AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.991
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Lucidius kaže...

EDIT:

picajzla0707

Kazem opet, ja nit sam uspoređivao temperature između gtx 970 i r9 390, niti je to bila poanta mojeg upisa od pocetka. Kazem moja grafa je tiha i hladna i to pristojno kloknuta, i meni je to najbitnije, a to sad jel bi on sa gtx 970 sa mojim hladnjakom imao jos manje temperature bas me briga, kad ja svoju iovako neznam da imam  

mda, a raspravu si započeo s napomenom kako tvoja klokana ne prelazi 73 stupnja i koliko je amd jači od nvidie...

zato je stjepko i reagirao onako, pa se povela i rasprava

ali sad odjednom to više nije bitno kad se vidi koliko je nvidia naprednija i efikasnija 

390 i 970 su vrlo slične grafe po perfomansama, a jedina ozbiljna razlika je što se amd-ove grafe puno više griju

meni osobno tih par fps-a puno manje znači nego temperatura i buka, a nemoj zaboraviti i da taj višak temperature koji grafe izbacuju negdje mora i otići, što znači da sa 390 imaš i jače zagrijavanje kućišta, glasnije ventove na kućištu itd.

9 godina
protjeran

Nisam ja zapoceo raspravu, ja sam se samo ukljucio kada se pocelo pricati o nekim "problemima" o r9 390, pa sam odma pretpostavio na sta se aludira, i onda kada sam rekoa kakve su mi temperature ovaj se iscuđavao na to i reko mi da oce da mu zaljepim sliku sa zavrsetka heavena da vidi temperature, to sam i napravio.

I ne kuzim gdje se to vidi tolika efikasnost na strani gtx 970, ako je tebi 4 stupnja(moja 71, njegova 67) razlike golema razlika ok, skidam kapu.

Kazem ti, grafa mi je tiha isto kao i cijeli komp, sta vidis i po temperaturama procesora u testovima.

12 godina
Lucidius kaže...

Nisam ja zapoceo raspravu, ja sam se samo ukljucio kada se pocelo pricati o nekim "problemima" o r9 390, pa sam odma pretpostavio na sta se aludira, i onda kada sam rekoa kakve su mi temperature ovaj se iscuđavao na to i reko mi da oce da mu zaljepim sliku sa zavrsetka heavena da vidi temperature, to sam i napravio.

I ne kuzim gdje se to vidi tolika efikasnost na strani gtx 970, ako je tebi 4 stupnja(moja 71, njegova 67) razlike golema razlika ok, skidam kapu.

Kazem ti, grafa mi je tiha isto kao i cijeli komp, sta vidis i po temperaturama procesora u testovima.

što ti nije jasno, pa na fotkama jasno vidiš kolika je razlika u hladnjaku

da stavite isti hladnjak na obje grafe valjda ti je jasno da bi tvoj 390 odletila preko 90 stupnjeva i da bi se dernjala ko svinjče o svetoj kati

ali da, kad ti nešto ne paše onda ćemo ignorirati i govoriti kako je to nebitno jer je ionako hladna

pa jbga, tako i stjepko može reći da je i tvoj ili njegov fps nebitan jer je ionako visok u oba slučaja

čemu onda usporedbe, ako ćemo fanboijevski isticati samo ono što nam paše

9 godina
protjeran

Eto da skratimo raspravu, uzmimo da si u pravu i da imam slabiji hladnjak i da grafa cak i bude na 90 stupnjeva, to bi bilo kad bi bilo ali nije i tu je kraj raspravi 

Grafa je napravljena tako kako je, i kao takva super funkcionira i to je sustina cijele stvari, na kraju krajeva ne drzis ju u rukama dok gejmas da ti znaci nesto sta je hladnjak glomazniji.

Kakva bezvezna rasprava neznam sta te pogodilo toliko da imas potrebu, uopce pisati sta bi bilo kad bi bilo....

13 godina
protjeran

Na koliko rpm-a ti se vrti ta msi 390 pri 71°c? 970-tka ima identicne fanove, moja je na 1150rpm(to je max rpm na 1540mhz), cisto sumnjam da je i tvoja na toliko?!

Lucidius a o cemu bi ti to onda raspravljao na it forumu ako ne o usporedbi kartica i svega sto je na njoj i oko nje nevidim problem u konstruktivnoj raspravi...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 11:21 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Na koliko rpm-a ti se vrti ta msi 390 pri 71°c? 970-tka ima identicne fanove, moja je na 1150rpm(to je max rpm na 11540mhz), cisto sumnjam da je i tvoja na toliko?!

Ja sam vidio da mi je postotak RPM-a bio na 52 posto max kada sam gledao ostale rezultate u MSI AB nakon testa.

14 godina
Stjepanj kaže...

Na koliko rpm-a ti se vrti ta msi 390 pri 71°c? 970-tka ima identicne fanove, moja je na 1150rpm(to je max rpm na 11540mhz), cisto sumnjam da je i tvoja na toliko?!

Bogme napreduješ ti s OC-om

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

Ja sam vidio da mi je postotak RPM-a bio na 52 posto max kada sam gledao ostale rezultate u MSI AB nakon testa.

pa 52% moze biti i na 3000rpm-a, pogledaj pa javi, zanima me jer velis da je kartica necujna, moze biti "necujna" jedino ako je i ta na debelo ispod 1500rpm-a! gornji hladnjak je identican!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 11:22 (Stjepanj).
14 godina

Ima li tko od vas sa R9 390 grafama mjerač potrošnje da mi da neke brojke ? Baš me zanima.

15 godina
protjeran

Moja konfa je povukla 710W iz zida, prime+furmark i full OC CPU+GPU.

Moj PC  
0 0 hvala 3
11 godina
neaktivan
ansha kaže...

Kolega vidim da imas powercolor r9 390.Daj koji dojam o grafi.Jel bucna,kolike su temp. i koliko vuce struje?

15 godina
protjeran

Vuče struje valjda ko i ostale, na auto fan krivulji ne ide preko 66C nikad al je bučna, ja sam je namjestio da je necujna i temp je u najgorem slucaju 75-76, pošto sam uglavnom na vsyncu onda je to <70 uglavnom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

pa 52% moze biti i na 3000rpm-a, pogledaj pa javi, zanima me jer velis da je kartica necujna, moze biti "necujna" jedino ako je i ta na debelo ispod 1500rpm-a! gornji hladnjak je identican!lp

Gledao sam upravo i pisalo je da je max RPM bio 1500 i nes sitno, ali meni se grafa fakat slabo cuje jer imam kuciste koje bas jako dobro izolira zvuk.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 11:50 (Lucidius).
12 godina
Lucidius kaže...

Grafa je napravljena tako kako je, i kao takva super funkcionira i to je sustina cijele stvari, na kraju krajeva ne drzis ju u rukama dok gejmas da ti znaci nesto sta je hladnjak glomazniji.

Kakva bezvezna rasprava neznam sta te pogodilo toliko da imas potrebu, uopce pisati sta bi bilo kad bi bilo....

aha, sad je već bezvezna rasprava i odjednom više nije 970 vs 390, nego "moja je grafa takva kakva je"

bogme imaš pravo, baš bezvezna rasprava, tko je kriv stjepku što nije uzeo evgu hydro 

17 godina

Ajde da čujem to da Thermaltake izolira dobro zvuk. Možda stvarno je. Ali gle 1500 okretaja se čuje. Npr ja u svojem toweru koji pogledaj kako je oklopoljen to čujem.

Doduše ako si u dnevnom boravku možda i ne :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Lucidius kaj se tice memorije, nju moras podizati ako zelis da ti gpu skalira kak treba...

evo da ne ponavljam:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-9xx-club/215072.aspx?page=213&jumpto=4889815&sort=asc&view=flat

lp

ovo je zato šta ta tvoja 970 jadna nema memorijsku propusnost nikakvu nego se šlepa s kompresijama. u slućaju manje više svih gcn ćipova klok memorije utjeće dosta manje jer nije tvornićki neispravna kartica ko 970

13 godina
protjeran

evo plačem od jada, ak nemas kaj konkretno za komentirati rade ne trolaj...ima ovdje normalnih ljudi koji zele razmjeniti iskustva!

Moj PC  
2 2 hvala 0
9 godina
protjeran
toxic kaže...

Ajde da čujem to da Thermaltake izolira dobro zvuk. Možda stvarno je. Ali gle 1500 okretaja se čuje. Npr ja u svojem toweru koji pogledaj kako je oklopoljen to čujem.

Odlicno je kuciste, i po svemu bolje, osim mozda po izolaciji zvuka, mozda je tu malo losije od tvojeg. Sve u svemu ovisi i koliko decibela proizlazi van iz tih okretaja, mozes ti imat primjera radi vent od 1800rpm na kucistu koji ce bit tisi od nekog venta koji se vrti na 1200, isto tako treba uzeti u obzir kada smo vec usli u detalji i da r9 390 nema coil whine(ili ima jako sitan na 2-3 sekunde tokom ulasku u igru ali ne svaku) dok gtx 970 je poznata grafa po tome, i pun je youtube svakavih snimaka, a jasno ej da je svako pistanje gore od zvuka koji proizvodi vent.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 12:09 (Lucidius).
14 godina
ansha kaže...

Jel bi mogao provjeriti potrošnju sa stock grafom i stock procesorom kad ti se bude dalo u Valley i Firestrike benchu da mogu dobit jasniju sliku ? Vidim da imaš i7 5820K na 4.8Ghz a to nigdje nisam vidio pa sigurno onda nije ni napon nizak tako da vuče to a i taj bench Prime + Furmark mi ne znači ništa ;). Zanima me koliko povuče u ova dva testa (pustiš ih naravno da se odvrte skroz) na stock postavkama.

17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Odlicno je kuciste, i po svemu bolje, osim mozda po izolaciji zvuka, mozda je tu malo losije od tvojeg. Sve u svemu ovisi i koliko decibela proizlazi van iz tih okretaja, mozes ti imat primjera radi vent od 1800rpm na kucistu koji ce bit tisi od nekog venta koji se vrti na 1200, isto tako treba uzeti u obzir kada smo vec usli u detalji i da r9 390 nema coil whine(ili ima jako sitan na 2-3 sekunde tokom ulasku u igru ali ne svaku) dok gtx 970 je poznata grafa po tome, i pun je youtube svakavih snimaka, a jasno ej da je svako pistanje gore od zvuka koji proizvodi vent.

jel si siguran u ovu tezu?

U čemu to točno?

ja velim da si u velikoj zabludi iz iskustva

9 godina
protjeran
toxic kaže...
Lucidius kaže...
toxic kaže...

jel si siguran u ovu tezu?

U čemu to točno?

ja velim da si u velikoj zabludi iz iskustva

Pa prvo i osnovno to tvoje kuciste imas katastrofa airflow, sta i vidis po njemu koliko je zatvoreno, i jos na to sve su stavljali guste filtere na ionako tanke otvore za usis, ispuh/zraka, moje em ima fino odrađene dijelove za usis i ispuh, em prima enormnu podrsku ventova, moze 3x 140mm naprijed, 3 ili 4 x 140mm na vrh, 1 x 140mm iza, 2 x 120mm na dno.

Ja na svoje mogu od vodenog stavit sta god hoces, i koliko god velike radijatore hoces isto tako i da budu u push pullu, nemam ogranicenja. Kuciste je samo po sebi veliko, u biti moze se voditi pod full tower kad pogledas mjere, mjesta ima ko u prici iznutra. Neznam sta bi ti jos sada pisao.... ima toga dosta, cak imas i kontroler za ventove(4 komada) na vrhu neznam jel i ti imas.

17 godina

Velim ti u zabludi si.

Kada pišeš da je nešto tvoje bolje onda proucis prvo "konkurentno" kučište a onda kreneš pisati.

Sad ću ti ja reći kako izgleda jedan ultra tower.

Ustvari dovoljno je da ti napravim c/p

Front 2 x 200 or 2 x 140 or 3 x 120mm ( 1 x 200mm included )
Top 2 x 200 or 2 x 140 or 3 x 120mm
Rear 1 x 140/120mm ( 1 x 140mm included )
Bottom 2 x 140/120mm
HDD Pivot 2 x 140/120mm

Drive Bays :

Drive BaysExternal 5.25" x 2 (Tooless)
Internal 3.5"/2.5": 8(2 x 2.5" behind MB) 2 x 3HDD cage, 1 x 2HDD cage (Fully Modular)

filteri :

Front Side(Included)
Bottom Front (Included)
Bottom Rear(Included)

sada pazi za vodeno:

ront 2 x 140 or 3 x 120mm
Top 2 x 140 or 3 x 120mm
Bottom 2 x 140/120
Rear 1 x 140/120mm

support za mbo : ITX, Micro-ATX, ATX, XL-ATX, EATX (347mm x 272mm)

9 ekspanzijskih slotova

nadalje: 

1 x Audio/Mic 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0
SD Card Reader With SDHC & SDXC Support
I/O Panel LED On/Off

Zatim odeš na ovu stranicu i pogledaj malo slike:

https://www.nzxt.com/products/h630-white

Pa vidi malo gdje se stavljaju ssdovi i tak to, modularsnot i ostalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
toxic kaže...

Velim ti u zabludi si.

Kada pišeš da je nešto tvoje bolje onda proucis prvo "konkurentno" kučište a onda kreneš pisati.

Sad ću ti ja reći kako izgleda jedan ultra tower.

Ustvari dovoljno je da ti napravim c/p

Front 2 x 200 or 2 x 140 or 3 x 120mm ( 1 x 200mm included )
Top 2 x 200 or 2 x 140 or 3 x 120mm
Rear 1 x 140/120mm ( 1 x 140mm included )
Bottom 2 x 140/120mm
HDD Pivot 2 x 140/120mm

Drive Bays :

Drive BaysExternal 5.25" x 2 (Tooless)
Internal 3.5"/2.5": 8(2 x 2.5" behind MB) 2 x 3HDD cage, 1 x 2HDD cage (Fully Modular)

filteri :

Front Side(Included)
Bottom Front (Included)
Bottom Rear(Included)

sada pazi za vodeno:

ront 2 x 140 or 3 x 120mm
Top 2 x 140 or 3 x 120mm
Bottom 2 x 140/120
Rear 1 x 140/120mm

support za mbo : ITX, Micro-ATX, ATX, XL-ATX, EATX (347mm x 272mm)

9 ekspanzijskih slotova

nadalje: 

1 x Audio/Mic 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0
SD Card Reader With SDHC & SDXC Support
I/O Panel LED On/Off

Zatim odeš na ovu stranicu i pogledaj malo slike:

https://www.nzxt.com/products/h630-white

Pa vidi malo gdje se stavljaju ssdovi i tak to, modularsnot i ostalo.

Nisam u zabludi, bilo je ekipe dosta koja se zalila na to kuciste, cak su ga isli i modat da bi napravili kakav takav airflow, uostalom ako ekipa koja ima H440 tvrdi da ima slab airflow, di nebi i ti imao, jednostavno nemas od kuda vuci zrak od naprijed. 

Uostalom pokazujes mi specifikacije koje su slabije od mojih, a isto tako i ja na svom kucistu mogu staviti sa straznje strane i HDD i SSD.

Ovi 200mm ventovi su smece, ja sam svog izvadio odmah iz kucista cim sam ga doneso doma.

17 godina

Dakle ti si napisao hrpu stvari da je tvoje bolje osim tišine.

Dakle ja nisam rekao da je airflow super, ali je solidan i ja sam ga osobno modao i sad je i više nego odlican.

ali ako je jedna stvar u tvojem kucistu bolja od nekog da li to znaci da je tvoje kuciste bolje ?

Dakle kod mene je tišina sigurno bolja kod tebe airflow ali ti si krenuo sa hrpu drugih nabranja govoreci kako je tvoje kuciste super.

Ja ti velim da nije bolje od nzxta kojeg imam u hrpi detalja kao što vidiš i sam ili si corav. 

A uostalom dotakli smo se buke, gdje ti tvrdiš da jedan thermaltake izolira super buku a ja velim da moj nzxt koliko god ima dobru izolaciju 1500 rpma se cuje.

Pa brate mili imao sa prvi r9 390x a zatim dvije r9 390 i znam kako se to cudo cuje.

Mislim da raspravljas u jednoj stvari gdje imas nesto bolje ne sagledavši ukupnu sliku.

Moje kuciste je daleko od najboljih ali mi nemreš prodavat ovakve price.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
toxic kaže...

Dakle ja nisam rekao da je airflow super, ali je solidan i ja sam ga osobno modao i sad je i više nego odlican.

ali ako je jedna stvar u tvojem kucistu bolja od nekog da li to znaci da je tvoje kuciste bolje ?

Dakle kod mene je tišina sigurno bolja kod tebe airflow ali ti si krenuo sa hrpu drugih nabranja govoreci kako je tvoje kuciste super.

Ja ti velim da nije bolje od nzxta kojeg imam u hrpi detalja kao što vidiš i sam ili si corav. 

A uostalom dotakli smo se buke, gdje ti tvrdiš da jedan thermaltake izolira super buku a ja velim da moj nzxt koliko god ima dobru izolaciju 1500 rpma se cuje.

Pa brate mili imao sa prvi r9 390x a zatim dvije r9 390 i znam kako se to cudo cuje.

Mislim da raspravljas u jednoj stvari gdje imas nesto bolje ne sagledavši ukupnu sliku.

Nisu to price, svako ozbiljan ce ti rec da ti je kuciste bacen novac, pogledaj samo kritike po netu, moj Thermlatake f51 je u stvari unaprijeđeni Fractal R5, kazem ti sve u mom kucistu je bolje od tvojeg, jedino je mrvicu izolacija buke losija, ne radi se smao o airflowu nego i o opcenito isplaniranom prostoru unutar kucista. Provjeravao sma ta sva kucista znam tocno u dlaku mane na svakom ;)

Sta se tice grafi normlano da su ti se grijale u toj pecnici od kucista, kako smo mi ostali tu na forumu zaljepili rezultate gdje su se vidle odlicne temperature, tvoj problem je sta nemas adekvatnu opremu za ono sta kupujes, nemoj pljuvati po grafama jer se jasno vidi da nama ostalima normalno rade.

Uzivaj 

17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Nisu to price, svako ozbiljan ce ti rec da ti je kuciste bacen novac, pogledaj samo kritike po netu, moj Thermlatake f51 je u stvari unaprijeđeni Fractal R5, kazem ti sve u mom kucistu je bolje od tvojeg, jedino je mrvicu izolacija buke losija, ne radi se smao o airflowu nego i o opcenito isplaniranom prostoru unutar kucista. Provjeravao sma ta sva kucista znam tocno u dlaku mane na svakom ;)

Sta se tice grafi normlano da su ti se grijale u toj pecnici od kucista, kako smo mi ostali tu na forumu zaljepili rezultate gdje su se vidle odlicne temperature, tvoj problem je sta nemas adekvatnu opremu za ono sta kupujes, nemoj pljuvati po grafama jer se jasno vidi da nama ostalima normalno rade.

Uzivaj 

grafe su probane i van kucista, fulao si sve.

Žao mi je. Ne bih htio više ulaziti u tu pricu jer vidim da nema smisla.

Niti u jednom trenu nisam rekao da imaš loše kučište kuriš se bezveze, ti radiš upravo supratno. Žao mi je no ne želim sudjelovati u takvoj diskusiji.

9 godina
protjeran

Moguce da su grafa/grafe bile neispravne, neznam sta bih ti rekao, ali jasno se vidi da nama ostalima odlicno škljakaju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Moguce da su grafa/grafe bile neispravne, neznam sta bih ti rekao, ali jasno se vidi da nama ostalima odlicno škljakaju 

Šljakale su i meni ako gledam da je u cf-u 80 plus normalno no meni to nije normalno.

Pitanje je što je tebi normalno.

Dakle garantiram ti da će i tvoja doći na 76 plus na 1440p rezi kroz maks 15 minuta ako ne i prije, s time da ce ti tada vent vec otici na 55 i više %

uvjeri me u suprotno.

9 godina
protjeran
toxic kaže...
Lucidius kaže...

Šljakale su i meni ako gledam da je u cf-u 80 plus normalno no meni to nije normalno.

Pitanje je što je tebi normalno.

Dakle garantiram ti da će i tvoja doći na 76 plus na 1440p rezi kroz maks 15 minuta ako ne i prije, s time da ce ti tada vent vec otici na 55 i više %

uvjeri me u suprotno.

Pa ja i igram na 1440p monitoru, DELL P2416D, i te temperature koje sam ti govorio(73max sta sam vidio) i jesu na toj rezi u najjacim igrama.

Slika da ne mislis da izmisljam za monitor http://i.imgur.com/sXEEdsQ.png

EDIT:

Uostalom slazem se da za CFX R9 390 nije zracno hlađenje, ali i sa dvije gtx 970 ce ti isto biti glasno i temperatura na 75 sigurno, mozda i vise ovisi o vise faktora...

Da ne pricam ako te zatekne coil whine, to je gore nego da mi ventovi rade na 100 posto, a poprilicno je popularan među gtx 970 grafama, i opcenito Nvidiom 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 13:42 (Lucidius).
17 godina

Da su meni bile takve temperature bio bih sretan.

Nema tu puno price.

Napravi mi samo gpu usage prilikom igranja.

Ja gledam tu msi r9 390 i sve recenzije govore da ide na 76 i više.

Koristiš li vsync?

vjerujem mi ne cujem gtxice, vec sam ja bio u puno manjem nzxt kucistu probao gtx 970 sli i to je bilo super iako sam ih imao samo 2 sata tako da gtxice ce biti super.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 13:50 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice