Peugeot 406

poruka: 22
|
čitano: 11.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Peugeot 406

Evo ima jedan problem. Radi se o Automobilu marke Peugeot 406, tjekom voznje, kad prebacujem brzine stisnem papucicu kvacila i promjenim brzinu, kvacilo mi ostane dole i moram ga nogom vratit gore (ali to sam nekad ne uvijek, kako zasto?? ) DRugi problem: Prijedeni kilometri su mi skolici sa 160 000 km, na 797 000 km i stoji tako? ne broji metre vise, ni kilometre. zbog cega zasto? hvala.

Sve je lako kad si mlad :)
14 godina
protjeran
Re: Peugeot 406
CroatianRacer kaže...

Evo ima jedan problem. Radi se o Automobilu marke Peugeot 406, tjekom voznje, kad prebacujem brzine stisnem papucicu kvacila i promjenim brzinu, kvacilo mi ostane dole i moram ga nogom vratit gore (ali to sam nekad ne uvijek, kako zasto?? ) DRugi problem: Prijedeni kilometri su mi skolici sa 160 000 km, na 797 000 km i stoji tako? ne broji metre vise, ni kilometre. zbog cega zasto? hvala.

Ovo je IT forum a ne mehaničarska radiona.Odvezi Malom Iveku u Sv.Križ Začretje u radionu da ti pogleda auto.

15 godina
Maxxxtothebone kaže...
CroatianRacer kaže...

Ovo je IT forum a ne mehaničarska radiona.Odvezi Malom Iveku u Sv.Križ Začretje u radionu da ti pogleda auto.

tek si jedan dan tu a već pametuješ

@autor odvezi ga u servis

14 godina
neaktivan

vozio sam ga u Kuželku tamo niti jedan "mehanicar" nema pojma o pojmu... jedan kaze instrument tabla otisla treba se to mjenjat drugi kaze do racunala je treci nezna sta ce rec itd.. pa sam mislio ako netko ima slican problem ili je imao da mi da mozda neki savjet.

17 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...

1. Vjerujem da ima hidrauličnu komandu kvačila. Ako je, vjerovatno ti je crkla (ili crkava) pumpa.

2. Ako si kupio polovni, moguće da je netko skidao kilometre i izblesirao ga.

Sako cera bolje, sako jutre huje!
14 godina
neaktivan
Peugeot 406

mozda steka sajla u buziru,mozda je korpa pri kraju,nema on hidraulicno kvacilo

17 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...

Kvacilo na (skoro) svim autima je hidraulicno i moze biti da nema dovoljno glicerina u posudi. Prvo provjeri posudu koja je obicno "rame uz rame" sa posudom od kocnica. Ako ima onda gledaj da li ima tragove curenja negdje u blizini menjaca (kutije) ...pumpa kvacila stoji otprilike tu

Sve u svemu to ne mozes popraviti sam nikako. Moras automehanicaru

Sto se tice kilometraze moguce je , ako nisi prv gazda, da je stelana kilomteraza. Ti kilometri vanu su normalni. Za nas su naucna fantastika. Preporucam ti, ako vec ne ovlasteni, onda svakako mehanicara koji ima komp. dijagnostiku da provjeri sve to.

Kvacilo moras srediti. Lose je za bezbednost, znas...bez kvacila mozes izvaditi iz brzinu ali ne mozes staviti, jel?

There's no device known to mankind that will prevent people from being idiots
17 godina
neaktivan
HotRod402 kaže...

mozda steka sajla u buziru

Nema sajle, na kom planetu zivis ti? :)))

14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
HotRod402 kaže...

mozda steka sajla u buziru

Nema sajle, na kom planetu zivis ti? :)))

Mozda u makedoniji nema ali ja kao automehanicar valjda znam dali ima, i na kojim modelima ima,il sam toliko mutav?

Uostalom iako je hidraulicno mora imat sajlu,polugici koja spaja "pedalu" u kabini i "viljusku na mijenjacu..

Hidraulika nama veze s ovim,jer hidraulika ako je ima pomaze da lakse pritisnes kvacilo,a opruga ili nesto trece da vrati papucicu..

Mozda vi u makedoniji koristite nesto softiciranije?

17 godina
neaktivan
HotRod402 kaže...

Mozda u makedoniji nema ali ja kao automehanicar valjda znam dali ima, i na kojim modelima ima,il sam toliko mutav?

Uostalom iako je hidraulicno mora imat sajlu,polugici koja spaja "pedalu" u kabini i "viljusku na mijenjacu..

Hidraulika nama veze s ovim,jer hidraulika ako je ima pomaze da lakse pritisnes kvacilo,a opruga ili nesto trece da vrati papucicu..

Ajd ne kaki! Prvo si napisao da je salja u pitanju a sada ispada da su gumice, simerinzi, poluge...

Uz to sam napisao da (skoro) svi savremeniji auti imaju hidraulicno kvacilo i samim time sajla otpada.

Imam Toyotu Avensis (2009) i ne vidim sajlu nigdje (poluga, da!)

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 17:19 (Lazarus Long).
14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
HotRod402 kaže...

Ajd ne kaki! Prvo si napisao da je salja u pitanju a sada ispada da su gumice, simerinzi, poluge...

Uz to sam napisao da (skoro) svi savremeniji auti imaju hidraulicno kvacilo i samim time sajla otpada.

Imam Toyotu Avensis (2009) i ne vidim sajli nigdje (poluga, da!)

gdi pise da je sajla?

MOZDA ti nevidis bas najbolje..To je drugo..

Gumice i semerinzi nemaju veze s tim i nemoj zbunjivat covijeka kad ni sam neznas.

http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic.php?f=3&t=21334&start=15  mozda i ovaj covijek zivi na drugom planetu?

Rekoh ti moze bit sajla, potisni lezaj, opruga neka itd..

Dali je tvrdo kvacilo?

17 godina
neaktivan
HotRod402 kaže...

Gumice i semerinzi nemaju veze s tim i nemoj zbunjivat covijeka kad ni sam neznas.

http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic.php?f=3&t=21334&start=15  mozda i ovaj covijek zivi na drugom planetu?

Dali je tvrdo kvacilo?

Ako si mehanicar valjda znas da francuzi imaju vrlo lucidna resenja sto se tice mehanike. On kaze da vraca kvacilo sa nogom sto onda drzi pedalu za pod?

14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
HotRod402 kaže...

Dali je tvrdo kvacilo?

Ako si mehanicar valjda znas da francuzi imaju vrlo lucidna resenja sto se tice mehanike. On kaze da vraca kvacilo sa nogom sto onda drzi pedalu za pod?

Pa naveo sam mogucnosti, sajla steka,ako ima sajlu..Ako je hidraulika moze bit opruga na papucici,cilindru..Moze bit "druk lezaj" tj potisni lezaj..Moze bit da su "listici" na korpi popucali i jos masu drugih stvari..

Neznam napamet,nit je rekao godinu proizvodnje da uopce odgonetnemo ko kojoj se vrsti kvacila radi..

17 godina
neaktivan
HotRod402 kaže...

Pa naveo sam mogucnosti, sajla steka,ako ima sajlu..Ako je hidraulika moze bit opruga na papucici,cilindru..Moze bit "druk lezaj" tj potisni lezaj..Moze bit da su "listici" na korpi popucali i jos masu drugih stvari..

Neznam napamet,nit je rekao godinu proizvodnje da uopce odgonetnemo ko kojoj se vrsti kvacila radi..

Prvi put cujem da druk lager moze uzrokovati ovakav problem. Obicno klopotari glasno [manje/vise]

14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
HotRod402 kaže...

Prvi put cujem da druk lager moze uzrokovati ovakav problem. Obicno klopotari glasno [manje/vise]

ako se osteti,a vidio sam ih masu,npr pukne komadic listica od korpe, lezaj se osteti pa zapinje za osovinicu..

Vidio sam ih svakakvih,pa vise nebude okrugao nego oblik jajeta..No mozemo samo nagadjat

14 godina
neaktivan

Deci evo nemojte se prepirat..odvezen je auto bio u AH (Auto Hrvatska) servis..servisiran je...  promjenili su mi : Izmjena diskova (zadnjih) , Izmjena kocionih obloga, izmjena krajnika,izmjena kocionog ulja sa materijalom, geomet.prednjih kotaca,kranik spone, i sredili to s kvacilom..nesto je on meni objasnjavo za to kvacilo al sam ja tudum pa nisam skuzio uglavnom i razgovarali smo za tu kontrolnu tablu reko je da je Računalo poblesavilo da se to mozda moze vratit na 160 000 km kako je bilo a mozda i ne... hvala svima na savjetima!!

15 godina
neaktivan

Možda ti je papučica zapinjala za tepih,hehe

14 godina
neaktivan

haha ma nije,kvacilo je bas propadalo i bilo mekano...sad je tvrdo i odlicno.

15 godina
neaktivan

Meni se je tepih znao navući prema gore tako da kad bi stisnuo kuplung onda bi zapeo,gledam koji je to k... kad ono sranje od tepiha,hehehe

Inače prvi simptomi dotrajalosti kuplunga su cukanja u prvoj brzini kod kretanja.

14 godina
neaktivan
Peugeot 406

Kupi novi Peugeot 406 na oglasniku. :)

15 godina
Kiborgz kaže...

Kupi novi Peugeot 406 na oglasniku. :)

vidiš kolko je tema stara?

Clausen von hassuen da Huge Boner donka le Giant Boner blitzkreig da penis of mammoth girth struass ven throbbing enormous von sack of pubes.
13 godina
neaktivan
Peugeot 406

razumem se u auta ali stv,ovo je za mehanicara :) 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice