- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Onda probaj s nekim drugim programom, možda je greška kod očitanja, nadam se...
ne ništa...
cpu socket? da nije to temp proca?
Pogledaj piše li ti u BIOS-u temperatura?
Možda ti je senzor u banani
Pogledaj piše li ti u BIOS-u temperatura?
Možda ti je senzor u banani
evo pogledao, Hardware health ga očitava..
Onda je senzor ispravan.
Pokušaj još s speedfan-om očitat temp.
Evo da i ja objavim kako bi svako trebao temperature mog kompa
Temperature nisu jako velike s obzirom da je proc klokan a hladim ga sa stock coolerom ,60 stupnjeva je sasvim ok po meni ali naravno to je samo privremeno jer po ljeti ce gorit znam
Grafa mi je super jer je od gigabyte sa 2 venta i ne prelazi 70-71 stupanj sto je super, znao sam vidit grafe koje dok igras mafiu 2 idu do 110-120 stupnjeva
I naravno spasava me kuciste coolermaster haf932 koje je jako prozracno
ej na dnu je slika...u mirovanju zanima me ove temparature šta znači AUXTIN
a pogotovo ove brzine ventilatora...djeluje mi nekako da nisu postavke dobro vrti se prebrzo jer sjecam se da na zadnjem hardveru mi se cpu fan vrtio u mirovanju oko 800 ili manje i po potrebi se dizao do 1500 itako dalje
Vjerovatno je senzor, ali pričekaj još koje mišljenje.
yep, krivo pokazuje.
eto jedne slike "zimske idile" :D
Pa smrzava se, malo krivo pokazuje ovih 116*C, ali sve usvemu .
mjenjao sam pastu i cistio laptop jer mi se pregrijavao i do 85c. nakon toga temp je bila 50c i radio je skoro cijeli dan. danas ga upalim i ugasi se odma nakon par sec, nakon toga probam jos par puta i nekako ude u windows i sad gledam u HW monitoru kako mu se postepeno dize temp u windowsima a ne kuzim zasto?? 'slika u prilogu'
mjenjao sam pastu i cistio laptop jer mi se pregrijavao i do 85c. nakon toga temp je bila 50c i radio je skoro cijeli dan. danas ga upalim i ugasi se odma nakon par sec, nakon toga probam jos par puta i nekako ude u windows i sad gledam u HW monitoru kako mu se postepeno dize temp u windowsima a ne kuzim zasto?? 'slika u prilogu'
Ili si nanio previše paste ili premalo ili hladnjak ne sjedi dobro, raskopaj ponovo, DOBRO očisti staru pastu, nanesi količinu upola manje od zrna riže na sredinu čipa, hladnjak vrati natrag, vijke steži ravnomjerno i u križ i moralo bi biti ok.
Ili si nanio previše paste ili premalo ili hladnjak ne sjedi dobro, raskopaj ponovo, DOBRO očisti staru pastu, nanesi količinu upola manje od zrna riže na sredinu čipa, hladnjak vrati natrag, vijke steži ravnomjerno i u križ i moralo bi biti ok.
100% nije hladnjak lego dobro nema sta drugo bit ili sto kazes puno paste.
sad sam ga ponovo rastavio da vidis da je taman paste ..evo na prve dvije sam ja stavio pastu a na druge dvije slike je orginal od laptopa kako je bilo
A ništa, očisti pastu i nanesi novu, dal se vent. vrti? Za pregled temp. skini si HW monitor, kad stežeš hladnjak, ravnomjerno, malo po malo steži vijke, ne možeš jednoga stegnuti do kraja, pa onda stežiti ostale i nemoj stegnuti kao sivonja.
Koliko vidim ovdje su procesor i grafički čip u jednom ili se varam?
edit: Nadam se da ne nanosiš neko smeće od termalne paste.
Malo previše paste si stavio (razljeva se sa strane), ali kao što je kolega iznad mene naveo, stegni hladnjak ravnomjerno i pregledaj ventilator da mu nešto ne smeta ili se slabo vrti.
Temperatura nakon 17 min OCCT-a.
Procesor je na 3,6 GHz i 1,4 V
Dobra temperatura procesora, ali malo veća za grafu s obzirom na hladnjak koji imaš. Možda bi ju trebalo očistiti i zamjeniti pastu.
A ništa, očisti pastu i nanesi novu, dal se vent. vrti? Za pregled temp. skini si HW monitor, kad stežeš hladnjak, ravnomjerno, malo po malo steži vijke, ne možeš jednoga stegnuti do kraja, pa onda stežiti ostale i nemoj stegnuti kao sivonja.
Koliko vidim ovdje su procesor i grafički čip u jednom ili se varam?
edit: Nadam se da ne nanosiš neko smeće od termalne paste.
posto sam sliku iz HWa, proc i graf su na jednom tako je. pasta je dolje u prilogu, jedino sto nisam stezao ravnomjerno nego jedan po jedan.sad cu ponovo pastu staviti
Malo previše paste si stavio (razljeva se sa strane), ali kao što je kolega iznad mene naveo, stegni hladnjak ravnomjerno i pregledaj ventilator da mu nešto ne smeta ili se slabo vrti.
hladnjak vrti bez problema samo sto trenutno vrti na 100% valjda , jucer je lap radio cijeli dan bez problema (oni su stavili 3x paste vise nego ja pa se nije gasio samo je temp bila veca )