Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 619.163
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica
Almin94 kaže...
strbi kaže...

Imam pitanjce :) u windowsu su mi temperature proca 35-40 stupnjeva, a GPU na 30...recimo dok igram FIFU13 par sati, CPU je na 65-70, a i GPU tako negdje, pa da vas pitam jesu li to normalne temperature u igri ili da ga pocistim malo?

Za gpu su normalne, za cpu bi mozda mogle biti malo nize.

sta da malo pocistim prasinu, mozda bi trebao kupiti neki hladnjak za CPU jer imam stock cooler, imate neke preporuke?

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
13 godina
neaktivan

Stock hladnjak bi ti morao biti sasvim dovoljan, tj. temperature s njime ti nebi trebale prelaziti preko 60 stupnjeva.

Obavezno očisti  komp od prašine s kistom i zatim ga dobro usisaj. Dobro očisti sve ventilatore, pogotovo na procesoru.

Zatim dobro rasporedi  kablove u kućištu da komponente imaju nesmetan protok zraka i ako već nemaš, onda obavezno stavi neprijed jedan ventilator koji uvlači zrak.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Stock hladnjak bi ti morao biti sasvim dovoljan, tj. temperature s njime ti nebi trebale prelaziti preko 60 stupnjeva.

Obavezno očisti  komp od prašine s kistom i zatim ga dobro usisaj. Dobro očisti sve ventilatore, pogotovo na procesoru.

Zatim dobro rasporedi  kablove u kućištu da komponente imaju nesmetan protok zraka i ako već nemaš, onda obavezno stavi neprijed jedan ventilator koji uvlači zrak.

Hvala, napravit cu to preko vikenda :) 

Evo sad ce jos malo godina dana kako imam ovaj komp, jos nisam nista dirao...imam ovo kuciste Thermaltake 4, iza onaj hladnjak samo...sada cu staviti odozgora ova dva 120mm i dobro pocistit :) znaci predem sve kistom i onda usisam, hvala :)

Neznam kako su oni stavili kablove, ovi u ADM-u su mi slagali komp i nisam ga ni otvarao haha...oce pomoci sta ovakva dva? ili na koje si ti mislio..

15 godina

Onda stavi jedan vent naprijed i jedan gore ! Ja imam jedan takav SickleFlow i malo se cuje na 2.000rpm-a !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

Gdje naprijed? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo moja i sedmica sretno radi na oko 30°C u idleu s tim da je vent na procu na minimalnom broju okretaja od 700rpm{#}(i kad je u full loadu) inace u primeu95 dode do maximalno 56°C! ja prezadovoljan...

idle idle
prime95 prime95
Rasturam na Intel i7 3820 - 3.8ghz @ 1.116V + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 1150/1575
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
strbi kaže...

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran

tak sam i sebi napravio:) samo sto sam ovaj bocni stavio da mi puse van, jer je strasno koliko moze prasine upuhati kroz par tjedana na graficku! a kad stavim filtere brzo se zaprljaju pa to onda sve gadno zgleda!LP

Rasturam na Intel i7 3820 - 3.8ghz @ 1.116V + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 1150/1575
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 13:56 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
strbi kaže...

Neznam nisam jos otvarao kuciste, ocu li moci ugraditi tu naprijed bez da ista micem :D znaci jedan da puknem gore, a jedan naprijed i dobro pocistim :) ima li veze kako ih okrecem,jer neznam na koju stranu uvlace zrak, ovakva dva plava cu staviti..

haha zvucim ko kreten :D

15 godina

Okrenes da prednji upuhuje zrak u kuciste , a gornji okrenes da ispuhuje zrak iz kucista !

Skines bocnu stranicu i bus videl gde ide vent !

Music As A Weapon !!
12 godina
Stjepanj kaže...

evo moja i sedmica sretno radi na oko 30°C u idleu s tim da je vent na procu na minimalnom broju okretaja od 700rpm{#}(i kad je u full loadu) inace u primeu95 dode do maximalno 56°C! ja prezadovoljan...

Isto kod mene.

Sam veliko kućište, dosta dobrih/velikih ventova i frke nema.{#}

uBlowMeBro?
13 godina

Sve je to super i bajno ,meni je idle oko 26C,na stock frekvencijama nije problem ohladit proc i sa stock hladnjacima!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
ja nekuzim tvoj komentar? sry sta si htio reci s tim?! da su nam temp lose ili sta?
13 godina
volegradele kaže...

Sve je to super i bajno ,meni je idle oko 26C,na stock frekvencijama nije problem ohladit proc i sa stock hladnjacima!

AUDIOFIL
14 godina

Evo nakon dolaska Corsaira H100i temp na procesoru su podosta pale bile su 40 idlle sa Corsair H100

http://valid.canardpc.com/2749994
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 20:48 (Ivanjino96).

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

kolike su ti temp u primeu95 nakon recimo 10min cisto me informativno zanima! ali na stocku

13 godina

Uf mislim da je oko 50 C,nisam siguran trebao bih provjerit!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo mojih temperatura u windowsu, ja mislim da su okej..samo neznam od cega je ovo temperatura u crvenom sta sam uokvirio i kako je tako visoka!

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
strbi kaže...

Evo mojih temperatura u windowsu, ja mislim da su okej..samo neznam od cega je ovo temperatura u crvenom sta sam uokvirio i kako je tako visoka!

To je krivo očitanje nemaš brige oko toga.

Na mojoj bivšoj Asrock 890fx deluxe 4 taj AUXTIN mi je bio 128° non stop i po zdravoj logici na toj temperaturi nešto bi trebalo pregoriti ali nije tako ne brigaj.

Puno ljudi ima to krivo očitanje.

12 godina

Imam E8500 i dok igram saints row the third na medium na 1440X900 temepratura se popne do 90C a grafa do 75C 

šta da napravim??

uskoro kupujem novi komp ali da do tada mogu još igrati

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hrčak kaže...

Imam E8500 i dok igram saints row the third na medium na 1440X900 temepratura se popne do 90C a grafa do 75C

šta da napravim??

Možda ga mući prašina?{#}

12 godina

A kako da oćistim svu prašinu iz kućišta

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Kompresor.

14 godina
hrčak kaže...

Kist i usisavač za prvu ruku, izvadiš grafu i deri naravno sve ištekaš iz utičnice.

Grafu ispušeš koliko možeš, naravno baš svu prašinu ne možeš očistiti ali veliki dio možeš.

Ako je potrebno skineš cooler s cpu-a i to očistiš i promjeniš pastu to bi bilo to onako ukratko, imaš puno tutova na yt. pa pogledaj.

Ili najbolje ako imaš ili netko od tvojih bližnjih kompresor za zrak i ispuhati cijelo kučište (obavezno raditi na otvorenom prostoru) ovo naravno s "pištoljem" iz malo veće udaljenosti od komponenti.

17 godina
neaktivan

ovako

Cum sapienti viro libenter diserimus
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tiby kaže...
strbi kaže...

Na mojoj bivšoj Asrock 890fx deluxe 4 taj AUXTIN mi je bio 128° non stop i po zdravoj logici na toj temperaturi nešto bi trebalo pregoriti ali nije tako ne brigaj.

E hvala, znači nema brige...koji je program jos dobar za pracenje temperatura?

15 godina
neaktivan
strbi kaže...
Tiby kaže...
strbi kaže...

HWMonitor .

15 godina
strbi kaže...

Aida 64 , HW iNFO , za grafu mi je najbolji GPU-Z ( pokazuje sve o grafi ) !

Music As A Weapon !!
12 godina
hrčak kaže...

Ako nemas kompresor odi na benzinsku pa tamo to obavi {#}

Work hard play harder
12 godina
neaktivan

u zadnjih par dana temp su mi porasle pa mi je sumljivo

igrica je upaljena 

http://www.deviantpics.com/images/2013/05/02/Untitled-1.jpg

jel to ok ?

ssss
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 15:48 (vwclubcoratia).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice