Hvala na preporukama, jos sam malo cito i tako to i mislim da cu se ipak odluciti za HD6950 unlockabilnu posto je znatno jeftinija od HD6970 a jednostavnim unlockom dobije se ova. No smanjuje mi li se trajanje kartice sa tim unlockanjem i clockanjem sa 800 na 880 Mhz-a? A sto se tice grijanja, vjerojatno nitko ne zna kako se to grije po ljeti, posto su kartice izasle ovu jesen ili zimu. Zbog toga sam bio najvise zabrinut za cooler da ne bi temperatura skakala abnormalno ljeti bez dodatnog coolera. Znam da je off topic, ali bi li u pogledu grijanja znacajno pomoglo novo, bolje kuciste sa boljim protokom zraka i ako imate li kakav prijedlog? Jer trenutno imam starno kuciste koje je zapravo kao kanta za komponente pa mislim da je protok banana. I bi li 500 W napajanje bilo dovoljno za tu karticu i ostale novije komponente poput recimo Intelove i7 870, s.1156, 2.93 GHz Quad core?
Ne smanjuje se trajanje tako zbog unlocka, ali je logicno da sve sto je bilo prepusteno overclocku gubi na dugovjecnosti, to je jednostavno tako. O tome ti ovisi i protok zraka u kućištu, koliko lufta ima napajanje, koliko je opcenito opterecenje grafe, i mnogi drugi cimbenici. Ne znam bi li to napjanje bilo u redu s obzirom da nisi naveo proizvođača, koji je kljucan. Recimo neki Corsair (vx450), SeaSonic (520 s12II) ili mozda kakav Scythe Stronger od 500W su prava stvar za to, jasno je da ne mozes staviti takve komponente na MS industria 500W. Sta se kucista tice preporucujem ti thermaltake element s, zaista odlicno kuciste za svoje novce, koje bi dosta dobro u svakom slucaju odradilo posao. Pozeljno je imati sto vise ventova u kucistu za zastitu od prodora prasine na grafu i njezina potencijalnog pregrijavanja, ali je isto tako bitno i da bude dobro izvrsen cable menagment. Ukoliko imas novaca, naravno da ces uzeti i bolje kuciste, tako da, sve je stvar s koliko love raspolazes. Nemoj se brinuti za temperature HD6950, kartica uopce nije vruca kao sto to mnogi pogresno tvrde. Naravno da ces joj povisit temp. unlockom sto je i logicno, ali zaista nemas razloga za brigu i nema potrebe za aftermarket coolerom jer je referentno hladjenje, sve u svemu, provjereno dobro.