AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.922.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: AMD Catalyst / Crimson - Topic o Driverima

Ozbiljno? pa valjda znam da je Crimson nisam sad pao sa stabla , ma uvijek svaka verzija sadrži sve potrebno za rad bila ona 15.12, 16.1.1. ili 20.2.2., ako će biti drugačije sigurno će na AMD stranici pisat prilikom skidanja novog drivera da ti treba neki dodatak ili što već.

I kakve veze ima što je novi software? pa taj software se od 15.11 verzije implementira sa driverima (kao što sam i rekao zato i ima 200+ mb) isto kao što se i catalyst (software) implementirao sa starijim driverima.

Chill Now And Forever
12 godina
AMD Catalyst / Crimson - Topic o Driverima

Catalyst se nije trebao preuzeti s driverima, bilo je izbora za verziju jednog i/ili drugog(tj, stari catalyst a novi driver).

Iznad sam spomenuo kolegi da ide na zadnju verziju jer je u ovom slučaju sigurnija, zbog hotfixa, što ranije nije bio slučaj.

Mislim da se razumijemo, nisi pao sa stabla, očito niti preneseno.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Bio sam na nvidiji zadnjih godina konstantno i sad nakon nekoliko dana drženja sa Radeonom mogu reći da imaju izvrsne drivere. Nvidine drivere sam deinstalirao preko DDU-a i samo puknuo ove zadnje od Radeona i sve radi kako treba. Nevidim nikakvu razliku u kvaliteti između nvidije/amd-a kada su driveri u pitanju, za sad skroz zadovoljan sa oba tabora.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma klasicni nonsense o AMD driverima koji se vuce vec godinama, nekolko ljudi ima problema odma nevalja, ne brojim koja mi je ovo vec Radeon kartica i nikada nikakvi blue screenovi, crashovi, lockovi i sta god vec navode.

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina

povrshni oceri ili nuberi najvise seru o istom...kad driver padne ili sl....

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

povrshni oceri ili nuberi najvise seru o istom...kad driver padne ili sl....

Dobro si rekao "povrsni"...

Ja sam klokao R9 290 sa predzadnjim 16.1 driverima i to dosta klokao i nije bilo nikakvog rusenja drivera, plavih i crnih ekrana, tako da mislim da su driveri dobri i da nema poblema s njima sto se tice starijih serija grafickih a vjerujem i sa novijima...

Sto se tice benchanja, benchao sam u vise pograma i u vecini sam dobio bolje rezultate nego na starim 15.13 driverima sto znaci da driveri idu samo na bolje ako se mene pita...

A u zadnjih godinu dana konstatno sam mjenjao nvidia/adm i vise sitnih musica je imala nvidia sa par drivera pa su popravljali, nego sto je imao amd...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 18:33 (Tomo53nja).
15 godina
neaktivan

Jucer sam instalirao "hotfix" koji je izasao i napokon sve radi kako treba pa tako napokon imam i onaj "okrljusteni" CCC.

Razlog prelaska su cudne temperature tj. previsoke temperature u D3 nakon 2.4 patcha.
Na zalost samu instalaciju sam napravio jutros oko 3h pa nisam provjerio kako sada sve izgleda s temperaturom, ali vidim da mi sada bar sve opcije rade za razliku od proslih Crimsona.

Nego, recite mi kako je kod vas s opcijom "DVI alternate mode" (ili kako se vec zove) tj. je li vam uklljuceno ili ugaseno?
Po defaultu mi je to ukljuceno, ali imam feeling da mi je ugodnije za oci kada ugasim tu opciju (moguce da je placebo, pogotovo jer ipak koristim monitor od 60 Hz tj. Samsung 2232BW (koristim stariji monitor jer se nikako ne mogu naviknuti na 16:9 tj. puno mi je ugodnije raditi na 16:10, pokusao sam pa sam opet uzeo isti monitor....to mi je iduci upgrade, ali bi nekako pokusao naci 16:10, no to nije tema, samo me zanima kako je kod vas s tom opcijom).

Isto tako vidim da mi CCC sada prijavljuje 75 Hz na nativnoj rezoluciji tj. 1680x1050, a radi mi sve naravno na standardnih 60 Hz (provjereno i u driverima kao i na netu na jednoj demo stranci).
Ne kuzim od kuda sada u CCC tih 75 Hz, ali sve radi i dalje na normalnih 60 Hz.

Hvala...

P.S.

Trebam li uopce ukljucivati "Virtal Super Resolution" ili ostaviti ugaseno (posto mislim i dalje igrati na nativnoj rezoluciji tj. 1680x1050, 60 Hz)?

Pitam s obzirom na poruku pri zavrsetku instalacije drivera.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 13:56 (win32).
14 godina

Instalirajući 10-tku,"zaboravio" sam na drivere,jer je sve radilo ok(10-tka je instalirala svoje)

Nekidan sam manualno instalirao AMD-ove zadnje drivere za grafu...

Rezultati su bili WOOW!

Fps mi je u igrama skoćio +20,sve je teklo glatko,no imam par pitanja i problema:

-Dešava mi se ponekada da dobijem "pink" boju u igri (slika)

-Isto tako onaj Video game recorder mi snima ili u pink boji ili onako indigo(to je stalno)

-Taj recorder stalno snima-kako ga iskljuciti?

-Za War thunder mi nudi "dvije igre",obicnu i SLI?Sta bi to bilo,jer pokretanjem bilokoje sve je isto,nema razlike.

-Zasto mi stalno javlja da pojedine igre treba optimazirati iako su optimizirane već?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Milka30 kaže...

Instalirajući 10-tku,"zaboravio" sam na drivere,jer je sve radilo ok(10-tka je instalirala svoje)

Rezultati su bili WOOW!

Fps mi je u igrama skoćio +20,sve je teklo glatko,no imam par pitanja i problema:

-Isto tako onaj Video game recorder mi snima ili u pink boji ili onako indigo(to je stalno)

-Za War thunder mi nudi "dvije igre",obicnu i SLI?Sta bi to bilo,jer pokretanjem bilokoje sve je isto,nema razlike.

-Zasto mi stalno javlja da pojedine igre treba optimazirati iako su optimizirane već?

Taj AMD GE program ti nije baš najbolji. Meni BF4 šteka kad imam overlay upaljen, a i kolko vidim na nekim igrama javlja da nije optimiziran za njih. E sad neznam za WT.

Uglavnom nemoj si preko njega ništa optimizirati jer često krivo naštima.

Na kojem si windowsu prije bio? Na sedmici možda? Pitam jer win 8 i 10 dižu perormanse u igrama poprilično u odnosu na sedmicu.

Ako već želiš probati instaliraj si zadnji catalyst driver jer meni oni najbolje rade. Ovi Crimson mi uzrokuju grafičke glitcheve u nekim igrama.

14 godina
Jack Sparrow kaže...

Taj AMD GE program ti nije baš najbolji. Meni BF4 šteka kad imam overlay upaljen, a i kolko vidim na nekim igrama javlja da nije optimiziran za njih. E sad neznam za WT.

Na kojem si windowsu prije bio? Na sedmici možda? Pitam jer win 8 i 10 dižu perormanse u igrama poprilično u odnosu na sedmicu.

Ako već želiš probati instaliraj si zadnji catalyst driver jer meni oni najbolje rade. Ovi Crimson mi uzrokuju grafičke glitcheve u nekim igrama.

Sa 8.1 mi se automatski instalirala 10-tka(dopustio sam).

Instalacijom 10-tke,primjetio sam da nema vise Catalista,ali opet,driveri grafe su bili up to date.

War thunder sam igrao na low postavkama,jer je ipak u pitanju laptop sa radeonkom HD 8670M 2GB.

Kada odem na AMD stranicu,bilo da manualno ili automatski izbaciva mi te Crimson 16.1 kao zadnje.

Instalacijom 16.1 laptop je doslovno poletio,osim par tih problema.

Nisam napomenuo non-stop mi izbacuje da su dostupni novi driveri i ja ih skinem,instaliram,ono opet upozorava.

Skontao sam da su vjerovatno ostali tragovi od 15.1 v te izbrišem driver sweeperom sve tragove i opet instaliram 16.1.

Pomaka na bolje nije bilo,opet notifikacija da su dostupni 16.1v?

No,ovaj puta mi je War thunder totalno stekao,patio se,katastrofa!

System restoreom sam vratio sve na staro (opet 16.v) i igrao opet leti!

Ako misliš da je Catalist bolji,možeš li mi ih linkati,jer meni stalno izbaciva ove Crimson.

Grafa je 

Radeon HD 8650G 768Mb+Radeon 8670M 2GB

16 godina

Eh nisam vidio da se radi o mobile kartici. Za te driver nemam iskustva pošto su oni posebni.

13 godina
neaktivan

I dalje ista stvar i sa tim novim hotfix-om .....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
Jack Sparrow kaže...

Sa 8.1 mi se automatski instalirala 10-tka(dopustio sam).

Instalacijom 10-tke,primjetio sam da nema vise Catalista,ali opet,driveri grafe su bili up to date.

War thunder sam igrao na low postavkama,jer je ipak u pitanju laptop sa radeonkom HD 8670M 2GB.

Kada odem na AMD stranicu,bilo da manualno ili automatski izbaciva mi te Crimson 16.1 kao zadnje.

Instalacijom 16.1 laptop je doslovno poletio,osim par tih problema.

Nisam napomenuo non-stop mi izbacuje da su dostupni novi driveri i ja ih skinem,instaliram,ono opet upozorava.

Skontao sam da su vjerovatno ostali tragovi od 15.1 v te izbrišem driver sweeperom sve tragove i opet instaliram 16.1.

Pomaka na bolje nije bilo,opet notifikacija da su dostupni 16.1v?

No,ovaj puta mi je War thunder totalno stekao,patio se,katastrofa!

System restoreom sam vratio sve na staro (opet 16.v) i igrao opet leti!

Ako misliš da je Catalist bolji,možeš li mi ih linkati,jer meni stalno izbaciva ove Crimson.

Grafa je 

Radeon HD 8650G 768Mb+Radeon 8670M 2GB

Link do Catalysta za Windows 10.

32-bit

64-bit

Prije instalacije obavezno deinstaliraj Crimsone s AMD Clean Uninstall Utility.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 17:38 (Marko :D).
15 godina
Milka30 kaže...

Rezultati su bili WOOW!

Obriši si taj AMD gaming evolved. Nepotrebna aplikacija koja ništ ne valja.

A ako hoćeš snimat u igri, skini si samo plays.tv

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 19:02 (Nisam Ja,Nisi Ti).
17 godina
Milka30 kaže...

Rezultati su bili WOOW!

U glavnom meniju AMDGE, Video Capture i stavi opciju Session video na off i neće ti snimati automatski, nego samo ručno ako tako namjestiš u opcijama.

Jack Sparrow kaže...

Na kojim to igrama dobiješ poprilično dizanje performansi na win 8 ili 10, daj neki primjer, benchmark, video itd.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina

Bilo je ono u BF3 ili BF4 temi dosta linkova o tome. Moguće da zbog dx11.1 u nekim igrama dobiva veće performanse.

http://www.techspot.com/review/1042-windows-10-vs-windows-8-vs-windows-7/page6.html

http://www.tomshardware.com/reviews/windows-8-gaming-performance,3331-4.html

http://techbuyersguru.com/does-os-matter-windows-7-versus-windows-81-games?page=3

Bilo ih je još to sam sad na brzinu izgooglao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 0:19 (Jack Sparrow).
16 godina

Jeli se nekome dogodilo da nakon novog hotfixa ne radi BF4, uvjek piše kao na slici: Joining server a ništa se ne događa?

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To se i meni znalo događat, šta god da napravim ništa i dalje joining... Probaj restartat komp onda bi trebalo, ako ne onda ces morat sacekat koji sat

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
Marko :D kaže...

Prije instalacije obavezno deinstaliraj Crimsone s AMD Clean Uninstall Utility.

Nisam Ja,Nisi Ti kaže..

Obriši si taj AMD gaming evolved. Nepotrebna aplikacija koja ništ ne valja.

A ako hoćeš snimat u igri, skini si samo plays.tv

Uz pomoć AMD Cleana sam deinstalirao Crimson i sve drivere,te instalirao Catalist.

Rezime je taj da mi se sada u igrama di je dim,sve je totalno ispixalizirano,kockasto-katastrofa,ali to se samo dešava kao tokom igre stisnem tipku WIN (odem na desktop i vratim se u igru)

Isto tako Crimson je još uvjek tu,ne mogu ga deinstalirati,nema ga u deinstall programu.

Sada imam Catalist,Crimson i AMD gamming evoled!

14 godina
neaktivan

Skini Geek Uninstaller i pogledaj ima li u njemu za deinstalirati drivere. Ako nema, pokreni još jednom AMD Clean Uninstally Utility.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, 

Imam jedan problemcic. 

Grafa je r7 265 xfx ugl. ne mogu otvoriti radeon settings od kad sam na crimsonu. 

Gaming evolved app radi uredno, kaže da je driver 16.1. 

Probao sam uninstql sa ddu ili tako nešto što mi je jedan forumas savjetovao u temi za odabir monitor, nije pomoglo, i dalje isto - radeon app host stopped working ili tako nešto.

Instalirao dvije starije verzije drivera, i dalje isto.

Ukoliko drivere želim uninstalirat normalnim putem, ne pojavljuju se na listi programa.

Imate li kakvo rješenje? Znači setting je potpuno nedostupan.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 21:33 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Unistaliran 15.7.1. sa DDU

Instaliran 16.1.1 Crimson

Driver stopped working 

SERIJA HD 6XXX zadnji driver da valja 15.7.1 

molnyi

Imaš AMD Clean driver utility, Display Driver Unistaller i pobriši ih sa jednim o tih programa

Chill Now And Forever
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2016 8:28 (keky911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
keky911 kaže...

Driver stopped working 

molnyi

Imaš AMD Clean driver utility, Display Driver Unistaller i pobriši ih sa jednim o tih programa

Probao sam sa DDU i opet isto. Obrisao sam i stavio prijašnju verziju drivera, i dalje isto. Morat ću valjda 3 verzije natrak ići...

http://prntscr.com/a0gfy9

Bene docet, qui bene distinguit.
16 godina
keky911 kaže...

Driver stopped working 

Imam 6850 i zadnji Crimson hotfix 16.1.1.Feb3 radi besprijekorno na Win7 x64.

12 godina
Eol kaže...
keky911 kaže...

Driver stopped working 

i meni na mojoj 7850 16.1.1 radi bez greske no u unigine heaven 4.0 dobivam 1-2 fps-a manje nego s 15.7.1..

10 godina
odjavljen
keky911 kaže...

Driver stopped working 

I ja imam Sapphirku ali 7850, i ne mogu komp koristiti normalno nikako sa Crimson driverima. Probao 15.12 i 16.1.1 Hotfix... Koristim dobre stare Catalyst 15.7 Beta.

Bit će da se Sapphire posvađao sa ovima iz AMD-a. 

Edit: kontaktirao AMD i kažu da Bios treba nadograditi na najnovije, i Windowse. Kod mene je sve updateano, ali nema pomoći. Dali su mi link za crashanje u igrama, pa ako nekome pomogne...

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/TroubleshootingGameIssues.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2016 14:17 (El Munjoko).
17 godina
Opet sam crimsonu dao šansu i opet me sje..o, ugl grafa se neće downclockati kad se ne koristi zapne na 500/1200 ili tako nešto. Problem je bio riješen kad sam instalirao ccc pa sam imao ccc i crimson. Ugl nazad na ccc dok se to neriješi.
ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Opet sam crimsonu dao šansu i opet me sje..o, ugl grafa se neće downclockati kad se ne koristi zapne na 500/1200 ili tako nešto. Problem je bio riješen kad sam instalirao ccc pa sam imao ccc i crimson. Ugl nazad na ccc dok se to neriješi.
ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

ja koristim Catalyst 15.11.1 i mislija san bas danas preci na ove nove drivere 16.1.1 cak sam ih neki dan skinija,al kako citan ove komentare jos ce ccc bit kod mene samo mi triba da mi se sjebe pa brisianje i zaj*bavanje s instalacijom starih..jos mi je grafa katkad radi ako treba oc pa je i to pitanje dal bi oc bija stabilan ad Crismon driverima.

Ovi koji koriste Crismon dal ima kaki benefita u performansama i dal je istina da trosi grafa manje struje kod gledanja videa na netu i kompu??

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2016 19:23 (Wayto XD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Eol kaže...
keky911 kaže...

Driver stopped working 

Jesi siguran da su 16.1.1 driveri ?  koliko znam iz osobnog iskustva  zadnji crimson koji rade na HD6000 su 15.11.1 , svaki noviji samo preleti ono sve  ostalo , ali novije drivere  nikad ne instalira ...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice