Što vi mislite da uzmem
Jeftini DSLR ili Skupi kompakt, ultrazoom ?
Ovisi koliko volis fotografiju, ako ti je kvaliteta najbitnija onda uzmi dslr jer ima 10puta veči senzor od kompakta ali tu povlači drugi problem to jest cijena.
Nije sve u kupovini tijela nego i u kupovini objektiva, a objektivi su inače jako skupi sve to ovisi kako koji i za sto. Ako volis pejzaz slikati, onda je preporuka sirokokutni recimo 8-16 koji recimo od Sigme košta do 4000kn.
Ja bi ti preporucio Pentax k-500 jer je najpovoljniji i daje puno više nego canoni i nikoni u tom cjenovnom rangu, i mogao bi te služiti dulje razdoblje, možda cak 3-5 godina mislim čak i dulje sve to ovisi kada ces ti imati potrebu za mjenjati tijela. Kupis novi pentax i bez brige si, ako kupis rabljeni veča je sansa tj puno veča sansa da ti to rikne sve to ovisi kako ga je prethodni vlasnik čuvao i koliko često koristio. Kod dslr-a su zbog pokrenith dijelova najrizicniji zatvarač i ono ogledalo koje se svaki put diže, pa se ne isplati popravljati jer ti dijelovi koštaju ko novi dslr.
Evo ovako, razmišljao sam i razmišljao..
I na kraju sam odlučio kupiti kompakt tj. ultrazoom. Zbog cijene, a DSLR ja neću upotpunosti iskoristiti.
Sada se dvoumim između Coolpixa L830 i Fujia finepix SL280, što je bolje ?