Taj senzor laže, zanemari to, jedno računalo na kojem sam radio pokazivalo je 250*C (ta ista temp.) i radi dan danas, da je to istina radilo bi malo sutra.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kkav je to senzor uopče? Ima da ga karam xd
Mislim kartam
Ako ta temperatura nije prikazana u Biosu-Hardware Monitoring...jednostavno ju mozes ignorirati jer je to bug/pogresno očitanje...
Ova kao moja ili neka druga? Stvarno uzas ovo vtx kad sam kupova jbg nisam gledao taj vtx -.-,nego samo mi bilo bitno da je hd 6770 sad neces pokrenut nista bez 85 temp ....
Danas jednom liku radio sistem na laptopu i slucajno da vidim temp.
Tome je prijekopotrebno čišćenje i promjena termalne paste.
Koji je točno model toga laptopa?
Dali vam na CPUIDU HM pokazuje temp od SSDa?
ja mislim da je ovaj compaq nc6120
ja mislim da je ovaj compaq nc6120
Raskapao sam taj laptop, lako se čisti.
Pogledaj video:
Lik u video vadi RAM, HDD, WLAN karticu, ti moraš samo skinut središnji poklopac i ispod njega su ti dva vijka, još dva vijka imaš kod baterije, otkvačiš kopče koje drže tipkovnicu (lagano idu), izvadiš tipkovnicu lagano, otpojiš lagano njezin kabel i vidiš heatsink i vent., ako se dobro sjećam moraš skidat i poklopac ovaj kod tipke za paljenje, mislim da je ispod njega jedan vijak koji drži vent. (to budeš vidio kad skineš tipkovnicu da li je potrebno skidat ili ne, nemoj skidat ako ne moraš).
Skineš vent i heatsink, ukloniš staru pastu, dobro ispušeš prašinu iz vent. i heatsinka, naneseš novu pastu, sklopiš i gotov si.
Ovih 100*C bi se moralo kretati oko 50*C ili čak manje.
Napravi si to čim prije dok ti nije riknuo, ako ne znaš sam Links to radi za cca. 200 kn.
Ma to se ni ne grije.
Nema nista pokretno pa se grije jako malo.
Moj ssd uvik stoji na 30
Moj ssd uvik stoji na 30
Taman, koliko ga grije soba, a hladi ventilator.
Također i meni fiksno stoji 30C.
Znaci pojavio se problem jucer ukljucim laptop i nakon 5 min samo se ugasi. I nakon toga ga ponovno ukljucim i pise da se ugasio zbog temperature od 90c i ventilator vrti ko lud. Cudno je to da uopce nije bio vruc tako da ne vjerujem da je bila tako visoka temperatura. Radi se o modelu hp g62 a10-em. Ako neko zna u cem je problem nek javi.
Znaci pojavio se problem jucer ukljucim laptop i nakon 5 min samo se ugasi. I nakon toga ga ponovno ukljucim i pise da se ugasio zbog temperature od 90c i ventilator vrti ko lud. Cudno je to da uopce nije bio vruc tako da ne vjerujem da je bila tako visoka temperatura. Radi se o modelu hp g62 a10-em. Ako neko zna u cem je problem nek javi.
Pregrijava ti se sigurno i potrebno je očistiti prašinu i zamjeniti termalnu pastu, to ti Links može sredit za 200 kn, ako ne znaš sam.
Kućište laptopa ima izolaciju (iznad colera je nekav lim), tako da se ne moraš osjetit da je vruće, a on se ipak pregrijava.
Evo ocistio prasinu i zamjenio pastu, ali on se i dalje gasi zbog "pregrijavanja". Neznam vise sta napravit?
Zaš 5 godina star INtel core 2 Quad ima 90 u idlu?
A koji to molim te?
A koji to molim te?
q6666 znam da je neš sa šesticama,2.4Ghz
A koji to molim te?
Bez hladnjaka može bit.
Nema šanse da je idlu 90
Evo ocistio prasinu i zamjenio pastu, ali on se i dalje gasi zbog "pregrijavanja". Neznam vise sta napravit?
To je dosta osjetljivo kod laptopa i potrebno je dosta paženje, skini ponovno hladnjak i ventilator, dobro s alkoholom skini staru termalnu pastu, mora bit čisto, ali skroz.
Nanesi malu količninu (nešto manje od zrna riže) paste na mjesta gdje je bila i prije (na sredinu procesora, chipseta i grafičke-ukoliko postoji), vrati hladnjak na mjesto, ali tako da ga ne pomičeš poslije, mora odmah sjest na rupe, tako da možeš počet vraćat vijke natrag, vrati vijeke i počni ih stezati ravnomjerno i u križ.
E sada moguće je da negdje postoji veći razmak između hladnjaka i samoga čipa, to bi trebalo dobro pogledat i onda tu nanijeti zeru više paste, tako da se ostvari bolji kontakt.
Kad se baviš time, onda to sve ide bez problema, probaj ovo što sam ti napisao, ako opet bude problema, odnesi ga na servis, to ti oni budu riješili za čas, koštat će te nekih 150 do 200 kn, a to je ništa prema šteti koja može nastat zbog pregrijavanja.
A koji to molim te?
Bez hladnjaka može bit.
Nema šanse da je idlu 90
PA glave sumje idu prijatelju koji je skinu hladnjak i ostavio ga vani 3-4dana,ja mslm da se pasta osušula il tako neš jer je ni nije strugao neg samo vratio nakad :D
Što se prašine tiće,nju redovno čistim,tako da oko toga nema problema,kad grafička dostigne temperaturu do 75,automatski mi se poveča i okretaji ventilatora do nekih 60% zavisi, svejedno mi bude jako bučna grafička,probat ću s ovim,barem da uspijem malo smanjit buku ventilatora,jer zna dosta bit neugodan zvuk.
Ma to se ni ne grije.
Nema nista pokretno pa se grije jako malo.
Moj ssd uvik stoji na 30
Također i meni fiksno stoji 30C.
meni ga uopce ne pokazuje pod HW Monitor