AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.943
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Samo zbog tog AMD puši financijski jer ljudi kupuju grafe zbog performansi u trenutnim naslovima a ne za par godina ili u furmarku. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
ansha kaže...

Samo zbog tog AMD puši financijski jer ljudi kupuju grafe zbog performansi u trenutnim naslovima a ne za par godina ili u furmarku. 

da je bar "samo" radi toga...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

da je bar "samo" radi toga...

Moja klokana r9 390 ne prelazi 73 stupnja (sta je mizerno toplije od gtx 970) u najjacim AAA igrama, isto tako nije ni glasna, a sa drajverima nisam nikad imao problema, sa time imaju problema samo oni koji ih neznaju pravilno instalirati, pod time mislim da ne pociste sve ostatke od starih drajvera kako treba.

Jasno je svima da Maxwell i sva ostala Nvidijina flota daje sve sta moze od sebe vec sada i to uz vecinom optimizaciju igara na svojoj strani i redovno izbacivanje drajvera za njih. AMD grafe su uz korak Nvidiji ili bolje u svakom naslovu, i GCN arhitektura je daleko jaca od svega sta Nvidia ima, pogotovo u DX 12 gdje ce bit svega kad dođu prve igre, a dobar primjer nam je i Mantle koji je neka predverzija toga, recimo u Thiefu kao od šale sa upaljenim Mantleom dobijas dodatnih 15 FPS-a average, to ce se događati i u DX 12 naslovima jer je to AMD-ov teritorij.

13 godina
protjeran

73°c? i to klokana? daj nemoj me klat! daj temperature u unigine heaven-u...na kraju testa! ali fanovi na auto!

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 23:05 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
vjerovatno power na 0
15 godina
protjeran

Moja ne ide preko 66°C u Heaven-u sa fanom na auto 

Power +50

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 23:13 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

73°c? i to klokana? daj nemoj me klat! daj temperature u unigine heaven-u...na kraju testa! ali fanovi na auto!

Odvrtit cu ti sada firestrike, pricekaj malo budem editirao pa zaljepio sliku uz monitoring.

EDIT:

Ventilatori su po defaultu, custom krivulju nisam ni radio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 23:21 (Lucidius).
13 godina
protjeran

firestrike me ne zanima jer se gpu nemre zagrijati, meni je na 47°c...

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran
imaš pravo. a furmark još bolje grije :D
9 godina
Stjepanj kaže...

70 c klokana, voltana i autofan.....

13 godina
protjeran
Alfa_R kaže...

70 c klokana, voltana i autofan.....

A s obzirom da je to 3x kartica ni lose!

evo i moja gtx 970 s 2x venta, overklokana za 13% core(1540mhz) i 6% memorija(+200mhz) cisto onak bezveze

kao sto vidis identicne perfomanse!

67°c max temp(to je bio jedan peak)99% vremena na 66-65°c! kartica je pocela vrtiti test u idleu na cak 62°c(ugaseni ventovi)  na stravicno malih @1100rpm, ventovi su se automatski digli s 40% na 50%, samo za 10%lol, mislim da nemoram komentirati da je kartica necuja na tih 1100rpm i povecanje temperature od cak 5°c! ima gtx i svojih drugih prednosti ne?! eto malo smo "zbenčali" nvida vs amd!

Ostali su takoder dobrodosli...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 0:48 (Stjepanj).
9 godina
protjeran

Eto i mene  grafa isto sa 2 venta 

Postavke grafe:

http://i.imgur.com/q2MgKBb.jpg

Rezultat:

http://i.imgur.com/YHMxrKU.jpg

Meni je uglavnom bila grafa na 69-70, 71 se pojavilo u zadnji tren, i opet krenulo na 70.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 0:24 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran

kako sad to gaming verzija od msi-a s 2x venta ista kao i nitro s 3x, jbga onda nitro nevalja, a svi pišu najbolja!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dajte bolje Valley... ljepši je :)

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

kako sad to gaming verzija od msi-a s 2x venta ista kao i nitro s 3x, jbga onda nitro nevalja, a svi pišu najbolja!

Pa MSI je overall najbolja, najveca garancija, najbolji OC, najbolji izgled, aktivno hladi VRM, najtisa je i ima onaj feature da se ventovi ne pale do 60 stupnjeva, jedino sta je mrvicu slabija u hlađenju jer ima dva venta, ali fora je u tome sta ima ogroman radijator pa daje i rezultate.

Evo ti sa Overclock.net foruma iz R9 390/390X Owners Club-a malo detaljnije specifikacije oko svakog modela:

http://i.imgur.com/8v6bd50.png

13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

pa besplatan je, kaj ti cekas...

11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
D3lBoy kaže...

pa besplatan je, kaj ti cekas...

Imam ja video . Inace cuo sam da su neki znali dobivat veci score ako nemaju multi monitor, tak da probat cu sutra iskopcat jedan, želim tih 3k :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 3:33 (D3lBoy).
9 godina
protjeran

Evo ti moj rezultat u firestrikeu http://www.3dmark.com/3dm/11110130

EDIT:

Na kojim postavkama ti je tocno ta grafa u MSI AB (core voltage i power limit), i koje su ti temperature ovako u gejmingu i u firestrikeu i heavenu?
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 3:43 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Tebi je proc nabrijan pa zato imaš visi score, gpu score je meni veci za 100 hahah. To je stariji video sa onim prvim kriticnim Crimsonom tako da bi mogao to malo obnovit... Core voltage +69 stock dolazi na +63, memory i aux je stock. Power limit +25, temperature sada u zahtjevnijim igrama oko 60-65c, preko ljeta max zabilježena po onim vrucinama 72c i to samo u GTA IV iz nekog razloga. Ali imam otvoren case tako da racunaj koji stupanj gore inace

9 godina
Lucidius kaže...

Evo ti moj rezultat u firestrikeu http://www.3dmark.com/3dm/11110130

EDIT:

Na kojim postavkama ti je tocno ta grafa u MSI AB (core voltage i power limit), i koje su ti temperature ovako u gejmingu i u firestrikeu i heavenu?

Diži tu memoriju....

Meni je 11497 na suicide run 1200/1750 sa 100% ventovima. Proc na 4.5.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 8:48 (Alfa_R).
12 godina
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

Pa MSI je overall najbolja, najveca garancija, najbolji OC, najbolji izgled, aktivno hladi VRM, najtisa je i ima onaj feature da se ventovi ne pale do 60 stupnjeva, jedino sta je mrvicu slabija u hlađenju jer ima dva venta, ali fora je u tome sta ima ogroman radijator pa daje i rezultate.

Evo ti sa Overclock.net foruma iz R9 390/390X Owners Club-a malo detaljnije specifikacije oko svakog modela:

http://i.imgur.com/8v6bd50.png

treba znati da 290 i 970 msi nemaju isti hladnjak, 290 ima potentniji hladnjak kakav se inače kod nvidie stavlja tek na 980ti

i negdje sam vidio na testiranjima da čak i s tako potentnijim hladnjakom 290 drži ventove na većoj brzini (dakle glasnija je) i još uvijek ne dostiže tempereture od 970 msi sa slabijim hladnjakom

tako da kojim slučajem staviš ovaj hladnjak od stjepkove 970 na svoju 290 mislim da bi gledao usijanje i slušao mlažnjak 

evo ti fotke dolje

msi+970+gaming msi+970+gaming
msi+290+gaming msi+290+gaming
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 8:46 (picajzla0707).
9 godina
protjeran

Ja nemam 290 nego 390, a niti je radijator jednako glomazan na 290 i 390 MSI grafama http://www.play3r.net/wp-content/uploads/2015/07/MSI-R9-390X-Gaming-8GB-7.jpg to vidis i po tezini između jedne i druge. Meni su se ventovi vrtili max na 50 posto dok sam radio ove testove koje sam poljepio i uz to da je grafa klokana, a da ne pricam da 1150-1500 bez problema vrtim i na stock voltazama bez da ista pipnem, ovako sam malo povecao cisto iz sigurnosti da mi u nijednom scenariju nebi iskocio neki mali artifakt, a ta 2-3 stupnja vise mi nista ne znace.

Grafa je tiha i hladna i to je ono sta je meni bitno, da je njegova gtx 970 jos hladnija i kolko bi bila sa identicnim radijatorom meni je svejedno zato jer ja svoju iovako jedva cujem, a zauzvrat imam kompletniju i jacu grafu oces vram, sabirnicu, bolji rad na vecim rezama, mogucnost kvalitetnijeg i jaceg dual GPU setupa, te future proof u smislu DX 12 naslova.

Alfa_R

Oc memorije ti nista ne pomaze, to ti je vise za nabijat komplexe ovako po forumima , radio sam testove u vise scenarija i nema u igrama nikakvog pomaka, a samo riskiras vece zagrijavanje, najbitniji ti je overklok samog chipa(jezgre). Isto tako najbolje ti je drzat na 1150-1500 u igrama neces imat nista slabiji rezultata nego da ju stavis na 1200-1600, a moci ces ju fino drzati na manjim voltazama i imat ces hladnu i tihu grafu koja opet dere sve po redu ;)

12 godina

Ja sam bio kupio Msi 290 gaming i njezina standarda radna temperatura je bila 85c nakon nje sam imao sapphire 290 tri-x i njena radna temperatura je bila73-74c,to je bilo u ljetnom periodu.

To su temperature bez overclocka...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Lucidius kaj se tice memorije, nju moras podizati ako zelis da ti gpu skalira kak treba...

evo da ne ponavljam:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-9xx-club/215072.aspx?page=213&jumpto=4889815&sort=asc&view=flat

lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Ja nemam 290 nego 390, a niti je radijator jednako glomazan na 290 i 390 MSI grafama http://www.play3r.net/wp-content/uploads/2015/07/MSI-R9-390X-Gaming-8GB-7.jpg to vidis i po tezini između jedne i druge. Meni su se ventovi vrtili max na 50 posto dok sam radio ove testove koje sam poljepio i uz to da je grafa klokana, a da ne pricam da 1150-1500 bez problema vrtim i na stock voltazama bez da ista pipnem, ovako sam malo povecao cisto iz sigurnosti da mi u nijednom scenariju nebi iskocio neki mali artifakt, a ta 2-3 stupnja vise mi nista ne znace.

Grafa je tiha i hladna i to je ono sta je meni bitno, da je njegova gtx 970 jos hladnija i kolko bi bila sa identicnim radijatorom meni je svejedno zato jer ja svoju iovako jedva cujem, a zauzvrat imam kompletniju i jacu grafu oces vram, sabirnicu, bolji rad na vecim rezama, mogucnost kvalitetnijeg i jaceg dual GPU setupa, te future proof u smislu DX 12 naslova.

pa nije svejedno, jer ako se priča o zagrijavanju čipa, a ti se uspoređuješ s njegovim rezultatima onda je bitno naglasiti da je tvoja grafa opremljena značajno jačim hladnjakom

da, nešto je drukčiji hladnjak na 390 nego na 290, ali je to druga generacija istog pojačanog hladnjaka, što možeš vidjeti na fotkama dolje

970 ima 4 heapipesa, 290 i 390 po 5 i to s debljim profilom cjevčica

uz to na druge dvije fotke možeš vidjeti da je tvoj hladnjak bočno gledajući dosta deblji od 970-ke

to ti jasno pokazuje da su na 290 i 390 morali stavljati značajno jači hladnjak da bi joj temperature držali pod kontrolom, no to se već znalo i bezveze je uopće ići u usporedbe 970 i 290/390 po tom pitanju

290 290
390 390
390 390
970 970
9 godina
Lucidius kaže...

Oc memorije ti nista ne pomaze, to ti je vise za nabijat komplexe ovako po forumima , radio sam testove u vise scenarija i nema u igrama nikakvog pomaka, a samo riskiras vece zagrijavanje, najbitniji ti je overklok samog chipa(jezgre). Isto tako najbolje ti je drzat na 1150-1500 u igrama neces imat nista slabiji rezultata nego da ju stavis na 1200-1600, a moci ces ju fino drzati na manjim voltazama i imat ces hladnu i tihu grafu koja opet dere sve po redu ;)

Pomaže, dobijem skoro 400 3d mark scora, a ovdje mjerimo upravo to ;)

Inače, kao što sam napisao to je suicide run jer nemam namjeru držati ventove na 100%, a na auto bi imao artefakte....

Memoriju ću vratiti na 1700 kao 24/7 i clock 1150 reda radi. Treba mi više voltaže nego tebi, tako da imaš bolji čip.

9 godina
protjeran

Stjepanj

Neznam, mozda kod tebe to ima smisla, ali kod mene nema, eto odvrtio sam test na 1150-1700 i dobio jedan FPS, sta cisto sumnjam da je zbog veceg takta memorije, prije ce bit da je test drugacije izvarirao sta je ionako normalno kod svakog drugog mjerenja.

Slika: http://i.imgur.com/a6ZEYf5.jpg

Kazem probao sam sve testirati ne pricam napamet, znam tocno sta je najbolje za te r9 390ke i na kojim taktovima su performanse i temperature najbolje.

Alfa_R

u testovima ti je ionako sve šminka, zavrti neku igru pa gledaj kolko si profitirao od brze memorije 

EDIT:

picajzla0707

Kazem opet, ja nit sam uspoređivao temperature između gtx 970 i r9 390, niti je to bila poanta mojeg upisa od pocetka. Kazem moja grafa je tiha i hladna i to pristojno kloknuta, i meni je to najbitnije, a to sad jel bi on sa gtx 970 sa mojim hladnjakom imao jos manje temperature bas me briga, kad ja svoju iovako neznam da imam  

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 10:15 (Lucidius).
9 godina
Lucidius kaže...

Neznam, mozda kod tebe to ima smisla, ali kod mene nema, eto odvrtio sam test na 1150-1700 i dobio jedan FPS, sta cisto sumnjam da je zbog veceg takta memorije, prije ce bit da je test drugacije izvarirao sta je ionako normalno kod svakog drugog mjerenja.

Slika: http://i.imgur.com/a6ZEYf5.jpg

Kazem probao sam sve testirati ne pricam napamet, znam tocno sta je najbolje za te r9 390ke i na kojim taktovima su performanse i temperature najbolje.

Alfa_R

u testovima ti je ionako sve šminka, zavrti neku igru pa gledaj kolko si profitirao od brze memorije 

Znam da nisam ;) 

3D mark mjeri, igrama je svejedno...

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

cemu i5 4670K @ 4.6GHz, 1.28v, vecina i7 na 4,6(all cores) treba ispod 1,2V...i5-ici treba jos manje! to ti je razika skoro u 5-10°c za 0,100V!

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 10:18 (Stjepanj).
9 godina
protjeran

Editirao sam zadnji post, mislim da nista vidli.

Stjepanj

Proc inace preferiram drzat na 4.4 posto je tamo proc najhladniji, a opet mizerno slabiji nego na 4.6 ili 4.7, međutim stavio sma ga na 4.6cisto jer mi je hladnjak brutalan pa ga hladi kao od sale u Prime 95 v26.6 na 68-70 stupnjeva, a u igrama je na 45-55 ovisno od naslova.

Ja nemam tako dobar chip, sumnjam i da vecina ima takav primjerak da ispod 1.2v drze 4.6 stabilno, jedva i 4.5 ako im uspije da bude full stable.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 10:28 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice