za karticu od 1500€ i onu od 300€. 

Dimenzije kartice su simpaticna stvar onome ko gradi sff gaming stroj a takvih je relativno malen postotak. Za pravi sff racunam samo Nano jer je FuryX relativno velika kad dodas cijevi i radiator/vent.

Čekaj... Radeon Pro Duo nije namijenjen onome čemu misliš da jest. To je kartica za VR i razvoj VR-a, a ne za igranje desktop igara. Nitko ne očekuje od prosječnog igrača da kupi RPD.

Uspoređujemo VRAM na Fury liniji i 970. Fury ima bitno bolji VRAM i u praksi više.

Što se dimenzija tiče, vjerovao ili ne, lakše je smjestiti radijator, nego većinu 30cm kartica. :)

9 godina
protjeran

Ovo je brutalno http://imgur.com/a/CHHw2

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
 Inače, čip bez asinkronih shadera nije DX11 čip. DX12 nisu asinkroni shaderi. Pa zaboga, o tome sam pisao gore dvaput.

Nje drek nego se pas posro :D

Činjenica je kako su asinkroni shaderi AMD tehnologija koju je pdržavao Mantle a koji je opet dio DX 12 apija, ili se varam? Po nekim pričama ni Pascal neće pdržavazi tu tehnologiju pa je sad pitanje te pune DX 12 kompatibilnosti, za trenutnu seriju nvidija grafa to ne treba ni spominjati. 

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Čekaj... Radeon Pro Duo nije namijenjen onome čemu misliš da jest. To je kartica za VR i razvoj VR-a, a ne za igranje desktop igara. Nitko ne očekuje od prosječnog igrača da kupi RPD.

Uspoređujemo VRAM na Fury liniji i 970. Fury ima bitno bolji VRAM i u praksi više.

Što se dimenzija tiče, vjerovao ili ne, lakše je smjestiti radijator, nego većinu 30cm kartica. :)

Aha, zato su iz AMD-a i istaknuli da je "The Fastest Graphics Card for Gaming ", valjda su zaboravili rijec "desktop" u toj recenici, stvarno nekad pises bedastoce. 

Onda ni single Fury nije za gaming?

"Nitko ne očekuje od prosječnog igrača da kupi RPD."  -  Ajdeee? Hvala sta si podijelio tu informaciju s nama captain obvious, sad znam da grafe od 1500€ nisu za prosjecnog igraca.

Sta se dimenzija tice, u sff se stavljaju nvidia kartice sa referentnim blowerima a one su debelo krace od 30cm i stanu u 99% relevantnih sff kucista.

17 godina
odjavljen

Fakat nema smisla osporavati činjenicu da tako skupa grafa ima samo 4Gb vrama i da je to upitna količina za 4K gaming. Također ne treba spominjati da ne podržavaju sve igre ili ne koriste kako treba dvoprocesorne grafe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 9:07 (XXX).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran
mislim da za vr su bitnije same latencije i bandwidth nego sama kolićina rama, u ćemu je hbm vjerujem dosta bolji od gddr5,pa imamo fiji za vr i s druge strane 390-380/x za "obićni" gaming di imaš 8gb/4gb pa se izjavljuje u temama da je previše 8gb na 390???? dajte se odlućite više.
15 godina
protjeran
dabar_solta kaže...
mislim da za vr su bitnije same latencije i bandwidth nego sama kolićina rama, u ćemu je hbm vjerujem dosta bolji od gddr5,pa imamo fiji za vr i s druge strane 390-380/x za "obićni" gaming di imaš 8gb/4gb pa se izjavljuje u temama da je previše 8gb na 390???? dajte se odlućite više.

Ma kakav VR, sad je odjednom fiji VR specijaliziran. How yes no.

8GB nije previse jer "previse" ne utjece negativno na performanse ko sta utjece premalo. Uostalom, opet ti ko i Tonci, usporedjujemo karticu od 300€ i karticu od 1500€. Ako ova od 300€ ima "previse", onda ova od 1500€ mora imat jos toliko....

16 godina

Od gpua za 1500 eura očekujem da 8k ne ide minimum ispod 60fps-a u najzahtjevnijoj igri.Želim da fluidno ide 120 fps-a na 8k rezoluciji ako sam dao toliku lovu.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 10:27 (dery).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne znam za marketing, zaista. Ako netko kupuje nešto od 15000 kuna po reklamnom sloganu, onda - tko mu je kriv. 4GB ne vidim kao veliki problem, a dvoglava kartica je namijenjena prvenstveno VR-u i developerima sada za igre koje će doći. Kako sam već rekao, 3,5+0,5GB nije bio problem ni na 6K Battlefieldu 4, ne vidim zašto bi bio problem u većini igara. Igre koje su loše napisane ili očajni portovi, ionako ne treba previše žaliti. Tko baš želi igrati u 5K neku bijesnu igru, kupit će nešto drugo. Za većinu igara trenutno je 4GB sasvim dovoljno i bit će najmanje još ove godine. Nakon toga ionako stiže nešto novo.

Moj PC  
4 0 hvala 2
17 godina
Tonči kaže...

Ne znam za marketing, zaista. Ako netko kupuje nešto od 15000 kuna po reklamnom sloganu, onda - tko mu je kriv. 4GB ne vidim kao veliki problem, a dvoglava kartica je namijenjena prvenstveno VR-u i developerima sada za igre koje će doći. Kako sam već rekao, 3,5+0,5GB nije bio problem ni na 6K Battlefieldu 4, ne vidim zašto bi bio problem u većini igara. Igre koje su loše napisane ili očajni portovi, ionako ne treba previše žaliti. Tko baš želi igrati u 5K neku bijesnu igru, kupit će nešto drugo. Za većinu igara trenutno je 4GB sasvim dovoljno i bit će najmanje još ove godine. Nakon toga ionako stiže nešto novo.

Bitno je da AMD govori kako je izdao najjacu karticu na trzistu i usporeduju je s titanom z i to vise niti manje nego u igrama.

Okacim vrecu macku o rep kako nesto ima svoju specificnu namjenu.

16 godina

Gpu od 1500 eura mora imat 128 gb hbm-a, oc potencial u exahercima, te buduće igre još bar 5 god žvakat lagašno ko gladan lav najpunašnije antilope.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 10:36 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Gpu od 1500 eura mora imat 128 gb hbm-a, oc potencial u exahercima, te buduće igre još bar 5 god žvakat lagašno ko gladan lav najpunašnije antilope.

NAravno da nemora, sto naposlietku i vidimo...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
12 godina
dabar_solta kaže...

pa zar nije 390 pomalo preslaba za 4k i situacije gdje bi 8gb vrama moglo doći do izražaja

s druge strane nije li ova dvoglava mrcina dovoljno jaka za takve situacije, ali joj nedostaje vrama

što se tu imamo odlučiti, osim da je amd napravio naopaku stvar s obje grafe

17 godina
picajzla0707 kaže...
dabar_solta kaže...

pa zar nije 390 pomalo preslaba za 4k i situacije gdje bi 8gb vrama moglo doći do izražaja

s druge strane nije li ova dvoglava mrcina dovoljno jaka za takve situacije, ali joj nedostaje vrama

Zasto bi bila preslaba?

Naravno, ne vrti na ultra, ali kao sto sam i prije napomenuo, to i nije toliko bolje

Sve neusporedivo bolje izgleda na 32 incha ekranu u 4k s medium detaljima nego na 24 incha ekranu u fullHD s ultra detaljima

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
16 godina
Kant kaže...
dery kaže...

NAravno da nemora, sto naposlietku i vidimo...

ahahaha, ali to mi želimo pa nemoj me onda yebat amd i nvidia sa takvim plastičnim otpadom šta će bit ukras u vitrini

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 10:58 (dery).
17 godina

Zelje i stvarnost ponekad ne idu zajedno, ali sve u svemu, mislim da danas raspolazemo s dosta jakim hardverom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 12:31 (Kant).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Dal' ce to novo imati skok kao sa AGP na PCI E slot, cisto sumnjam, jer koliko vidim na trzistu se ne pripremaju neke "super next gen" igre, tj spremaju se one vec par godina ali ih srozaju na nivo konzola eventualno, jer male plasticne kutije ne mogu podrzati te detalje a to je bruka zaista, kad se sjetim Witcher 3 najavljen 2013 taj E3 trailer i danasnja igra, jednostavno nebo i zemlja razlika. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Tonci je u pravu kad veli da je to namjenjeno vr-u, ja da bi si poboljsao prikaz na svom oculusu sam vrtio 2x4k pomocu vsr-a, nemoram reci da prilikom pokretanja bf4 nisam mogao izaci iz doticne igre koliko je stekalo:) No s druge strane opet ima pravo da i da jedna okrljastena gtx970 s "samo" 3,5+5gb ce vrtiti sve na 4k bez ikakvih stucanja jos koju godinu i u najzahtjevnijem desktop gamingu!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
chaselol kaže...

Dal' ce to novo imati skok kao sa AGP na PCI E slot, cisto sumnjam, jer koliko vidim na trzistu se ne pripremaju neke "super next gen" igre, tj spremaju se one vec par godina ali ih srozaju na nivo konzola eventualno, jer male plasticne kutije ne mogu podrzati te detalje a to je bruka zaista, kad se sjetim Witcher 3 najavljen 2013 taj E3 trailer i danasnja igra, jednostavno nebo i zemlja razlika. 

Zato sve šta košta preko 2 soma je bacanje love a i dva soma je puno

12 godina
Kant
Ako ides sa 390 na medium detalje na 4k - onda ti 8gb vrama ne treba, a ako ides na vece detalje nemas snage

Kod dvoglave imas snage za vise od medium, ali nemas dovoljno vrama

Zato kazem da su to pomalo naopako slozili
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Kant
Ako ides sa 390 na medium detalje na 4k - onda ti 8gb vrama ne treba, a ako ides na vece detalje nemas snage

Linkan je primjer novog Tomb Raidera gdje 390ka ima puno bolji minimalni fps od Fury-a i to u 1080p. Doslovno je na 390-ki igrivo a na Fury-u nije..

13 godina
protjeran
Taj min fps je mogao biti zapisan u jednoj milisekundi zbog sto razloga, neki recezenti su to cak i izbacili iz grafova...average fps je jedino bitno!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Kant

zar nebi u dx12 to trebalo bit 8gb rama pa je sve u redu? samo šta jbg dx11 su "žrtvovali" i nije ih briga,imaju pravo -rade grafu za budućnost ne za stare loše portane naslove.

13 godina
dabar_solta kaže...

zar nebi u dx12 to trebalo bit 8gb rama pa je sve u redu? samo šta jbg dx11 su "žrtvovali" i nije ih briga,imaju pravo -rade grafu za budućnost ne za stare loše portane naslove.

Ne postoji dx12 igra na trzistu, bar ne jos.

Valjda je ashes of the singularity prvi naslov koji dolazi full dx12 jer je Fable legends otkazan.

edit:
P.S. quantum break je isto dx12 dolazi ubrzo 4/2016

Zanimljivi zahtjevi za QB, min 8gb ram, preporuceno 16gb a VRAm 2/4/6 za min/preporuka i ultra

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 11:46 (chaselol).
12 godina
dabar_solta kaže...
picajzla0707 kaže...
Kant

koliko čujem zasad ništa od korištenja 2×4gb tako da do daljnjeg ostaje samo 4gb

hebeš ti "grafu za budućnost", jer dok ta budućnost dođe, proći će bar još dvije generacije grafi

možemo mi sad tu igrati danima "ko koga mota oko plota", ali činjenica je da trenutno u ponudi imaju super jaku dvoglavu grafu s nedovoljno vrama i s druge strane imaju 390 s viškom vrama koji praktično nemere iskoristiti

to jest posljedica nemogućnosti stavljanja više od 4gb u prvoj generaciji nove memorije, a s druge strane marketinškog poteza da u rerebrandiranju daju bar nešto više, pa makar i višak nepotrebnog vrama, ali na koncu ostaje situacija takva kakva jest - pomalo naopaka

17 godina

Ja cu radi toga razloga nex gpu uzet 2k17 

Ove godine se odmaramo od istog jer treba nekad malo  i na loptu stati :-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 12:13 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Taj min fps je mogao biti zapisan u jednoj milisekundi zbog sto razloga, neki recezenti su to cak i izbacili iz grafova...average fps je jedino bitno!lp

Ako je fps - frames per SECOND, onda nije u jednoj milisekundi nego u sekundi! Pad na 0 u jednoj milisekundi ne bi imao nikakav utjecaj na fps. Jednostavna matematika/fizika....

Uostalom evo ti frametime graf gdje se lijepo vide stutteri. 

12 godina
odjavljen
chaselol kaže...
kad se sjetim Witcher 3 najavljen 2013 taj E3 trailer i danasnja igra, jednostavno nebo i zemlja razlika. 

Daj, molim te reci, šta fali grafici u Witcheru? Samo picajzla može prigovarat na to, i takvoj firmi kao što je CDproject red. Ni riječi protiv te firme! U moru smeća, oni su možda jedina svijetla točka od developera aaa naslova.

4mal kaže...

Ja cu radi toga razloga nex gpu uzet 2k17 

Ove godine se odmaramo od istog jer treba nekad malo  i na loptu stati :-)

Čisto sumnjam da ćeš izdržat hehe...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
dabar_solta kaže...

390 na max postavkama (ultra/very high ovisi kako koja igra zove svoj "max") u 4k moze tjerati igre na 30-40 FPS, samo iskljucis AA alate koji ti istini za volju u 4k ni ne trebaju. Vjerujem da se smanjivanjem detalja dodje i do 60 FPS, al ne mora biti na medium i iskljucis npr. shadows i travu i slicne fore koje ni ne moraju biti na max, a teksture, kvalitetu ostavis na ultra i uzivas. 

Osim toga, imam na PC-u 5,6 igara koje mogu komotno preko 4,5-5 GB VRAM-a potrosit, ubuduce ce ih biti jos i vise. Mozda ne ide do 8 GB, al definitivno ima svoju svrhu.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
15 godina
protjeran

Uostalom, dvije 390-ke su sasvim solidne za 4K  a nabavi ih se za dijelic cijene Dvoglavog (ili cijenu jednog Fury X) i nema straha od stucanja zbog vrama.  Tu je jedino preduvjet kvalitetno napajanje od minimum 750W i dovoljno veliko i dobro provjetreno kuciste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice