Ono šta nas smrtnike zanima su slabije verzije,hd7870 bi trebala vani koštat negdje 300ojra ili 2250 kn,kod nas oko 2500 kn kao hd6970,hd7850 200ojra ili 1500kn vani,kod nas oko 1700kn poput hd6950.
AMD Radeon HD 7000
- poruka: 4.323
- |
- čitano: 665.248
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sumnjam da ce HD7850 parirati HD6950 po perfomansama,vjerojatno 10-ak % jaca od HD5870. Ali bit ce zanimljivo vidjeti koliko ce trebati da se cijene HD6950 spuste na nekih 1500kn
Sumnjam da ce HD7850 parirati HD6950 po perfomansama,vjerojatno 10-ak % jaca od HD5870. Ali bit ce zanimljivo vidjeti koliko ce trebati da se cijene HD6950 spuste na nekih 1500kn
Po speckama hd7850 je jednaka,uz malo veče taktove i više teksturnih od hd6950,stoga koji fps jača, a najvažnije je nenormalno nizak tdp i potrošnja iz čega proizlazi malo zagrijavanje i veča efikasnost,jednaka stvar je sa hd7870 glede hd6970.Vjerovatno će bit nešto skuplje od predhodnika.
Kolko vidim kartica nije niš narasla u duljini, zapravo istih dimenzija ko safirka 5850, 27cm..
A šta bi ti da karta bude 6 metara .
Ako HD7850 bude malo jaci od 6950 a cjenovno jednak onda bi bio dobra investicija,mada je meni moja HD5850 zasad dovoljna obzirom da imam 20 " monitor
A šta bi ti da karta bude 6 metara .
Nećemo pretjerivat sad..
Al ajd, bar ta grafa neće tražit XXL kućište..
hoče li phenom II x4 biti usko grlo za 7850/7870 i 7950/7970?
Za prve dve neće, a ni druge dvije neće puno patiti na 1080p max detalji.
nece ni za jednu samo rokni na 4.0 and you are go 2 go
Šta ti znači "go 2 go" ? Da ti nisi možda mislio ready 2 go !
god 2 go :) zez
aj barem nesto ;)
Jel to na driverima s CD-a? Čitao sam na inozemnom forumu da najnoviji driver daje dosta bolji rezultat od onog s CD-a, mislim da bi oko 7800 pts trebalo bit.
sa cd sam stavio drivere, nisam imao vremena skidat sa neta, ali kada budem radio review skinut ću nove drivere!
Ne, ne, za referentnu govorim. Daj mi reci koju verziju imaš?
trebao bi dobit svejedno oko 7800 bodova
evo 7880 bodova sa i7 920 na 4GHz,grafička nije oc
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/49646-amd-radeon-hd-7970-3gb-review-11.html
Verzija drivera je: 8.921.0.0
Čini se da ipak nemam novu verziju jer je datum od mojih drivera 2.12.2011, a evo sada gledam na stranici od amd da imju novi driveri od 9.1.2012. neznam zašto mi je jutros reklo da imam nove drivere kada sam stavio na auto detect. valjda neka greška. skunut ću ih čim danas skinem sve update za bf3, moram skinut sve skupa oko 16gb pa će to potrajat cijeli dan, možda i do sutra sa mojom vezom na net.
Čini se da ipak nemam novu verziju jer je datum od mojih drivera 2.12.2011, a evo sada gledam na stranici od amd da imju novi driveri od 9.1.2012. neznam zašto mi je jutros reklo da imam nove drivere kada sam stavio na auto detect. valjda neka greška. skunut ću ih čim danas skinem sve update za bf3, moram skinut sve skupa oko 16gb pa će to potrajat cijeli dan, možda i do sutra sa mojom vezom na net.
prvo unistall drivera,pa kasnije sve pobrisat sa driver cleaner i onda nove drivere
pa nije update 16 gb za bf3,tu je uključena onda cijela igra + update
7700 je Performanse za Sapphire kartu a, a oko 8950 za Performanse Overclocked. Koja razlika covece.
Ali sta im znaci Overclocked nije valjda preko CCCa tolika razlika. Da racunamo 9000.
Znaci 2000 razlika.
Extreme je 2400/2830.
Nije mi jasno jel to P Score ili GPU Score racuna u 3D Mark.
Razliciti proizvodjaci malo se razlikuje skor.
prvo unistall drivera,pa kasnije sve pobrisat sa driver cleaner i onda nove drivere
pa nije update 16 gb za bf3,tu je uključena onda cijela igra + update
kako nije? prvi update je bio 3.9gb, a drugi 10 ili 11gb ne sjećam se točno. i eto tako stigneš do 15-16gb a to će se skidat cijeli dan pa možda i sutra!
a sapphire 7970 maksimalni overclock bez diranja voltaže ide do oko 9300 3dmark 2011 score. apsolutno nevjerovatno koliko se može overclockat!
bez ljutnje, al steta te kajtice u tebe
nema naseg @micromana da opali jedan dobar review a mi ostali nemamo trenutno para za tu lijepu karticu ;)
PowerColor
Ludnica! Ovo će bit 7000kn. hahah
PowerColor
Ludnica! Ovo će bit 7000kn. hahah
ružna mi je,uostalom kupiš referentnu,skineš i staviš accelero xtreme i to je još i bolje od ove powercolor
evo sa novim driverima 7831 score na 3dmark2011! a ovome šta piše šteta kartice u mene, neka sebi kupi pa nek je samo gleda! kartica je u mene sa jedna dan a i već sam ranije obeća review kada malo provedem vremna sa njom.
ružna mi je,uostalom kupiš referentnu,skineš i staviš accelero xtreme i to je još i bolje od ove powercolor
Bolje u smislu da ima (možda) bolji cooler, ali Powercolorova će imat custom PCB sa bolje odrađenom reg. napona.
Znao sam taman sam hteo da napisem da ce mu skor biti 7750-7850. Nikada ne slazu tu Nvidia i AMD.
Za mene su takvi skorovi samo validni. Ostalo sta se kaci po forumima sa gasenjem svega u Control Centru. Pogotovu ona Nvidia kada pogasis sve na Off imas 60% veci skor.
Znaci imamo najacu kartu do marta dok ponovo Nvidia ne uzme primat na godinu dana. Pa onda Classified modele ciji ce skor jedva da slome sa novom generacijom cipa 8...
Dobra karta. Svakako bi voleo da imam jednu. Ali da ih pakuju u celofanu da mogu da zamenim sa nekim za GTX580 Classified na overclock.net a da mogu da dokazem da je nova.
Pusti karta je bas lepa i uvek su referentni modeli najlepsi sem eVGA Classified. I sve sto budu izlazile bice ruznije pogotovu DirectCU i da kvaris garanciju za takvu kartu sa Accelerom.
Jedina mana a to im zestoko zameram ali to nije do njih, nece ipak zuti da se bace u trosak i Nvidia bi kuburila da nema eVGA a to je backplate.
Mogli su staviti backplate kao na mojoj HD5870. Ja bi cak taj backplate i vratio i da sam kacio kuler. To ne moze mnogo da steti uopste temp. Nego to kosta 10e a to je veliki trosak za njih.
Za AMD je jedina opcija EK backplate samo kupiti.
Inace karta fino izgleda.
ASUS AMD se vec hvali sto je prestigao Nvidia eVGA proslu generaciju. Za dlaku.
Videcu vam u martu zuti mravi. A jos vise u Junu ili Septembru kada se pojavi Kepler Classified.
Idem da im se osvetim u Homefront malo.