AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.361.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Navi

Sve u svemu. Ako se ne uključuje RT performanse 3070 i 3080 su otprilike tu negdje sa 6800 odnosno 6800XT. Što se tiče rejtrejsinga i produktivnosti nvidija je puno bolja. AMD bi iduće godine mogao imati grafu koja će ozbiljno konkurirati nvidiji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 15:24 (pavlovs_dog).

3 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Navi
Mislim da ih dlss dosta izvlači. Tu su negdje, ali cijena zbog tog featura je takva kakva je. U biti 6800xt je baš ono što se najavljivalo.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 15:26 (DarthMarkus).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...
Mislim da ih dlss dosta izvlači. Tu su negdje, ali cijena zbog tog featura je takva kakva je. U biti 6800xt je baš ono što se najavljivalo.

Kako moze konkurirati u ovim okolnostima?

Mene zanima cisto onak, zasto bi netko kupio danas 6800xt u odnosu na 3080 ili 6800 u odnosu na 3070....

Bez i jednog fanboyizma, objasnite zasto? - jedino ako je cijena ohoho bolja

Bnet: mNik987#2148
14 godina
AMD Navi

Sad moram čekat 25.11 da bih kupio karticu?

Nekužim niti zašto čekao kao budala u nadi da će na nabavi i links hr biti barem jedna ... ponadao se,
nije da imamo ljudi koji rade u shopovima ovdje jeli, pa da nam znaju dati neku informaciju...

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DarthMarkus kaže...

Izvlači za sada, vidjet ćemo kasnije što će se na tom polju događati.

11 godina
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...

Mene zanima cisto onak, zasto bi netko kupio danas 6800xt u odnosu na 3080 ili 6800 u odnosu na 3070....

Zato što me ne zanima DLSS i RT ni 5%

12 godina
AMD Navi

Sad preletio bencheve i apsolutno svugdje je brza 3080 od ove jace navi i to bez RTa i dlssa,a kada se ukljuci ovo dvoje tu su nove radeonke daleko ispod....

Naravno 4k ultra na cemu ja igram.

EDIT:

U biti sve kako se i ocekivalo po glasinama.

https://wccftech.com/review/amd-radeon-rx-6800-xt-radeon-rx-6800-16-gb-graphics-cards-review-heres-big-navi/

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 15:41 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
BeLLicus kaže...
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...

Kome ti muljas?

Kada AMD izda svoj DLSS onda ce te zanimati 

6 godina
AMD Navi

Lošije RT performanse su potpuno razumljive i očekivane, Nvidiji su trebale 2 generacije da dođu do ovih performansi i teško bi bilo očekivati da ih AMD odmah sustigne. No ovo znači da imaju fakat odličnu podlogu - bolja je RT implementacija nego u Turing kartica. Osobno, sasvim sam zadovoljan predstavljenim, iako neću osobno vjerojatno ništa uzimati. Škrtac sam, jbga haha

Da su dostupne bio bi ovo odličan release. Ali eto, s ovom situacijom teško je moglo biti drugačije, za bilo kakav visoko očekivani komad hardwarea.

Apoc
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Sad ćeš vidjeti cijena 8-9k u startu
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
AMD Navi

Sta mi vrijedi DLSS kad niti jedna igra koju igram, ne podrzava.

CP77 bi ga trebao podrzavati, i eventualno W3 sa novim 2021. updateom, koji ce biti naravno Free.

Al ostalo sto igram, 0 bodova, ni u jednoj igri nemam nista od toga.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Čitatelj kaže...

Sta mi vrijedi DLSS kad niti jedna igra koju igram, ne podrzava.

CP77 bi ga trebao podrzavati, i eventualno W3 sa novim 2021. updateom, koji ce biti naravno Free.

Al ostalo sto igram, 0 bodova, ni u jednoj igri nemam nista od toga.

Jel si vidio da gotovo sve nove igre ce dolaziti s podrskom (mislim na AAA naslove) pa to je logicno jer i konzole imaju RT moraju to napraviti

Mislim ja igram novi COD MP i DLSS mi je upaljen jer jednostavno imam sve na ultra i lock 144 fpsa..

Na Apex Legend nemam DLSS al ionako imam 144 lock na 1440p

Nego ne mogu jos razumjeti kak ovih 16gb vrama igra prevagu u igrama jer kolko vidim na 1440p rezoluciji gdje 6800xt vodi kada se prebaci na 4k onda gubi... to mi je malo cudno moram priznat

13 godina
BeLLicus kaže...
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...

Al te zanimaju performanse ?

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
15 godina
Tko ne kupi big navi u dva dana, nije pravi fanboy a nvidia je za papke.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Luka123 kaže...

Sad moram čekat 25.11 da bih kupio karticu?

Nekužim niti zašto čekao kao budala u nadi da će na nabavi i links hr biti barem jedna ... ponadao se,
nije da imamo ljudi koji rade u shopovima ovdje jeli, pa da nam znaju dati neku informaciju...

Ne moraš čekati. Nećeš je ni tad moći kupiti, rofl

15 godina
Btc 18k ti stvarno misliš da će biti 6000kn ma mora da nas zajebaješ.Najgore moguće vrijeme su je izbacili korona + btc divlja u nebo.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 15:54 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Navi

Eto Megatama sto uzeo 3080 nije izgubio apsolutno nista.

RTX bi kupio ali MSI ili Gigabyte ne hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 15:55 (MGloc).
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
toxic kaže...
Jel si vidio da gotovo sve nove igre ce dolaziti s podrskom (mislim na AAA naslove) pa to je logicno jer i konzole imaju RT moraju to napraviti

Mislim ja igram novi COD MP i DLSS mi je upaljen jer jednostavno imam sve na ultra i lock 144 fpsa..

Na Apex Legend nemam DLSS al ionako imam 144 lock na 1440p

Nego ne mogu jos razumjeti kak ovih 16gb vrama igra prevagu u igrama jer kolko vidim na 1440p rezoluciji gdje 6800xt vodi kada se prebaci na 4k onda gubi... to mi je malo cudno moram priznat

Dvije nove igre koje dolaze, koje cu igrati, imat ce DLSS - CP77 i VtM:BL2 (ako ikad i izadje, a i tad treba vidjeti sto ce raditi a sto ne).

Ja od DLSS-a nemam apsolutno nista. Eventualno kad izadje 2021 patch za W3, al sta ce mi, igram na max sve i na laptopu sa GTX1070,

ne treba mi nikakav DLSS da bi mi W3 bio igriviji nego sto je.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
10 godina
AMD Navi
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
superJozo kaže...
DarthMarkus kaže...

Izvlači za sada, vidjet ćemo kasnije što će se na tom polju događati.

Ok. sada si memoriraj ovaj post i kada AMD izda svoj DLSS okrenut ce plocu..

a do tada evo ti recimo ovaj video bez RT-a

treba li ikome snimiti novi COD max detalji dlss on vs off pa da se uvjerite da razlike  nema tj da cak bolje izgleda s DLSS na on?

12 godina
AMD Navi

AMD je napokon back in the game ALI bit ce to malo preskupo uz ovu nedostupnost grafa,djeluje gore nego sa rtx3080 na day one....

Neke stvari iz najava su ostaveili ali neke nisu,naprimjer recenziija koju sam linkao...u 4k ultra rtx3080 je brza u valjda svakoj igri koju su testirali naspram rx6800xt a najavljivalo se da radeonka gazi i 3090...not true.

Takodjer se najavljivalo da je rdna2 arhitektura brza od Turinga u RTu....takodjer not true.

Ali za svoju fan bazu amd je napravio dobre proizvode a sad ce iduci mjeseci pokazat dali je i tim za drivere odradio svoj dio posla.

Moj PC  
2 2 hvala 0
12 godina

Pa ja sam stavio link par postova iznad na US retailere...nula komada dostupno.....

11 godina
neaktivan
AMD Navi

Skidam im kapu samo za to sto su donjeli ono sto su i rekli, bez smoke and mirrors gluposti

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
D3lBoy kaže...

Skidam im kapu samo za to sto su donjeli ono sto su i rekli, bez smoke and mirrors gluposti

apsolutno osim... sto ih ne mozes kupit

17 godina
AMD Navi

drago mi je da su se vratili nazad u igru

duple performanse od prosle generacije

super tiha i hladna, a jos je to "obicna" verzija

za ljude koji traze 4k grafu, a ne mare za dlss i RT je super

sada je pitanje nabave, i nadam se da nece biti dobra za mining

ja zasada preskacem ovu grafu, mozda iduci BF kada rijesim bolji 4k monitor

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Odlično vrijeme za dučane informatičke opreme kartica nema, a kad dođu zarade na jednoj kao u normalnim okolnostima na njih deset.

1 0 hvala 0
14 godina
AMD Navi

Kakvo je ovo zastekivanje u Far Cry ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Super mi je ovo (žuto) kako se AMD izvlači da je DLSS lošije kvalitete nego native resolution, a gro igri izgleda 3 puta bolje sa DLSS Quality uključenim nego native.

Kad budu oni napravili svoju varijantu će biti "super resolution delivers perfect image quality, on par with native resolution visuals" 

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 16:15 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
AMD Navi

Mene samo zanima hoce li dolaziti iduce godine neke slabije mid-range kartice sposobne za 2k 60 fps a da su cijenom negdje do 2500-3000 kn.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice