AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.495
|
čitano: 2.338.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Navi
Friday kaže...
toxic kaže...

Prodao si ti 5700xt i da zaradis koju kn s obzirom da kostaju ohoho... :):)

Kako to da si onda nabavio 6600xt?

Zbunjujuce opcije ima ovaj Radeon, ovaj FSR cu probat ocito nikad pa ni tad pa da lijepo usporedim s DLSS-om

Nisam nabavio nista jos uvijek. Imam GT710 samo da imam sliku na ekranu. Planirao sam uzeti 3080ti ali s obzirom na cijene vjerojatno ce biti 3070ti.

Imas pravo, gledo sam krivi "Moj pc"

Bnet: mNik987#2148
16 godina
Friday kaže...
* * *

Nisam nabavio nista jos uvijek. Imam GT710 samo da imam sliku na ekranu. Planirao sam uzeti 3080ti ali s obzirom na cijene vjerojatno ce biti 3070ti.

3090 Super kupi cijena će biti ista kao i 3090 i dobavljivost odlična. Može se i na toj GT710 igrati.

17 godina
odjavljen
Envy kaže...

3090 Super kupi cijena će biti ista kao i 3090 i dobavljivost odlična. Može se i na toj GT710 igrati.

Cijena: 3000 eura + razvod braka

Freak Show Inc.
17 godina
AMD Navi

Ekipa,

jbte AMD :) ocito mi nije bilo dosta ovih par Ryzenna sto sam imao pa opet odem na AMD, mazohizam  nema druge

Dakle vec jucer prvi puta mi se dogodilo kada stavim novu graficku da mi ne daje signal na monitor... Probam drugi kabel, hdmi, pa drugi dp kabel 0 bodova.

Izgasim upalim opet nista. Probam izvadit grafu van komplet stavim unutra opet ništa.

Opet vadim grafu van ima neki bios switch promijenim stavim unutra radi... vratim bios switch na performance radi...

Danas premještam sobu, gasim sve iz uticnica ponovo ista procedura kao i gore s time da nikako nisam mogao dobit sliku na monitoru.... Ni sam ne znam poslije 1h vremena hebuckanja simo tamo proradi....

Kad ono odes surfat jbte pun kufer ljudi s istim problem....

Neki rijesvaju da stave neke opcije u bios na off neki mislie da su rijesili problem s kabelom neki pak vele da treba stavit najnoviji bios....

Mislim ja sam sada kada sam sve upogodnio stavio najnoviji bios ali ovo nema apsolutno nikakvog smisla...

AMD je fail i točka. Dakle mojih 25 godina iskustva s HW nema pojma kako je graficka opet proradila niti zasto se navedeno dogodilo a ne zna ocito niti sami AMD... Ako je novi bios rjesenje problema onda su takoder sjebali poantu ...

Nabijem AMD i njihova sranja...

Eto to Vam je iskren moj osvrt... a platio sam grafu ko svetog petra kajganu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 13:46 (toxic).
Moj PC  
5 0 hvala 1
12 godina
toxic kaže...

Ekipa,

jbte AMD :) ocito mi nije bilo dosta ovih par Ryzenna sto sam imao pa opet odem na AMD, mazohizam  nema druge

Dakle vec jucer prvi puta mi se dogodilo kada stavim novu graficku da mi ne daje signal na monitor... Probam drugi kabel, hdmi, pa drugi dp kabel 0 bodova.

Izgasim upalim opet nista. Probam izvadit grafu van komplet stavim unutra opet ništa.

Opet vadim grafu van ima neki bios switch promijenim stavim unutra radi... vratim bios switch na performance radi...

Danas premještam sobu, gasim sve iz uticnica ponovo ista procedura kao i gore s time da nikako nisam mogao dobit sliku na monitoru.... Ni sam ne znam poslije 1h vremena hebuckanja simo tamo proradi....

Neki rijesvaju da stave neke opcije u bios na off neki mislie da su rijesili problem s kabelom neki pak vele da treba stavit najnoviji bios....

Mislim ja sam sada kada sam sve upogodnio stavio najnoviji bios ali ovo nema apsolutno nikakvog smisla...

AMD je fail i točka. Dakle mojih 25 godina iskustva s HW nema pojma kako je graficka opet proradila niti zasto se navedeno dogodilo a ne zna ocito niti sami AMD... Ako je novi bios rjesenje problema onda su takoder sjebali poantu ...

Nemoj se zalit,dobio si gratis onaj retro stih iz devedesetih nekompatibilan hardver/windows 95 😁

17 godina
toxic kaže...

https://www.google.com/search?q=doa+nvidia+graphics+card

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/287780/all-my-rtx2070-cards-are-doa/

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 14:02 (segregator).
12 godina
neaktivan
toxic kaže...

nemoj se ljutiti, nije mi to cilj.

zasto si pobogu kupio AMD graficku?

CPU mogu shvatiti, ali GPU mi nikako ne ide u glavu, jer nema apsolutno niti jednoga razloga dati novce za te poluproizvode, osim naravno legitimnog, ne zelim nvidiu i gotovo.

16 godina

Slično imao ja sa nevidijom. Nemojte kenjat bezveze.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 14:07 (dery).
17 godina
Timo kaže...
toxic kaže...

nemoj se ljutiti, nije mi to cilj.

zasto si pobogu kupio AMD graficku?

CPU mogu shvatiti, ali GPU mi nikako ne ide u glavu, jer nema apsolutno niti jednoga razloga dati novce za te poluproizvode, osim naravno legitimnog, ne zelim nvidiu i gotovo.

LOL; lik iz mog drugog linka je kupio 10-ak rtx2070 kartica i sve su krepale isti dan ili bile već krepane kad su stigle...zašto bi neko kupovao takve poluproizvode?

17 godina
toxic kaže...

Ekipa,

Eto ti mojeg iskustva, ali sa vrlo hvaljenim ciklonskim usisavačem kojeg sam kupil prije četri godine.Zašto je to bitno, pa eto buš videl zakaj fučkaj ga sad.

- usisavač je imal i danas ima 90% pozitivne ocjene kupaca

- mali lagan i efikasan

Ali eto meni je krepal prvi dan kad sam ga kupil.Fakat je peh, ali više sam se smijal nego kaj sam bil ljut.Dalje je situacija jednostavna, garancije je odradila svoje i stigo novi usisavač=eto ga radi i danas nakon četri godine.

Pa da, kao da se Nevidija nikad ne kvari ili ne crkavaju ovisno kak im dođe raspoloženje.

Google sve rješava, ali kad ljudi ne Goglaju nego eto trolaju onda krepava samo AMD hardver+zato imaš garanciju.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 14:27 (rambox).
16 godina
toxic kaže...

* * *

E tako se stav zauzima. Ja sam to jednom rekao prije 10 godina i miran sam po tome. Kao i za VW imam Passata 3 i Passata 6.. je košta više nego francuz u startu ali servis dijelo ovo ono i svašta nešto, ali zato znam da sa Passatom neću imati problema.

Uzet ću AMD kada bude 20% bolji u istoj kategoriji za 20% manje para a desilo se nešto sasvim drugo. 1-2% je bolji (i to slažu kao u laptopu 4700U) za 20% više para i proglse ga Gejming Kingom.

Evo Video klipa od Ramboxovog omiljenog Hardware Unboxing i pitanja: Why Do Gamers Prefer Nvidia over AMD?

12 godina
neaktivan
segregator kaže...

LOL; lik iz mog drugog linka je kupio 10-ak rtx2070 kartica i sve su krepale isti dan ili bile već krepane kad su stigle...zašto bi neko kupovao takve poluproizvode?

mozes ti LOLAT koliko hoces .

njegova kartica nije pokvarena, pa o tome niti ne pricamo

RMA postotak na amd i nvidia grafickima je manje vise isti 3% vs 2% globalno, to je neznatna razlika

ono sto amd graficke cini poluproizvodom je softver i manjak tehnologija

sve i da su nepoderive, sta ti to znaci kada ih softver sjebe na svakom koraku

17 godina
Timo kaže...
segregator kaže...

RMA postotak na amd i nvidia grafickima je manje vise isti 3% vs 2% globalno, to je neznatna razlika

Još se sjetim riječi kolege HR_Sincro kad je vidio UT99 na mom Radeonu, a on imao Geforce 256 tad: "Jebote, pa to nije ista igra, prelazim na ATI"
Doduše Geforce je bila brža, al zato što nije iscrtavala pola detalja

16 godina
AMD Navi

Svejedno je koji čiji gpu imaš dok nema cviljenja zavojnica, nema pregrijavanja, buke od venta, nek radi svoj posao i ne zajebaje.Dovoljno za sreću.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 15:33 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
segregator kaže...

Još se sjetim riječi kolege HR_Sincro kad je vidio UT99 na mom Radeonu, a on imao Geforce 256 tad: "Jebote, pa to nije ista igra, prelazim na ATI"

da, zato smo mi koji smo imali Voodoo 5 rokali u Glide i smijali se i ati-u i nvidiji 

zaboravih napisati da smo onda vrlo brzo plakali kad je firma propala, to jest kad ju je nvidia kupila

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 15:43 (Timo).
17 godina
Timo kaže...
segregator kaže...

Ne kuže oni to.... da je RMA lako za to već sam imao i Nvidia i Amd grafa koje su rikavale out of the box... 

Poanta je kada lijepo komp iskopcas iz uticnice pa ustekas natrag u uticnicu, grafa vise ne salje signal na monitor, proradi samo od sebe i onda sljaka...

Da ne bude sve negativno ova XFX QCK s ovim vecim ventom u sredini je brutalno tiha graficka kartica a i dosta hladna kolko moze biti u mom kucistu s obzirom da vise manje volim tisinu...

Na pitanje zašto sam uzeo sada rx 6700xt pa razlog je kod mene jednostavan, htio sam probat nešto drugacije i nisam se htio vratit na rtx 3070... a rtx 3080 ili rtx 3070ti nema za kupit... cak sam trazio i 6800 po nekoj meni pristupacnijoj cijeni (1000 eura) ali nisam našao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 15:43 (toxic).
16 godina
toxic kaže...

Poanta je kada lijepo komp iskopcas iz uticnice pa ustekas natrag u uticnicu, grafa vise ne salje signal na monitor, proradi samo od sebe i onda sljaka...

Jesi vidio šta sam napisao ista stvar mi je bila na gtx1050ti.Onda jesam li kenjao protiv nevidije radi toga? 

17 godina
dery kaže...
toxic kaže...

Jesi vidio šta sam napisao ista stvar mi je bila na gtx1050ti.Onda jesam li kenjao protiv nevidije radi toga? 

Cek zato jer ti nisi imao ništa protiv da ti je proizvod kojeg si platio u banani isto tako bi i ja treba reci - lagati da je sve super ?  Ne pljujem po tebi vec AMD-u.

Dok još uvijek imam kakvu takvu slobodu govora cu iznijet svoje misljenje o proizvodu kojeg sam kupio... 

Za kraj imao sam osobno preko 30 različith grafickih kartica od toga pola ih je doslovno high end i trpio sam svakakva sranja i rado podijelio ovdje, zašto bi o ovome šutio?

Ako nešto ne valja onda ne valja, i da svatko može slobodno imati svoj stav i svoje mišljenje o svakom proizvodu.

Graficke kartice osim instaliranja novih drivera bi trebale biti plug&play, to nije nikava znanstvena fantastika.

15 godina
toxic kaže...

Ekipa,

Mozda u tih 25 godina poznavanja hw nisi jos naucio po tome će ti trebat jos 25 godina takvim tempom 

Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
17 godina
dreadmoore kaže...

Mozda u tih 25 godina poznavanja hw nisi jos naucio po tome će ti trebat jos 25 godina takvim tempom 

Ko živ ko mrtav :)

Ali ja sam imao zaista nekoliko fenomenalnih AMD prizvoda poput AMD Durona 750 :) ATI 9550GE vrh u to vrijeme je nvdija imala onu svoju šugavu FX seriju koja je bila takva banan da boli glava...

Recimo meni je super i rx 570 koja je kod kceri u kompu i tako...

Btw po 3870 Toxic edition sam dao si ime na forumu..

Sapphire HD 3870 Toxic II Specs | TechPowerUp GPU Database

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 16:52 (toxic).
15 godina
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

Ko živ ko mrtav :)

Ali ja sam imao zaista nekoliko fenomenalnih AMD prizvoda poput AMD Durona 750 :) ATI 9550GE vrh u to vrijeme je nvdija imala onu svoju šugavu FX seriju koja je bila takva banan da boli glava...

Recimo meni je super i rx 570 koja je kod kceri u kompu i tako...

Btw po 3870 Toxic edition sam dao si ime na forumu..

Sapphire HD 3870 Toxic II Specs | TechPowerUp GPU Database

Imao sam ih i ja ali kako sve vrijem odmiće stvarno nemam favorita bio to intel, amd ili nvdia ali sam vise za opciju plug and play.Kad budem mjenjao i kupovao novu konfu dobro ću razmislit sto kupiti i odabrati s obzirom da postoji forum pa je danas to vrlo lako donjeti odluku.Međutim gledajuci amd iskreno bojim se na njega ici bas zbog tih sitnih mušica.Da stvarno nvidia fx  serija je bila odron ali i prekretnica iz agp slota u pci-e danasnji  poslje onako dobro uspjesne mx  serije.

Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
15 godina
toxic kaže...

Probaj nać kompu pravo mjesto, možda ima previše svijetlost , možda mora bit na stolu, stavi čašu s vodom kraj njega, pokri ga s nekim stoljnjakom... probaj nešto, jer ti si očito jedan od onih kojeg će AMD-e hebat do kraja života. Nema tu ljubavi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 18:20 (rokonja).
16 godina

To ti je hardware/software nikad ne znaš na šta češ naletjet. Tako je i ako ne možeš to prihvatit onda se ostavi. Nema generaliziranja i kad bi se držao onog kupujem samo šta nema grešku ne bi ništa kupio.Koji ti je driver?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 19:17 (dery).
16 godina
Timo kaže...
* * *

* * *

Upravo tako.. a da GPU može napraviti tko želi svjedičimo upravo Intelu, koji radi već Xe rješenja spremna za sledeću godinu.

segregator kaže...
Timo kaže...
* * *

Dok nije izašla čuvena i legendarna TNT-ica. Sve ostalo sam pa o Uneal Tournament mogao Softverski pokretati.

Timo kaže...
segregator kaže...

da, zato smo mi koji smo imali Voodoo 5 rokali u Glide i smijali se i ati-u i nvidiji 

zaboravih napisati da smo onda vrlo brzo plakali kad je firma propala, to jest kad ju je nvidia kupila

Zanimljivo da je dijete koje je kupila Nvidija tek kasnije se pokazalo kao izvrsno rješenje u vidu SLI-a. Igra slučaja ili ne, tadašnja nVidia je znala što radi.

toxic kaže...
dery kaže...
* * *

Cek zato jer ti nisi imao ništa protiv da ti je proizvod kojeg si platio u banani isto tako bi i ja treba reci - lagati da je sve super ?  Ne pljujem po tebi vec AMD-u.

Dok još uvijek imam kakvu takvu slobodu govora cu iznijet svoje misljenje o proizvodu kojeg sam kupio... 

Za kraj imao sam osobno preko 30 različith grafickih kartica od toga pola ih je doslovno high end i trpio sam svakakva sranja i rado podijelio ovdje, zašto bi o ovome šutio?

Ako nešto ne valja onda ne valja, i da svatko može slobodno imati svoj stav i svoje mišljenje o svakom proizvodu.

Graficke kartice osim instaliranja novih drivera bi trebale biti plug&play, to nije nikava znanstvena fantastika.

Trebale bi, osim što ih proizvođači dodatno utegnu za nekoliko (karikiram) KHz memorije u vidu Super Gamer, Hyper gamer, Ultra gamer i sl. sa još godim SW-om.

Samo jednostavnu i Plug'n'Play baby. Ne kontam korisnike koji bi primjerice 3070Ti dodatno Clockali da bi se približili primjerice običnoj 3080. Ili si za potrebe kupi 3080 stabilnu ili nemoj ni kupovati nešto što ne može do dostići. Jedan od primjera

dreadmoore kaže...
* * *

Moraš zauzeti stav. To je najbitnije. Eci-peci-pec. I ja sam šarao godinama.. i uvijek se obije o glavu. 

Ah Sapphire najbolji proizviđač a HD serija 3000 i 4000 je stari ATI. Sve dok ga nije kupio. AMD i ukinuo podršku za starije drivere u seriji HD 5000. Radi 10 MB koda.
Pa je onda na rubu bankrota AMD prodavao svoj odjel Radeon ali to nije nitko htio ni da kupi niti za $1 pa sada imaš istu situaciju.. Zahvaljujući TSMC i njegovih 7nm rokaju jezgre sve one budalaštine.. ali nije to - to. 

17 godina
AMD Navi

Ok ovo vise menii nije za zajebanciju.

Restartam pc nemam signala.

Ne mogu ga dobit na nista...

Ne respozna mi komp grafu, stalno mi vraca na integrusu..

Bacim u drugi pce slot grafa radi, vratim nazad grafa ne radi...

Ubacim 1070ti u prvi slot sve radi, ubacim rx 570 u prvi slot sve radi.

Ubacim 6700xt u drugi komp u prvi slot i tamo sve radi...

Ko tu koga hebe ljudi ?

Ne mogu je imat u drugom slotu prvo jer je na x4 a drugo jer mi grafa nema dobar dotok zraka..

Dakle radi grafa i radi ploca ali ne radi jedno s drugim u prvom slotu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Navi

Koliko vidim nemaš AM4 mbo, ali za svaki slučaj probaj u BIOSu forcat pcie x16 na gen 3. Vjerojatno je auto po defaultu. Bilo je problema da su ljudi s PCI4 mbo trebali s auto stavit na gen 3 pa sad... probaš ako ništa

For everything you gain, You lose something else.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ok ovo vise menii nije za zajebanciju.

Restartam pc nemam signala.

Ne mogu ga dobit na nista...

Ne respozna mi komp grafu, stalno mi vraca na integrusu..

Bacim u drugi pce slot grafa radi, vratim nazad grafa ne radi...

Ubacim 1070ti u prvi slot sve radi, ubacim rx 570 u prvi slot sve radi.

Ubacim 6700xt u drugi komp u prvi slot i tamo sve radi...

Ko tu koga hebe ljudi ?

Ne mogu je imat u drugom slotu prvo jer je na x4 a drugo jer mi grafa nema dobar dotok zraka..

Dakle radi grafa i radi ploca ali ne radi jedno s drugim u prvom slotu...

vrati nazad i zamjeni za nvidiu i rjesio si problem

17 godina
Strider-X kaže...

Koliko vidim nemaš AM4 mbo, ali za svaki slučaj probaj u BIOSu forcat pcie x16 na gen 3. Vjerojatno je auto po defaultu. Bilo je problema da su ljudi s PCI4 mbo trebali s auto stavit na gen 3 pa sad... probaš ako ništa

Ej radi na sa starim intelom i5 koji jedva ima pcie 3.0 Specification Z68A-GD65 (G3) | MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation

dakle grafa radi ali ne s mojim kombom....

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 21:35 (toxic).
17 godina
Strider-X kaže...

Ima, ali mislim da nema odgovarajući procesor...možda to buni ploču ili grafičku, pokušavaju aktivirati pcie 4.0, a proc ne može

16 godina
AMD Navi

Onda su za minimum trebali napisati pciex 4.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice