Aftermarket cooler za 6950/6970

poruka: 53
|
čitano: 9.542
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Aftermarket cooler za 6950/6970
necro kaže...

Hvala na preporukama, jos sam malo cito i tako to i mislim da cu se ipak odluciti za HD6950 unlockabilnu posto je znatno jeftinija od HD6970 a jednostavnim unlockom dobije se ova. No smanjuje mi li se trajanje kartice sa tim unlockanjem i clockanjem sa 800 na 880 Mhz-a? A sto se tice grijanja, vjerojatno nitko ne zna kako se to grije po ljeti, posto su kartice izasle ovu jesen ili zimu. Zbog toga sam bio najvise zabrinut za cooler da ne bi temperatura skakala abnormalno ljeti bez dodatnog coolera. Znam da je off topic, ali bi li u pogledu grijanja znacajno pomoglo novo, bolje kuciste sa boljim protokom zraka i ako imate li kakav prijedlog? Jer trenutno imam starno kuciste koje je zapravo kao kanta za komponente pa mislim da je protok banana. I bi li 500 W napajanje bilo dovoljno za tu karticu i ostale novije komponente poput recimo Intelove i7 870, s.1156, 2.93 GHz Quad core?

Ne smanjuje se trajanje tako zbog unlocka, ali je logicno da sve sto je bilo prepusteno overclocku gubi na dugovjecnosti, to je jednostavno tako. O tome ti ovisi i protok zraka u kućištu, koliko lufta ima napajanje, koliko je opcenito opterecenje grafe, i mnogi drugi cimbenici. Ne   znam bi li to napjanje bilo u redu s obzirom da nisi naveo proizvođača, koji je kljucan. Recimo neki Corsair (vx450), SeaSonic (520 s12II) ili mozda kakav Scythe Stronger od 500W su prava stvar za to, jasno je da ne mozes staviti takve komponente na MS industria 500W. Sta se kucista tice preporucujem ti thermaltake element s, zaista odlicno kuciste za svoje novce, koje bi dosta dobro u svakom slucaju odradilo posao. Pozeljno je imati sto vise ventova u kucistu za zastitu od prodora prasine na grafu i njezina potencijalnog pregrijavanja, ali je isto tako bitno i da bude dobro izvrsen cable menagment. Ukoliko imas novaca, naravno da ces uzeti i bolje kuciste, tako da, sve je stvar s koliko love raspolazes. Nemoj se brinuti za temperature HD6950, kartica uopce nije vruca kao sto to mnogi pogresno tvrde. Naravno da ces joj povisit temp. unlockom sto je i logicno, ali zaista nemas razloga za brigu i nema potrebe za aftermarket coolerom jer je referentno hladjenje, sve u svemu, provjereno dobro.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 9:44 (Caesar et Brutus).
17 godina

slazem se sa postom prije mene,temp se podigne dok ju unlockas ali ja sam u triXX-u slozio custom vrtnju venta tako da se brze vrti dok je toplija(bolje nego na automatic)i nejde temp preko 70 da joj sta radim a u idle-u je do 40-45 stupnjeva i grafa je super,cak razmisljam o jos jednoj.

darkness is my friend
15 godina
neaktivan

Dobro kučište rješava problem, ja imam M59 Silent (ima zvučnu izolaciju) sa 4 scythe venta na 500 okr. i grafa je u idle na 38°c, load oko 57-62°c. Po ljeti neće biti ništa drugačije. Sada mi je case zatvoren, sobna temp mi je oko 24°c , po ljeti će biti upaljena klima, otvoren prozor, neće biti preko 28°c, same shit. Dobro brand name napajanje će držati.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
15 godina

ovisi koje ti je to 500w napajanje...ja ti imam haf922 sa prozirnom stranicom,racun ,kutija,garancija ako te zanima

14 godina
neaktivan
zagy15061984 kaže...

isplati se uzeti 6950 i otkljucati je na 6970,,ja osobno imam 6970,zadovoljan sam ali cu ici na crossfire sa njom,,ako si teski gamer idi rade na nvidi-u

stisnul sam ti minus za ovaj post al skroz sluchajno, sorry stari!!!

Speed is my thing!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 14:44 (cagliostro13).
14 godina
neaktivan

Sve sto ste rekli nekako sam sumnjao pa hvala na potvrdi. Napajenje je Blue Storm 2, proizvodjac FPS. Mislim da sam vise manje odlucio za sve komponente pa evo i recite sto mislite:

Grafa: HD6950

Proc: Intel i5 2500K BOX, s.1155, 3.30 Ghz (trenutno je nedostupan barem u Linksu pa onda mozda 2400K box)

Maticna:Asus P8P67 LE iP67 Rev B3

Ram:MUSHKIN Silver Line FrostByte, 3x2Gb, 1333 MHz

Kuciste: Thermaltake Element S (po preporuci Caesar et Brutus)

Napajanje:Corsair CX Series CMPSU-600 ATX2,v.2.3,600W

Sto bi sve skupa prema cijenama u Linksu 7200-7300 kn sto se cini u redu cijena s obzirom da mislim da je ovo odlican komp za te novce.

0 0 hvala 0
17 godina

radije uzmi 2500k jer 2400k ne postoji,ostalo izgleda ok.

Heroes get remembered, but legends never dies.
14 godina
neaktivan

Moja greška, nije 2400K nego samo 2400.

0 0 hvala 0
15 godina
And Justice For All.... FUCK YEAH!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

danas ga drza u rukama {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ka da je mene čekao da uzmem TTP {#}

Mali osvrt

Zanimljivo da je Xtreme Plus u Linksu još jučer bio 50-ak kn jeftiniji {#}

14 godina
ATiGamer kaže...
Haf932 kaže...

Ka da je mene čekao da uzmem TTP {#}

Mali osvrt

Zanimljivo da je Xtreme Plus u Linksu još jučer bio 50-ak kn jeftiniji {#}

u linsa su cijene kako prodavacu paden napamet...samo neki kao ja ima jedino njih u gradu pa u njih kupuju...

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

u linsa su cijene kako prodavacu paden napamet...samo neki kao ja ima jedino njih u gradu pa u njih kupuju...

Links visoke cijene kompenzira fiksnim cijenama za keš i karticu, a i sigurnije je kupit u Linksa nego u raznim kvazi webshopovima.

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Links visoke cijene kompenzira fiksnim cijenama za keš i karticu, a i sigurnije je kupit u Linksa nego u raznim kvazi webshopovima.

ipak je malo preskup...zna se u kojim se webshopovima moze obavit sigurna kupnja...tako da kad iden na skuplje komponente ipak odabirem webshop...no ipak to je samo moje misljenje...

14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Da ne otvaram novu temu ,napisat ću ovdje.

Da li je netko kupovao dotični aftermarket cooler u zadnje vrijeme. Meni treba za moju sapphire 6950 1gb,prebučna mi je ova . Ono što me zanima da li ću morat posebno kupovat one male pasivce ili su to ubacili sa Accelerom?

15 godina

Na njihovoj stranici pise da se mora posebno kupiti dodatni pripor tj. VR001 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Na njihovoj stranici pise da se mora posebno kupiti dodatni pripor tj. VR001 !

Imaš li ideje di ima to za kupit? Na linksovim stranicama ima samo vr002-3-4 ..

15 godina

Nemoj bit lud i davat 550kn za  hladnjak ( ja nebi ) ! Rađe pricekaj Accelero kad stigne u Links !!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Poslao sam jucer upit Linksu o dostunosti Accelero hladnjaka ua GPU ( Extreme Plus , Twin Turbo II ... ) pa evo odgovora :

Pozdrav Anđelko , zasad nemamo nista u dolasku niti u najavi.
Preporucamo ti da pratiš na webu raspoloživost.

S poštovanjem,

Marko Mazanik

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Bolji ti je ipak Accelero od Shamana iako je to čudovište od coolera, Accelero bolje hladi kompletnu grafu. A stvarno nea smisla dat 550 kn za cooler. Puno ti je bolja opcija recimo prodat tu svoju grafu i dodat onda parsto kuna  i uzet neku drugu sa boljim tvorničkim hladnjakom, ili još bolje uzet recimo HD 7850. To ti je taman tu negdje da kad prodaš HD 6950 i dodaš para, uzmeš HD 7850. Bolja je HD 7850 Sapphire od bilo koje HD 6950 sa bilo kakvim coolerom !!

13 godina
Haf932 kaže...

Poslao sam jucer upit Linksu o dostunosti Accelero hladnjaka ua GPU ( Extreme Plus , Twin Turbo II ... ) pa evo odgovora :

Pozdrav Anđelko , zasad nemamo nista u dolasku niti u najavi.
Preporucamo ti da pratiš na webu raspoloživost.

S poštovanjem,

Marko Mazanik

ma poslao sam i ja mail i linksu i vemil ali isti odgovor s obje strane ...nema i nece biti dobavljivo uskoro..poludit..moja hd6950 kuha i nemogu nista igrati..

14 godina
odjavljen

Možda da pogledaš na eBay-u ?

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice