Test antivirusa u novom izdanju

poruka: 91
|
čitano: 23.596
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Test u novom izdanju
SZKlemen kaže...
Vulgaris kaže...

Može barem "hint" na kojem bi mjestu bio NOD32 da je uvršten u tekst?

:) ...misliš li da je to, na kraju krajeva, uopće bitno..?

Neki dan sam imao na servisu računalo koje je zaštićeno s licenciranim NOD32 (sic!), sve po PS-u. Ali pojavlju se čudni message box-ovi, sve skupa se usporilo, ljudima nije jasno što se događa. Zadam NODu da skenira računalo - i vidi vraga, pronađe nekoliko trojanaca. Obrisano, NOD uredno skine još par kilobajta.. 
Restartam računalo, stavim da opet skenira - opet ista gamad..

Instaliram AVAST!, restartam, updejtam i odmah počne zvoniti... eh..? stavim da skenira u bootu i pronađe 60-tak malicioznih programčića.. Naravno, u windowsima instaliram Malwaresbyte koji pronađe još nekoliko spyware gamadi (ali sam morao avast isključiti jer je zbog Malwaresbyte-ovog skeniranja ludio na svaki pronađeni malware koji je imao valjda po 3-4 trojana i crva spakirana u sebi).. Još jedan boot scan i očišćeno računalo..

Trenutno mogu reći: svarno nemam potrebe za nekim drugim (eventualno "boljim") AV alatom...

Recimo da ti povjerujem(o) da se je stvarno radilo o licenciranom Nodu i da si ti osoba koja je kompetentna reći da je Nod po PS-u... Oprosti na ovoj rezerviranosti, no svi imaju svoje favorite i dobra i loša iskustva, pa su  tako i moja sveukupna iskustva s Nodom bitno drugačija od tvojih i ovakve slučajeve kakav opisuješ u pravilo viđam kod krekanih ili totalno out-of-date verzija. Jedno je u svemu tome sigurno - priča o tome kako je netko imao instaliran antivirus A pa je onda instalirao antivirus B i pronašao nešto što A nije je stara koliko i antivirusni programi. Koliko sam samo puta na svoje oči vidio isto ovo što ti pričaš, ali su u uloge bile zamijenjene (NOD maknuo nešto što Avast uopće nije skužio kao frkovito, a mašina je bila full ukomirana). Mislim da je svima ovdje sasvim jasno kako se ista priča povremeno u svakodnevnoj praksi rada s korisnicima javlja u svim mogućim kombinacijama antivirusnih programa i da je povremena pomoć dodatnih usko specijaliziranih alata nezaobilazni dio rada svakog servisa. Pretpostavljam da je tvoj primjer trebao dokazati da Nod potpuno bezvezan program i da je to sasvim dovoljan razlog zašto ga je Ždrnja preskočio i zašto se je post-festum ovdje pojavila njegova jadna laž o razlogu neuvrštenja Noda u njegov uradak koji on samodopadno naziva 'test antivirusnih programa' Smijeh Zanimljivo je onda isto tako primjetiti kako ovakav bezvezan program ima najbolje sveukupne rezultate kroz dugo vremensko razdoblje na Av-comparatives i Virus Bulletinu koji su malo jače referentne točke od Buga, isto kao i više nego dobar prolaz na nizu ovakvih prigodnih više ili manje kvalificiranih 'testova' raznih svjetskih PC magazina, te kako se i u svakodnevnoj praksi stalno potvrđuje kao jedno od ponajboljih dostupnih rješenja. Namjerno kažem 'ponajboljih', jer 'najbolji' jednostavno ne postoji, bez obzira što je neko nadobudno piskaralo napisalo o tome u svojem te(k)stu...
15 godina
neaktivan
SZKlemen kaže...
Vulgaris kaže...

Neki dan sam imao na servisu računalo koje je zaštićeno s licenciranim NOD32 (sic!), sve po PS-u. Ali pojavlju se čudni message box-ovi, sve skupa se usporilo, ljudima nije jasno što se događa. Zadam NODu da skenira računalo - i vidi vraga, pronađe nekoliko trojanaca. Obrisano, NOD uredno skine još par kilobajta.. 
Restartam računalo, stavim da opet skenira - opet ista gamad..

Instaliram AVAST!, restartam, updejtam i odmah počne zvoniti... eh..? stavim da skenira u bootu i pronađe 60-tak malicioznih programčića.. Naravno, u windowsima instaliram Malwaresbyte koji pronađe još nekoliko spyware gamadi (ali sam morao avast isključiti jer je zbog Malwaresbyte-ovog skeniranja ludio na svaki pronađeni malware koji je imao valjda po 3-4 trojana i crva spakirana u sebi).. Još jedan boot scan i očišćeno računalo..

Trenutno mogu reći: svarno nemam potrebe za nekim drugim (eventualno "boljim") AV alatom...

Kaošto si sam rekao, uopće nije bitno na kome mjestu bi bio NOD u usporedbi s drugima. Da je test napravljen i rezultati objavljeni, onda bi smo bar znali da li je to što se tebi dogodilo svakodnevna ili pak samo izolirani slučaj.
Međutim, kad nema nikakvih objavljenih rezultata možemo ovdje pisati sve najgore, zar ne?
Da ponovim za one koji ne čitaju thread od početka - Pitanje je bilo; Zašto NOD32 nije uvršten u test?
A još niti jedan zadovoljavajući odgvovor nije dan. Jer ako su razlog pojedinačna iskustva korisnika s nekim od testiranih programa, onda se za svaki testirani program može naći hrpica nezadovoljnih, pa po toj logici niti jedan nije trebao biti na testu.
Obzirom da je autor testa rekao kako je isti obavljan bez znanja proizvođača / distributera (što mi je jedino i normalno), onda mi objašnjenje da Eset traži rezultate unaprijed jednostavno - ne pije vodu!
P.S.
Kao što si ti zadovoljan s AVAST!-om, tako su i neki drugi zadovoljni s NOD32. Stoga je i jednima i drugima trebalo pružiti jednaku mogućnost da o "svom" AV programu čitaju recenziju / rezultate testiranja u predmetnom testu.
Jedino o tome se radi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 12:04 (TheBan).
16 godina
odjavljen
Bugobojazni kaže...
Recimo da ti povjerujem(o) da se je stvarno radilo o licenciranom Nodu i da si ti osoba koja je kompetentna reći da je Nod po PS-u...

Čekaj, jel NOD takav AV da čovjek mora biti doktor informatike kako bi ga znao podesiti? Čovjek ti je napisao da je U SERVISU dobio računalo. Dakle radi kao serviser i sigurno nije debilčina. Isto se i meni dešavalo dok sam radio u servisu. Svaki AV bi "out of the box"  morao biti podešen za siguran rad. A pogotovo kad ga uzme neki imalo obučeniji čovjek instalirati.
Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
TheBan kaže...
SZKlemen kaže...
Vulgaris kaže...

Neki dan sam imao na servisu računalo koje je zaštićeno s licenciranim NOD32 (sic!), sve po PS-u.
(.........)
 Kaošto si sam rekao, uopće nije bitno na kome mjestu bi bio NOD u usporedbi s drugima. Da je test napravljen i rezultati objavljeni, onda bi smo bar znali da li je to što se tebi dogodilo svakodnevna ili pak samo izolirani slučaj.
Međutim, kad nema nikakvih objavljenih rezultata možemo ovdje pisati sve najgore, zar ne?
Da ponovim za one koji ne čitaju thread od početka - Pitanje je bilo; Zašto NOD32 nije uvršten u test?
A još niti jedan zadovoljavajući odgvovor nije dan. Jer ako su razlog pojedinačna iskustva korisnika s nekim od testiranih programa, onda se za svaki testirani program može naći hrpica nezadovoljnih, pa po toj logici niti jedan nije trebao biti na testu.
Obzirom da je autor testa rekao kako je isti obavljan bez znanja proizvođača / distributera (što mi je jedino i normalno), onda mi objašnjenje da Eset traži rezultate unaprijed jednostavno - ne pije vodu!
P.S.
Kao što si ti zadovoljan s AVAST!-om, tako su i neki drugi zadovoljni s NOD32. Stoga je i jednima i drugima trebalo pružiti jednaku mogućnost da o "svom" AV programu čitaju recenziju / rezultate testiranja u predmetnom testu.
Jedino o tome se radi.
 Nisam rekao da je najgori :)  Tako je ispalo jer sam jednostrano pisao o servisu, ali tako je bilo....

Nemam ništa protiv NOD32 i ljudi koji imaju pozitivna iskustva s njim - štiti ih i radi svoj posao, pa to je OK!
Istina, to s krekanim i outdated verzijama je najčešći slučaj - ali onda nema 60-tak malicioznih stvari, već 200 - 4000 njih (to je bila strava - ne pitaj).... a ovo je bio licenciran NOD, uredno se apdejtao na svoje oči sam to vidio :D, nije javljao da je apdejtan ili da se ne može spojiti na server.

Mene isto zanimaju neke dodatne stvari u vezi s tim testiranjem.. ali, to je izgleda mit, obavijen velom nečega.. nema odgovora :(

Jer, koristio sam bio BitDefender - kako taj prepoznaje!! Nema mu ravnog.. ali očistiti ne može, i to je jedino što ti kaže.. Našao sam gamad, imaš je na svom kompu. Oćeš čistit? Kupi nešto drugo :D...

A symantec? Pa taj jede buldoge i rotvajlere za doručak.. ukolje ti PC i router i susjedov pc i telefonsku centralu :¤)
Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
16 godina
neaktivan
Test u novom izdanju

Čini mi se da je dio originalne rasprave Eset vs. Bug obrisan sa nod32.com.hr servera još 2004te (http://www.nod32.com.hr/about/press_bug.htm), ali ja držim kakav takav dokaz o postojanju takve rasprave u obliku web-page capturea u slikovnom formatu (.jpg), pa ako netko želi vidjeti o čemu se radi tu je link na inkriminirani sadržaj:

http://www.mediafire.com/?c3zwww4myvy

mama ti je larva
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 20:50 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Miro kaže...
Vuce kaže...

Pa kakav je to test antivirusnih programa a nema na testu NOD32 aplikacije? Dođe mi da otkažem pretplatu...

Bojan Ždrnja (autor testa) kaže:

- testovi su obavljeni bez znanja proizvođača pa je NOD32 preskočen jer su pri prošlom testiranju inzistirali na obavijesti o rezultatima i detaljima testiranja (prije objave teksta)
- Sophosa na testu nema jer ne nude pojedinačna rješenja za kućne korisnike

I dodaje da je testiran i NOD32, ali rezultate nije uvrstio u tekst zbog već rečenih razloga.

pa dobro Miro zašto ih niste obavjestili i objavili test?
P.S.1 nedostatak vremena nije dovoljno dobar odgovor
P.S.2 ako stigneš baci komentar na ovo:
mama ti je larva
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 21:00 ((s)izgoreo).
16 godina
odjavljen
Test u novom izdanju

O Bože, dokle više...

Ajmo pretpostaviti da stvarno postoje problemi na relaciji BUG-ESET. I pretpostavimo da zbog zategnutih odnosa bugovci nisu uvrstili NOD32 u test. I pretpostavimo da je NOD32 najbolji antivirus u povijesti svemira. Dobro?

ŠTA JOŠ HOĆETE???

Najbolje bi bilo da bugovci u ime oprosta "tisuća zadovoljnih korisnika" kupe licence za svakog svog čitatelja i na taj način nadoknade štetu koju su nanijeli svima vama koji se tu borite za tako grubo obespravljeni NOD32, ha? Mislim, šta hoćete ljudi? Jel vam radi NOD? Jel vam dobar? Pa neka vam ga!!! Jel se vi ovdje osjećate oštećenima? Ajde, neka netko da konkretan prijedlog koji će zadovoljiti vas zakinute. Uostalom vi svejedno znate da je NOD32 najbolji - pa koji će vam K.... onda test??? Testirajte ga kod kuće!

Jel bi se ja kao korisnik Avasta trebao uskočoperiti da nema Avasta na testu. Pa boli me neka stvar - meni je dobar!

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Friday kaže...

O Bože, dokle više...

Ajmo pretpostaviti da stvarno postoje problemi na relaciji BUG-ESET. I pretpostavimo da zbog zategnutih odnosa bugovci nisu uvrstili NOD32 u test. I pretpostavimo da je NOD32 najbolji antivirus u povijesti svemira. Dobro?

ŠTA JOŠ HOĆETE???

Najbolje bi bilo da bugovci u ime oprosta "tisuća zadovoljnih korisnika" kupe licence za svakog svog čitatelja i na taj način nadoknade štetu koju su nanijeli svima vama koji se tu borite za tako grubo obespravljeni NOD32, ha? Mislim, šta hoćete ljudi? Jel vam radi NOD? Jel vam dobar? Pa neka vam ga!!! Jel se vi ovdje osjećate oštećenima? Ajde, neka netko da konkretan prijedlog koji će zadovoljiti vas zakinute. Uostalom vi svejedno znate da je NOD32 najbolji - pa koji će vam K.... onda test??? Testirajte ga kod kuće!

Jel bi se ja kao korisnik Avasta trebao uskočoperiti da nema Avasta na testu. Pa boli me neka stvar - meni je dobar!

Ja sam kao korisnik Kasperskog živo zainteresiran za zdravu konkurenciju, izostavljanje Noda (već drugi put čini mi se) ostavlja čitaoce buga (najčitanijeg informatičkog lista u zemlji) zakinutim za recenziju jednog od top antivirusa, također nepravilnosti i propusti u postojećim recenzijama kao i izostanak Norton IS 2009 je u najmanju ruku šlampavo, napravite drugi put posao kako treba bugovci, vaš prosječni čitatelj ja za "nivo" zahtjevniji od onoga što ste mu ponudili u usporednom testu.
mama ti je larva
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 21:35 ((s)izgoreo).
16 godina
odjavljen
Test u novom izdanju

Pa nemojte kupovati Bug vi koji toliko vrištite! Nisu bugovci kao umirovljenici pa da će dobijati vašu lovu svaki mjesec htjeli vi to ili ne! Uostalom kad se toliko svi zagriženi NOD-ovci referiraju na VB pa šta će vam onda tako bezvezan i opskuran (kako tvrdite) test koji su proveli bugovci?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Friday kaže...

Pa nemojte kupovati Bug vi koji toliko vrištite! Nisu bugovci kao umirovljenici pa da će dobijati vašu lovu svaki mjesec htjeli vi to ili ne! Uostalom kad se toliko svi zagriženi NOD-ovci referiraju na VB pa šta će vam onda tako bezvezan i opskuran (kako tvrdite) test koji su proveli bugovci?

A što da ti kažem na ovo, ako te nodovci nerviraju (ovdje ih je jako puno) a vidim da si iznerviran, ostavi se ove teme ili bugovog foruma...

BTW. nisi li ti jedan od onih koji vrište...

"ŠTA JOŠ HOĆETE???"
mama ti je larva
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 21:50 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Miro mi je skrenuo paznju na ovaj thread pa da ukratko odgovorim buduci da ne pratim forum regularno (bez svadjanja, flame-anja i slicnog jer to ignoriram).

Kao sto je Miro vec napisao, NOD32 na test nije bio ukljucen jer nisam htio kontaktirati niti jednog proizvodjaca ili zastupnika. Mailove koje sam razmijenio prije s zastupnikom NOD32 (tamo prije cca 6 godina) vise nemam i zbilja se ne sjecam jesu li mi ili ne dozvolili samostalno testiranje (ako covjek kaze da jesu, dobro).

Prilikom testiranja programa testirao sam i NOD32 jer su me zanimali rezultati (ne, ne mrzim NOD32, dapace).

Kao i druge programe testirao sam ga na dva seta, jedan je ukljucivao i razne datoteke tipa Flash i slicno filmova, a drugi samo exe datoteke. Kod punog seta NOD32 je imao srednje rezultate buduci da ne detektira Flash datoteke (barem ne s osnovnim postavkama instalacije koje koristi vecina korisnika), sto znaci da ih je sve propustio poput nekih drugih alata na testu.

Kod exe seta imao je odlicne rezultate, odmah iz Kasperskog (90,31% detekcija NOD32, Kaspersky je imao 92,94% na ovim setovima). Dakle, detekcija programa bila je vrlo dobra (best buy i Bugov izbor i dalje bi dali programima koji su to dobili).

Od ostalih stvari imao je dosta dobre performanse i malu potrosnju memorije; mozda mrvicu nezgrapno sucelje ali s novom inacicom Smart Securitya i to je poboljsano.

Inace, nemam nista protiv recenzije NOD32, ukoliko to zastupnik i Miro (glavni urednik znaci gazda) zele.

Ako ima jos kakvih tehnickih pitanja slobodno postavite, a uvrede/svadjanje/flameanje cu ignorirati ....

Bojan

(autor teksta)

16 godina
neaktivan
Test u novom izdanju

Hvala Bojane Osmijeh

mama ti je larva
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 23:38 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Test u novom izdanju

Evo 2 pitanjca:

1/. U tekstu se govori samo o detekciji virusa, nema spomena o uklanjanju istih; iz iskustva znam da je detekcija jedno, a mogućnost

anti virusnog programa da isti ukloni - sasvim druga stvar; volio bih, dakle, znati kolika je uspješnost čišćenja detektiranih virusa?

2/. Osobno koristim Avast! i to zbog jedne njegove velike prednosti: boot scan. O tome u tekstu nema niti riječi. Ovaj način detekcije i

uklanjanja je, iz iskustva govorim, bolji od bilo kojeg u samim windowsima. Zašto nema ovih rezultata u testu?

Hvala!

Pozdrav, Siniša

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SZKlemen kaže...

Evo 2 pitanjca:

1/. U tekstu se govori samo o detekciji virusa, nema spomena o uklanjanju istih; iz iskustva znam da je detekcija jedno, a mogućnost

anti virusnog programa da isti ukloni - sasvim druga stvar; volio bih, dakle, znati kolika je uspješnost čišćenja detektiranih virusa?

Mene isto ovo zanima, pa ako bi ste mogli na ovo odgovoriti. Hvala.
ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1. ------------- Razer Copperhead + Razer Exactmat , Logitech G11, Samsung 2032bw, Altec Lansing 221, Logitech Cordless Rumblepad 2
15 godina
neaktivan
SZKlemen kaže...

Evo 2 pitanjca:

2/. Osobno koristim Avast! i to zbog jedne njegove velike prednosti: boot scan. O tome u tekstu nema niti riječi. Ovaj način detekcije i

uklanjanja je, iz iskustva govorim, bolji od bilo kojeg u samim windowsima. Zašto nema ovih rezultata u testu?

Hvala!

Pozdrav, Siniša

Ciscenje malicioznih programa vrlo je zahtjevan i kompleksan posao. Uspjesnost ciscenja detektiranih malicioznih programa anti-virusnim programima je, na zalost, vrlo niska, bez obzira na AV program o kojem se radi. Vecina anti-virusnih kompanija cak u svrhu ciscenja izdaje specijalizirane programe - ovo se moze najbolje vidjeti na primjeru crva Conficker.

Razloga za ovo je puno, a najbitniji je taj sto danas vecina malwarea dolazi u vise faza - inicijalna infekcija obicno dolazi u vidu "droppera", programa koji dalje s Interneta skine ostale faze. Upravo u ovim ostalim fazama i lezi najveci problem. Naime, ono sto dropper skine s Interneta ovisi o trenutnom stanju i dostupnosti malicioznog posluzitelja. Tako je lako moguce da dropper kojeg analizira strucnjak u AV tvrtki skine jedan binary, a onaj kod korisnika drugi (npr. promijenjen je binary na serveru na Internetu). Zbog toga su rezultati ciscenja nepouzdani - iako bi se dropper mogao jednostavno ocistiti, pitanje je sto je ostalo nakon njega.

Ovaj problem AV programi imaju i u detekciji - nerijetko se desi da recimo dropper dobro detektiraju, a drugu fazu ne -- ovo je prihvatljivo za korisnika jer nema inicijalne infekcije. No, moze se desiti da detektiraju drugu fazu a dropper ne u kojem je slucaju korisnik zasticen samo dok je ta druga faza detektirana (zbog ovoga je moje osobno misljenje da nije dobro sto dosta AV programa ne detrektira npr. maliciozne Flash datoteke koje smo imali na testu).

Dakle - da se vratimo na ciscenje - moja je preporuka obicno, ukoliko je to moguce, reinstalirati racunalo i vratiti podatke s backupa. Ovo je cak i Microsoft napisao na http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc512587.aspx jos davne 2004 godine. Naravno, ovo nije moguce u svim slucajevima tako da se ponekad moraju pisati specijalizirani programi za ciscenje i slicno, no iz moje prakse rijetko se mozemo osloniti na AV program.

Drugo, sto se tice Avast-ovog boot scana, to je jedna jako dobra opcija. Na zalost nedostatak vremena i prostora nije dozvolio detaljnije ulazenje u mogucnosti programa (a neke su i promakle, kao npr. ono s Kasperskym ili mogucnost F-Secure-a u pregledavanju web prometa - ne znam kako mi je to promaklo). Mozda u jednoj iducoj recenziji.

Pozdrav,

Bojan

16 godina
neaktivan
Test u novom izdanju

Hvala Bojane na odgovoru.

ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1. ------------- Razer Copperhead + Razer Exactmat , Logitech G11, Samsung 2032bw, Altec Lansing 221, Logitech Cordless Rumblepad 2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Test u novom izdanju

Hvala na odgovoru!

Ovo me zanimalo zbog toga što smo mi jednom, interno, napravili mali test anti virusnih alata. Napravili smo image c: particije jednog prilično zaraženog računala i vraćali ga nekoliko puta da vidimo koji od AV alata imaju najbolji postotak čišćenja - da ih možemo preporučiti našim korisnicima.

BitDefender 10 se pokazao kao odličan detektor! Predobar da bi bio istinit - 99% virusa nije mogao očistiti.

AVG je prošao nekako srednje - prolazno, ni loš ni dobar.

Kaspersky je isto vrlo dobar.

Ali AVASTov boot scan - to je majka! OK, malware, spyware i sl. ne čisti, za to postoje drugi specijalizirani alati koje koristimo, a koji su navedenu u Bugovom borbenom kompletu.

Slažem se, kad je OS previše oštećen - reinstalacija je nužna. No, ponekad nam se dogodi da na servis dobijemo računala na kojima klijent ima instaliran software za koji nema instalacijski medij, već stručnjak iz firme od koje je kupljen software mora dolaziti, instalirati ponovno, podesiti itd. Pošto je to skupa opcija za klijenta, poželjno je iščistiti sve bez reinstaliranja OS-a. Iz tih razloga me zanima postotak čišćenja razne gamadi od strane pojedinih AV alata...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Test u novom izdanju

Nemojte me objesiti, ali Hirens boot CD je po meni zadnja linija obrane (čišćenja). Ako to ne pomogne - vjerojatno ništa neće...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
Test u novom izdanju

Istina, Hirens boot CD me spasio par puta kada sam mislio da mi nema spasa...

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Test u novom izdanju

Ako nema u Bugu ima na Internetu.

Da su svi bogati, nitko nebi krao!!!!!!! ______________ Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2009 13:25 (Khidht_men).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Khidht_men kaže...

Ako nema u Bugu ima na Internetu.

Istina! Top 10 najboljih AV programa po topten reviews:

Eovam da se ne svađate!
I don't belong
15 godina
neaktivan
Test u novom izdanju

Koristim AVG već par godina i nikad problema s njim, nit s virusima, ali mislim da je tu mnogo važnije šta sve radiš na netu itd. nego sam antivirus...

Intel Quad core q6600 4x2.44 GHz , 4gb RAM , nVidia GeForce 8600gts 512mb , Asus P5N32 SLI-Premium , 2x 320gb HDD WD Barracuda , Asus 400W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao sam Nortona nekad, zadnjih par godina koristio Aviru. Od prije par mjeseci, nakon jedne reinstalacije prešao na AVG - onako za promjenu (ljepše sučelje). Uz AV koristim i Zone Alarm i Spybot S&D. Avira je korektno odrađivala posao, u dvije godine imao jednu ozbiljnu zarazu koja je zahtijevala reinstalaciju, ali s obzirom na intenzitet surfanja po rizičnim stranicama (i broj detekcija) to je skroz dobro. Ali da se nadovežem na ovu storiju o NOD-u, u nekoliko navrata je Avira detektirala virus na USB memoriji od lika koji koristi NOD na svom računalu. Inaće, zagovornik sam pristupa "keep it stupid and simple" principa u svemu, pa i AV. Velika većina korisnika ima tek najosnovnija informatička znanja i ako proizvod "out from the box" ne radi kako treba, uzalud sva njegova tehnička superiornost.

15 godina
Test u novom izdanju

e jel ima igdje u zagrebu kupit kasperskog il to mora bit prek neta i jel jednostavan za uporabu (kao npr. avira)?

phenom II x3 720, 4 GB DDR2, GA-MA78G-DS3H, HD 4870

0 0 hvala 0
16 godina

Imaš u autronicu http://www.autronic.hr/cms/Katalog.aspx?sifraKategorija=10&sifraTipProizvod=0&upit=kaspersky&pretrazivanje=true

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
Test u novom izdanju

Ma NOD32 je najbolji antivirusni na svijetu!

https://www.virustotal.com/analisis/bb39f4cfdb24cdbab7017cbf63669670

Jedino ne može prepoznati najpoznatiji worm na svijetu.

Reda radi da ne mislite da se ikome priklanjam, ja osobno nisam niti ću koristiti antivirusni pošto mi je to samo nepotrebno žderanje resoursa. Treba samo znati raditi sa kompom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...
...

Reda radi da ne mislite da se ikome priklanjam, ja osobno nisam niti ću koristiti antivirusni pošto mi je to samo nepotrebno žderanje resoursa. Treba samo znati raditi sa kompom.

Ovaj post sigurno nisi postao sa kućnog računala. Smijeh Reci mi samo koliko si puta reinstalirao Win?

Ako si postao sa kućnog računala, sigurno imaš Linux, jer Win ne može dugo izdržati na netu bez ikakve zaštite.

I don't belong
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 23:53 (ne0n).
16 godina
neaktivan
ne0n kaže...
zbuzanic kaže...
...

Ovaj post sigurno nisi postao sa kućnog računala. Smijeh Reci mi samo koliko si puta reinstalirao Win?

Ako si postao sa kućnog računala, sigurno imaš Linux, jer Win ne može dugo izdržati na netu bez ikakve zaštite.

A gdje si vidio u njegovom tekstu da ne koristi nikakvu zaštitu, kaže da ne koristi antivirus...

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
16 godina
neaktivan
Test antivirusa u novom izdanju

E ljudi moji koje seljačine rade u tom predstavništvu nod-a!!

Danas sam imao razmjenu mailova sa direktorom (danas je svako direktor) i ako nikad više ne pročitam slova u Bug-u o tom AV-u uplaćujem 3 doživotne pretplate odmah.

Napravili likovi neki poluformular na sajtu i ako hoćeš prodavat svojim strankama to njihovo smeće onda te "procijeni" taj lik. Uglavnom odgovori on meni da mi ne da da prodajem preko svoje firme dalje jer se nisam dovoljno potrudio popušit mu kroz taj formular valjda. Majko mila...

S druge strane čovjek iz Bitdefendera me fino kontaktira, pošalje ponudu i ja ću je sutra prihvatiti i odvest sve svoje stranke kod njega. E sad, ovaj valjda ima dosta posla pa ga boli ona stvar za sitne igrače ali doći će i tom balkanskom mentalitetu kraj jednom valjda.

Uglavnom nemojte ih nikad više uvrstiti ni u reklame a ne u testove.

(ako i popijem karton zbog ovog posta nije mi žao, bio sam iskren)

www.odrzavanje.com

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Test antivirusa u novom izdanju

Paa...NOD i nije nesto bas super bajan kako se zeli (po)negde predstaviti

Ja bih sada da iznesem vrvnu mudrost i da kazem da nijedan antivirus nije panacea (lek za sve) ako jedan nesto zaustavi onda netko drug ce propustiti i tako. Lijep primjer vam je 

www.virustotal.com tamo file koji ste uploadali vam skenira 25 antivirusa (mozda i vise) i svaki treci izbaci drugacije zaraze a neki ga i ne registririaju uopce

Sva fora je da vam antivirus naprosto ne masakrira PC i sam sebe ne proglasi kao jedina aplikacija

Zasto nisi uzeo NIS 2009 ili NIS 2010,odlicni su. Ja sada koristim 2010 i stvarno ovaj paket je doveden skoro do savrsenstva sto se tice potrosnje resursa,naime njegova dva procesa ccsvchost.exe ukupno zauzimaju oko 4 MB RAM-a

Prije verzije 2008,Norton je bio pravo smece...mozda je bio dobar firewall ali ukupno gledano stvarno je usporavao koristenje PC-a

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice