Auto koji se lako izgradi za malo novaca?

poruka: 11
|
čitano: 3.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Znači, svi mi volimo neki lijep, brz, udoban auto...Neke kupimo pa su takvi, aaa neke i ne baš.
Vjerojatno je svim auto entuzijastima koji žele imati ili imaju auto palo na pamet da sagrade jedan od same šasije ili da "nabriju" svog ljubimca...
Jako me zanima što vi mislite i koji je vaš stil u svemu ovome.

Ja osobno, gledajući svoj ukus bi izabrao BMW E36 318i, ali ovdje sam prvenstveno da saslušam savjete iskusnih i pametnih ljudi...

Recite mi koji je po vama idealan auto po pitanju ove moje dileme...

One day I will burn rubber in curvy mountain asphalt beneath sakura trees...
15 godina
neaktivan

Moj stil? 

Zavisi od auta i love. Ili potpuno tvornicki ili sa malo dodataka(druge felge ili boja istih, lip, malo igranja sa usisom, ispuhom, gewinde, sitnice) ili brutalna izmjena svega(tipa auto za stazu, sve van osim vozackog sica i brutalne prerade na pogonu i podvozju). 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
7 godina
neaktivan
Re: Auto koji se lako izgradi za malo novaca?
chutac kaže...

Moj stil? 

Zavisi od auta i love. Ili potpuno tvornicki ili sa malo dodataka(druge felge ili boja istih, lip, malo igranja sa usisom, ispuhom, gewinde, sitnice) ili brutalna izmjena svega(tipa auto za stazu, sve van osim vozackog sica i brutalne prerade na pogonu i podvozju). 

Fino, ti si znači više za neki clean, flush build ili opet nešto tipa DTM ili PPHC- Pikes peak hill climb, ili možda čak time attack auti koji su puni aero dodataka

One day I will burn rubber on curvy mountain asphalt beneath sakura trees...
15 godina
neaktivan

Da, ili skroz tvornički, ili ovako kao Alfa, felge, žuti farovi, talijanske boje ili ovako poput ovog BMW-a

14 godina

Po meni ova tema nema smisla mozda postoje pojedinci koji voli diy projekte, ali "za malo novaca" mislim da taj dio me svrbi, jer realno gledano kostalo bi te puno vise nego kupiti mozda razbijenu sasiju i od nje krenuti.

Moj osobno izbor bi bio dodge viper. Popularan u gran turismo 1,2 igrama. Oduvijek sam volio ga.

everyday i'm shuffling...
7 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

Po meni ova tema nema smisla mozda postoje pojedinci koji voli diy projekte, ali "za malo novaca" mislim da taj dio me svrbi, jer realno gledano kostalo bi te puno vise nego kupiti mozda razbijenu sasiju i od nje krenuti.

Moj osobno izbor bi bio dodge viper. Popularan u gran turismo 1,2 igrama. Oduvijek sam volio ga.

Bez ljutnje ali meni nema smisla to što po tebi ispada da je nabaviti dijelove i sagraditi 100% auta jeftinije nego već gotovi auto "izgraditi", bez ljutnje ali očito nisi ti baš upoznat sa ovim područjem najbolje ili jednostavno ne razumiješ stvari...Kako bilo, postoji internet, odeš na craigslist i naručiš dio za doslovno $20 a ako si vješt u pregovaranju možda dobiješ i free shipping tako da je jeftino ako nisi glup, meni nema smisla cijeli tvoj odgovor 

15 godina
neaktivan

Sa dijelovima od 20$ nećeš ništa dobiti, to je točno.

Da bi si upicanio auto, prvo treba auto biti u dobrom stanju, a na to ti treba minimum 1000€, puno više ako si entuzijast.

14 godina
FetusRony kaže...
Luka123 kaže...

Bez ljutnje ali meni nema smisla to što po tebi ispada da je nabaviti dijelove i sagraditi 100% auta jeftinije nego već gotovi auto "izgraditi", bez ljutnje ali očito nisi ti baš upoznat sa ovim područjem najbolje ili jednostavno ne razumiješ stvari...Kako bilo, postoji internet, odeš na craigslist i naručiš dio za doslovno $20 a ako si vješt u pregovaranju možda dobiješ i free shipping tako da je jeftino ako nisi glup, meni nema smisla cijeli tvoj odgovor 

Nope, to nisam rekao, rekao sam sasiju auta. Da imas start. Nisam nigdje pisao o nabavci auta, pogotovo Craigslist (nismo u americi niti kanadi, gdje vec ima sve cragislist pa da mozemo nabavljati djelove sa free shippingom. Gdje sam to rekao tocno, igdje o nabavci djelova, rekao sam da me svrbi, jer znam koliko su rare ovi djelovi a pogotovo za "jeftine" novce, da li znas koliki je ulog uopce? Da li ti znas kakvu masineriju moras imati, i u nanometre izgraditi djelove da bi auto bilo 1-1.
"Šasija je jedan od tri osnovna dijela motornog vozila (uz karoseriju i opremu motornog vozila)." -> i tu sam rekao RAZBIJENU! , jer jeftinije je nabaviti razbijen auto pa i da je pokidano sve na njemu, izgorio, ruzina ga poila. Bitno da imas "okvir" nekakav, pocetak, jeli?

2 Dana si na forumu i pokupio si pamet svog svijeta, slobodno kreni u izgradnju auta. Ja se nebavim time. Napisao sam svoj "dream car". Eto napravi mi ga pa mi ga pokloni "Dodge Viper GTS 1996".

everyday i'm shuffling...
10 godina

kako god bilo ,slaganje auta i malo novaca ne idu u istu rečenicu . Ja sam prije neko vrijeme htio sredit svoju skodu octaviu prije nego li sam ostao bez nje ...ovako je trebala izgledat  . Znaci kao na slici takva mi je bila zamisao plus dic 1.9 tdi na jedno 200tinjak konja da popratno ide uz izgled..Ali na kraju kalkulacije trebalo bi mi barem 20k za motor stim da nista se ne pokvari strga itd dodatno i onda jos felge limarija itd oslo bi preko 40k u to sve ja mislim i na kraju sam odustao jer jbg prijetece su mi neke druge stvari i to nisu nikako mali novci za potrosit

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
7 godina
neaktivan
Pamet i onoliko koliko sam proveo na forumu nema nikakve veze, za tvoj "dream car" nisam ništa popljuvao i uopće nije jeftino kupit dio po dio i sastavit auto, ovdje se radi o modifikaciji gotovog auta ili gradnji, "buildu" kako bi iskusniji rekli, za craigslist sam stavio primjer iako sam ja dijelove naručivao preko lanca dobrih prijatelja tako da sam dobio što sam tražio za realnu ili nisku cijenu, ja jako dobro znam koliko što košta i zašto je tako, jako dobro znam što moram imati jer sam po struci automehaničar, jako mlad ali za razliku od mnogo ljudi znam dosta dok neki ne znaju ni brisače upalit...

Ja se iskreno duboko ispričavam ako sam vas uvrijedio stvarno se ispričavam, ali reći ću vam da nije jeftino početi od šasije pa i sa rabljenim dijelovima a nije ni lako ako ne znate ništa o tome...

Još jednom moje isprike
7 godina
neaktivan
sseennoonn kaže...

kako god bilo ,slaganje auta i malo novaca ne idu u istu rečenicu . Ja sam prije neko vrijeme htio sredit svoju skodu octaviu prije nego li sam ostao bez nje ...ovako je trebala izgledat  . Znaci kao na slici takva mi je bila zamisao plus dic 1.9 tdi na jedno 200tinjak konja da popratno ide uz izgled..Ali na kraju kalkulacije trebalo bi mi barem 20k za motor stim da nista se ne pokvari strga itd dodatno i onda jos felge limarija itd oslo bi preko 40k u to sve ja mislim i na kraju sam odustao jer jbg prijetece su mi neke druge stvari i to nisu nikako mali novci za potrosit

Jako mi se sviđa kako ste htijeli urediti Octaviu, ja osobno nebi ni pogledao taj auto al to je stvar ukusa, moram priznati da vas razumijem ali ako u Hrvatskoj tražite dijelove onda se ne isplati i 40k za dobar auto u Hrvatskoj je pristojno mala cijena čak i ako imate stabilno financijsko stanje što zapravo mnogo hrvata nema...naravno dobar auto u hrvatskoj je "njeee" ako me kužite, nije lako skupiti novac a i kad ga skupite ako ne znate sami napraviti 90% stvari ili ako vam netko ne pomogne onda ste u sosu do brade

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice