Može barem "hint" na kojem bi mjestu bio NOD32 da je uvršten u tekst?
Čini mi se da je dio originalne rasprave Eset vs. Bug obrisan sa nod32.com.hr servera još 2004te (http://www.nod32.com.hr/about/press_bug.htm), ali ja držim kakav takav dokaz o postojanju takve rasprave u obliku web-page capturea u slikovnom formatu (.jpg), pa ako netko želi vidjeti o čemu se radi tu je link na inkriminirani sadržaj:
Pa kakav je to test antivirusnih programa a nema na testu NOD32 aplikacije? Dođe mi da otkažem pretplatu...
- Sophosa na testu nema jer ne nude pojedinačna rješenja za kućne korisnike
O Bože, dokle više...
Ajmo pretpostaviti da stvarno postoje problemi na relaciji BUG-ESET. I pretpostavimo da zbog zategnutih odnosa bugovci nisu uvrstili NOD32 u test. I pretpostavimo da je NOD32 najbolji antivirus u povijesti svemira. Dobro?
ŠTA JOŠ HOĆETE???
Najbolje bi bilo da bugovci u ime oprosta "tisuća zadovoljnih korisnika" kupe licence za svakog svog čitatelja i na taj način nadoknade štetu koju su nanijeli svima vama koji se tu borite za tako grubo obespravljeni NOD32, ha? Mislim, šta hoćete ljudi? Jel vam radi NOD? Jel vam dobar? Pa neka vam ga!!! Jel se vi ovdje osjećate oštećenima? Ajde, neka netko da konkretan prijedlog koji će zadovoljiti vas zakinute. Uostalom vi svejedno znate da je NOD32 najbolji - pa koji će vam K.... onda test??? Testirajte ga kod kuće!
Jel bi se ja kao korisnik Avasta trebao uskočoperiti da nema Avasta na testu. Pa boli me neka stvar - meni je dobar!
O Bože, dokle više...
Ajmo pretpostaviti da stvarno postoje problemi na relaciji BUG-ESET. I pretpostavimo da zbog zategnutih odnosa bugovci nisu uvrstili NOD32 u test. I pretpostavimo da je NOD32 najbolji antivirus u povijesti svemira. Dobro?
ŠTA JOŠ HOĆETE???
Najbolje bi bilo da bugovci u ime oprosta "tisuća zadovoljnih korisnika" kupe licence za svakog svog čitatelja i na taj način nadoknade štetu koju su nanijeli svima vama koji se tu borite za tako grubo obespravljeni NOD32, ha? Mislim, šta hoćete ljudi? Jel vam radi NOD? Jel vam dobar? Pa neka vam ga!!! Jel se vi ovdje osjećate oštećenima? Ajde, neka netko da konkretan prijedlog koji će zadovoljiti vas zakinute. Uostalom vi svejedno znate da je NOD32 najbolji - pa koji će vam K.... onda test??? Testirajte ga kod kuće!
Jel bi se ja kao korisnik Avasta trebao uskočoperiti da nema Avasta na testu. Pa boli me neka stvar - meni je dobar!
Pa nemojte kupovati Bug vi koji toliko vrištite! Nisu bugovci kao umirovljenici pa da će dobijati vašu lovu svaki mjesec htjeli vi to ili ne! Uostalom kad se toliko svi zagriženi NOD-ovci referiraju na VB pa šta će vam onda tako bezvezan i opskuran (kako tvrdite) test koji su proveli bugovci?
Pa nemojte kupovati Bug vi koji toliko vrištite! Nisu bugovci kao umirovljenici pa da će dobijati vašu lovu svaki mjesec htjeli vi to ili ne! Uostalom kad se toliko svi zagriženi NOD-ovci referiraju na VB pa šta će vam onda tako bezvezan i opskuran (kako tvrdite) test koji su proveli bugovci?
Pozdrav svima,
Miro mi je skrenuo paznju na ovaj thread pa da ukratko odgovorim buduci da ne pratim forum regularno (bez svadjanja, flame-anja i slicnog jer to ignoriram).
Kao sto je Miro vec napisao, NOD32 na test nije bio ukljucen jer nisam htio kontaktirati niti jednog proizvodjaca ili zastupnika. Mailove koje sam razmijenio prije s zastupnikom NOD32 (tamo prije cca 6 godina) vise nemam i zbilja se ne sjecam jesu li mi ili ne dozvolili samostalno testiranje (ako covjek kaze da jesu, dobro).
Prilikom testiranja programa testirao sam i NOD32 jer su me zanimali rezultati (ne, ne mrzim NOD32, dapace).
Kao i druge programe testirao sam ga na dva seta, jedan je ukljucivao i razne datoteke tipa Flash i slicno filmova, a drugi samo exe datoteke. Kod punog seta NOD32 je imao srednje rezultate buduci da ne detektira Flash datoteke (barem ne s osnovnim postavkama instalacije koje koristi vecina korisnika), sto znaci da ih je sve propustio poput nekih drugih alata na testu.
Kod exe seta imao je odlicne rezultate, odmah iz Kasperskog (90,31% detekcija NOD32, Kaspersky je imao 92,94% na ovim setovima). Dakle, detekcija programa bila je vrlo dobra (best buy i Bugov izbor i dalje bi dali programima koji su to dobili).
Od ostalih stvari imao je dosta dobre performanse i malu potrosnju memorije; mozda mrvicu nezgrapno sucelje ali s novom inacicom Smart Securitya i to je poboljsano.
Inace, nemam nista protiv recenzije NOD32, ukoliko to zastupnik i Miro (glavni urednik znaci gazda) zele.
Ako ima jos kakvih tehnickih pitanja slobodno postavite, a uvrede/svadjanje/flameanje cu ignorirati ....
Bojan
(autor teksta)
Hvala Bojane
Evo 2 pitanjca:
1/. U tekstu se govori samo o detekciji virusa, nema spomena o uklanjanju istih; iz iskustva znam da je detekcija jedno, a mogućnost
anti virusnog programa da isti ukloni - sasvim druga stvar; volio bih, dakle, znati kolika je uspješnost čišćenja detektiranih virusa?
2/. Osobno koristim Avast! i to zbog jedne njegove velike prednosti: boot scan. O tome u tekstu nema niti riječi. Ovaj način detekcije i
uklanjanja je, iz iskustva govorim, bolji od bilo kojeg u samim windowsima. Zašto nema ovih rezultata u testu?
Hvala!
Pozdrav, Siniša
Evo 2 pitanjca:
1/. U tekstu se govori samo o detekciji virusa, nema spomena o uklanjanju istih; iz iskustva znam da je detekcija jedno, a mogućnost
anti virusnog programa da isti ukloni - sasvim druga stvar; volio bih, dakle, znati kolika je uspješnost čišćenja detektiranih virusa?
Evo 2 pitanjca:
2/. Osobno koristim Avast! i to zbog jedne njegove velike prednosti: boot scan. O tome u tekstu nema niti riječi. Ovaj način detekcije i
uklanjanja je, iz iskustva govorim, bolji od bilo kojeg u samim windowsima. Zašto nema ovih rezultata u testu?
Hvala!
Pozdrav, Siniša
Hvala Bojane na odgovoru.
Hvala na odgovoru!
Ovo me zanimalo zbog toga što smo mi jednom, interno, napravili mali test anti virusnih alata. Napravili smo image c: particije jednog prilično zaraženog računala i vraćali ga nekoliko puta da vidimo koji od AV alata imaju najbolji postotak čišćenja - da ih možemo preporučiti našim korisnicima.
BitDefender 10 se pokazao kao odličan detektor! Predobar da bi bio istinit - 99% virusa nije mogao očistiti.
AVG je prošao nekako srednje - prolazno, ni loš ni dobar.
Kaspersky je isto vrlo dobar.
Ali AVASTov boot scan - to je majka! OK, malware, spyware i sl. ne čisti, za to postoje drugi specijalizirani alati koje koristimo, a koji su navedenu u Bugovom borbenom kompletu.
Slažem se, kad je OS previše oštećen - reinstalacija je nužna. No, ponekad nam se dogodi da na servis dobijemo računala na kojima klijent ima instaliran software za koji nema instalacijski medij, već stručnjak iz firme od koje je kupljen software mora dolaziti, instalirati ponovno, podesiti itd. Pošto je to skupa opcija za klijenta, poželjno je iščistiti sve bez reinstaliranja OS-a. Iz tih razloga me zanima postotak čišćenja razne gamadi od strane pojedinih AV alata...
Nemojte me objesiti, ali Hirens boot CD je po meni zadnja linija obrane (čišćenja). Ako to ne pomogne - vjerojatno ništa neće...
Istina, Hirens boot CD me spasio par puta kada sam mislio da mi nema spasa...
Ako nema u Bugu ima na Internetu.
Koristim AVG već par godina i nikad problema s njim, nit s virusima, ali mislim da je tu mnogo važnije šta sve radiš na netu itd. nego sam antivirus...
Imao sam Nortona nekad, zadnjih par godina koristio Aviru. Od prije par mjeseci, nakon jedne reinstalacije prešao na AVG - onako za promjenu (ljepše sučelje). Uz AV koristim i Zone Alarm i Spybot S&D. Avira je korektno odrađivala posao, u dvije godine imao jednu ozbiljnu zarazu koja je zahtijevala reinstalaciju, ali s obzirom na intenzitet surfanja po rizičnim stranicama (i broj detekcija) to je skroz dobro. Ali da se nadovežem na ovu storiju o NOD-u, u nekoliko navrata je Avira detektirala virus na USB memoriji od lika koji koristi NOD na svom računalu. Inaće, zagovornik sam pristupa "keep it stupid and simple" principa u svemu, pa i AV. Velika većina korisnika ima tek najosnovnija informatička znanja i ako proizvod "out from the box" ne radi kako treba, uzalud sva njegova tehnička superiornost.
e jel ima igdje u zagrebu kupit kasperskog il to mora bit prek neta i jel jednostavan za uporabu (kao npr. avira)?
Imaš u autronicu http://www.autronic.hr/cms/Katalog.aspx?sifraKategorija=10&sifraTipProizvod=0&upit=kaspersky&pretrazivanje=true
Ma NOD32 je najbolji antivirusni na svijetu!
https://www.virustotal.com/analisis/bb39f4cfdb24cdbab7017cbf63669670
Jedino ne može prepoznati najpoznatiji worm na svijetu.
Reda radi da ne mislite da se ikome priklanjam, ja osobno nisam niti ću koristiti antivirusni pošto mi je to samo nepotrebno žderanje resoursa. Treba samo znati raditi sa kompom.
Reda radi da ne mislite da se ikome priklanjam, ja osobno nisam niti ću koristiti antivirusni pošto mi je to samo nepotrebno žderanje resoursa. Treba samo znati raditi sa kompom.
Ovaj post sigurno nisi postao sa kućnog računala. Reci mi samo koliko si puta reinstalirao Win?
Ako si postao sa kućnog računala, sigurno imaš Linux, jer Win ne može dugo izdržati na netu bez ikakve zaštite.
Ovaj post sigurno nisi postao sa kućnog računala. Reci mi samo koliko si puta reinstalirao Win?
Ako si postao sa kućnog računala, sigurno imaš Linux, jer Win ne može dugo izdržati na netu bez ikakve zaštite.
A gdje si vidio u njegovom tekstu da ne koristi nikakvu zaštitu, kaže da ne koristi antivirus...
E ljudi moji koje seljačine rade u tom predstavništvu nod-a!!
Danas sam imao razmjenu mailova sa direktorom (danas je svako direktor) i ako nikad više ne pročitam slova u Bug-u o tom AV-u uplaćujem 3 doživotne pretplate odmah.
Napravili likovi neki poluformular na sajtu i ako hoćeš prodavat svojim strankama to njihovo smeće onda te "procijeni" taj lik. Uglavnom odgovori on meni da mi ne da da prodajem preko svoje firme dalje jer se nisam dovoljno potrudio popušit mu kroz taj formular valjda. Majko mila...
S druge strane čovjek iz Bitdefendera me fino kontaktira, pošalje ponudu i ja ću je sutra prihvatiti i odvest sve svoje stranke kod njega. E sad, ovaj valjda ima dosta posla pa ga boli ona stvar za sitne igrače ali doći će i tom balkanskom mentalitetu kraj jednom valjda.
Uglavnom nemojte ih nikad više uvrstiti ni u reklame a ne u testove.
(ako i popijem karton zbog ovog posta nije mi žao, bio sam iskren)
Paa...NOD i nije nesto bas super bajan kako se zeli (po)negde predstaviti
Ja bih sada da iznesem vrvnu mudrost i da kazem da nijedan antivirus nije panacea (lek za sve) ako jedan nesto zaustavi onda netko drug ce propustiti i tako. Lijep primjer vam je
www.virustotal.com tamo file koji ste uploadali vam skenira 25 antivirusa (mozda i vise) i svaki treci izbaci drugacije zaraze a neki ga i ne registririaju uopce
Sva fora je da vam antivirus naprosto ne masakrira PC i sam sebe ne proglasi kao jedina aplikacija
Zasto nisi uzeo NIS 2009 ili NIS 2010,odlicni su. Ja sada koristim 2010 i stvarno ovaj paket je doveden skoro do savrsenstva sto se tice potrosnje resursa,naime njegova dva procesa ccsvchost.exe ukupno zauzimaju oko 4 MB RAM-a
Prije verzije 2008,Norton je bio pravo smece...mozda je bio dobar firewall ali ukupno gledano stvarno je usporavao koristenje PC-a