Fiat punto, opel corsa, renault clio ili peg. 206

poruka: 26
|
čitano: 19.657
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Svi su vise manje u istom cjenovnom rangu, i ima ih brdo po oglasnicima, izgledom mi se nijedan od njih posebno ne istice, pa bi htjeo cut nekakve prijedloge zasto odredeni a zasto ne neki drugi od navedenih.

Isao bi na 5 vrata i diesel motor pod obavezno.

Molim samo argumentirane komentare.

Moze i prijedlog za neki drugi u istom cjenovnom rangu i klasi (ne stariji od 2000 i sa 150.000km max)

Punto

206

Clio

Corsa

(navedni linkovi su samo informativnog karaktera, ne mislim bas na taj oglas odredeno vec opcenito na ta vozila)

14 Fiat punto
16 Opel corsa
8 Renault clio
3 Pegout 206
TD za glupost
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 23:59 (Laxarus).
15 godina
neaktivan

Nijedan nije ništa posebno, ali 206 bar dobro izgleda.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
odjavljen
Re: Fiat punto, opel corsa, renault clio ili peg.
Slash 666 kaže...

Izgled vara ;)

Dizel motor mu je krme koje se jedva vuče, milijun problema s elektronikom je tipično za peugeota...

Ja bih išao na clia, kvalitetniji motor i pouzdaniji auto.

14 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Dobro, izgled je osobna stvar, mene zanima ako netko ima neki od navedenih automobila i zasto bi ga preporucio te zasto ne.

Nista jace ni vece mi ne treba, nisam tip osobe kojoj auto sluzi za presera*vanje.

TD za glupost
15 godina

Inače bi savjetovao punta jer su stvarno isplativi, fiat radi odlične benzinske motore. al pošto je dizel u pitanju onda 206, al za peugeota su skupi djelovi pa vodi računa o tome. Renault nije napravio dobro auto od renola 4, a opel mi se nikad nije sviđa, pogotovo od kad su izbacili ovu zadnju astru, auto je u rangu dacije{#}

15 godina
odjavljen
bradonja_85 kaže...

Inače bi savjetovao punta jer su stvarno isplativi, fiat radi odlične benzinske motore. al pošto je dizel u pitanju onda 206, al za peugeota su skupi djelovi pa vodi računa o tome. Renault nije napravio dobro auto od renola 4, a opel mi se nikad nije sviđa, pogotovo od kad su izbacili ovu zadnju astru, auto je u rangu dacije{#}

Cool story bro {#}

15 godina
neaktivan

Peugeotov dizelaš solidno vuče, i ja ne znam za nikakve probleme s elektornikom. Valjda ovisi kako te zapadne.
A clio isto zna imat problema, plus, ružan je ko. Ko. Kokolo. 

15 godina

Autore, jesi možda gledo neke Golfove IV? 

Da ih se nađi i po 3500-4500€ po tvojim kriterijima.

(Znam da to nije ta klasa, ali samo pitam :)

Origin/Battlelog: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 0:11 (Gunner11).
15 godina
odjavljen
Slash 666 kaže...

Peugeotov dizelaš solidno vuče, i ja ne znam za nikakve probleme s elektornikom. Valjda ovisi kako te zapadne.
A clio isto zna imat problema, plus, ružan je ko. Ko. Kokolo. 

Ma nije valjda toliko ružan...

17 godina
neaktivan

pročitaj i pitaj malo po forumima http://fiatisti.hr/forum/index.php?action=forumhttp://opelclub.hr/forum/, itd. ili na http://www.forum.hr/forumdisplay.php?f=42 jer se tamo ipak ljudi bolje razumiju u aute nego ovdje na informatičkom forumu, te ti mogu dati informacije iz prve ruke. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 0:13 (Balvan8).
15 godina

Sigorno si ponosni vlasnik Renault-a {#}

Meni se nikad nisu sviđali, i imam nekoliko loših iskustava s njima

15 godina
odjavljen
bradonja_85 kaže...

Sigorno si ponosni vlasnik Renault-a {#}

Meni se nikad nisu sviđali, i imam nekoliko loših iskustava s njima

Ja imam samo iznimno pozitivna i to sa više renaulta, a puno negativnih s više peugeota.. O opelima neći pričati, servis im je uvijek prepun, a punto.. Niš posebno.

15 godina
neaktivan

Ma ne znam, sve ovisi, a onaj clio je tolko ružan da mi baca 403 error.
Znam da sigurno nebi Corsu, a NIKADA nebih Punta. Previše seljačina ga vozi (čast iznimkama)

15 godina
pa ko je lud fiata kupit...is
14 godina
neaktivan

Ako ti je auto pretezno za gradsku voznju uzmi benzinca. Osobno bi od ovih predlozenih ipak uzeo Punta jer je najkvalitetniji. Price kako Fiat ne pravi dobre dizelase su iz nekih starih vremena. Kupovina auta ovih godista iz oglasnika je kupovina macka u vreci. Obavezno prilikom izbora povedi dobrog mehanicara sa sobom.

Da ne bi ispalo kako glasam za Fiata jer ga imam ili posebno volim, ja kupujem iskljucivo nova auta i iskljucivo japance. Kum mi je auto-mehanicar i na spomen Peugeota dizel dobije nervni slom.

EDIT: vidim 9 glasova za corsu 1.0

dobar auto za nizbrdo :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 0:31 (BlueMax).
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ako ti je auto pretezno za gradsku voznju uzmi benzinca. Osobno bi od ovih predlozenih ipak uzeo Punta jer je najkvalitetniji. Price kako Fiat ne pravi dobre dizelase su iz nekih starih vremena. Kupovina auta ovih godista iz oglasnika je kupovina macka u vreci. Obavezno prilikom izbora povedi dobrog mehanicara sa sobom.

Da ne bi ispalo kako glasam za Fiata jer ga imam ili posebno volim, ja kupujem iskljucivo nova auta i iskljucivo japance. Kum mi je auto-mehanicar i na spomen Peugeota dizel dobije nervni slom.

EDIT: vidim 9 glasova za corsu 1.0

dobar auto za nizbrdo :)

a ok, novi auti, gledao samo novi chevrolet aveo i daciu sandero stepway, izadu skoro 100.000kn u dizel verziji, sto i ako si mogu prijustit mi je bacen novac kad neki od navedenih mogu kupit za 20.000

auto mi nebi sluzio samo za gradsku voznju, vec i za putovanja do slovenije, dalmacije, beograda i tako

recimo da ne patim toliko za autima da bi davao neke velike pare (a mogu si kupit neki mercedes amg ako hocu)

TD za glupost
17 godina
neaktivan

Ja neznam šta svi pljuju tolko po Fiatu!? U obitelji sam imao dosta Fiata (Uno, Punto 1(trenutno posjedujem), Punto 2, Grande Punto,..) ako se auto pravilno održava trajat će dugo, i nikada nisam imao probleme sa nijednim od njih, redoviti servisi i naravno izmjena potrošnih djelova. Neke probleme su imali fiati iz 2000. i 2001.g sa brtvama glave i sa elektronikom (jer se u tvornici štedilo na tome), ali se to kasnije popravilo.

15 godina
odjavljen
Laxarus kaže...

a ok, novi auti, gledao samo novi chevrolet aveo i daciu sandero stepway, izadu skoro 100.000kn u dizel verziji, sto i ako si mogu prijustit mi je bacen novac kad neki od navedenih mogu kupit za 20.000

auto mi nebi sluzio samo za gradsku voznju, vec i za putovanja do slovenije, dalmacije, beograda i tako

recimo da ne patim toliko za autima da bi davao neke velike pare (a mogu si kupit neki mercedes amg ako hocu)

Onda uzmi barem focusa, kao planiraš raditi takva putovanja, nađu se za 5kEur jako dobri primjerci...

14 godina
neaktivan

bas gledam i focuse kako se krecu cijene

nego, kako vam se cini ova ponuda? http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-v40-1.9d-zamjena-oglas-3910872

meni sunjivo jeftino (i ako mi je bratic s tim autom dosegao 700.000km dok nije morao mijenjati motor)

TD za glupost
13 godina
protjeran

Volva krkni bilo kojeg dizela, nećeš fulat.

Ovaj tu kod mene je prešel preko 800 000 km, ima S 80 2002.g mislim.

A ova quadroumica, idi na Opela, Francuzi i Talijani nisu nikad bili ljudi, ni proizvođaći dobrih auta, znaju samo s kruhom i tjesteninom, nek se drže kuhinje radije.

14 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

bas gledam i focuse kako se krecu cijene

nego, kako vam se cini ova ponuda? http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-v40-1.9d-zamjena-oglas-3910872

meni sunjivo jeftino (i ako mi je bratic s tim autom dosegao 700.000km dok nije morao mijenjati motor)

Ako je auto ispravan, definitivno bolja kupovina od svega do sad spomenutog. 

14 godina
neaktivan
Doxy_CRO kaže...

A ova quadroumica, idi na Opela, Francuzi i Talijani nisu nikad bili ljudi, ni proizvođaći dobrih auta, znaju samo s kruhom i tjesteninom, nek se drže kuhinje radije.

Opel je 1.0 12v 44kW. to ni moja zena ne bi vozila. svaki pokusaj preticanja je glava u torbi. to je auto za grad (ni za to) i za nista drugo. A ove seljacke price kako francuzi i talijani nisu ljudi i da ne znaju dobar auto napravit ostavi za svoje selo. Ako nisi upoznat s pravilima foruma, zabranjeno je ikakvo vrijedjanje a pogotovo na nacionalnoj osnovi.

13 godina
protjeran
BlueMax kaže...
Doxy_CRO kaže...

Opel je 1.0 12v 44kW. to ni moja zena ne bi vozila. svaki pokusaj preticanja je glava u torbi. to je auto za grad (ni za to) i za nista drugo. A ove seljacke price kako francuzi i talijani nisu ljudi i da ne znaju dobar auto napravit ostavi za svoje selo. Ako nisi upoznat s pravilima foruma, zabranjeno je ikakvo vrijedjanje a pogotovo na nacionalnoj osnovi.

Klinac otkantaj, svoju gradsku spiku ostavi za grad i gradske aute, ni ti nisi čovjek zajedno s njima....žabari.

Kad sam rekel OPEL, nisam mislil na ovaj iz linka kaj je stavil.

Bilo koja Corsa s 1.4 motorom ti je pun pogodak, nemožeš fulat.

15 godina
neaktivan
Doxy_CRO kaže...
....

Klinac otkantaj, svoju gradsku spiku ostavi za grad i gradske aute, ni ti nisi čovjek zajedno s njima....žabari.

Kad sam rekel OPEL, nisam mislil na ovaj iz linka kaj je stavil.

Bilo koja Corsa s 1.4 motorom ti je pun pogodak, nemožeš fulat.

Evo meni jedan žuti, ali ti si stvarno notorni idiot.

Worth it. 

17 godina

Iskreno, za tak mali auto, mislim da ti se dizel ne isplati. Razlika je maksimalno u jednoj litri, ako i tolko.

Također, cijene za ova 4 su apsolutno različite. Skoro i za 50%.

Ako ćeš gledat isplativost, ništa nije bolje od Punta. Ali naravno, ne dizel, već benzinac 1.2 uzmi i deri ga ko životinju.

Da, govorim na temelju svojeg iskustva, ali i iskustva još dosta ljudi, što poznanika, što internetlija.

Ako si dovoljno staložena osoba da preživiš uvrede na račun Punta od strane ljudi koji poznaju samo jednu marku, samo jednu naciju ili pak najgore, one koji nisu ni kupili auto sami svojim novcem, već dobili, uzmi Punto i bit ćeš zadovoljan.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da naletiš na govno, al to se može desit i sa ganc novim autom. (opet govorim iz iskustva)

13 godina
Jakovp kaže...

Izgled vara ;)

Dizel motor mu je krme koje se jedva vuče, milijun problema s elektronikom je tipično za peugeota...

Ja bih išao na clia, kvalitetniji motor i pouzdaniji auto.

dal si ti ikad vozio Peugeota 206? pa znaš koliko su česti problemi s elektronikom, ili si pročitao za jedan problem pa sad kao svi auti imaju problema?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice