Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 619.382
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Temperature vaših PC grijalica
Stjepanj kaže...

neznam sta je tu cudno? najnovija igra u potpunosti iskoristava sve njene hardwerske mogucnosti i grafa se kao takva naravno i grije, a ova x-edišn je full naklokana i k tome jos koliko sam vidio jedan vent na njoj (jako lose izvedeno) i pod normalno da s takvim opterecenjem temp ide prek 80+C°...nisu bezveze xfx i vtx najeftinije...

Sta je tu cudno ??? Tebi je temp. od 87°C normalna - gluposti !!

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
taj vtx hladnjak je tesko smece,neznam zaista sta se cudis za moj odgovor?! pitaj boga dali su uopce pastu stavili ispod samo da bude sto jeftinija(vtx:) (naravno salim se za pastu) ovo je tesko klokana kartica po defaultu pa normalno da ce s tim hladnjakom doci do tih temperatura u loadu...
Rasturam na Intel Core™ i7 3930K ES + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
13 godina

87C nije normalna temperatura čak i za VTX,šta će bit kad zatopli i temperature odu preko 30C??

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina

{#}

Moja stara referentna Sapphire HD5870 koja je imala puno veci TDP od HD7770 nije po ovim proljetnim temp. isla preko kojih 75°C na 40-45% okretaja venta pod opterecenjem visesatnog igranja!  A ne ova VTX da nakon 10 min. ide do 87 C i to nije normalno da ga hebes ! A dok dođe ljeto ici ce do 95 C !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
nisu bezveze xfx i vtx najeftinije...

Pa nebi se složio...imam xfx-ov model 7770 i kartica dolazi jedva do 64c u loadu....kad je clockam onda dode do 75c i to ne iznad 55% venta.  Odličan hladnjak

Werdum Combat Team
13 godina
protjeran
pa naravno da temperatura od 80+ nije normalna ali ni taj hladnjak na toj vtx nije normalan, taj mali single fan nemoze ohladiti nabrijanu 7770 i to je cijela prica!LP
Rasturam na Intel Core™ i7 3930K ES + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
13 godina
protjeran
KrpaZG kaže...
Stjepanj kaže...
nisu bezveze xfx i vtx najeftinije...

Pa nebi se složio...imam xfx-ov model 7770 i kartica dolazi jedva do 64c u loadu....kad je clockam onda dode do 75c i to ne iznad 55% venta.  Odličan hladnjak

krpice ta tvoja ima totalno drugacije hladenje i s jos 2 venta...mijesas kruske i jabuke kak se kaze...i ajde si sad izracunaj ta tvoja klokana kazes dode do 75°c e sad pogledaj njegovu klokanu karticu tj cijelokupni hladnjak? pa 10°c vise se nabere ko od šale s tim 1 ventom...jel vam sad jasno!?{#}LP

15 godina

Zasto su ju onda pustili u prodaju ako ju takav hladnjak nemoze ohladit ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

Poslao sam poruku kolegi....bas me zanima na kojem naponu radi ta grafa....

Werdum Combat Team
17 godina

PCH Diode, to je pretpostavljam čipset..

Vi s intel procesorima, kakva vam je temperatura te diode?

Zna doć i do 50c, a obično se kreće od 45-50c.. bez obzira na uvjete...

PCH Diode PCH Diode
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 11:45 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako temperatura grafičke na laptopu dok samo surfam ili gledam video varira između 60-70° . Dok pokrenem neku igru dosegne čak 104°

Grafička je ATI mobiliti Radeon HD5470(512mb) i laptop je HP ProBook 4525s.

Laptop je prekjučer došao sa servisa gdje mu je stavljena nova matična. Prije nego je bio na servisu temp. je bila oko 40° i oko 60° dok sam igrao igre.

Zna netko kako riješiti ovo. Jedan lik sa foruma mi je sugerirao da update-am bios al' mi je to nekako pre rizično.

Hvala!

Programer,web developer

1 1 hvala 0
15 godina

Temperature moje konf, u pozadini sam na fb i na youtubeu a u sobi mi je oko 25C. 

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Wedran Dev kaže...

Ovako temperatura grafičke na laptopu dok samo surfam ili gledam video varira između 60-70° . Dok pokrenem neku igru dosegne čak 104°

Grafička je ATI mobiliti Radeon HD5470(512mb) i laptop je HP ProBook 4525s.

Laptop je prekjučer došao sa servisa gdje mu je stavljena nova matična. Prije nego je bio na servisu temp. je bila oko 40° i oko 60° dok sam igrao igre.

Zna netko kako riješiti ovo. Jedan lik sa foruma mi je sugerirao da update-am bios al' mi je to nekako pre rizično.

Hvala!

jedino rijesenje vrati ga na servis mozda su deb... zaboravili pastu staviti{#}

Rasturam na Intel Comodore 64 bita:)
12 godina
neaktivan

Jel moguce da 7970 ide do 72 stupnja?

Moja 7850 dode do 52 na opterecenju a razmisljam o kupnji 7970. 

Malo me samo brine temperatura.

Što hladnije to bolje :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, imam pitanje što se tiče temperature :D 

Dakle imam AMD athlon x2 240  prilikom normalnog korištenja (surfanje,video,muzika...) temperatura ne ide iznad 43° ,dok primjerice pri igranju DC Universe,Cod2 ili nečeg šestog temperatura preko HW Monitora bude oko 90°+ ,sad mene zanima u cemu je problem? pastu sam promjenio ,cooler  je arctic cooling freezer 64PRO .Inaće prije mi je šta god da sam radio temp. bila <40° tako da je ovo  katastrofa ..

btw.proc nije clockan! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Prvo provjeri dal ti je hladnjak dobro sjeo tj. ponovo namontiraj hladnak i naravno stavi paste velicine zrna rize. 

Werdum Combat Team
15 godina
neaktivan

za hladnjak sam poprilično siguran da je dobro sjeo jer mi se to počelo dešavati odjednom nakon nekih 2-3.mj. ne skidanja hladnjaka ,nakon toga sam mislio da je došlo vrijeme za promjenu paste i promjenio ,namontirao i opet isti bog :) btw. svejedno hvala na savjetu budem provjerio još sve detaljno kad kući dođem ;)

no nekako imam dojam da se hladnjak znatno sporije vrti nego prije  (na maticnoj imam samo tri pina za ventilator tako da nemam onaj četvrti za štelanje brzine ili što već je :/ )

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 14:47 (askip).
15 godina

Temp. provjeri s vise programa !  Pogledaj dal ti se uopce vrti vent ! Ako ti vent nije ukopcan u CPU konektor na maticnoj , ukopcaj ga tamo , probaj ga ukopcat u neki druhi konektor na maticnoj !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Praedator kaže...

naravno da je moguce pa ipak je to high end grafa a ne igračka:-)! moja dual-x ima 5 heat pipova direkt na gpu i temp lako ode do 85°c  kad je overklokana do ibera...kad nije ocana temp su oko 30-50°c LP

Rasturam na Intel Comodore 64 bita:)
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 16:36 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Praedator kaže...

naravno da je moguce pa ipak je to high end grafa a ne igračka:-)! moja dual-x ima 5 heat pipova direkt na gpu i temp lako ode do 85°c  kad je overklokana do ibera...kad nije ocana temp su oko 30-50°c LP

Ne moze 50C u loadu na stock, nema sanse. Nije vodeno.

multi-gpu 4 live
14 godina
Leopard_st kaže...

Ma može kako ne, ako je vani +5 stupnjeva ali sad kad je zagrijalo malo teže...

@Stjepanj isprike ipak može, jučer u FC 3 max 53° na grafi iz moj pc.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.4.2013 11:13 (Tiby).
12 godina
neaktivan

Hd4850 u idle 56 - full load 80-83.Dass ist Nicht Normaal!"

Svaka 2 -3 mjeseca problemi. Nakupi se prašine i kartica zeza. Nakon što potrošim sat vremena na čišćenje i promjenu termalne paste temperature padnu na 36 celzijevaca u idle. Najveći problem je što imam loše kučište koje ima loš protok zraka , loš cable mengment i glasno je. Uz to moram imati bočnu str. stalno otvorenu da temp ne odu u visinu.  

PRAVOPIS JE ZA SAVRŠENE LJUDE, JA NISAM SAVRŠEN A SVI ME RAZUMIJU...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tiby kaže...
Leopard_st kaže...

Ma može kako ne, ako je vani +5 stupnjeva ali sad kad je zagrijalo malo teže...

Dobro tad, ali opet vent mora da se vrti na 60-70% minimum.

multi-gpu 4 live
16 godina
AdolvHilter kaže...

Hd4850 u idle 56 - full load 80-83.Dass ist Nicht Normaal!"

Svaka 2 -3 mjeseca problemi. Nakupi se prašine i kartica zeza. Nakon što potrošim sat vremena na čišćenje i promjenu termalne paste temperature padnu na 36 celzijevaca u idle. Najveći problem je što imam loše kučište koje ima loš protok zraka , loš cable mengment i glasno je. Uz to moram imati bočnu str. stalno otvorenu da temp ne odu u visinu.  

MON2: HITACHI PLAZMA TV 107cm

Najveći problem je što imam loše kučište

" Dass ist Nicht Normaal!"

Nabavi nešto bolje

Ili nabavi rabljeni Accelero i zatvori kućište

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.4.2013 15:23 (Asta).
12 godina

Od čega je ovo temperatura jel to isto od procesora ili od nečeg drugog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
macgyver 53 kaže...

Od čega je ovo temperatura jel to isto od procesora ili od nečeg drugog?

Da to je cpu, ono dole su temperature jezgri.

13 godina
neaktivan

evo i moji temperatura

CPU Q9550 3.6GHz 48C

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nisam baš zadovoljan,to znači kad zatopli temp proca idu za +10C !!

edit:sad vidim da mi je napon skočio na 1.31v??{#}

4.4GHz 1.28v 4.4GHz 1.28v
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 18:26 (volegradele).
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam pitanjce :) u windowsu su mi temperature proca 35-40 stupnjeva, a GPU na 30...recimo dok igram FIFU13 par sati, CPU je na 65-70, a i GPU tako negdje, pa da vas pitam jesu li to normalne temperature u igri ili da ga pocistim malo?

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
strbi kaže...

Imam pitanjce :) u windowsu su mi temperature proca 35-40 stupnjeva, a GPU na 30...recimo dok igram FIFU13 par sati, CPU je na 65-70, a i GPU tako negdje, pa da vas pitam jesu li to normalne temperature u igri ili da ga pocistim malo?

Za gpu su normalne, za cpu bi mozda mogle biti malo nize.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice