SQL vanjsko spajanje

poruka: 4
|
čitano: 3.616
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
SQL vanjsko spajanje

Može li mi netko objasniti u kojim praktičnim situacijama primjenjujemo vanjsko spajanje tj. kada nam primjena vanjskog spajanja daje korisnu (potrebnu) informaciju. Vidio sam na wikiu šta ima, ali bi trebao neki praktični primjer. I ako može da ima neke veze sa NULL znakom.

Uz to, trebao bi u seminarskom radu spomenuti neki Pascalom prijedolg o mogućnosti izbjegavanja primjene null znaka kroz dizajn (neko uvođenje meta podataka?). Našao sam samo njegovu knjigu za kupiti u kojoj je to opisano, ništa da je besplatno.

Svaka pomoć je dobrodošla...

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 21:54 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SQL vanjsko spajanje
Zna netko možda?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SQL vanjsko spajanje

Bump...

Još uvijek nisam ništa našao, svaka pomoć je dobrodošla... Tnx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SQL vanjsko spajanje

Evo sto mogu ovako na brzinu smisliti. Uzmi na primjer neku banku, ima bazu podataka i dvije tablice

prva se zove korisnici, druga crna_lista, i sad ta banka zeli ispisati/sastaviti view, sto vec svih korisnika ali da

je naznaceno dali su na crnoj listi. To bi onda radio nekako ovako:

select ime,prezime,...,...,'status crna lista' = case when crna_lista.crnaListaID is null then 'Ne' else 'Da' end

from korisnici left outer join crna_lista on korisnici.korisnikID = crna_lista.korisnikID

Nazalost nisam sad u mogucnosti da isprobam, al trebalo bi raditi.

Mogu zamisliti slicne situacije npr. ispis liste studenata s ocjenom kolokvija, moguce je da neki studenti nisu izasli na kolokvij

pa imaju pod ocjenom null ali zelis da i ti studenti budu na listi.

Outer join se uglavnom koristi ako zelis dodati nesto ekstra, kao ovo s crnom listom ili ako zelis da ti ispise neki podatak unatoc

tome sto je na primjer nepotpun tj. nema ocjenu iz kolokvija.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice