Kad grad pada na auto

poruka: 7
|
čitano: 11.854
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
Kad grad pada na auto

Mene zanima da li ce se lim na autu izdubiti kada pada grad?

Sta sve moze autu da se desi kad pada grad i kolike velicine led treba da bude da bi autu nesto bilo?

16 godina
Kad grad pada na auto

jedina zaštita od toga je ovo 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 21:26 (Diablo86).
10 godina
protjeran
Kad grad pada na auto

ahhaha...A kolika moze biti steta od leda i koliko je da se popravi to?

14 godina
neaktivan
Re: Kad grad pada na auto
sd66 kaže...

Sta sve moze autu da se desi kad pada grad i kolike velicine led treba da bude da bi autu nesto bilo?

Koji grad? Zagreb, Split...? 

14 godina
Marko :D kaže...
sd66 kaže...

Koji grad? Zagreb, Split...? 

Msm stvarno ovo je teški očaj ...da svako na forumu piše po svom naglasku niko se ne bi razumija.....

Zato STANDARDNI hrvatski jezik treba koristiti .... tuča... a ne nikakav grad,selo,mjesto ili pokrajina

a sad sta se tice zaštite i štete.. zaštita ..najbolje je bjež u garažu ili pod neku nadstrešnicu...

ak te uhvati na otvorenoj cesti onda se najbolje zaustaviti i upaliti maglenke i sva 4 žmigavca da upozoriš ostale sudionike u prometu...

a sad neke adekvatne zaštite bas i nema ...evo ja osobno se u zadnej vrijeme bavim polaganjem laminata i postoji nekakvi pjenasti materijal debljine do 5mm  koji se postavlja ispod laminata .. msm da bi on barem malo ublažio udarac tuče o staklo i limariju 

šteta ..može bit mala a i velika ... inace kod nas se nije dogodilo da pada tuča veličine teniske loptice jer obično ta veličina je pogubna za stakla .. od ove naše manje mogu nastati štete tipa razbijanja stakla farova,pokazivača smjera,stop svjetala ...također mogu se vidjeti male udubine po haubi i po krovu 

u nekom slučaju da ti voziš i staklo nacikne napukne obavezno zaustavljanje na djelu ceste na kojem neces smetat ostalim sudionicima i onda se ti i ostali suvozači približite u sredinu i prekrijte oči ...jer prednje vjetrobransko staklo je napravljeno tako da kad pukne ne rasipa se neg ostaje  kao kompaktno ..dok ostala stakla idu u mali milijun djelova i postoj idobra šansa da koji komadič kome odskoči u oči ....  msm da ne trebam pričati o tome da se mala dijeca ustrtare od buke grmljavine itd zato ih je najbolje ako je moguce uzeti na sebe i glavu uz tijelo ... u slučaju ako se desi napuknuče  ili šteta u vožnji mislim da je važnije sačuvati život nego gledati kolika je šteta ...(naravno te ljetne tuče u prosjeku traju 5 minuta ...nece to dugo)

neznam odakle doalziš ali evo npr ja iz splita .. kad znam da se sprema tuča odmah u konzuma ...tamo ispred imaju kvalitetne nadstrešnice i tam si parkiram auto i miran sam .. naravno to mogu jer sam blizu ..necu sad auto gonit na drugi kraj grada ....
ispod stabala(borova) takođerm ožeš parkirati( teško da če ljetni neverin srušutu staro stablo ...rušenje redovito obavlja zimska bura i jugo)

btw jucer je na discovery channelu bija bas dokumentarac o ovome(zato ovo sve znam) ... mozes potrazit na netu....

uzivaj i cuvaj se tuče(tuče u smislu vremenske neprilike)

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 11:49 (ante5656).
16 godina
Kad grad pada na auto

Najbolje ti je imati neku staru deku u gepeku, i ako te uhvati negdje vani tuca staneš bacis preko auta. Naravno ak imas ispod kakvog mosta pobjec ili u neki prolaz onda bjezi. 

Bila je u Zagrebu prije par godina tuca i potukla je valjda 70% autiju.  Zato sada kada je u najavi tuča onda Bandić otvori javne garaže da se sakriju ljudi. 

Uglavnom šteta je velika,  u to vrijeme kad je bila tuča ta velika onda su se ljudi poceli raspitivati di i kako popraviti. Uglavnom klasićni limar niti nemože sva udubljenja izvaditi a ova koja moze se mora dosta namuciti a time i naplatiti. 

Bila je neka ekipa u Zapresicu koja je imala neki vakuum strojčić koji je vadio udubljenja, bez stete na laku.  I znam da je bila tada cijena oko 50kn po rupi.  ( a niko nije imo manje od 10 udubina ). I zbog velike navale se čekalo skoro do 6 mjeseci na popravak.  

Znam da je vozni park cijeli u jankomiru ( VW, SEAT )  sve aute vani potuklo, i da su onda tamo dosli s tim i popravili ih. 

14 godina

Eh da ... ako pada tuča dovoljno jaka da ti ošteti vozilo svakako računaj da je ta ista dovoljno jaka da te onako dobro ozljedi ako padne na pravo mjesto ..tako da i sebe adekavtno zaštiti

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice