AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 592.437
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: ATI Radeon 6XXX
Dado_ZG78 kaže...
torrente kaže...

moglo bi to bit na policama u 11-om mjesecu?

Možda, ali nekako prije početkom 12. - predbožićna sezona Namigiva

Meni odgovara. Htjeo sam uzeti 5770 na akciji za 1050kn komad, ali sam na kraju odustao. Radije cu pricekat ovo. Vidim da su cijene od gtx 460 pocele padat.

15 godina
protjeran
ATI Radeon 6XXX

Opet novi spin - barem prema Fudzilli HD6xxx je lagano izmjenjeni dizajn HD5xxx serije: 

Saznali smo od nekoliko izvora da će nova generacija Radeon HD 6000 serije, također poznate pod imenom Northern Islands, biti predstavljena krajem listopada. 

To znači da AMD ovaj put planira predstaviti novi proizvod u četvrtom kvartalu, što je dosta bliže periodu isporuke. Prošle godine kompanija je predstavila Radeon HD 5000 seriju u posljednjim danima trećeg kvartala, ali je isporuku započela u četvrtom.

U svim izvještajima se navodi da je nova generacija ustvari izmijenjeni dizajn Radeon HD 5000 serije i koliko znamo, AMD nije značajno poboljšao performanse teselacije. Kako do sada vjerovatno znate, teselacija je jedina značajna prednost koju Nvidia ima nad DirectX 11 Radeon proizvodima. Kompletna generacija će biti brža od Radeon HD 5000.

Glavna press konferencija bi trebalo da bude održana u Los Angelesu u 43 sedmici koja počinje sa 18. listopadom, ali to tek trebamo potvrditi.

Najvjerojatnija nomenklatura:

*6** for mainstream
*7** for mid-range
*8** for high-end
*9** for enthusiast

**5* for cheaper model
**7* for full-speed model
**9* for dual-GPU

HD6870 would be full Barts
HD6970 would be full Cayman
HD6990 would be X2 Cayman

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Moj PC  
5 0 hvala 11
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Pa to se znalo. Nova arhitektura kreće tek sa 28nm grafama dok će 6000 serija biti ista arhitektura kao i 5000 samo uz manje korekcije.

Pitam se samo šta znači onaj Heaven score u kojem 6870 ili 6970 pobjeđuje GTX480.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Pa to se znalo. Nova arhitektura kreće tek sa 28nm grafama dok će 6000 serija biti ista arhitektura kao i 5000 samo uz manje korekcije.

Pitam se samo šta znači onaj Heaven score u kojem 6870 ili 6970 pobjeđuje GTX480.

prema ovome onaj Heaven rezultat je onda najvjerojatnije photoshop

15 godina
neaktivan
dado8 kaže...
prema ovome onaj Heaven rezultat je onda najvjerojatnije photoshop

Ili se Fuad malo preračunao.

No nema smisla sada o tome raspravljati. Sve će se saznati kad izađu pravi testovi.

15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Ili se Fuad malo preračunao.

No nema smisla sada o tome raspravljati. Sve će se saznati kad izađu pravi testovi.

da stoji i to, u svakom slucaju vidjet cemo negdje krajem listopada sta se kuha u AMD-

-ovoj kuhinji

15 godina
ATI Radeon 6XXX

specifikacije nadolazećeg amd barts pro & barts xt:

"I didn't cry when Bambi's mother was shot... but I cried when HAL was turned off."
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 19:26 (superJozo).
Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina
protjeran
superJozo kaže...

E kakvo ti to napajanje u Moj PC?

Imaš hexa core overclockan i 5870 OC isto

silver power 400?Iznenađen

trash bin can:S
15 godina
stoncin3 kaže...
superJozo kaže...

više nego dovoljno vjeruj mi Belji se

"I didn't cry when Bambi's mother was shot... but I cried when HAL was turned off."
17 godina
protjeran

btw jer to LC marka?Neodlučan

15 godina
stoncin3 kaže...

nope, silver power je sestra tvrtka seasonicu

15 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.769.003

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
protjeran
superJozo kaže...
stoncin3 kaže...

nope, silver power je sestra tvrtka seasonicu

lol Ja mis onaj LC power Green iliti šta ga već...Sramim se

Heh Kako sestra tvrtka Seasonicu? Poslovnica, partner?

Seasonic znam sry al nez puno o napajanjima (još)?

15 godina
neaktivan
superJozo kaže...
stoncin3 kaže...
superJozo kaže...

više nego dovoljno vjeruj mi Belji se

Ode napajanje Belji se

15 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

Vidno da su oba proizvođača, i nvidia prvo pa zatim ATi okrenuli na dizajn shadera manje vecih clustera unutar kojih je grupirano više manjih.

Anyway, neznam kako oni misle da 6770 bude imao perfomanse 5850? Manje TMU jedinica, manje Shadera, neznam ja bih rekao da ce to na kraju ispasti 5-10% sporije od 5850, ubiti jednako kao i GTX 460 1GB.

// OFP Forever Fan // PM isključen zbog izuzetno dosadnih likova koji pitaju glupa pitanja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ATI Radeon 6XXX

Ova hd6770 bi mogla bit nešto između hd5850 i hd5870.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
dery kaže...

Ova hd6770 bi mogla bit nešto između hd5850 i hd5870.

Prije bi rekao izmedu GTX 460 i 5850

Jedino ga visok takt spašava

// OFP Forever Fan // PM isključen zbog izuzetno dosadnih likova koji pitaju glupa pitanja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 19:54 (Weky).
16 godina
ATI Radeon 6XXX

Pa u dosta detalja je jača od hd5850

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
odjavljen
dery kaže...

Slabija je - Ima manje shadera (200-ak pomnozis), manje TMU jedinica - No vjerovatno ce visok takt nadoknaditi to baš kao i kod 5770 u odnosu na 4870.

Vjerovatno ce biti nijansu na kraju jača od 5850 ili u najgorem slucaju jednaka.

16 godina
ATI Radeon 6XXX

na fudzili san pročita da neče u teselaciji bit jače od fermija

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
dery kaže...

na fudzili san pročita da neče u teselaciji bit jače od fermija

Neznam vidjet cemo. Trebamo samo čekati.

17 godina
Weky kaže...
dery kaže...

Slabija je - Ima manje shadera (200-ak pomnozis), manje TMU jedinica - No vjerovatno ce visok takt nadoknaditi to baš kao i kod 5770 u odnosu na 4870.

Vjerovatno ce biti nijansu na kraju jača od 5850 ili u najgorem slucaju jednaka.

Da imat će manje shadera točnije 1280 kao što ima mislim HD5830, ali ti shaderi su pametniji od ovih sada. Nekužim se baš u to no HD5 serija je imala 4 jednostavna + 1 pametni shader dizajn, a sada će biti 4 pametna shadera i to znači veću površinu i potrošnju gpu-a.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 20:38 (Hyperion).
15 godina
odjavljen

Zar neznači manji broj tranzistora i nizu cjenu izrade ovakav dizajn? Jer isto je nvidia primjenila na GTX 460.

Svejedno ti shaderi su mislim u osnovi isti starima, stoga opet mislim da ce kartica nijansu biti jaca ili jednaka 5850.

17 godina
Weky kaže...

Zar neznači manji broj tranzistora i nizu cjenu izrade ovakav dizajn? Jer isto je nvidia primjenila na GTX 460.

Svejedno ti shaderi su mislim u osnovi isti starima, stoga opet mislim da ce kartica nijansu biti jaca ili jednaka 5850.

"AMD is finally splitting up the 4+1 shader cluster. Though a very useful feature when utilized, the final complex shader was rarely used in practical applications. Hence, out of the 1600 SP of the HD 5870, only about 1280 SP were in full utilization. HD 6000 cuts each shader cluster down to 4 shaders of medium complexity, rather than 4 simple + 1 complex. The end result is greater throughput as well as practical performance."

Nordich Hardware

Koliko shvaćam nvidija je uvijek imala te pametne shadere zato ih i ima do 3 puta manje od ATI-a. Samo nekužim ovdje su napisali "medium complexity", nvidija vjerovatno ima još veće tj. "high complexity", ah bolje ne dirat u to.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 20:43 (Hyperion).
15 godina
protjeran
Weky kaže...

Vidno da su oba proizvođača, i nvidia prvo pa zatim ATi okrenuli na dizajn shadera manje vecih clustera unutar kojih je grupirano više manjih.

Anyway, neznam kako oni misle da 6770 bude imao perfomanse 5850? Manje TMU jedinica, manje Shadera, neznam ja bih rekao da ce to na kraju ispasti 5-10% sporije od 5850, ubiti jednako kao i GTX 460 1GB.

Charlie kaze da su novi VLIW-4 shadera cca 25% efikasniji u odnosu na stare, ubaci jos u cijelu prici taktove zbog itekako optimiziranijeg procesa i arhitekture i dobit ces odgovor kako/zasto ce HD6770 u vecini slucajeva sisat HD5850 a u ponekim i HD5870, najbolje od svega: u odnosu na Cypress dolazit ce na manjem-jeftinijem  chipu.

Uostalom baci mali oko na pixels fillrate, texture fillrate, Z/Stencil - Barts u svemu osim u bandiwdthu pere svog najmocnijeg prethodnika a kamoli ne vec sad prilicno neefikasni GF106.

Sad kao sto sam vec bezbroj puta spomenuo ako Barts dodje stvarno u 320 VLIW-4 shadera tj marketinski 1280 kompletu to znaci da Cayman ide najvjerojatnije na 480 VLIW-4 ilitiga 1920 stream procesora - uglavnom ovo upareno s GDDR5+ memorijom (1600Mhz) ima da siluje Nvidijine top modele.

Crysisovi score-ovi s pocetka djeluju sve nekako stvarnije, ha?

Weky kaže...

u tome je i jest stvar VLIW-4 shader tj. kluster je bitno efikasniji u odnosu na starog a NVIDIJA tu bitno kasko vec za sad vec zastarjelim

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 20:50 (dado8).
17 godina
dado8 kaže...

Crysisovi score-ovi s pocetka djeluju sve nekako stvarnije, ha?

:-)

Efikasniji je pristup zato jer je u 4+1 dizajnu ovaj pametni shader ostajao uvijek neiskorišten u većini aplikacija, sada će se koristiti svi shaderi.

Ili slikovito, dosadašnji dizajn je bio 4 kineza sa osnovnom školom + šef koji ništa neradi, a sada će biti 4 europska radnika sa srednjom školom ROFL

EDIT: zanimljivost sa fudzille - maloprije sam otišao na fudzillu vidjet neke komentare međutim nema nijednog komentara niti na jednoj vijesti čudno? Neznam jel tko čita tamo komentare pa ću reći samo da se dosta pljuje po fudi i njegovoj "naklonjenosti" nvidiji u svakoj nvidija/ati vijesti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 20:52 (Hyperion).
15 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

Aj super. Samo da cjena bude oko 1200KN bez PDV-a HD 6770 i vjerovatno cu uzeti.

Naravno pod uvjetom da su perfomanse teselacije jednake barem jednoj GTX 470, jer mislim igrati sve nadolazece DX11 igre visoko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ATI Radeon 6XXX

Onda će hd6850 satrat hd5870, ako je jeftinija proizvodnja vidit čemo oče li manje koštat te nove grafe.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
ATI Radeon 6XXX

Jel itko pomišlja na performanse HD6970?

To će satrt,pregazit,pokopat sve što postoji.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Weky kaže...

Aj super. Samo da cjena bude oko 1200KN bez PDV-a HD 6770 i vjerovatno cu uzeti.

Naravno pod uvjetom da su perfomanse teselacije jednake barem jednoj GTX 470, jer mislim igrati sve nadolazece DX11 igre visoko.

taj film nazalost kod nas vidjet neces - Barts ce krenut sub200$ tj. 200-150$ trzisnoj kategoriji ilitiga kod nas u rangu 1400-1800kn

A za tesalilizaciju nekako sumanjam, ipak je Fermi i vise nego duplo veci chip u odnosu na Bartsa koji ako nesto dobro gura to je bas ta tesalizacija - u najboljem slucaju, ako su istinite spekulacije o znatno rediziranijem i vecem broju tesalizatora, performanse bi s tom djindjom mogle bit malo losije u odnosu na Gtx470

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice