Nikon d3200 vs Canon 600d

poruka: 67
|
čitano: 20.091
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nikon d3200 vs Canon 600d

Ovaj ti je skroz sve u jedan objektiv i izgleda mi dosta bolji od pentaxovog pandana http://www.photozone.de/canon-eos/517-sigma1770f284osapsc

Novi kod nas dođe 3000kn. Uz napomenu, nemam ga, nisam ga isprobao, dao sam ocjenu bazirajući se po testovima na netu.

(testirana je Canonova verzija)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 8:51 (Trickortreat).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nikon d3200 vs Canon 600d

ma jok, kani se čorava posla osim ako si spreman na velike kompromise s obzirom na cijenu, mada u ovom slučaju (njuškalo) ona nije nikakva razlika osim rabljeno-nerabljeno, ta Sigma jede bateriju na fotiču čak kad je isključena stabilizacija koju ionako imaš na tijelu fotiča tak da ti je skroz nepotrebna na objektivu (ne može se isključiti napajanje stabilizacije), koristio sam prvu seriju Sigma 17-70/2,8-4,5DC i zamijenio sam je za Pentax, s razlogom, nikako sigma nije bila oštra po rubovima, izraženo vinjetiranje, dosta velika izobličenja na 17mm ,na Pentax objektivu ta izobličenja rješava sam fotoaparat pa na kraju ni ne postoji ,a o prirodnom prikazu boja ne trebam ni govoriti u korist Pentax leče, tak da jedino ova treča serija tog istog objektiva bi možda došla u obzir, kažem možda jer i Pentax sprema nasljednika

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 11:44 (struić).
12 godina
neaktivan
Trickortreat kaže...

Ovaj ti je skroz sve u jedan objektiv i izgleda mi dosta bolji od pentaxovog pandana http://www.photozone.de/canon-eos/517-sigma1770f284osapsc

Novi kod nas dođe 3000kn. Uz napomenu, nemam ga, nisam ga isprobao, dao sam ocjenu bazirajući se po testovima na netu.

(testirana je Canonova verzija)

širokokutni je ? 

Piše 17-70mm ja imam kit koji je 18-55 jesu li početni zumovi skoro isti ?? mislim udaljenost od fotoaparata ? Ja bi htio da bude od 70-250 naravno ako govorimo o udaljenosti ? Još uvjek sam totalni amater pa možda nisam sve dobro pohvatao .

15 godina
neaktivan

A gle, nisam imao taj objektiv pa ne znam, strujić je neke negativne stvari napisao s time da na Sigminim stranicama za novi model piše da nema optičku stabilizaciju pa se za bateriju ne moraš bojat.

70-250 ti neće pomoć za snimanje pejzaša, to je objektiv za snimanje životinja u prirodi, izoliranja subjekta ili tako nečeg sličnog, ja ne fotkam uopće u tim žarišnim udaljenostima (osim 90mm za macro). Za pejzažne fotke koristim Pentaxov 15mm, ali to je dosta skup objektiv, mada je to i objektiv zbog kojeg ljudi i kupuju Pentaxove fotiće...

Razlika između 18mm i 17mm je mala, ali nekad i taj 1mm čovjeka veseli.

Objektivi čija ti najmanja žarišna duljina ulazi između:

ispod 24mm su širokokutni,

od 24mm do 45mm su normalni,

od 45mm na dalje su teleobjektivi.

(za APS-C veličinu senzora)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 14:16 (Trickortreat).
16 godina
neaktivan

ak hočeš tele zom a nemaš novaca onda Signa 70-300/4-5,6 APO DG Macro(dosta oštra i brza u fokusiranju te nema ljubičastih flekica ko tamron) ,kratko i jasno,ak hočeš najbolje za malo veče novce onda Pentax DA 55-300/4-5,8 ED, rečeno je zašto, ak hočeš najbolje onda Pentax DA* 60-250/4 i tu se nema više kaj pričati, pasalo tebi ili ne pasalo  al tak je, ak očeš širokokutni zum za manje novaca onda Sigma 10-20/4-5,6ex dc ili Sigma 12-24/4-5,6ex dg, zavisi za koju uspiješ skupiti novce,ako hočeš najbolje onda Pentax DA 12-24/4, ako hočeš prajmove što može biti u početku jeftino pogotovo ak nema autofokus ali onda se spremi za nadokupljivanje/proširenje milimetraže i na veliki trošak al za utjrhu to prati vrhunske optičke leče koje kupuješ, nemreš biti pošten i jeb.n kak bi rekel naš narod>>ak očeš imati nekaj kvalitetnije onda to i moraš nekak više platiti<<

i na kraju umalo da zaboravim, ali nisam -ipak nisam!

evo sve u jednom, imaš i 16m a imaš i 300mm, ne moraš nositi dva ili više objektiva pa ih još i šarafiti za to neprikladnim mjestima, staviš na fotič i deri :

http://www.popphoto.com/gear/2014/02/tamron-working-16-300mm-f35-63-di-ii-vc-pzd-macro-zoom-lens

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 20:05 (struić).
12 godina
neaktivan

hvala ljudi kaj se toliko trudite da mi sve pojasnite, struić napisao si da si Sigma AF 17-70mm zamjenio za pentaxa, koji točno ? koji može konkurirati toj sigmi ? 

Neka budu samo širokokutni, odustao sam od teleobjektiva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 21:27 (Markić7).
16 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

hvala ljudi kaj se toliko trudite da mi sve pojasnite, struić napisao si da si Sigma AF 17-70mm zamjenio za pentaxa, koji točno ? koji može konkurirati toj sigmi ? 

Neka budu samo širokokutni, odustao sam od teleobjektiva.

ma sve sam napisao, Pentax-DA 17-70/4 AL [IF] SDM,čak san napomenuo da je bila na njuškalu za kakvih 2000kuna ,prva i druga verzije sigme ne mogu joj konkurirati po kvaliteti u cjelini (treču verziju nisam imao prilike koristiti), vidio sam i Sigmu 17-70/2,8-4,5 DC (prva verzija) isto na njuškalu za kakvih cca.1300kuna ,mislim,uglavnom za tu cijenu od 2somakuna (ako nije prodana) Pentax je zgoditak

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 0:16 (struić).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice