Mirrorless se ne puni više preko usb-a

poruka: 15
|
čitano: 2.146
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Mirrorless se ne puni više

Riječ je o Samsung NX2000 fotiću, od kad sam ga kupio tokom punjenja (usb kabel) se znala ugasiti crvena lampica koja svijetli dok se puni a nakon izleta po hladnoći i magli na sljeme više se ne puni uopće, kad ga spojim preko usba crvena lampica svijetli 5sek i ugasi se.

Probao sam puniti sa drugim kabelom, staviti drugu bateriju (original za njega), i zaključio da je usb port smrdan.

Sad, postoji li neki način da ga popravim ili baš trebam naručivati eksterni punjač baterija sa ebaya?

Savjeti?

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX-Nexus 5
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Mirrorless se ne puni više
EZY-E kaže...

Riječ je o Samsung NX2000 fotiću, od kad sam ga kupio tokom punjenja (usb kabel) se znala ugasiti crvena lampica koja svijetli dok se puni a nakon izleta po hladnoći i magli na sljeme više se ne puni uopće, kad ga spojim preko usba crvena lampica svijetli 5sek i ugasi se.

Probao sam puniti sa drugim kabelom, staviti drugu bateriju (original za njega), i zaključio da je usb port smrdan.

Sad, postoji li neki način da ga popravim ili baš trebam naručivati eksterni punjač baterija sa ebaya?

Savjeti?

Hmmmm, kažeš da crvena ledica svjetli kad ga uštekaš?

Jel uvijek tak?

Ako je, onda nije port strgan, nego je kvar u čipu za punjenje.

Ako nije, onda je možda port strgan kao što kažeš (probaj cimati lijevo-desno da vidiš jel se port miče.

Ako je strgan, može se zalemiti drugi.

https://www.ifixit.com/Device/Samsung_NX2000

Kruha i igala...
15 godina
protjeran
Re: Mirrorless se ne puni više
fer-de-lance kaže...
EZY-E kaže...

Savjeti?

Hmmmm, kažeš da crvena ledica svjetli kad ga uštekaš?

Jel uvijek tak?

Ako je, onda nije port strgan, nego je kvar u čipu za punjenje.

Ako nije, onda je možda port strgan kao što kažeš (probaj cimati lijevo-desno da vidiš jel se port miče.

Ako je strgan, može se zalemiti drugi.

https://www.ifixit.com/Device/Samsung_NX2000

Znači, priključim ga, crvena lampica svjetli 5sek, ugasi se, mrdam usb lijevo-desno-gore-dolje, opet primi na 5sek crveno i opet se ugasi.

Kao da je nešto unutar fotića smrdano tako da ne da da se puni više.

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX-Nexus 5
9 godina
neaktivan

Onda vjerovatno je port.

Da se zalemit drugi..

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Mirrorless se ne puni više preko usb-a
fer-de-lance kaže...

Onda vjerovatno je port.

Da se zalemit drugi..

Al mislim da ne, jer kad ga vrtim sim-tam dođe do crvene lampice, ne pomičem kabel iz tog položaja i opet drži 5sek, nikad ne prelazi tih 5sek, da je do konektora onda bi se punio u nekom random položaju, ovako se nikad ne puni duže od tih 5sek.

14 godina
neaktivan

A jel možeš normalno skidati fotografije kad staviš drugu bateriju?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da, istina, krivo sam pročitao (pijem na rodendanu).

Onda očito neka komponenta zeza.

Kruha i igala...
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...

A jel možeš normalno skidati fotografije kad staviš drugu bateriju?

Nemam sad tu drugu bateriju kod sebe, od frendice je ali bi mogao probati.

14 godina
neaktivan

Ako bude radila veza računalo-kamera onda ti je najbolja opcija kupiti eksterni punjač. Imaš na ebayu eksterni punjač + 2 baterije za cca 20$. Nedavno sam kolegi naručio i zadovoljan je. 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Ako bude radila veza računalo-kamera onda ti je najbolja opcija kupiti eksterni punjač. Imaš na ebayu eksterni punjač + 2 baterije za cca 20$. Nedavno sam kolegi naručio i zadovoljan je. 

Baš za ovaj fotić?

17 godina

Imao takav slučaj sa tabletom, lampica svijetli par sekundi i nakon toga se ugasi, na kraju zamijenio bateriju na tabletu i nakon toga radi bez problema, tak da probaj jos jednom tu drugu bateriju i probaj je puniti.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 5:39 (Patrick_cro).
15 godina
fer-de-lance kaže...

Da, istina, krivo sam pročitao (pijem na rodendanu).

Onda očito neka komponenta zeza.

Vrlo zabavan rođ kad si na bug-u  :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 7:19 (SolidSnakeCRO).
14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
BlueMax kaže...

Baš za ovaj fotić?

da

9 godina
neaktivan
SolidSnakeCRO kaže...

Vrlo zabavan rođ kad si na bug-u  :)

Da, hoće to tak.

Svi se oženili pa samo navlače djecu i viču jedni na druge, a ja sam pijem u kutu i ne znam kaj bi sa sobom, pa na Bug 

Al ajde, bar je poslije 2 bilo ok, svakojake zabave 

Kruha i igala...
15 godina
protjeran

Punjač kupljen, puni bateriju, sve ok sad :)

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX-Nexus 5-Nokia 6120-Nokia 5310
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice