AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 666.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon HD 7000
hrci24 kaže...
Ali 7970 ces moc voziti dulje od te krntije! Hehe

Teeško. Ja sam takvoga kupio kad je izašao, 1995. Do dana današnjeg ga sadašnja vlasnica vrlo

zadovoljno koristi, bez popravaka! Ajde pogledajmo koja se grafička kartica prodavala 1995.

i dali bi ju danas mogao smjestiti u svoje računalo ;) Nakon toga pogledajmo ovdje kod nas

vrlo posjećenu rubriku "popravak grafičke kartice pećnicom" pa ćemo vidjeti kako vrvi

korisnicima sa svojedobnim high end karticama za koje su se isto tješili da je to ulog za

budućnost, kako će lijepo sve tjerati na maks "barem 5 godina" ;)

Mislim sad ispada da sam hipokrit, kad isto kupujem skuplje kartice, ali

obično imam puuuno više novaca nego košta kartica

(dakle ne skupljam po trosjedima do zadnje lipe da sve uložim u nju) 

i obično ju kupim da nekog vraga radi ;)

No neću osuđivati, nisam niti ja bio neki mudrac u dvadesetim godinama

- sve sam spiskao na glaz. instrumente, pa strast razumijem :)

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

FOB cijena pala sa 525$ na $475 ali prodajna cijena od $550 se nije mijenjala

http://www.techpowerup.com/158042/Retail-Radeon-HD-7970-FOB-Price-Cut-to-$475-From-$525.html

It will be up to downstream distributors and retailers on whether they want to convey this latest cut to the end-user, or keep a bigger "cut" (margin) for themselves. AMD hasn't officially announced any price updates so far.

Nešto mi govori da će ipak boldano prevladat {#}

Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
protjeran
overhaul kaže...

No neću osuđivati, nisam niti ja bio neki mudrac u dvadesetim godinama

- sve sam spiskao na glaz. instrumente, pa strast razumijem :)

..proslog stoljeca {#}

imao sam istu strast za glazbenom opremom, imao sam dva jazz bassa, music man bass, jednog Ibaneza, tri pojacala, nekoliko tadasnjih procesora za bass, razglas 2x400W, dvije al. solo gitare, jednu klavijaturu.

kad bi to sve zbrojio sto je jedna sirota g. kartica od 5t kn.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
17 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

šta im rade{#}

šteta kartica,sigurno će ih sj**** ili skratit vijek

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrci24 kaže...

ljepo ti s tom hd7970 vozi NFS,F1,DIRT, a onaj s krntijom ce se vozikat okolo, lovit komade... itd... taj fiat ce vozit jos barem 5godina uz minimalne servise i moc ce se prodat barem za 3000Kn, a ta HD7970 ce za 5 godina doc 100Kn u oglasniku i s njom neces moc pokrenut nijednu tadasnji igru, a kaj je najbolje tko kaze da ces za 5 godina jos igrat igrice, odrastes i igrice ti s vremenom dosade...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
mtopol kaže...
hrci24 kaže...

ljepo ti s tom hd7970 vozi NFS,F1,DIRT, a onaj s krntijom ce se vozikat okolo, lovit komade... itd... taj fiat ce vozit jos barem 5godina uz minimalne servise i moc ce se prodat barem za 3000Kn, a ta HD7970 ce za 5 godina doc 100Kn u oglasniku i s njom neces moc pokrenut nijednu tadasnji igru, a kaj je najbolje tko kaze da ces za 5 godina jos igrat igrice, odrastes i igrice ti s vremenom dosade...

nop, tek onda poludiš za njima. posebno kad se oženiš i dođe zmaj:)

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
17 godina
odjavljen
mtopol kaže...
hrci24 kaže...

teško će ta krntija privuć komade,u 5 godina ćeš za dijelove,popravke,gume itd. potrošit još 5000kn ako ne i više,ovisi koliko se voziš

tako da ako možeš pješke bolje hd 7970 sa 2 godine garancije

14 godina
neaktivan
mtopol kaže...
hrci24 kaže...

Klinac koliko ti imaš godina uopće,slažem se da je hd 7970 bacanje para u vjetar,ali većina nas na forumu ima malo više godina,tj neki imaju djecu i još uvjek

igraju igre,i s vremenom igre,osim ako si klinjo pa misliš kad narasteš nećeš više igrat, igre ne dosade osim ako igraš jedno te istu igru.

17 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 5
17 godina
AMD Radeon HD 7000

ispaltiva serija nama sa 69xx karticama hehe :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

ispaltiva serija nama sa 69xx karticama hehe :))

jos da na njoj ima sta pametno za igrat, gdje bi sreci bio kraj...

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
16 godina
neaktivan
floks kaže...
mtopol kaže...
hrci24 kaže...

Klinac koliko ti imaš godina uopće,slažem se da je hd 7970 bacanje para u vjetar,ali većina nas na forumu ima malo više godina,tj neki imaju djecu i još uvjek

igraju igre,i s vremenom igre,osim ako si klinjo pa misliš kad narasteš nećeš više igrat, igre ne dosade osim ako igraš jedno te istu igru.

Nisam kilnac i imam 26 godina, i vjeruj mi igre dosade, nekad sam znao igrat igre dan i noc, s vremenom su mi postale sve monotone i dosadne, samo se furaju na grafiku, a ne na igrivost i zabavu. Nije da uopce neigram igrice, ponekad odigram fifu 2012, PES ili F1 2012, te pokoju jurnjavu autima tipa NFS. Neznam kaj da drugo kažem, nisam jedan od onih koji treba sreću tražit u virtualnom svijetu, kad ju imam u stvarnom svijetu.. :)

16 godina
neaktivan

nisam jedan od onih koji treba sreću tražit u virtualnom svijetu, kad ju imam u stvarnom svijetu.. :)

Najbolji post na forumu! {#}

17 godina
floks kaže...

Dosade. Nažalost. Nisi nakupio dovoljno godina, ili nisi dovoljno igrao kao mali.

Ok, znam par izuzetaka s kojima sam radio u gamerskom časopisu, ali to nije reprezentativan uzorak ;)

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

A što bi vi pametnjakovići učinili za 5000kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zekat kaže...

Ništa ilegalno premalo love si ponudio  {#}

A sa 5000kn još bi malo nadodao i promjenio prozore na viksi npr. eto to mi je prvo palo na pamet.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 9:57 (Tiby).
17 godina
neaktivan
mtopol kaže...
hrci24 kaže...

How true.. evo jucer nabavio hd 6870, isprobao par igara.. i sto je bilo nakon sat-dva.. dosadilo mi! WTF? Nije to više to.. kao nekad.. smrc

14 godina

Pa naravno da nije. Ja kad sam imo volje i želje igrat igre, nije bio baš neki hardware. Sad kad mogu igrat bilo šta što se tiče hardwarea, sad mi se neigra ništa osim Managera i F1 2011 {#}.

17 godina
neaktivan
Zekat kaže...

6 skijanje sa obitelji/curom
17 slozili konfu za 5000 kn
17 otisao na putovanje s nekim
4 kupili kantu i "vozili"
1 dali u dobrotvorne svrhe
15 godina
overhaul kaže...
floks kaže...

Dosade. Nažalost. Nisi nakupio dovoljno godina, ili nisi dovoljno igrao kao mali.

Ok, znam par izuzetaka s kojima sam radio u gamerskom časopisu, ali to nije reprezentativan uzorak ;)

slažem se, imam 17 i već mi igre nisu ni približno zabavne kao prije, odnosno jedino šta igram je bf3 online, dakle malo al kvalitetno, i ni to mi nije brutalno zabavno, kupit novu 7970 je sigurno bacanje para s obzirom sta se dobrog i polovnog moze nac na njuskalu, sad je samo pitanje koliko ih ima sta ujutro brisu guzicu s tim parama pa ce si kupit.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
athlon64 kaže...
overhaul kaže...
floks kaže...

slažem se, imam 17 i već mi igre nisu ni približno zabavne kao prije, odnosno jedino šta igram je bf3 online, dakle malo al kvalitetno, i ni to mi nije brutalno zabavno, kupit novu 7970 je sigurno bacanje para s obzirom sta se dobrog i polovnog moze nac na njuskalu, sad je samo pitanje koliko ih ima sta ujutro brisu guzicu s tim parama pa ce si kupit.

sve je to istina ali možeš ići i od ove teorije.

pošto sve manje igram želim da što više uživam kako u gameplayu tako i u grafici, pošto mi je vrijeme na kompu sve ograničenije.

btw ako imaš 17 god, piči van i nateži cure, doće vrijeme kad ćeš biti kući prikovan.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 13:48 (sokre).
15 godina
sokre kaže...
athlon64 kaže...
overhaul kaže...
floks kaže...

sve je to istina ali možeš ići i od ove teorije.

pošto sve manje igram želim da što više uživam kako u gameplayu tako i u grafici, pošto mi je vrijeme na kompu sve ograničenije.

btw ako imaš 17 god, piči van i nateži cure, doće vrijeme kad ćeš biti kući prikovan.

pa to ja i kazem, igram malo, al kad vec igram ocu igrat kako bog zapovida, ne brini,  dobar je meni socijalni zivot ;)

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
AMD Radeon HD 7000

Trenutno igram Skyrim na grafickoj koju sam posudio i neznam tko je tu lud,radi se o HD 4670 koja ju tjera bez AA i FXAA sa svime ostalim na ultra.Evo SS postavki i lipse mi izgleda nego sto je izgledalo na HD 5870.WTF?Sto se tice novih kartica nepotrebne su kad se sve moze igrati sa polovnim Caymanom od 1400 kuna na 1920*1080(neke uz malo smanjene detalje naravno,ili AA filtre).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 13:52 (zoharbizo).

2 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Pošto pratim i neke hifi forume, interesantno mi je kako je sve u principu relativno iako se ponekad vrte iste priče oko isplativosti. Ovdje su se duhovi uzburkali oko nekoga tko je odlučio dati 5k za karticu dok je tamo rasprava da li ići na cd player od 20k kn recimo. :) Pa sad ti čuj razliku između tog playera i onog od četiri pet tisuća kuna recimo. Ovdje se barem još nešto može objektivno izmjeriti što se tiče performansi. Vjerojatno je na auto forumima slična situacija oko cijene automobila, samo što su brojke još veće naravno. Uvijek se kod ovakvih priča spomene i nekakva analogija sa autima kao što je i ovdje spomenuto. 

Mislim da je poanta ako nekog veseli imati nešto pa barem to nešto i skuplje koštalo, zašto zamjerati i smatrati tog čovjeka blesavim pri njegovoj odluci. I sam sam se nebrojeno puta uvjerio da mi je zadovoljstvo posjedovanja i korištenja nečega za što sam u startu znao da plaćam skuplje nego što bi realno trebao platiti bitnije od onog osjećaja kad kupiš nešto jeftinije tek da zadovoljiš minimum uvjeta. Primjer je što sam recimo uzeo I7 2600K a mogao sam sasvim ok proći i sa 2500K. Ali ovako barem ne razmišljam "what if?". :)

Naravno, bilo bi glupo dati zadnje novce na nešto poput toga. Ali ako je čovjek u prilici, zašto ne.

6 0 hvala 0
16 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Wow,počašćeni smo uzvišenim članovima našeg društva,ovdje su u želji da nas zatucane igricama i neuspjele u životu izvedu na pravi put,hvala hvala :-)

Imam 29 godina,radim od svoje osamnaeste godine,vrijedan sam radnik,imam socijalni život,imam prijatelje,imao sam cura,imam curu,samostalan sam u svoja 4 zida....i svaki trenutak svog slobodnog vremena ću rado utući u game-ing i za to izdvojiti novca u kolikoj god količini ja smatram da mi je potrebno.

Nisam nikad više uživao u igrama kao danas,a gamer sam od kad znam za sebe,i kao takav nisam nikad imao problema sa curama niti je moj posao ikada zbog toga ispaštao niti bio zanemaren,kad je trebalo nisam mjesecima dirao igre jer mi nisu prva stavka u životu naravno.

Sve to vrijeme slušam razno razne proroke/velike umove/velike radnike,kako su igre za malu djecu i koji će mi to qrac u životu,većina njih je i tad i sad bila u daleko lošijem i imovinskom i socijalnom stanju od mene,ali nije ih to smetalo pa da se prvo zapitaju nad stanjem svojih života prije nego rado 'opale' po 'neživotu' nas kompjuteraša.

Sorry na OT,no ova tema je ionako već prešla u teški OT.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 14:12 (QFlash).
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Covjeku treba ono sto covjek zeli.

EOD!

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BMK kaže...

Covjeku treba ono sto covjek zeli.

EOD!

Onda covjeku treba puuuuno toga....Negdje mora doc do kompromisa, osim ak se ne valjamo u lovi

Justin Bieber - God created me to sing ! Rise Against - No, i don't
14 godina
neaktivan
QFlash kaže...

Wow,počašćeni smo uzvišenim članovima našeg društva,ovdje su u želji da nas zatucane igricama i neuspjele u životu izvedu na pravi put,hvala hvala :-)

Imam 29 godina,radim od svoje osamnaeste godine,vrijedan sam radnik,imam socijalni život,imam prijatelje,imao sam cura,imam curu,samostalan sam u svoja 4 zida....i svaki trenutak svog slobodnog vremena ću rado utući u game-ing i za to izdvojiti novca u kolikoj god količini ja smatram da mi je potrebno.

Nisam nikad više uživao u igrama kao danas,a gamer sam od kad znam za sebe,i kao takav nisam nikad imao problema sa curama niti je moj posao ikada zbog toga ispaštao niti bio zanemaren,kad je trebalo nisam mjesecima dirao igre jer mi nisu prva stavka u životu naravno.

Sve to vrijeme slušam razno razne proroke/velike umove/velike radnike,kako su igre za malu djecu i koji će mi to qrac u životu,većina njih je i tad i sad bila u daleko lošijem i imovinskom i socijalnom stanju od mene,ali nije ih to smetalo pa da se prvo zapitaju nad stanjem svojih života prije nego rado 'opale' po 'neživotu' nas kompjuteraša.

Sorry na OT,no ova tema je ionako već prešla u teški OT.

Svaka čast ,imaš pravo i podržavam te,ja volim igrat igre mada nisam hardcore jer igram relativno malo ali uživam u hardveru,kupovini,klokanju,sastavljanju i općenito svemu šta ima

veze sa informatikom i to ne znači da nemam privatan život,dapače igram mali nogomet,uz to aktivno bavim amaterskim bodybuildingom,airsoftom i imam mnoge hobije i uz to sam imo cura

da su mi one dosadile.Eto toliko samo  za one  koji misle da su samo luzeri bez života na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 16:15 (floks).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Mi bugovci smo teški jebači :D

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

17 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

sorry svima kaj sam zapoceo ovaj OT, svako ima ono sto ga veseli, pa nek si kupuje sta ga zanima, necu ja tu nekom solit pamet sta treba ili sta ne, ali ako recimo netko voli igrati igrice i trenutno ima HD6870 (s kojom može trenutno i ubuduce igrat sve igre na max postavkama) i ide si kupit HD7870 samo zato što je njegova kartica sporija od ove nove koja je izašla, onda ovdje više negovorimo o nekom "GAMERU" nego o čovjeku koji ima problem s svojim egom, mozete vi rec sada sto god zelite, opravdavati to na razno razne nacine, ali kada biste samo malo bolje pogledali u to vidili bi da se sve svodi oko toga da svako "muško" teži biti najbolji,najjaci,imat najbrzi auto,najjaci PC, najjacu graficku karticu, odnosno želi se predstaviti kao ALFA mužjak (na svoj jedinstven nacim, bilo to izgledom, autom, inteligencijom, mobitelom, sportom, komadom hardvera),  da mu drugi zavide :) .... sve se svodi na to :P

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 16:48 (mtopol).
Moj PC  
14 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice