AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 654.413
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Po kojoj je to teoriji 290X sporiji od 390? 290X je 390X osim razlike u clocku sta se lako nadomjesti kod boljih kartica.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
ansha kaže...

Po kojoj je to teoriji 290X sporiji od 390? 290X je 390X osim razlike u clocku sta se lako nadomjesti kod boljih kartica.

Po benchevima koje smo radili tu na forumu. U sintetici je malo jaca 290x, u igrama je jaca 390.

EDIT: I jos je u pitanju bio svevisnji Matrix Platinum.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 15:19 (GamerX9).
15 godina
protjeran

Lol, jsad bi ti nesto reko o tim benchevima forumskim al bit cu pristojan.

Ja sam mislio da ljudi vise ne vjeruju u te gluposti da u 390 seriji ima neki magican sastojak koji ih cini brzim od kartica sa identicnim cipovima u 290 seriji..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Lol, jsad bi ti nesto reko o tim benchevima forumskim al bit cu pristojan.

Ja sam mislio da ljudi vise ne vjeruju u te gluposti da u 390 seriji ima neki magican sastojak koji ih cini brzim od kartica sa identicnim cipovima u 290 seriji..

Dakle u sintetici(sta god to znacilo:) bi rezultati trebali biti podjednaki u par slicica! no u igrama tocnije odredenim igrama stvar ponekad ne radi isto! u nekim igrama ce 290x biti sporija od recimo 390x na istom taktu bez obzira sto je to identicni cip..no to onda nije stvar do gpu-a vec peglanja drivera, igre, vece memorije itd! isti slucaj kao i s 7970/280x...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 15:33 (Stjepanj).
12 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

CPU ti ubija score, to vidis i zbog njegovog usagea, valley ne racuna cpu score posebno kao firestrike ali se vidi da ti usporava grafu, ja sam također imao 290X sa istim CPUom i clockom kao ti, oko 2200 score sad imam skoro 3k. Također vidi se i u Firestrikeu, physics score je dobar sto je za ocekivat od FXa ali ti je gpu score dosta niži do mog 290X-a koji bi po nekoj teoriji trebao biti sporiji od 390. Ali ja tu nevidim ništa loše što se scoreova tice, za ocekivati

Zivcira me ovaj fx sta imam strasno , Nebrine me tako mali skor , mislim nije mali . Razmisljam o intelu majke mi ;)

ajd bacite oko na moj pc i za koliko bi mogao prodat ovaj proc i maticnu sta imam a da uzmem neki intel i5 recimo i solidnu maticnu . Uz nadoplatu max 1500 kn moze i nize ako se da ;) malo offtopic ali nemojte sad zaspamat temu . TNX 

Nemoj se prkosit gravitaciji .
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 16:16 (Adict).
13 godina
protjeran

Hahahha! lud si, inace ako to prodas, plocu+cpu neces previse dobiti! jer jedini i5 koji ide na 4,5ghz je onaj s K oznakom ne! ako zelis drasticnu promjenu ipak treba posegnuti znatno dublje u dep za onaj s oznakom 7 u nazivu!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 17:07 (Stjepanj).
Moj PC  
3 1 hvala 2
12 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Hahahha! lud si, inace ako to prodas, plocu+cpu neces previse dobiti! jer jedini i5 koji ide na 4,5ghz je onaj s K oznakom ne! ako zelis drasticnu promjenu ipak treba posegnuti znatno dublje u dep za onaj s oznakom 7 u nazivu!

Maaaa zivcira me fx sve vise i vise . Usage neide preko 50 posto pa koji ce mi vrag onda CPU mamicu mu . Ma to ovako spekuliram kao da prodam al ono necu prodat jer me ispalo 2k kuna a staro je pol godine a nemogu dobit ni 1 k za to . Neisplativo je prodavat ovo i prelaziti na intel kuzis al me zivcira fx nevjerovatno .  

Netreba meni i5 koji ide na 4.5 treba mi intel procesor da je bolji od ovoga fxa kojega imam . 

Minimalno mi treba 3i pol da uzmeem i5 6600k ili 4690K sa nekom relativno dobrom plocom . DA prodam ovo za soma sta je mutavo , nadoplata 2 i pol milje . MAhhh 

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 17:35 (Adict).
11 godina
odjavljen

Ne znam kolko mozes dobit za to, ali moj savjet ti je da stvarno predjes na Intel. Skok je stvarno osjetan.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Moram se slozit sa Stjepkom u tome da ti nema smisla prelazut na i5.

Sagledaj realno stvari i zapitaj se sta ces tocno dobiti prelaskom na intela tj. koja ti to igra trenutno nije zadovoljavajuce igriva?

Druga stvar, dio problema je i u AMD grafickoj kojoj i clockani 5820K zna biti bottleneck..

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

290 i 390 su gotovo pa identične kartice, izuzev činjenice da 390 imaju više VRAM-a koji može biti koristan (iako se tada ionako radi o dvije u CF-u). Jako su rijetke prilike za upotrebu 8GB u trenutnim igrama na rezolucijama na kojima je 390 dovoljno brza. 390 ima viši osnovni takt i zato je brža u testovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Adict kaže...
D3lBoy kaže...

CPU ti ubija score, to vidis i zbog njegovog usagea, valley ne racuna cpu score posebno kao firestrike ali se vidi da ti usporava grafu, ja sam također imao 290X sa istim CPUom i clockom kao ti, oko 2200 score sad imam skoro 3k. Također vidi se i u Firestrikeu, physics score je dobar sto je za ocekivat od FXa ali ti je gpu score dosta niži do mog 290X-a koji bi po nekoj teoriji trebao biti sporiji od 390. Ali ja tu nevidim ništa loše što se scoreova tice, za ocekivati

Zivcira me ovaj fx sta imam strasno , Nebrine me tako mali skor , mislim nije mali . Razmisljam o intelu majke mi ;)

ajd bacite oko na moj pc i za koliko bi mogao prodat ovaj proc i maticnu sta imam a da uzmem neki intel i5 recimo i solidnu maticnu . Uz nadoplatu max 1500 kn moze i nize ako se da ;) malo offtopic ali nemojte sad zaspamat temu . TNX 

I meni su govorili isto :D Nemoj, ne isplati se etc. Svejedno sam uzeo i5 jer me iritiralo to što sam sve pod suncem probao kako bi mako bottleneck, pa reko nema veze i ak bude slican performans opet dobro jer nova svijeza platforma... Na kraju radi toliko bolje u igrama da sam se šokiro za neke igre, CPU ko CPU mozda nije tolika razlika, tako kad uspoređuješ vecinu procesora izgledat ce ti sve više manje ne isplativo prelaska "aa šta cu dat 3k kn za 20fpsa" i slicno, ali je stvar u tome što osjetim kako mi grafa napokon RADI. GTA V ne pada ispod 60fpsa nikad dok mi je na istim postavkama sa FXom znao potonut na 35-40, BF4 je stojao na 80-90fpsa average (naravno ovisno o mapi) sad je preko 110average (high/ultra postavke sa jednim AA msaax4 onaj deffered je na off) Metro mapa do 200fpsa. Arma 3 sa po 15fpsa u Kavali na 30+ (što je nevjerojatno ogromna stvar jer je ono bilo ne igrivo). Tako da ako mene pitaš isplati se u svakom pogledu, ja bi ti preporucio 4690k ili 6600/k jer sam se i sam između ta 2 dvoumio jer mi imaju naj više smisla price/performance. Znam da se neki nece složit samnom ali vjeruj mi imao sam sve, sa Phenom II 965 na FX 8320 na 4.6ghz nisam vidio neki boost onda kad sam prešao na 6600 ajme...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 18:58 (D3lBoy).
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

I što će jedan gejmer dobiti s i7? Baš ništa. i7 jednostavno nema smisla.

Što se tiče CPU-a: ako ti je CPU za vrijeme igranja na 99%, a grafa nije na 99% tamo gdje mora biti, treba ti brži CPU. Ako nije, ne treba.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 19:00 (Tonči).
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...
I meni su govorili isto :D Nemoj, ne isplati se etc. Svejedno sam uzeo i5 jer me iritiralo to što sam sve pod suncem probao kako bi mako bottleneck, pa reko nema veze i ak bude slican performans opet dobro jer nova svijeza platforma... Na kraju radi toliko bolje u igrama da sam se šokiro za neke igre, CPU ko CPU mozda nije tolika razlika, tako kad uspoređuješ vecinu procesora izgledat ce ti sve više manje ne isplativo prelaska "aa šta cu dat 3k kn za 20fpsa" i slicno, ali je stvar u tome što osjetim kako mi grafa napokon RADI. GTA V ne pada ispod 60fpsa nikad dok mi je na istim postavkama sa FXom znao potonut na 35-40, BF4 je stojao na 80-90fpsa average (naravno ovisno o mapi) sad je preko 110average (high/ultra postavke sa jednim AA msaax4 onaj deffered je na off) Metro mapa do 200fpsa. Arma 3 sa po 15fpsa u Kavali na 30+ (što je nevjerojatno ogromna stvar jer je ono bilo ne igrivo). Tako da ako mene pitaš isplati se u svakom pogledu, ja bi ti preporucio 4690k ili 6600/k jer sam se i sam između ta 2 dvoumio jer mi imaju naj više smisla price/performance. Znam da se neki nece složit samnom ali vjeruj mi imao sam sve, sa Phenom II 965 na FX 8320 na 4.6ghz nisam vidio neki boost onda kad sam prešao na 6600 ajme...

Vjerujem ti sve ali izgleda da mora biti do amd ovisnosti o snazi CPU-a, ne vidim drugo objašnjenje. Evo tip je fino analizirao oba tabora u dosta igara sa GTX 980Ti i što se tiče GTA V...mislim uopće ne sporim da je i5 bolji proc da me netko sad ne krene potezati za jezik pogotovo ta zadnja generacija.

Jedino ne kužim kak mu je tak nizak fps na nekim dijelovima bez obzira na CPU.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 19:12 (XXX).
11 godina
neaktivan

Tu nije ništa cudno stavio je 4460 i 4150 vs 83xx to je fer. Ali ja govorim o bržim cpuovima, 4460 i 8350 su uvijek bili u rangu

12 godina
protjeran
D3lBoy kaže...
Adict kaže...
D3lBoy kaže...

Citas mi misli  , smeta mi ista stvar . Jer i u gta mi padne na 35-40 fps a sa intelom je lokan na 60 po meni je to plus i to je ono st trazim da mi grafika napokon zivi ;) Isto tako bf 4 i druge igre ..  

17 godina
odjavljen

Da ali grafa mu sa oba tabora zakucana na 97%-99%, nema oscilicija u zauzeču o kojem ti pričaš. Ili su amd grafe prezahtjevne na DX 11 postavkma po pitanju CPU-a ili je GTAV pre veliki zalogaj za GTX 980 ti na max detaljima, pod uvjetom da ste obojica vrtili sve na max.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
XXX kaže...

Da ali grafa mu sa oba tabora zakucana na 97%-99%, nema oscilicija u zauzeču o kojem ti pričaš. Ili su amd grafe prezahtjevne na DX 11 postavkma po pitanju CPU-a ili je GTAV pre veliki zalogaj za GTX 980 ti na max detaljima, pod uvjetom da ste obojica vrtili sve na max.

I meni je grafa zakucana na bencu na 100 posto a proc jedva na 50 posto . O tome govorimo . 

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 19:23 (Adict).
17 godina
odjavljen

Tip ne vrti bencmark nego igra igru. 

edit

To što ti je CPU na 50% nije ništa loše, naprotiv.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 19:25 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
XXX kaže...

Tip ne vrti bencmark nego igra igru. 

edit

To što ti je CPU na 50% nije ništa loše, naprotiv.

O istim stvarima pricam ko i delboy . Igram i ja igre i pratim fps . 

15 godina
protjeran

@Tonci

Nije istina ovo sta kazes da je brzi cpu potreban samo ako ti je cpu na 99%. Fx 83xx ama bas nikad nece biti ni blizu 100% a biti ce bottleneck..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ma kužim, ali kažem mora biti do prevelike ovisnosti AMD grafa o CPU-u. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
XXX kaže...

Zakucana mu je na 100% zato sto je sve stavio na Ultra također upalio je FXAA i MSAA što je smiješno, i u advanced tabu je sve povukao na max, opteretio je grafu maximalno što može na 1080p zato je 99%, da spusti na realne opcije da ima oko 60ak fpsa konstantnih vidio bi 60% gpu usage, što je za mene prevelika stvar da bi se ignorirala. Ali ako nekom ne smeta sve 5, ali mi je malo blentavo kupit takav procesor i onda dat 5k kn za grafu koja ce radit na pola

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

@Tonci

Nije istina ovo sta kazes da je brzi cpu potreban samo ako ti je cpu na 99%. Fx 83xx ama bas nikad nece biti ni blizu 100% a biti ce bottleneck..

Ne baš. Neće sigurno biti bottleneck ako mi jezgra nije na max. Čim mu je jedna jezgra stalno zakucana, znači da može slobodno ići na snažniji cpu.

Pretpostavljam da misliš na "zakucani" cijeli CPU s 4+4 jezgre? Da, nikad to neće postići u igri, to je jasno. Ja govorim o tome da, ako kartica K u GPU benchmarku B ima 99% opterećenja, a kod njega ima manje, dok mu je jezgra koja opslužuje GPU na 100%, tada je CPU problem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 20:18 (Tonči).
17 godina
odjavljen

D3lBoy Slažem se, jedino što sam imao dojam da si i ti testirao na max postavkama pa ti je padalo na 60%.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 20:17 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

@Tonci

Cak ni to nije slucaj da je jedna/dvije jezgre zakucano na max, nego usage bude 30-70% po jezgrama a grafa daleko od 100% u nekim igrama.

To ti mogu potvrdit vlasnici fx-ova.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
XXX kaže...

D3lBoy Slažem se, jedino što sam imao dojam da si i ti testirao na max postavkama pa ti je padalo na 60%.

Ne ganjao sam 60fpsa, tj. opcije mi i jesu bile na max osim trave i opcija u advanced tabu. Njih ni sada ne koristim jer mi ne izgledaju kao vrijedne gubitka u performansama. Sve u svemu da okončamo mislim da je FX 83xx totalni best buy što se tice para (iako sam ja svog nabavio 2014. dosta jeftinije nego sada što košta), ali je to proc za mid range grafe, za 290X/390/970 nije dovoljno jak, a kamoli ne za 980ti kao što je netko na forumu nedavno sklopio.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

@Tonci

Cak ni to nije slucaj da je jedna/dvije jezgre zakucano na max, nego usage bude 30-70% po jezgrama a grafa daleko od 100% u nekim igrama.

To ti mogu potvrdit vlasnici fx-ova.

Ne možeš to tako gledati. Postotak opterećenja grafičke kartice nije jedna varijabla, nego njih nekoliko. Moraš imati kontrolirane uvjete. Dakle, točno specifičan benchmark koji traži konstantno fillanje graf. kartice koliko god može primiti i onda tek možeš gledati. DX11 api nije baš dobar s jezgrama tako da će to lako prepoznati.

Postoje situacije u kojima GPU neće biti na max opterećenja bez obzira koji joj CPU daš.

16 godina
odjavljen

I opet smo van teme. :D

Moj PC  
4 0 hvala 4
17 godina

tonchi preblag si

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

kako van teme pa usporedjuje se gpu usage na amd 300 seriji grafickih  :D

pitanje , dali svi držite power limit na full?

off?:
na fx8350 i 290x kombinaciji mi je uvik pre loše radilo sve na stock stvarno katastrofa, ali cpu na 4.6ghz sve jezgre , bez core parkinga i s ugašenim svim power saving opcijama i upaljenim hpc-om ,grafika power limit na +50 i sve bi radilo osjetno(ko da je drugi komp skroz) bolje, pogotovo igre koje koriste neki starij engine. imam osjećaj ko da bi ovaj fx negdi priko 4.5ghz preskoćia nekakav bandwidth limit unutrašnji(visoke latencije na cacheu?) pa bi poćea radit osjetno bolje, isto tako od 4.6ghz do 5.0 razlike bi bile minimalne ko da trotla iako nije trotla.

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice