Kreiranje mdf baze

poruka: 8
|
čitano: 1.321
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kreiranje mdf baze

Pozz...zanima me dali postoji još neki program za kreiranje mdf baze osim sql Management studia...a može da se spoji sa .net platformom ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Kreiranje mdf baze

Kako misliš da se spoji sa .net? Pa .net ima klase za spajanje na MSSQL, za sve ostalo ti treba neki dll (za MySQL, SQLite...). A preko OLEDB-a se spajaš na Access baze.

Zašto ti to treba i u čem je problem sa SQL Management Studiom?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan

Pa ovako trebama napraviti program s nekom bazom učenika...doduše napravio sam preko OLEDB-a i Accessa ali nije to to.Prije sam radio neke programčiće sa SQL Management studiom i sve je bilo ok.Sad sam htio ponovo no ne mogu se spojiti na server(local).Samo  neke errore baca.

Probal sam preko c# da kreiram mdf file no piše mi da neki lokalni server nije dostupan(znam prije da je išlo ).

15 godina
neaktivan
martin004 kaže...

Pa ovako trebama napraviti program s nekom bazom učenika...doduše napravio sam preko OLEDB-a i Accessa ali nije to to.Prije sam radio neke programčiće sa SQL Management studiom i sve je bilo ok.Sad sam htio ponovo no ne mogu se spojiti na server(local).Samo  neke errore baca.

Probal sam preko c# da kreiram mdf file no piše mi da neki lokalni server nije dostupan(znam prije da je išlo ).

Koju ti gresku tocno baca menagment studio ?
Jesi provjerio jel uopće server upaljen(pokrenut) ?

Koji error na kraju greške dobiješ kao npr. bla bla bla : Error:2

13 godina
neaktivan
Kreiranje mdf baze

Error 26....uglavnom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Provjeri konfiguraciju servera... Jel remote uključen (tamo u Surface configuration) u networkingu. Ugl, server ti je nedostupan zbog greške u mrežnoj konfiguraciji. Koji SQL koristiš?

I Management studio nema veze sa tom greškom.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 9:25 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
martin004 kaže...

Error 26....uglavnom

1. Start->Run->Services.msc
  2. Nadji "SQL Server Browser"->Desni klik->Properties
  3. Stavi starup na  Automatic->Apply
  4. Probaj ponovno
13 godina
neaktivan

Otvori Sql Server Configuration Manager i vidi koji je state SqlServer servisa, ako je upaljen restartuj ga, ako nije upali ga ali, kao što je kolega rekao, postavi mu Start Mode na Automatic.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice