Ma idi bero nije za te amd, treba znat to upravit. Kod mene bi bila ko beba. Taj msi je najbolja od svih 5700xt.Šta bi bilo da si stavio meh ili asus/asrock izletila bi ti iz utora.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kod mene bi bila ko beba
Ja tebi vjerujem i istina je da to nije za svakoga.
Dosad su srednje klase grafe trebale postati još manje zahtjevne, pogotovo ovi modeli bez dodatnog rt hardvera. Bojim se i pomisliti na što će izgledat sljedeća serija navi, kad još dodaju i rt hardver. Vjerojatno povratak vodenim hlađenjima
Dosad su srednje klase grafe trebale postati još manje zahtjevne, pogotovo ovi modeli bez dodatnog rt hardvera. Bojim se i pomisliti na što će izgledat sljedeća serija navi, kad još dodaju i rt hardver. Vjerojatno povratak vodenim hlađenjima
Manji node i eto ti, bas me zanima kakva ce bit situacija na 5nm.
Kolega hummer0 , pa naš Jakovp se odjavio, ne možeš ga sad prozivat...? Kako da odgovori?
Na slici sve vidi MSI grafa(on-topic), neke stvarčiće(JOOP ) i tuljac za diplomu, tko zna što može biti unutra?!
Na kraju, ako je i obrazovanost visoka, ne uključuje automatski pismenost, a niti volju za primjenu iste na forumu.
Neki će biti sretni, friday posebno. :D
Trebalo im je samo skoro godina dana :)
Ajde, barem će bit sretni!
Hm zanimljivo ak je istina, dakle ove okvirne informacije dolaze iz Nevidija štaba.
Tko tu koga mulja, kako bilo da bilo 80 CU RDNA 2 GPU je očekivan ništa čudno.Ovo je kak ti 72 CU verzija, a dalje za malo konkretniju potvrdu bumo pričekali par mjeseci itd.
Okvirna veličina žutoga 427mm2, uopče nije veliko s obzirom na 72 CU grafetinu.Ja sam očekival i veči GPU, a šuška se čak i 84 CU za najači model pa taj je valjda tu negdje oko 550mm2.
Zadnje tri verzije drivera AMD Radeon Adrenalin Edition 20.5.1, 20.7.1, 2 kada se instalira Reshade u igri RAGE 2011 teksture su sve zbrkane. Sa verzijom drivera 20.4.2 sve radi odlično. Također, korisnicima s nvidijin karticama radi depth buffer, meni na AMD ne. Je li moguće da je u pitanju driver?
Također, Quake 2 XP 2020 ne radi na AMD karticama.
Vidio sam da ima AMD forum, no ima li neki AMD support Live chat da im se prijave ti problemi?
Pa kaj nisu dodali u drivere sad da se moze bug odma prijavit.
Registrirao sam se na njihov forum i prijavio problem.
Ovo je bolesno koliko bugova imaju Navi driveri i AMD nikako da to rijesi,zadnja njihova serija koju sam imao je bila r9 290 i ne sjecam se da sam imao toliko problema kao vlasnici zadnje generacije.
Evo vratila se kartica međutim ovi novi driveri su ekstremno losi pa sam instalirao nazad starije koje sam imao sada su temperature zbilja do 80 stupnjeva ali sada grafa jako varira malo radi na 100w malo na 170w definitivno sada kao da je bootenlock
a prije dva tjedna nije padala ispod 230w i da malo malo mi se ekran zazeleni nekad traje sekundu nekad moram resetirat pc
Evo vratila se kartica međutim ovi novi driveri su ekstremno losi pa sam instalirao nazad starije koje sam imao sada su temperature zbilja do 80 stupnjeva ali sada grafa jako varira malo radi na 100w malo na 170w definitivno sada kao da je bootenlock
a prije dva tjedna nije padala ispod 230w i da malo malo mi se ekran zazeleni nekad traje sekundu nekad moram resetirat pc
Koja bolesnoca, i to jos imas MSI koji je odlican brand, imao sam par nvidia od njih i jednu Radeon.
Neznam iskreno više šta radit umoran sam težak dan na poslu... Uglavnom zamolio bih nekoga ko bi mi mogao pomoći da mi se javi u pm pa da se dogovorimo da mu ukradem 1h. Pa da mi pomogne ako nije problem

Ja sam na 20.5.1 verziji i nisam imao do sada nitijedan problem, vec mjesec dana radi sve ko sat bez ikakvog problema. Valjda uvijek imam srece
Meni zadnja tri drivera u Rageu 2011, zeznu teksture. Zadnji koji mje odličan je 20.4.2.
Meni isto, doduse ja imam polaris, sad gledam bi updejto ili ne, reko necu dirat dok radi.

Meni je fascinantno koliko oprečnih priča slušam i čitam o navi karticama. Neki imaju sreće i kartice rade uredno od prvog dana, neki vrište jet mjesecima ne uspjevaju karticu dovest u stanje da su sigurni da će radit svaki put kad upale računalo, a opet neki svakodnevno imaju problema sa karticama - gube sliku, moraju restartati računala i slično.
Strah me pomislit na što će "Big Navi" release ličit ako je ovo domet AMD-a i drivera. Zamisli dat 800$,€ ili 8000kn za karticu i onda imat svakodnevno 2-3 restarta jer ne možeš drugačije riješit problem sa karticom. Mislim da bih ubio nekog.
Nisam mogao vjerovat da im se to dešava, imao sam AMd kartice prije... doduše, davno prije, ali bile su "plug and play", nisam se ovako patio nikada. Ako je ovo pravo stanje AMD kartica, onda sory, ne znam što nVidia mora zeznut da vi ljudi prešli sa navi na navi 2x umjesto na Ampere.
Ma stari moj patim se ko Isus napravio sam sve moguće stvari
Od instalacije novih windowsa znači sve iz starta
Asociran na buku i temperaturu a sada dolaze novi problemi do malo prije sam mogao kontrolirati fanove a sada nemogu
Upalim game rade na 100 posto mos mislit oko 65 decibela...Stari driveri su mi davali blinkanje igara te green screen za koji je rjesenje rest pc.
Ja bi rekao da u biti kartice vjerojatno su jako dobre ali da se nađe koja defektna ipak je rječ o manjem čipu.
Glavni i najveći problem amd a je softver i optimizacija.

Da ne misliš i nvidia ima svojih mušica. Ja sam na 2070 svako toliko imao crne ekrane iz vedra neba i jedino riješenje je bilo restart. Kažu da je sada to riješeno.

Kako je to sve individualno, ja sam prije nekih 2 mjeseca složio ovu konfu i nemam nikakvih problema.
Evo ti mojih temperatura sa otvorenim i zatvorenim kučištem.
Ne mogu ovdje uplodati slike. Evo ovdje
Bero, za PUBG koja je realno "neoptimizirano smece" od igre ne pomaze skoro ni 2080S ili 2080TI da sve bude tip top, tako da treba probati malo vise igara...Jos je gora stvar sto je dodatno PUBG losije optimiziran za AMD nazalost, a vidim da te mozda i driveri zezaju (ili neka druga optimizacija) posto ti gpu zauzece jako varira, pa ti ovisno o tome varira i fps i dosta pada...
Probaj sa 20.2.2 driverima, mislim da su oni za PUBG jako dobri, i da nema problema sa padom FPS-ai da je zauzece 98 i 99% kako i treba biti...Druga stvar je da probas sa sto manje pograma u pozadini igrat i da vidis onda kakvo je stanje...
Sto se tice temperatura i zagrijavanja mislim da je tu kod tebe situacije ok, mozda jesu malo vise temperature, ali NAVI je dosta gladan, pogotovo ove malo nabrijanije kartice pa treba i bolje hladenje...Inace na 1800, 1900 RPM-a nebi trebala ici iznad 80 stupnjeva nakon duzeg igranja tj. loada...Ako ide iznad 80 onda nesto ne stima ili sa hladnjakom ili sa grafom...
Ja na Sapphire nitro+ kao jedna od najboljih modela (a usput i jedna od najgladnijih 5700XT) imam u prosjeku do 76,77 stupnjeva uz duze igranje, i vrtnja ventova izmedu 1700 i 1900 RPM-a...Ako igram neke druge igre sa boljom optimiziranoscu onda je do 74 i 1600 RPM-a...
Ne mrdam s ove 1070 dok to ne dovedu u red, meni grafa ne prelazi 70 stupnjeva i 1200-1300 rpm niti u sred ljeta
Ne mrdam s ove 1070 dok to ne dovedu u red, meni grafa ne prelazi 70 stupnjeva i 1200-1300 rpm niti u sred ljeta
Pa kad trosi 180+ W normalno da da...
A necemo usporedivat kruske i jabuke, ja imam jednu od najlosijih izvedbi 1070 pa isto prelazi 80 stupnjeva, a trosi duplo manje...
Kada bi 5700XT trosila max recimo 130W ova moja sapphire nebi isla preko 70 uz 1000 RPM, dok bi 1070 sa hladnjakom sa iste bila na max 65 uz 1200-1300 RPM-a...
Usput nisam probao ni onaj quiet bios sa nesto nizim clockovima i sa jos nizim RPM-om ventova, ali misllim da tu isto nebi isla iznad 70 uz 1300-1400 RPM-a...