Pozz...zanima me dali postoji još neki program za kreiranje mdf baze osim sql Management studia...a može da se spoji sa .net platformom ?
Kreiranje mdf baze
- poruka: 8
- |
- čitano: 1.321
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako misliš da se spoji sa .net? Pa .net ima klase za spajanje na MSSQL, za sve ostalo ti treba neki dll (za MySQL, SQLite...). A preko OLEDB-a se spajaš na Access baze.
Zašto ti to treba i u čem je problem sa SQL Management Studiom?
Pa ovako trebama napraviti program s nekom bazom učenika...doduše napravio sam preko OLEDB-a i Accessa ali nije to to.Prije sam radio neke programčiće sa SQL Management studiom i sve je bilo ok.Sad sam htio ponovo no ne mogu se spojiti na server(local).Samo neke errore baca.
Probal sam preko c# da kreiram mdf file no piše mi da neki lokalni server nije dostupan(znam prije da je išlo ).
Pa ovako trebama napraviti program s nekom bazom učenika...doduše napravio sam preko OLEDB-a i Accessa ali nije to to.Prije sam radio neke programčiće sa SQL Management studiom i sve je bilo ok.Sad sam htio ponovo no ne mogu se spojiti na server(local).Samo neke errore baca.
Probal sam preko c# da kreiram mdf file no piše mi da neki lokalni server nije dostupan(znam prije da je išlo ).
Koju ti gresku tocno baca menagment studio ?
Jesi provjerio jel uopće server upaljen(pokrenut) ?
Koji error na kraju greške dobiješ kao npr. bla bla bla : Error:2
Error 26....uglavnom
Provjeri konfiguraciju servera... Jel remote uključen (tamo u Surface configuration) u networkingu. Ugl, server ti je nedostupan zbog greške u mrežnoj konfiguraciji. Koji SQL koristiš?
I Management studio nema veze sa tom greškom.
Error 26....uglavnom
- Start->Run->Services.msc
- Nadji "SQL Server Browser"->Desni klik->Properties
- Stavi starup na Automatic->Apply
- Probaj ponovno
Otvori Sql Server Configuration Manager i vidi koji je state SqlServer servisa, ako je upaljen restartuj ga, ako nije upali ga ali, kao što je kolega rekao, postavi mu Start Mode na Automatic.