Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.062
|
čitano: 16.664.589
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ivanzu kaže...

Jel itko radio atest za vece kocnice? Planiram nabaviti V-Maxx set koji ima TUV ali ne znam jel treba jos sto drugo?

Bio sam pitao na tehnickom. Vozilo mora na vaganje, treba se imati papirologija sve od vijka do diska. Ide se na izvanredni tehnicki da bi se to atestiralo. Uglavnom previse zajebavanja za mene. Uzeti neke bolje plocice, kocionu tekucinu i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2025 16:21 (ivanzu).
16 godina
ivanzu kaže...
ivanzu kaže...

Jel itko radio atest za vece kocnice? Planiram nabaviti V-Maxx set koji ima TUV ali ne znam jel treba jos sto drugo?

Bio sam pitao na tehnickom. Vozilo mora na vaganje, treba se imati papirologija sve od vijka do diska. Ide se na izvanredni tehnicki da bi se to atestiralo. Uglavnom previse zajebavanja za mene. Uzeti neke bolje plocice, kocionu tekucinu i to je to.

Zanimljivo.. A realno i da stavis, ako ne upadaju u oci bojom, nece nitko nikad ni primjetit. Iako to nije bilo pitanje

4 godine
dennocro kaže...

start stop mi je vec iskljucen, nego bi sam neke postavke preko modanog napravio, jer imam enet kabel, samo da ne bi modani nesto zeznuo u "sustavu" auta.

ma nema šta zeznut, ako se spoji šljaka

sstrmi kaže...
dennocro kaže...

start stop mi je vec iskljucen, nego bi sam neke postavke preko modanog napravio, jer imam enet kabel, samo da ne bi modani nesto zeznuo u "sustavu" auta.

Gdje si nabavio? može link u pp ako nije problem

ja sam imao kabel ali bimmercode/bimmerlink nekad nisu htjrli spojit, onda sam uzeo vlinker bm i sve 5, uvijek spaja, imaš na amazonu i aliju

https://www.youtube.com/@mega0nyt
12 godina

nisam stigao, budem za vikend probao, problem prlikom spajanja kablom je da moras USB thetering ukljuciti da bi radilo i nemas problema, Imam BMW i Mini tako da mogu na oba raditi, i funkcionira preko kabla

EDIT: proslo kodiranje na BMW bez problema. odradio, Alpina style, 260 na 330 speedo, video in motion, temp uz pritisak guma kojeg sam imao. Apple play full screen

Durbin d.o.o. za geodetske poslove
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2025 15:04 (dennocro).
14 godina
Auti - ultimativna tema

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-3-coupe-320ci-oglas-48376419
Ako je netko možda u potrazi za E46 šestak, šaltung coupeom.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Ima netko ideju koje ljepilo ili "silikon" koristit za zalijepit shark antenu ? Naime 9 i 10gen civici imaju problema sto se tice toga jer im jednostavno od vremena (ili autopraonice) pukne kopca i onda zna ta shark antena (tj. gornji cover) ispast ili jednostavno pustat vodu unutra, naime meni se desava da prodje voda i onda mi je signal na radiju los dok god se to ne osuši (pol sata-sat).

14 godina
hahhaajaads kaže...

Ima netko ideju koje ljepilo ili "silikon" koristit za zalijepit shark antenu ? Naime 9 i 10gen civici imaju problema sto se tice toga jer im jednostavno od vremena (ili autopraonice) pukne kopca i onda zna ta shark antena (tj. gornji cover) ispast ili jednostavno pustat vodu unutra, naime meni se desava da prodje voda i onda mi je signal na radiju los dok god se to ne osuši (pol sata-sat).

Meni je davnih dana otpala ta plastika (prsten) oko antene i začepio/napunio sam to nekim crnim auto silikonom u onoj velikoj tubi za pištolj, ali ne sjećam se točno imena...

12 godina
Auti - ultimativna tema

Je malo sam istrazivao i izgleda ima nekakvo ljepilo/brtvilo, jedino moram prvo odvojit tu gornju plastiku od same antene da mogu to polijepit kak se spada..

8 godina
Mad Ant kaže...
 Meni je davnih dana otpala ta plastika (prsten) oko antene i začepio/napunio sam to nekim crnim auto silikonom u onoj velikoj tubi za pištolj, ali ne sjećam se točno imena...

Ljepilo za šajbe? Ako s time zalijepiš, ta antena ne ide dolje više nikad. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

15 godina
Auti - ultimativna tema

E ovo je

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
12 godina
Auti - ultimativna tema

Uglavnom, shark antena uspjesno demontirana, zaljepljena (TKK TEKAFLEX MS 40) i sklopljena natrag (i izgubio jedan klipic za nebo gore jer sam ga na pol morao skidat, sva sreca aliexpress ima svega ) i vodu vise ne pusta pa tak niti ne gubi signal 

E sad, druga stvar... auto ima halogena (zuta) svijetla ali sa lecom, tak da me zanima nekakvo vise bijelo svijetlo.. na proslom sam stavio philips gt200, puno bolje svijetli ali opet, zuta boja i kvari cijelokupan izgled auta (bar meni, ne svidja mi se). Pretpostavljam da koji god "white vision" (ili bilo koji druge od druge marke) izaberem nema razlike, jedina mana kolko vidim je poprilicno mala trajnost (cca 200 sati), LED pretpostavljam ili ne pase ili nije dobro stavit u halogen prikljucak ?

14 godina
Auti - ultimativna tema

LED ako imas lecu radi dobro.

12 godina
ivanzu kaže...

I duze traje ? Koje bi bile preporuke ? Pretpostavljam one od po 100+e ? Ja sam mislil vise u rangu tipa H7 bijelog koji su po 30ak eura set jer znam da cu ih tak i tak morat skidat prije tehnickog i stavljat halogenke.

14 godina

Prije tri godine sam kod cure u Golf IV stavio ove LED žarulje i dalje svijetle bez problema. Tehnički isto bez problema, jer apsolutno nigdje žarulje ne bacaju snop. 
NEOLUX LED H7 12V/18W (cijena za par !) × 1 387,00 kn - autokrešo. 
Evo im ih još u ponudi na drugoj stranici , https://www.mk-led.hr/shop/neolux-led-headlamp-h7-6000k

14 godina
hahhaajaads kaže...
ivanzu kaže...

I duze traje ? Koje bi bile preporuke ? Pretpostavljam one od po 100+e ? Ja sam mislil vise u rangu tipa H7 bijelog koji su po 30ak eura set jer znam da cu ih tak i tak morat skidat prije tehnickog i stavljat halogenke.

Ovisi hoce li se LED pregrijavati u kucistu ali leca ce duze trajati na LEDu nego na halogenki.

16 godina
hahhaajaads kaže...
ivanzu kaže...

preporuka LED žarulja: Bevinsee V45 ili V55, 40-50€ na Aliju, bilo ih je jedno vrijeme i na Amazonu. Po mom iskustvu bolje od Osrama (intenzitet svjetla, pad intenziteta zbog grijanja, kvaliteta snopa). Nemoj uzet bilo što jer ćeš se razočarati.

5 godina
Auti - ultimativna tema

Dal se može promijenit i stavit jača žarulja za rikverc svjetlo? Imam Seat Leona fr 2014. i užasno slabo sjetli u rikverc. Pri vožnji unatrag moram lagano pritiskati kočicu kako bi svjetlilo bar štop svjetlo jer baca jaču svjetlost od rikverca.. Jel mogu to ja sam zamjenit? i što stavit nutra? 

14 godina

Staviš LED s canbusom

12 godina
jozef kaže...
hahhaajaads kaže...
ivanzu kaže...

preporuka LED žarulja: Bevinsee V45 ili V55, 40-50€ na Aliju, bilo ih je jedno vrijeme i na Amazonu. Po mom iskustvu bolje od Osrama (intenzitet svjetla, pad intenziteta zbog grijanja, kvaliteta snopa). Nemoj uzet bilo što jer ćeš se razočarati.

E za te sam citao da su super, cak da je v45 bolji od v55. Isto vidim da postojo plug and play verzija Z26 koja je nesto slabija (12k lumena umjesto 22k na v45). Neolux su mi isto ok ali ove bi me ispale 30ak e jeftinije i izgleda nema mana... Jedino ne znam za ovaj dust cover dal stane nazad ili treba neki "dublji" kupovat..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2025 10:06 (hahhaajaads).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, sestra bi trebala tapecirati krov na svojem autu. Ima VW Passat karavan, B6 linija. Imate li preporuku gdje to napraviti u Zagrebu i okolici ili u Koprivnici i koliko otprilike to košta? Hvala.

10 godina
Auti - ultimativna tema

Bok ekipa, long time no see.

Kratko pitanjce, ima li netko iskustva s Fordovim 1.5 L Dragon Ecoboostom (Fiesta ST MK8) i/ili 2.3 L Ecoboostom (Focus St MK4) po pitanju reliabilityja? 

Mislim si trenutnu 2016 Red & Black Fiestu zamijeniti nećim novijim jer joj se bliži 10ta godina. Hvala 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Imam ga u Fiesti ST. Kod mene radi odlicno, ne pije ulje, potrosnja je niska sve dok ne izades na AC onda pije kao smuk zbog kratkih brzina. Mislim da su pocetne verzije imale problema da im slini ulje oko poklopca lanca i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2025 14:51 (ivanzu).
11 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav kolege, prije nego auto odfuram mehaničaru da vidim sa vama...

opel adam 1.0 turbo benzin 85kw, auto nakon što postigne radnu temperaturu krene dimiti ispod haube, više je kao da isparava bijeli dim. Crijeva su kruta i nadimana, kao da će svaki tren eksplodirati od pritiska. Bojim se da je dihtung glave otišao, no frend me napomenuo da vidim da se nije zaštopao hladnjak EGR ventila. Morat ću ga dati provozati nekom u ulici da provjerim da li dimi iz auspuha... 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Taj motor nema EGR. Provjeri posudu antifriza i njen cep.

16 godina
J(CRO) kaže...

Pozdrav kolege, prije nego auto odfuram mehaničaru da vidim sa vama...

opel adam 1.0 turbo benzin 85kw, auto nakon što postigne radnu temperaturu krene dimiti ispod haube, više je kao da isparava bijeli dim. Crijeva su kruta i nadimana, kao da će svaki tren eksplodirati od pritiska. Bojim se da je dihtung glave otišao, no frend me napomenuo da vidim da se nije zaštopao hladnjak EGR ventila. Morat ću ga dati provozati nekom u ulici da provjerim da li dimi iz auspuha... 

Postigne radnu temp ali se ne pregrijava? Ima li miris antifriza? Kad se zagrije normalno je da su crijeva pod tlakom. Nisi vidio smjer odakle dimi? Može biti nešto banalno kao čep kompenzacijske posude. Može bit hladnjak, neko crijevo (najvjerojatnije je to), a može čak biti i akumulator ako je alternator poludio. Crni scenariji bi uključili brtvu glave ili čak napuknutu glavu, ali provjeri prvo jeftine stvari. Ako se ne pregrijava i antifriz i ulje izgledaju normalno onda je glava 95% u redu. 

7 godina
Auti - ultimativna tema

Lako moguce da neko crijevo pomalo pusta antifriz kapa na nesto vruce pa dimi tj pari...

Da, pregledaj prvo te osnovne stvari.

Meni jednom davno dok sam zelen bio mehanicar na 1.9tdi goflu 3 prvo izmjenjao amortizere skoro za badava i jos mi sav svoj rabat dao na njih. ja presretan. ali auto mi je gubio puno vode i kaze on 3000km mora se glava radit i diohting itd...

slucajno odem drugom majstoru koji je u roku 3 minute nasao crijevo koje je pustalo i popravak bio 50kn..

Tako da, polako... dok ne dize temperaturu i nema ulja u posudi antifriza te ne mijesa antifriz sa uljem.. polako

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2025 17:15 (rampart).
11 godina
Auti - ultimativna tema

da para smrdi na antifriz, sumnjao sam i ja na neko crijevo ali para dolazi od ispod motora, kao da iz hladnjaka izlazi. Jučer sam skinuo branik i šuspleh da bolje pogledam...ali ne vidim odkuda dimi. Znači drži temperaturu dok ima antifriza u posudi, ali čim se crijeva nadimaju krene negdje puštati antifriz i krene pariti onda se lagano prazni posuda. Provjerio sam i posudu da nema ulja u njoj ali nema. Da li je moguće da se zaštopalo neko crijevo ili čak hladnjak?

5 godina

A kako znam koji LED? Koju žarulju? Može direkt preporuka za nešto?

ssss
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice