AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.459
|
čitano: 2.223.836
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
protjeran
AMD Navi

https://www.caseking.de/Sapphire-Radeon-RX-7900-XTX-Gaming-24G-24576-MB-GDDR6-GCSP-243.html?flxSmartSuggest=1

9580 kn 19.12 im stiže. To već nije loše u usporedbi sa našim parazitima. Ali sad radije iskeširam 500 kn više za 4080. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 18:24 (OnTime).

1 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Navi
Cryogenic kaže...

Jao kakve cijene u nas. Razočarenje.

Zašto se čudiš, pa u 99% slučajeva kod nas i dobiješ/imaš znatno veče cijene raznog hardvera.

Bilo je i iznimaka(ja sam to iskoristil), ili vrlo čudnih primjera koje je malo teško objasnit.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-4000g-am4-renoir-apu/275640.aspx?page=2&jumpto=6345060&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
6 godina
neaktivan
mystik kaže...

Bokte mazo, po upisima ovdje bi čovjek shvatio da je AMD predstavio grafu koja košta više nego 4090 a ima perfomanse 3060.

U većini slučajeva bolja od 4080 osim u trenutno useless RTu(s kojim ionako nemaš više prihvatljive performanse, osim možda s 4090, gimmick ko i davno propali PissX od istih diletanta). Košta manje od te iste 4080(nravno, first day u HR nije reprezentativan primjer). Potrošnja, a bogte neš razlike jel 480 ili 520 za cijeli komp. 

Driveri će se ispeglati kroz neko vrijeme, pa ni vaša sveta Novidea nema perfektne drivere po releasu. Jel se nisu sad te zadnje svete kartice doslovce zapalile u nekoj igri? But hurr durr, it's novideo, it's alles gut. 

Ovaj forum je već par godina čista trollaža par likova koji su umislili da znaju nešto o HWu ili da je njihovo prosipanje gluposti relevantno. 

Na stranu što mislim o cijenama općenito, i da nemam namjeru davat 1000EUR+ za grafičke. 4090 ne smije koštat više od 1100, XTX/4080 treba bit 800 i dalje skaliranje dolje. U neka još normalnija vremena bi pričali o 4080 za 600 i kak je overpriced smeće.

Stvar je u cijeni primarno naše tržište je za k  pa ako xtx i 4080 oboje možeš kupiti za 12 soma onda bolje uzeti 4080 i imati dlss i ray trace koji su bolji i dalje od amd verzija i u prosjeku izgubiti 6-7 fps-a. E sad da je xtx 10 soma ne bi bilo nikakve rasprave.

Isto tako to što xtx troši oko 100w ako imaš više od jednog monitora baš i nije za zanemariti. A 7900xt je za ovu cijenu potpuni promašaj.

:)
6 godina
neaktivan
rambox kaže...
Cryogenic kaže...

Zašto se čudiš, pa u 99% slučajeva kod nas i dobiješ/imaš znatno veče cijene raznog hardvera.

Bilo je i iznimaka(ja sam to iskoristil), ili vrlo čudnih primjera koje je malo teško objasnit.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-4000g-am4-renoir-apu/275640.aspx?page=2&jumpto=6345060&sort=asc&view=flat

Mi ko država naganjamo EU standarde toliko da smo uspjeli sve druge premašiti po cijenama novih proizvoda.

Jedino kaj su zaboravili plaće u skaldu sa time povećati.

:)
7 godina
AMD Navi

mi imamo 25% pdv svabe imaju 19% pdv

kad hrvatski distributrer kupi 10 komada od vendora, i kad njemacki distributer kupi 1000 komada od vendora, sta mislis tko ce dobit kakvu cijenu?

onda sa tom losom cijenom hrvatski distributer proda robu hrvatskom maloprodajnom ducanu, kome banke uzimaju cca 5% na placanje karticama, ne znam koliko deru u svabiji, a karticama se placa u 95% slucajeva, pa jos uracunaj hrvatske namete trgovinama, koji su svakako veci nego u svabiji, jer nemaju takav ogroman drzavni aparat za financirat, dobijes realno stanje cijena kod nas

nisu nasi maloprodajni ducani lihvari, nego nemaju prostora za margine uopce, sta bi trebali prodavat graficke sa 8% marzom, od koje 5% uzme banka odma?

maksimalno su marze na grafickima 12% do 15%, a s time su jedva odrzivi, pa treba prodavat sranja kao tinte i tonere, kablove, i ostale pizdarije gdje su marze 50% do 100% da bi se opstalo na hrvatskom trzistu

naravno nisu ni oni zlatni i fini, medutim posto ih "opsluzujem" preko firme softverskom podrskom, upucen sam u poslovanje i nije im lako. jedan krivi korak i kljuc u bravu, jer nema zarade u tome segmentu

sjetite se proslogodisnje nestasice, kada u ovi mali ducani rokali po duplo vecim cijenama, a neki veliki su bili sasvim korektni i nisu dizali cijene

previse negativnosti, premalo realnosti. justchill guys :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
rambox kaže...
Cryogenic kaže...

rambox

Daj reci jesu nove AMD kartice ispunile tvoja očekivanja što se tiče cijene i potrošnje ili je pušiona?

Koju ćeš kupiti? Nešto si jako tih.  

16 godina
3dfx kaže..

Kako onda objašnjavaš xtx sa 200$ manjim msrp od rtx4080 ima samo kod nas veču cijenu od iste. U nikakvoj teoriji i praksi ne bi smjela biti preko 10000kn jer je rtx 12000.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 19:35 (dery).
8 godina
neaktivan
OnTime kaže...

Pričamo o 4080 nemoj se sad vadit na slabije kartice, ja sam rekao da je dlss nepotreban za 4080, jer gura sve igre 4k 60 fps'a, dlss je samo upscaling, nemozes ti od slike 1280x1024 napravit 4k sliku sa istom kvalitetom, uostalom vidim ja iz prve ruke šta je dlss sa 3070 u nfs unbound i rdr2, znači ZAMUTI se slika, na quality nešto manje , na performance nešto više, a ti sad govoriš suprotno, jesi primjetio kad uključiš bilo di dlss da nemozes podešavat više "MSAA, FXAA, TAA" jer te opcije su ugašene jer ti kreće oslabljena slika jer koristiš dlss,  sad po tebi netko ko ima 4080 i igre mu se vrte na 4K/60 fps, treba uključit dlss da mu debelo digne fps na 4K/60 fps. 

Pa ja nisam ni spomenuo slabije kartice nit su bile u prici, a tko kaze da na slabijim karticama nema smisla dlss ili fsr je ionako lajbek kojeg ne treba ni dozivljavati.

Ja sam i pricao sve kaj sam rekao u vezi rtx 4080 i tih high end grafi, kakvih 4k i 60fps hahah nismo u 2015toj... Sa tim grafama se roka 4k 100fps lagano uz dlss i jos se poboljsa kavaliteta slike na quality opciji.

Znaci feferirali smo se na 4k tamo dlss izgleda bomba i stepenicu iznad native prikaza, nerjetko i oar stepenica iznad, to sta ti pricas i temeljis na usporedbama na nizim rezolucijama i slabijim postavkama dlss-a je drugi par rukava i nije ni reprezentativno jer na 4k potpuno drugacije i kvalitetnije te tehnologije rade nego na 1080p monitorima.

A ove gluposti od AA ti na 4k netrebaju jer uguse fps a ne dobijes nista primjetno.

I da, bez dlss kao sta sam rekao u igrama iz 2022 i nekim starijim AAA block busterima nemozes imati max postavke uz RT a ni bez njega u vecini igara i imati 100fps na 4k, dok sa dlss peglas bez problema u 100+ fps.

Te svoje konzolaško peasant-ske standardne o igranju na 60fps prodaj na nekom konzolaškom forumu ne ovdje, 120+hz monitori su danas mainstream 60hz ekrane nitko ni ne gleda vise kod kupnje em kaj su to low end monitori za surfanje bez najmodernijih featura i tehnologija.

A ovdje si pogledaj koliko DLSS Quality popravlja sliku spram nativne rezolucije umjesto da gledas neke socijalne kvazi usporedbe 

4 godine
protjeran

Zwer54 kaže...

Nemaš ti pojma. Ajme šta sve napriča, 120 mejnstrim , imaš uvid u svako kućanstvo u hrvatskoj očito, ajd nek tvoje razmišljanje ostane unutar tvojih 4 zida jer za dalje od toga definitivno nije, ne planiram se prepirat sa ideologijama na razini osnovne škole, u smislu "ako ja tako razmišljam, tako i je sigurno". Konzola pezant? Wtf bruh. Odo gledat tekmu a ne čitat svakakve djabalebaroše. Uživaj u svom dlss'u. Pa na svim ovim videima se vidi bluranje slike, odi kod okuliste.

Anketa, na kolko herza vam radi monitor, ajd da vidimo bar na forumu jel mejnstrim il ne.

13 60 hz
4 120 hz
20 144 hz
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 20:45 (OnTime).
4 godine
suspendiran
AMD Navi

Ja sam na 4k jedno 5g i mogu reci da je dlss bolji od nativne reze, za kolicinu sličica da ne pričam. No na nativnoj rezoluciji mozemo upaliti i AA 2x ili 4x sto opet izgleda bolje od nativnog, ili neki oblik skaliranja ako ga ima u igrama, no onda drasticno pate perfomanse sto nije slucaj kod dlss! Sve ove tehnikalije umanjuju moire efekt iliti nazubljenost na daljim objektima sto je pozeljno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
AMD Navi

Tko kupuje danas 60hz monitor? Doslovno takvi ekrani vise ni ne postoje u nijednom razredu jer su 144hz paneli odavno jeftini i pristupačni.

Naročito neznam koji tukac uzima high end grafu za 60hz.

Hebote kakvih sve šarlatana cu se naslušati i izjava za nominaciju biser godine.

LOL slika se blura haha, pa jesi ti gledao usporedbe na Quality presetu o cemu pricam, neki dijelovi slike i detalji se ni ne vide na nativnoj postavci, a o fps boostu da ni ne pričam 

Edit

Sad vidim da je to 17mj star profil, znači po upisu i poznavanju materije bi rekao tako negdje 17-18 godina tinejdžer koji je tek ušao u priču o hardveru i igra na 1080p monitoru od 60hz.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 21:02 (Zwer54).
Moj PC  
0 4 hvala 0
4 godine
protjeran
Zwer54 kaže...

Tko kupuje danas 60hz monitor? Doslovno takvi ekrani vise ni ne postoje u nijednom razredu jer su 144hz paneli odavno jeftini i pristupačni.

Naročito neznam koji tukac uzima high end grafu za 60hz.

Hebote kakvih sve šarlatana cu se naslušati i izjava za nominaciju biser godine.

LOL slika se blura haha, pa jesi ti gledao usporedbe na Quality presetu o cemu pricam, neki dijelovi slike i detalji se ni ne vide na nativnoj postavci, a o fps boostu da ni ne pričam 

Ja nemrem vjerovat da ti vidiš bolje od mene u moj 55 tv 4k 120hz. Nfs unbound i rdr2, kad se upali dlss padne kvaliteta slike, nije oštro, zablura, kad se isključi dlss, obje igre puno bolje odnosno oštrije izgledaju bez dlss'a, ja neznam u šta ti gledaš. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 21:06 (OnTime).
8 godina
neaktivan
OnTime kaže...

Ja nemrem vjerovat da ti vidiš bolje od mene u moj 55 tv 4k 120hz. Nfs unbound i rdr2, kad se upali dlss padne kvaliteta slike, nije oštro, zablura, kad se isključi dlss, obje igre puno bolje odnosno oštrije izgledaju bez dlss'a, ja neznam u šta ti gledaš. 

Pa imam 4k TV 120hz vec 4 godine i to ne jedan nego nekoliko promjenjenih...

Igre koje sam ti stavio jasno prikazuju koliko usrano nativna slika izgleda, pikselasto, uz jasan manjak detalja a slika sa dlss ostrije i bogatije detaljima koji na nativnoj fale.

Unbound nisam igrao, igra je nova i je bas optimizirana moguce da nije ni implementacija dlss najbolje izvedena pa se popravi u narednim patchevima.

Daj ti meni tu usporedbu gdje u rdr2 i unbound vidis te artifakte bas da vidim o cemu pricas posto u rdr2 koji sam igra ja nisam uocio te msne koje ti navodis.

8 godina
neaktivan
AMD Navi

Znači pričaš notorne gluposti, dlss quality je u RDR2 bog otac za nativnu sliku.

Evo ti slike iz videa ako sam nemozes uociti  ja sam ti zaokruzio, a u videu fino pokreni na TV-u u 4K pa si stopiraj i sam gledaj jer forum ubije kvalitetu slike ali je cak i takva dovoljna da jasno vidiš kolka je razlika...

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
AMD Navi

a ovi artefakti na dlss-u ?

EDIT: nist se ne vidi, otvori si video :( sry

I dlss zna imat ghosting

14:15 stavi na videu

DLSS je super, al nije dobro se pravit da nema problema.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 22:13 (Santana).
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Santana kaže...

a ovi artefakti na dlss-u ?

EDIT: nist se ne vidi, otvori si video :( sry

I dlss zna imat ghosting

14:15 stavi na videu

DLSS je super, al nije dobro se pravit da nema problema.

Pa u pravu si apsolutno, ja nigdje nisam tvrdio da dlss nema neke mane, ali sam se isao referirati na prednosti. Negdje je bolji negdje losiji ali generalno je no brainer kao feature u gamingu, dobijes masu fps-a koji znatno pojačaju glatkoću gameplaya i fluidnost cak i tamo gdje nije savršen taj trade off za 30+% fps-a je skroz opravdan.

4 godine
protjeran
Zwer54 kaže...

.

Je, u pravu si, ja sam si nekaj zabrijao, sad sam upalio rdr2, 4k, dlls i no dlss i vidi se razlika u korist dlss'a, slika u attachu, na slici se vidi kako su šator i bačve dosta oštriji, dlss slika lijevo no dlss slika desno. Automatski kak je mali visual downgrade bio na nfs unbound povezao i sa rdr2, čini se da dlss u nekim igrama izgleda bolje. Al skroz je čudno da u nekim igrama bolje izgleda, trebalo bi bit isto, bit će neka manipulacija nvidije .

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 22:32 (OnTime).
9 godina
AMD Navi

Ovisi kakav TAA igra koristi. Negdje TAA zna sve zamutit i bolje igrat na DLSS quality nego native.

4k je ionak bacanje resursa.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
OnTime kaže...

Je, u pravu si, ja sam si nekaj zabrijao, sad sam upalio rdr2, 4k, dlls i no dlss i vidi se razlika u korist dlss'a, slika u attachu, na slici se vidi kako su šator i bačve dosta oštriji, dlss slika lijevo no dlss slika desno. Automatski kak je mali visual downgrade bio na nfs unbound povezao i sa rdr2, čini se da dlss u nekim igrama izgleda bolje. Al skroz je čudno da u nekim igrama bolje izgleda, trebalo bi bit isto, bit će neka manipulacija nvidije .

Ma nije cudno da izgleda bolje kada dlss radi na taj nacin da popravlja piksele i koristi Tensor jezgre za to tako da ne opterecuje GPU kao FSR pa usput i izgubi nesto performansi.

Recimo ti sa tom 3070 na 4k i dlss doslovno imas situaciju da sa dlss mozes igrati a bez njega nemozes

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 23:58 (Zwer54).
15 godina
neaktivan
AMD Navi

Kakve pidzarije ljudi na ovom forumu pisu to je strasno. 

Da, 120 hz je mainstream i nitko normalan vise nece kupit monitor sa manjim refresh rateom

I ne, kartice prosle generacije vise nisu high end kolko god se vi trudili svoje konje gurat naprijed.

Ja razumijem da je hardver skup za hrvatski standard ali brate mili to sta si ti nemos priustit neke stvari ne znaci da si drugi ljudi ne mogu

Moj PC  
0 5 hvala 0
7 godina

Ne, 120Hz nije mainstream, 120Hz rijetko tko ima. Mogao si napisat 144 npr jer se tako oglašavaju proizvođači, većina, kako ti voliš naglasit. Ne, nije problem u cijeni, na steamu, igraćoj platformi slobodnog svijeta, gtx 1060/1650 prevladava. Izašla je sad statistika, to su lako provjerljive informacije. Da, rtx 3080 je itekako high end kartica. Krema kreme mili. Aj sad, obriši pjenu sa usta, odreži nokte i kontriraj. Smiješan si. Uostalom, moj monitor 75Hz je koštao isto kao i 24" 144Hz. Ne razumijem zašto bih trebao kupit 144Hz, nikad nisam požalio radi 75, iako sam igrao na 240. 240 je super, ali za to nemam novaca. Za 1080p 144 imam. Cad i ostalo je odlično na ovom, bilo tada kad sam kupio i nikakav problem sa njim. Jedino mačak zna malo počupat kabel pa onda imam problem, eto.  Zanimljivo je da uvijek takvi poput tebe gledaju drugim ljudima u novčanik... 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
16 godina
ATiGamer kaže...

Kakve pidzarije ljudi na ovom forumu pisu to je strasno. 

Da, 120 hz je mainstream i nitko normalan vise nece kupit monitor sa manjim refresh rateom

I ne, kartice prosle generacije vise nisu high end kolko god se vi trudili svoje konje gurat naprijed.

Ja razumijem da je hardver skup za hrvatski standard ali brate mili to sta si ti nemos priustit neke stvari ne znaci da si drugi ljudi ne mogu

Šta je tebi kakvi su to novi standardi shvačanja vrijednosti. Hardwer je skup svakome gdje god bio na planeti pokazatelj ti je podbačaj rtx4080. Rtx3080 1000€ ili rx6800xt 700€ su hi end cjenovno i po snazi još uvijek koliko ti god imao uvrnut smisao vrijednovanja. Usamljen si u takvom razmišljanju nemoj više.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 0:39 (dery).
15 godina
neaktivan
AMD Navi

Meni nije problem priznat da mi grafa vise nije high end makar sam prije godinu dana iskesirao preko 10k za nju. Ljudi ovdje ocito ne kogu prihvatit kako stvari stoje pa sta god je skuplje od prosjecne hrvatske place za njih ne postoji.. i tko god kaze suprotno je budala sa krivim nacinom razmisljanja

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
Zwer54 kaže...

Znači pričaš notorne gluposti, dlss quality je u RDR2 bog otac za nativnu sliku.

Evo ti slike iz videa ako sam nemozes uociti  ja sam ti zaokruzio, a u videu fino pokreni na TV-u u 4K pa si stopiraj i sam gledaj jer forum ubije kvalitetu slike ali je cak i takva dovoljna da jasno vidiš kolka je razlika...

Pogledaj malo i konja na krajnje desnoj slici na što sliči sa DLSS-om

8 godina
neaktivan
cvaja997 kaže...

Ne, 120Hz nije mainstream, 120Hz rijetko tko ima. Mogao si napisat 144 npr jer se tako oglašavaju proizvođači, većina, kako ti voliš naglasit. Ne, nije problem u cijeni, na steamu, igraćoj platformi slobodnog svijeta, gtx 1060/1650 prevladava. Izašla je sad statistika, to su lako provjerljive informacije. Da, rtx 3080 je itekako high end kartica. Krema kreme mili. Aj sad, obriši pjenu sa usta, odreži nokte i kontriraj. Smiješan si. Uostalom, moj monitor 75Hz je koštao isto kao i 24" 144Hz. Ne razumijem zašto bih trebao kupit 144Hz, nikad nisam požalio radi 75, iako sam igrao na 240. 240 je super, ali za to nemam novaca. Za 1080p 144 imam. Cad i ostalo je odlično na ovom, bilo tada kad sam kupio i nikakav problem sa njim. Jedino mačak zna malo počupat kabel pa onda imam problem, eto.  Zanimljivo je da uvijek takvi poput tebe gledaju drugim ljudima u novčanik... 

Pa kakve veze ima steam statistika gdje je 50% konfiguracija takvo da ni nemoze pokrenuti nove naslove, to je statistika tek tolko da bude statistika nema veze sa real life jer pola tih konfi tamo vise ne spada ni u minimum requirements za nove naslove.

Jebeni problem kod ljudi je kaj imaju neko sranje i to sranje ce branit dok ga se ne rijese, 60hz monitori su bili in do 2015te, itko sa iole modernim sistemom nece kupiti takvo drlje koje danas kosta 1000kn u ducanu.

Gotovo svi monitori iznad 1500kn dns su 144hz, 60hz nitko vise ne proizvodi za gaming vec tek tako za office workloade etc. 

Daj mi nađi jedan 60hz monitor u trgovinama u rangovima 1080p 1440p 4k a da je 60fps i ima danasnje gamerske feature i tehnologije i da nije obicno smece zaostalo cijenom od prije 5 godina i da ima smisla pored 144hz ekrana?

Cinjenica je tko kupuje novo da je 144hz jedina opcija, narocito od 1440p nadalje.

I nitko tebi ne kaze sta trebas kupit nebudi butthurt, igraj se na prastaroj konfi i 60 fps ali nemoj solit pamet svima da je to standard danas, kad je to bio standard prije 7 godina.

A pogotovo sta si uvijek ozlojeđen na sve kaj nemas pa ti smeta da drugi ima, i otpocetka smo pricali o high end grafam bila prica o rtx 4080 itd, naravno da se tu kupuje 120+hz panel pid minimum, daj se lupi po čelu i vrati kad ti bude bolje 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 2:13 (Zwer54).
8 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Meni nije problem priznat da mi grafa vise nije high end makar sam prije godinu dana iskesirao preko 10k za nju. Ljudi ovdje ocito ne kogu prihvatit kako stvari stoje pa sta god je skuplje od prosjecne hrvatske place za njih ne postoji.. i tko god kaze suprotno je budala sa krivim nacinom razmisljanja

Pa to ni ja nemrem skuzit, budi objektivan ne zagriženi fanatik koji nemoze prihvatit da nema najbolji i najmoderniji hardver i da postoji bolje. 

Problem ljudi je kaj ovdje konkretno na forumu imas dosta amd fanboja, i pogledaj samo malo TD od koga dobivas i kaj imaju pod "moj pc" vidjet ces sta ti pricam, i njima sada smetaju cinjenice vezane za sve, hoces dlss, hoces RT, hoces to da je nova serija grafi i procesora apokalipsa na sta se mjesecima ranije najavljivalo uz dobra pokrica i argumente dok si sa druge strane imao samo lajavce koji sad ni da zucnu a temeljili su svoja predviđanja tek tako iz vedra neba i jer je to amd pa "mora dobro ispast".

Da se nadovezem za rtx 3080, pa to nije bio high end ni dok je bila aktualna, iznad nje su samo u Ampere seriji 3 grafe, 3080ti, 3090 i 3090ti i sve osjetno jace a i skuplje.

I sada dolaskom Ade ta rtx 3080 je tek na šestom mjestu po hijerarhiji i kakav mrtvi high end je to? 

To kaj je nekome nes skupo ne znaci da je high end, kad iznad toga imas cijelu paletu jacih i jos debelo skupljih grafa.

Samo su se standardi podigli i to je sve, po toj logici bi mogao pricat i da je rtx 3060ti flagship razred jer kosta ko nekadasnja 980ti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 2:30 (Zwer54).
15 godina
Here we go again, jedni te isti zaseru temu o Navi.
Pojavile se u Njemackoj 7900XT verzija za 1100€ a XTX za 1260€.
I kako onda opravdavati nase trgovce sa cijenama 13k?
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 6:48 (evincar).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
3dfx kaže...

mi imamo 25% pdv svabe imaju 19% pdv

kad hrvatski distributrer kupi 10 komada od vendora, i kad njemacki distributer kupi 1000 komada od vendora, sta mislis tko ce dobit kakvu cijenu?

onda sa tom losom cijenom hrvatski distributer proda robu hrvatskom maloprodajnom ducanu, kome banke uzimaju cca 5% na placanje karticama, ne znam koliko deru u svabiji, a karticama se placa u 95% slucajeva, pa jos uracunaj hrvatske namete trgovinama, koji su svakako veci nego u svabiji, jer nemaju takav ogroman drzavni aparat za financirat, dobijes realno stanje cijena kod nas

nisu nasi maloprodajni ducani lihvari, nego nemaju prostora za margine uopce, sta bi trebali prodavat graficke sa 8% marzom, od koje 5% uzme banka odma?

maksimalno su marze na grafickima 12% do 15%, a s time su jedva odrzivi, pa treba prodavat sranja kao tinte i tonere, kablove, i ostale pizdarije gdje su marze 50% do 100% da bi se opstalo na hrvatskom trzistu

Ma ne nisu lihvari. Samo njima je teško. Doduše, teško je i neodrživo i svim ostalim prodavačima svega i uvijek, bar kod nas. 
Šta god se dešava uvijek njima prijeti zatvaranje, uvijek oni jedva opstaju. A ne znaš čiji gazda ima skuplji vozni park i više luksuznih apartmana, viletina i kojekakvih nekretnina. 

Nigdje drugdje nikome ne uzimaju proviziju za kartično plaćanje(a nije da dobar dio njih nema veću cijenu za plaćanje karticama ionako), kakve božje namete trgovinama? 

Sjećam se sad kad se "stvorila kriza" radi rata. Pa po TVu i novinama skakali ti lihvari(doduše ovi iz ITa nisu baš bili glasni). Pa kad su udruge i udruženja malih trgovaca krenule pričat da oni nabavljaju stvari za prodaju u svojim trgovinama po skupljim cijenama od prodaje i da su "zaključane" cijene niže od toga. Meanwhile u svakom većem trgovačkom lancu si ko običan građanin mogao kupiti te iste proizvode i po nižim cijenama. Kak si onda ti kao trgovac uspio nabaviti te proizvode skuplje nego običan građanin? Pa recimo, nabavna cijena jednog šlepera punog pakiranog mlijeka iz jedne domaće mljekare ide ispod 3kn po litri. I sad je vama neodrživo prodat to po 7kn? Jedna riječ. LOPOVI.

Kao i gamad s gorivom. Doduše tu ne znaš jel veća gamad vlada ili benzinske. Al kad krenu i jedni i drugi s pričama o mediteranskom tržištu. Pa onda ovi "mali" sa po jednom-dvije-tri benzinske sa pričama kak oni kupuju skuplje gorivo nego ga ti ko običan građanin možeš nabaviti na INI za svoj auto bez ikakvih popusta i kak je njima neodrživa situacija. Doduše, sad s ovim "zaključanim" cijenama otprilike ispadne skuplje nego bi stvarno trebalo biti. Umjetna kriza stvorena. A nabavna cijena litre goriva prije bilokakvih uplitanja države, dakle iz direktno nakon prerađivanja je manje od 4kn. Na to ide onda sranja s davanjima od par kn za HŽ i HAC pa PDV i eto te na 12kn. 

Tak da kad mi netko krene pričat kak je trgovcima teško, meni je mučno. I skužim koliko ljudi jednostavno popuše priču. Ali onda se zapravo i ne čudim da ko država smo tu di jesmo, da nam na vlasti jesu likovi koji jesu i kakvi su sve bili. 

17 godina
Zwer54 kaže...
ATiGamer kaže...

Pa to ni ja nemrem skuzit, budi objektivan ne zagriženi fanatik koji nemoze prihvatit da nema najbolji i najmoderniji hardver i da postoji bolje. 

Problem ljudi je kaj ovdje konkretno na forumu imas dosta amd fanboja, i pogledaj samo malo TD od koga dobivas i kaj imaju pod "moj pc" vidjet ces sta ti pricam, i njima sada smetaju cinjenice vezane za sve, hoces dlss, hoces RT, hoces to da je nova serija grafi i procesora apokalipsa na sta se mjesecima ranije najavljivalo uz dobra pokrica i argumente dok si sa druge strane imao samo lajavce koji sad ni da zucnu a temeljili su svoja predviđanja tek tako iz vedra neba i jer je to amd pa "mora dobro ispast".

Pa ispalo je dobro, jedina stvar koja je "ispala loše" je cijena, ali to se bar lako korigira

12 godina
neaktivan
AMD Navi

Poz upravo mi javili iz trgovine da do iduce godine nema 7900 XTX modela samo XT u ponudi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice