Kupnja auta u klasi Škode Oktavije

poruka: 14
|
čitano: 8.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kupnja auta u klasi Škode Oktavia-e?

Klinci su mi narasli pa mi je Fiat Punto postao pre mali, tako da tražim novi auto.

Da li mi možete predložiti novi auto u klasi Škode Oktavia-e - Diesel/mehanički mjenjač, može biti i karavan?

Da je dobar/kvalitetan kao Oktavia, a jeftiniji.

Uspio sam naći neke: Chevrolet Orlando, Chevrolet Cruze, Kia Cee'd_sw.

Da li sam preskočio još kojeg proizvođača/model?

Pokušati ću ga kupiti prije nego stupi novi PDV na snagu.

Što se bolje isplati (izabrati od dva zla) ići na Leasing ili kredit?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Chevrolet ti je jeftin za kupiti, ali ti je odrzavanje preskupo. Prijatelj mi ima Cruze, kaze da su mu promjenu zamjenskih plocica od kocnica (na sva 4 kola) naplatili 3600 kn u ovl. servisu. Takodjer, zamjenu vrata je platio 6000 kn (koliko kostaju i vrata od Mercedesa S klase).

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina

Baš sam se vratio iz salona, gledao sam Chevrolet Orlando.

Što mislite o njemu?

Danas i sutra je na akciji - oko 17.000 kn jeftiniji nego inače.

Razlika u cijeni između 131KS (315nm) i 163KS (360nm) je 3.800 kn.

Da li se što dobije sa jačim motorom (treba ipak pokretati min. 1.655kg), ako se uzme da mi onda zbog jače snage osiguranje prelazi u viši (skuplji) razred?

17 godina

BUMP

15 godina
odjavljen
Re: Kupnja auta u klasi Škode Oktavia-e?
Matozan kaže...

Što mislite o njemu?

Da li se što dobije sa jačim motorom (treba ipak pokretati min. 1.655kg), ako se uzme da mi onda zbog jače snage osiguranje prelazi u viši (skuplji) razred?

Ovo je samo dokaz kako je lako manipulirati ljudima.

Tražiš auto u klasi octavie, i pazi sad, nakon povratka iz salona te zanima orlando?? Halo!

Octavia:

Orlanda:

Evo ja ti preporučam nissan note (renault modus) jer to je po meni daleko najisplativiji auto za nekoga kome treba mjesta  a ima ograničen budžet.

Bistar sam kao katran.
16 godina
Matozan kaže...

Razlika u osigranju ti je oko 1000 kn. 

Razlike izmedu 131ks i 163ks nebi trebale biti velike. ( Najbolje ti je da zatrazis probnu voznju oba auta ) 
Makar ak kupujes takav "family" auto onda se ne namrevas unistavat i vozit ko manijak ;)

Kolko ti je cjenovni rang ?

Škoda ti je tu stvarno jaka jer
- Velika je ( narucito zbog zadnjih vrata na prtljazniku mozes bankomat stavit iza )

- Dizelski ( VW ) motori su vec godinama na trzistu te su se poakazali jako dobrima.
- U slucaju neke piz darije dijelova ima kolko oces, nisu skupi i dostupni su odmah.

Chevrolet Cruze

- Iznimno ljep auto

- Takoder velik

- U motore i dijelove nisam upucen tako da neznam ali auto je zanimljiv 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 10:37 (GRDI-146).
17 godina

Ma gledamo (supruga i ja) da uzmemo što veći auto, za što manje novaca.

A ova akcija (Opel/Chevrolet) jučer i danas ne čini se lošom (17.000 kn) jeftinije nego inače.

Znam da je Oktavia bolja po svim pitanjima (izgled, obrada, motor, djelovi, itd.),

ali za istu količinu dodatne opreme moram dati 40.000 kn više.

EDIT: Cruze joj se baš i ne sviđa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 10:59 (Matozan).
17 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Što mislite o njemu?

Od staroga Opel Meriva ima   toliko kila, 1.4 motor, milim da je 96 konja, pa smo svugdje do sad stigl di je trebalo ;)

Osim ak se ne voziš ko budala, što mislim da ne, pošto ćeš klince vozit u njemu, onda je i ova snaga orlanda itekako dosta...

Psssssst Zecovi spavaju
15 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Što mislite o njemu?

17000 kn nije malo i ako te zanima isplati se uzeti na akciji.

131 KS - manje osiguranje, manja cijena, mislim da su čak i neki djelovi motora jeftiniji, manja akceleracija, manja potrošnja goriva

163 KS - nije trom, skuplje osiguranje, veća potrošnja goriva, iako nije baš toliko velika razlika u potrošnji

Talijani imaju jeftine automobile, a ovi jtd i jtdm motori su odlični i uz pravilno održavanje mogu doći i do 600000 km bez problema. Kod njih ti je problem u ovjesu,

stalno nešto škripi pogotovo u prednjem dijelu. Octavia ti je najbolji omjer uloženog i dobivenog, ali kako i sam kažeš ako je ona u cjenovnom rangu malo previsoko

onda ju ne možeš ni gledati.

17 godina

Ako trazis auto u klasi Skode Octavie, najbolje ti je uzeti Skodu Octaviu.

Mozda nesto veca cijena u toj klasi automobila i mozda nesto siromasnija standardna oprema od drugih proizvodaca.

Ali ono sto ces dobiti jest prostran auto sa jednim od vecih gepeka.

Auto koji je kvalitetne izrade i koji ti se nece kvariti na par desetaka tisuca prodenih kilometara.

Auto kojem su djelovi lako nabavljivi i kostaju manje od djelova konkurencije.

Auto koji trosi malo u usporedbi sa snagom koju ima. (naravno ovisi o motoru kojeg izaberes)

I na kraju, auto koji za jednu prostranu obiteljsku limuzinu ima fenomenalan izgled.

Hebiga, ako ne mozes potegnuti do Octavie, Cruze je solidan auto, a Ceed je vjerojatno premali za tvoje potrebe. (obitelj)

Iskreno, ja da vozim ovog Orlanda, umro bih malo iznutra. {#}

- Psiho246
13 godina
odjavljen
Re: Kupnja auta u klasi Škode Oktavije
Psiho246 kaže...

Ako trazis auto u klasi Skode Octavie, najbolje ti je uzeti Skodu Octaviu.

Mozda nesto veca cijena u toj klasi automobila i mozda nesto siromasnija standardna oprema od drugih proizvodaca.

Ali ono sto ces dobiti jest prostran auto sa jednim od vecih gepeka.

Auto koji je kvalitetne izrade i koji ti se nece kvariti na par desetaka tisuca prodenih kilometara.

Auto kojem su djelovi lako nabavljivi i kostaju manje od djelova konkurencije.

Auto koji trosi malo u usporedbi sa snagom koju ima. (naravno ovisi o motoru kojeg izaberes)

I na kraju, auto koji za jednu prostranu obiteljsku limuzinu ima fenomenalan izgled.

Hebiga, ako ne mozes potegnuti do Octavie, Cruze je solidan auto, a Ceed je vjerojatno premali za tvoje potrebe. (obitelj)

Iskreno, ja da vozim ovog Orlanda, umro bih malo iznutra. {#}

Kad si ga tak lijepo nahvalio reci i cijenu redovnog servisa jer to nije mala stavka i svakako stavka koja je bar kod mene igrala ulogu .

17 godina

Evo na kraju sam ipak uzeo Orlanda sa 131 KS, nadam se da neću požaliti tj. da će izdržati sljećih 10-tak godina bez nekih većih kvarova/ne planiranih troškova.

15 godina
neaktivan

Nadam se da će te služiti dugo i bez problema. ^^

Mes que un Club! FCBarcelona!
13 godina
odjavljen

Mudar izbor - sretno {#} .

1
Nova poruka