ma je, kuciste je to koje proizvodi toliku toplinu...
AMD Radeon R9 300/Fury Series
- poruka: 6.870
- |
- čitano: 629.532
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sama maksimalna temperatura nema veze sa kolicinom topline emitirane u kuciste.
Zapaljena sibica je puno vise temperature od termo peci pa ipak malo slabije grije ;)
Ne nego nema dovoljan protok i toplina se zadržava umjesto da ide van.
svaka cast ,zvijer od grafike
Gejmate li Star Wars Battlefront?
Meni na 1080p ultra drzi 45-55fpsa ali kad pocne mec jedno 10-15 sekundi ne mogu se skoro pa ni pomjeriti a poslije toga sve
Evo i mene :)
pala je umjesto gtx 970 g1 gaming - xfx 390x
vidim i tvoja je malo pijana pa baca u koso.. kriminal je s tim hladnjacima. nadam se da ce se u iducoj seriji konacno nesto promijenit jer nastave li ovako pocet ce kartice cupat maticnu iz kucista..
i ja cu se refreshat ovaj mjesec jer imam dobru priliku. samo pitanje je dal samo zamjenit ovu sa r9 390 i nadoplatit 200kn ili 1200kn za r9 fury.. neda mi se nekako na fury jer mi se gadi 20 kila grafike u kucistu a zasad su joj svi hladnjaci tenkovi osim sad ovog xfx-a vodenog koji ce na kraju kostat ko i fury X.
http://wccftech.com/xfx-releasing-liquid-cooled-amd-r9-fury-nonx/
CU ga ima u preorderu za smijesnih 900 eura dok je fury X 660e
bolje fury x jer ne cupa maticnu a i cijena mu je niza
istina naspram xfx-ovog fury liquid po toj cijeni bolji je fury X.. a meni je to vec onda 2000kn nadoplate.. hmmmmm.. nekako bi rade onda 2000 sakrio negdje u ladicu za hbm2 a zadovoljio se refreshanjem 290 u 390 cisto kad mi nije trosak.
trenutni fury nekak gledam ko prijelazni proizvod i ne bi bas iskrcao toliku lovu za njega bez obzira sta si ga mogu priustit. ma ko zna odlucit cu u momentu pa cemo vidit oce bit glasniji razum il klinac u meni
Hehe svi mi imamo u sebi klinca pa odaberi njega ;-)
E i da dečkovi, kvalitete slika mi je skroz ista..
koristio sam display port i na jednoj i sada i na drugoj.
To sam i ja htio napisat, sa DP bi trebala biti ista slika. Sa HDMI neki imaju problema i na AMD grafama, a DVI je malo outdate konektor.
Lagano povezano s trenutnom raspravom, zašto dobivam glasniji coil whine kad koristim DP umjesto DVI?
I coil whine se pojavio nakon što sam stavio novo napajanje.
Da novo napajanje ne radi coil whine ?
Da novo napajanje ne radi coil whine ?
Nije, grafa sto posto, prvo sam to i ja pomislio, no kad podignem clock, onda se pojača jakost samog zvuka i povisi ton, samo u igrama/ GPU load-u(A cijeli sistem ne može 50% loada napraviti na PSU)
Budem samo spojio grafu na FSP Raidera, a ostatak sistema na Corsaira pa ću vidjet onda kako će radit.
Gejmate li Star Wars Battlefront?
Meni na 1080p ultra drzi 45-55fpsa ali kad pocne mec jedno 10-15 sekundi ne mogu se skoro pa ni pomjeriti a poslije toga sve
65-70FPS na DropZone-u na clocknutoj grafi, sve maxed out, da u početku zna bit' dropova, al' kasnije je jako glatko.
Ušao jednom, odigrao par puta, ne mogu sad uopće uć niti u Battlefront niti u BF4, igre hangaju u pozadini kad ih pokrenem, sad mi se neda baš čačkat i tražit rješenje, odigrao sam Space Engineers da se smirim nakon što me iznervirao EA i Origin
WTF,daj jel me hebete s ovim bojama na NVIDiji?
Šta Stipan preša na 280X i oduševljen naspram GTX 970!??
Koje su to sheme??
Amo ,svi odreda,hoću odgovore!!!!!
Koje su to sheme??
Ma nema garant bolje boje, kod njega uvijek neki problemi....
velim ja sam se prebacio sa gtx 970 na r9 390x preko display porta i aposlutno ista slika...
Koje su to sheme??
To meni izgleda kao nesto vise subjektivno. Govori kako sve "fluidnije" radi na 280X iako je GTX 970 dosta jaca po performansama tako da to sto on govori mi nema smisla. Onaj dio gdje je rekao da su boje toplije, to mu mogu vjerovati jer se sjecam davnih dana jos da je bila takva situacija kada sam ja koristio 6600 LE od nVidie, a frend je imao cini mi se 9600 XT od AMD-a.
Kak su ljudi takve, uvijek svoga konja hvale..
Njemu su krivi za obmanu u nvidia taboru a čovjek je imao tolko hw i svega da bi sam trebao znati kako stvari stvoje a još k tome je 99.9% plus 30 ..
Kada stavite novu grafu u komp obavezno instalirati drivere za tu seriju inace ce vam se smrzavati komp lol

Ljudi meni su ovo pre visoke temperature..
83 stupnja mi sada garafa dosegla...
ambijent mi je visok pa valjda zato, imam klincezu i malu bebu pa mora biti malo viša temperatura..
ali kako bilo ode na 83 - vratio sam se u doba xfx 7950 :) glasno je to..
ono što je veliki problem je to što ja igram na 1440p monitoru i grafa je zakucana kao i gtx 970 na 100% i to je tako
npr.. u večini igara zbog toga stavim vsync on kako bih limitirao fps i smanjio usage grafe na niže no to ne pomaze kod svih naslova i jbga na 100% ona ode tako visoko i mogu se slikati..
i sada sam pročitao ovo: "It’s when things move over to full load gaming that the R9 390X really shows its heat problems. It runs at temperatures that seem to range between 78 and 84 degrees."
Dakle ovo su normalne temperature što ja imam...
ali... to je glasno za pop...it onaj ko to ne cuje je gluh ko top jbte..
Haha,
još jedna stvar
ako power limito stavim na default tada grafa smanjuje takt cak i kada je na tvornickim postavkama..
tako da usporedbe koje sma jucer radio gdje je ona nesto sitno jaca od r9 290x ne drže vodu
uopce nisam obracao pozornost da mi core pada na 900mhz... ffs ----- aha sad me baš zanima ako je sada bilo na 0% power limita 83 stupnja koliko ce sada biti.. xD :)
Haha,
još jedna stvar
ako power limito stavim na default tada grafa smanjuje takt cak i kada je na tvornickim postavkama..
tako da usporedbe koje sma jucer radio gdje je ona nesto sitno jaca od r9 290x ne drže vodu
uopce nisam obracao pozornost da mi core pada na 900mhz... ffs ----- aha sad me baš zanima ako je sada bilo na 0% power limita 83 stupnja koliko ce sada biti.. xD :)
Meni je frend bio smanjio malo takt grafe ,performanse mu se nije smanjio koliko je jaka ,ali zato temp grafe je, za par stupnjeva.
Ljudi meni su ovo pre visoke temperature..
83 stupnja mi sada garafa dosegla...
ambijent mi je visok pa valjda zato, imam klincezu i malu bebu pa mora biti malo viša temperatura..
ali kako bilo ode na 83 - vratio sam se u doba xfx 7950 :) glasno je to..
ono što je veliki problem je to što ja igram na 1440p monitoru i grafa je zakucana kao i gtx 970 na 100% i to je tako
npr.. u večini igara zbog toga stavim vsync on kako bih limitirao fps i smanjio usage grafe na niže no to ne pomaze kod svih naslova i jbga na 100% ona ode tako visoko i mogu se slikati..
i sada sam pročitao ovo: "It’s when things move over to full load gaming that the R9 390X really shows its heat problems. It runs at temperatures that seem to range between 78 and 84 degrees."
Dakle ovo su normalne temperature što ja imam...
ali... to je glasno za pop...it onaj ko to ne cuje je gluh ko top jbte..
Ja mislim da je vise do XFX-a nego do samog cipa. Ako se sjecas, bio je jos jedan kolega s visokim temp. na 390X i isto je bio XFX.
Istina da je Hawaii topao, ali su i cooleri napredovali od prvog Hawaii cipa. Iako ja imam 390 non-X, takoder je Hawaii u pitanju, a nikad mi temperatura nije presla 70°C u gamingu. I ne cuje se...
Pa nisam uzeo graficku da smanjim taktove nego da ugodono igram na 1440p rezoluciji.
da je 1080p ostao ne bih pomisljao prelasku na r9 390x jer realno gtx 970 mi ostavlja ukupan dojam bolji..
dobio jesam u igrama ali sam dobio i vrucinu i buku..
evo nakon igranja nekih 20 minuta u komadu cijelo kuciste je vruce, i kuce smrdi po onoj plastici... dobio sam mlažnjak ali velim: no pain no gain
Zato ja imao otvoreno kuciste. Razmisljao sam I o crossfire s dvije 390x ali sto se tice buke to bi bilo nepodnosljivo. Ove dvije 970 lepo delaju u sli, ali niti to nije dovoljno za shadow of mordor na ultra detaljima I 4k rezom

Hmm, da, sve se vise grije. Presaosam sa nVidie 670 na MSI 390x -to sam uzeo kao neko prebijanje dugova... Inace mi je 670 bila dovoljna vjerovatno i za 4K na Diablu 3, to jedino igram.
Definitivno sam neugodno iznenađen temperaturama.
Cak sam prvo mislio da grafa preopterecuje moje napajanje, pa sam posudio od prijatelja Thermalake toughpower 850 W, ali nije puno pomoglo.
A kuciste je malo modificirani chieftek "very big" tower.
Svi diskovi su u gornjem dijelukućista, 3 su u nekom docku sa 12 cm ventilatorom, cetvrti ima adapter sa 3.5 na 5.25, i gornja polovica je odijeljna od donjeg dijela.
imam 2 ventilatora od 80:mm da uvlace zrak i jedan 120 mm ozada za ispuh.
Cak sw na papiru sve to ne grije previse, cpu ode do 60 max a gpu od56 - 62, i stavio sam ventove od grafe na 60%.
Ali cijelo kuciste postane toplo na dodir...Znaci, dolje su prakticki samo cpu i gpu.
Imam doma stari masovini XASER VI, nema razne filtere ali je kuciste ogromno pa mi mozda bolji airflow napravio..
no imam problem jer ne znam gdje da stavim ovo vodeno za cpu...
dakle vidite i sami da sam si sada zadao samo brige koje nisam prije imao... snagu sam dobio ali samo to :)
Zato ja imao otvoreno kuciste. Razmisljao sam I o crossfire s dvije 390x ali sto se tice buke to bi bilo nepodnosljivo. Ove dvije 970 lepo delaju u sli, ali niti to nije dovoljno za shadow of mordor na ultra detaljima I 4k rezom
Nažalost za igranje na ultra i 4K rezi trebaju ti dvije 980ke ili dvije 390ke!!
Čitam i ne vjerujem. Dakle:
NVIDIA grafičke kartice, kada su spojene na hdmi ili dvi, po defaultu imaju namješten dinamički raspon boja na ''limited'' i stoga boje izgledaju isprano, crna izgleda sivkasto itd. Kada se instalira grafička i driveri, prvo što se napravi je provjera rezolucije i dinamičkog raspona koji treba staviti na ''full'' (vidi sliku).
Nažalost za fluidno igranje na ultra i 4K rezi trebaju ti dvije 980ke ili dvije 390ke!!
Eto, ispravio sam malo za tebe. Za igranje na 30 FPS na ultra presetu i 4K bez ikakvog Anti-aliasinga ti je dosta jedna 390/970. Ako se ide na fluidno igranje na 60 FPS onda naravno da trebas CF.
EDIT: Link