Kvalitetna MySQL EAV struktura

poruka: 9
|
čitano: 2.295
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kvalitetna MySQL EAV struktura

Kao što i naslov kaže, interesira me kvalitetna MySQL EAV struktura. Nešto što skalira kak spada i ne baca mysql na noge nakon 100k proizvoda.

Nedavno sam se imao prilike baviti s Magentom i bazom od oko 11k proizvoda. Tj. onog što magento zove "configurable products". 11k proizvoda + svaki proizvod ima 20-35 "simple products" koji su zapravo (primjera radi) majca che guevara veličine L crne boje, majca che guevara veličine L plave boje, majca che guevara veličine M crne boje itd.

Znači prodaješ auto dijelove i svaki proizvod ima atribut po kojem se može i pretraživati, sortirati, browsati itd.

Neko dobro open source ecommerce rješenje, da je fleksibilno sa većim brojem proizvoda?

U suprotnom, nadogradit ću vlastito da podržava nekoliko "kategorija" proizvoda.... ideas anybody?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kvalitetna MySQL EAV struktura
nikbkk kaže...

Kao što i naslov kaže, interesira me kvalitetna MySQL EAV struktura. Nešto što skalira kak spada i ne baca mysql na noge nakon 100k proizvoda.

Nedavno sam se imao prilike baviti s Magentom i bazom od oko 11k proizvoda. Tj. onog što magento zove "configurable products". 11k proizvoda + svaki proizvod ima 20-35 "simple products" koji su zapravo (primjera radi) majca che guevara veličine L crne boje, majca che guevara veličine L plave boje, majca che guevara veličine M crne boje itd.

Znači prodaješ auto dijelove i svaki proizvod ima atribut po kojem se može i pretraživati, sortirati, browsati itd.

Neko dobro open source ecommerce rješenje, da je fleksibilno sa većim brojem proizvoda?

U suprotnom, nadogradit ću vlastito da podržava nekoliko "kategorija" proizvoda.... ideas anybody?

magento ti nije OK? mislim, to je najbolje open source rješenje za ecommerce..

:(

14 godina
neaktivan

Držim dva shopa u magentu.

Jedan sa 10,000 proizvoda (configurable + simple) i sve zajedno 4 atributa sa 10 opcija svaki.

Drugi shop ima 350k proizvoda (configurable + simple, opet), 8 atributa (u prosjeku svaki proizvod ima 2 konfigurabilna atributa) sa 10 opcija svaki.

Ne skalira na drugom.

Posto planiram otvoriti jos jedan shop sa cca 100k proizvoda, pocet cu s magentom ali mislim da cu morati prebaciti sve skupa na nest drugo.

Ovaj najveci shop je optimiziran "do najge" :)

Percona MySQL 16 GB innodb buffer poola (btw. pojede _sve_) , memcachano, frontend ima cetverojezgreni xeon, sas diskove....

14 godina
protjeran

a da se prebaciš na MS SQL Server  {#} ?

svugdje gdje sam se susretao s povećim (1M+) bazama - koristio se je  on

The CAPS LOCK key is evil and must be destroyed
14 godina
neaktivan
elwood kaže...

a da se prebaciš na MS SQL Server {#} ?

svugdje gdje sam se susretao s povećim (1M+) bazama - koristio se je on

NIKAD!!!!!!!!!!!!!!!

14 godina
protjeran

ok..ok... samo pitam   {#}(i ja ih mrzim)

Nisam stučnjak po ovom pitanju (bavim se razvojem aplikacija) , no cini mi se da od Magenta ne postoji bolje OS rjesenje.

Koliko sam upucen, velike firme s velikim bazama podataka tj ogromni shop-ovi koriste - svoja vlastita rjesenja, posebno dizajnirana za njihove potrebe.

Samo je pitanje sad, koliko bi tebi razvoj takvog sustava bio isplativ.

The CAPS LOCK key is evil and must be destroyed
14 godina
neaktivan

Ma imam vlastito rjesenje i super radi sa velikim brojem proizvoda no trebam ga nadograditi za ostale vrste placanja i izmjeniti / nadograditi za ostale tipove atributa.

A nist, custom onda za par mjeseci.

17 godina
nikbkk kaže...
elwood kaže...

a da se prebaciš na MS SQL Server {#} ?

svugdje gdje sam se susretao s povećim (1M+) bazama - koristio se je on

NIKAD!!!!!!!!!!!!!!!

zašto takva reakcija?

jesi probao umjesto MySQL koristiti PostgreSQL?

14 godina
neaktivan

ako nije uvijet, uvijek biram linux over microsoft.

postgresql nisam, dobra ideja.

btw. jos uvijek trazim neku dobru eav strukturu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice