Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.810
|
čitano: 16.305.630
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
filip_medo kaže...

Da te ne lažem poprilično su me iznenadile cijene novih Hondi. 

Prosle godine prije Božića, sestra je gledala da bi kupila Civic hybrid u Rutingu i rekli su joj da imaju na lageru ali model 2023. po toj cijeni.

Naravno, odustala je jer bi dobila 2 godine star auto po cijeni novog.

11 godina
hahhaajaads kaže...
e9droid kaže...

Evo meni na G30 vrijeme za b servis, tj svaki drugi ili 30000 mijenjam filtar kabine i zraka, a svakih 15 ulje i filtar.. s obzim da sam sve odradim povoljno je, i uvijek uzmem kvalitetne filtere i "BMW" ulje koje je prepakovani Shell Ect c3, ali ajde razlika u cijeni nije neka. Ulja ide malo jače od 5l, pa nekad naručim 6 nekad 5.. kako mi ostane.

Evo meni cijena servisa za Civic 1.8 i-VTEC (9gen 2016) kojeg sam radim, i drugi racun je iz ovlastenog za CR-V 2.0 hibrid ali samo ulje/filter ulja jer cu si sam promijenit filter zraka/kabine.

zar nejde u tog civica 0w20?

12 godina
Ivan35 kaže...
hahhaajaads kaže...
e9droid kaže...

Evo meni na G30 vrijeme za b servis, tj svaki drugi ili 30000 mijenjam filtar kabine i zraka, a svakih 15 ulje i filtar.. s obzim da sam sve odradim povoljno je, i uvijek uzmem kvalitetne filtere i "BMW" ulje koje je prepakovani Shell Ect c3, ali ajde razlika u cijeni nije neka. Ulja ide malo jače od 5l, pa nekad naručim 6 nekad 5.. kako mi ostane.

Evo meni cijena servisa za Civic 1.8 i-VTEC (9gen 2016) kojeg sam radim, i drugi racun je iz ovlastenog za CR-V 2.0 hibrid ali samo ulje/filter ulja jer cu si sam promijenit filter zraka/kabine.

U koji, 1.8 ? Ne. 1.8 i-VTEC se vrti do 7k okretaja i prakticki bi bilo stetno stavit 0w20 u njega ako se auto vozi malo zivlje. Uostalom, 1.8 je stariji motor (jos iz 8gen, proizvodnja 2006) i u njega se isto 90% sipalo 5w30/5w40.

10 mjeseci
protjeran
Auti - ultimativna tema

Gotovi s Mazdom, definitivno unikatno iskustvo. Zanimljiv kuplung, zanimljiv servo, fino potegne, bolje nego T-Roc.

11 godina
Auti - ultimativna tema

Najljepša crvena boja koju je ijedan proizvođač automobila napravio. Sranje je kaj je završni sloj za kurac i puna hauba mi je točkica (vele na engleskom paint chipping). Da sam uzeo novu puknuo bih ppf al sad je kasno. 2.5 AWD, prvi automatik u životu, nisam nikad ni vozio automatika. Ide puno bolje od G165 al i pije 3 litre više, ko Šeks. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
10 mjeseci
protjeran
gocc01 kaže...

Najljepša crvena boja koju je ijedan proizvođač automobila napravio. Sranje je kaj je završni sloj za kurac i puna hauba mi je točkica (vele na engleskom paint chipping). Da sam uzeo novu puknuo bih ppf al sad je kasno. 2.5 AWD, prvi automatik u životu, nisam nikad ni vozio automatika. Ide puno bolje od G165 al i pije 3 litre više, ko Šeks. 

Meni je ova boja zapela za oko.

12 godina
filip_medo kaže...
gocc01 kaže...

Svejedno bi bilo pametno stavit PPF bar na haubu, japanci imaju bas katastrofa farbu ali izgleda da je mazda prva u tome.

16 godina
gocc01 kaže...

Boja je stvarno predivna, mi imali Mazdu2 i kada je auto opran i u njega opali sunce izgleda prva liga.

Ali ta boja je i razlog zasto smo kod novog auta isli na svijetlu boju - osjetljiva je u PM, svaki vrag se na njoj vidi.

A kako zivim u ZG raznorazna ostecenja su neminovna - parkiranje na poslu, u garazi shoping centara, trgovacih lanaca, pa onda te potegne vrecicom, kolicima, remenom na jakni, zenskom torbom...

Boja te nauci da kad se parkiras gledas kako da stanes sa sto manjom sansom da te netko potegne 

Ali nije bilo paint chippinga na nasoj.

Lijepa, predivna boja, ali kod novog auta isli na svijetlu boju, pa se onda raznorazni tragovi ZG parkiranja manje vide 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
3 godine
Daten007 kaže...
e9droid kaže...

To je ono šta sam ja pokušao objasnit prijatelju da ga dere neovlašteni servis.

350€ za mali servis, promjena ulja i svih filtera.

Na tvojih 120€ dodaj 40-50€ za filter goriva, sve skupa 170€, znači majstor uzima 180€ za cca sat vremena posla, a možda i više jer dobije i veći popust na dijelove.

Vjerojatno je u ovlaštenom 800€ kao za gore spomenuti Volvo, pa ovih 350€ izleda jeftino ali u svakom slučaju nije kad pogledaš cijenu dijelova. 

30eur sam platio Mahle filtar goriva, i to mijenjam svaki 4. servis ili 60000. Malo je pain in the ass za zamijenit i u pravilu se treba primat filtar prije paljenja sa dijagnostikom ali može i uz malo verglanja..

Uopće nema potrebe sve filtere mijenjati svaki servis, ja uvijek gledam kako je propisano i malo skratim.. a i vidiš kakav ti je filtar kada ga izvadiš nakon određene kilometraže. Filteri zraka su mi nakon 30000 umjereno zaprljani, taman za zamjenu, a to ovisi i kakav je zrak, gdje voziš itd.. pa nećeš čist filtar vadit i mijenjat... kolikima se to naplati a ne promjeni dajem ruku u vatru, pogotovo filtar goriva.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ekipa,

imam sluzbeni Megane IV 2024, ali zbog 2 male djece (jaje i sjedalica) i zene koja sjedi na zadnjoj klupi izmedu njih, gledam neki veci auto, po mogucnosti sa 3 odvojena sjedala.

U uzi izbor su mi usli Peugeot 5008 GT 1.5 HDI i Seat Tarraco 2.0 TDI sa 7 sjedala. Tarraco nema 3 odvojena sjedala, ali netko moze ici u treci red.  Ugl, zanima me preporuka, koji bi odabrali i zasto ? Mozda jos neka preporuka ? Ova 2 modela su 2021, do 100 TKM, budget mi je oko 25t EUR.

11 godina
hahhaajaads kaže...
Ivan35 kaže...
hahhaajaads kaže...
e9droid kaže...

U koji, 1.8 ? Ne. 1.8 i-VTEC se vrti do 7k okretaja i prakticki bi bilo stetno stavit 0w20 u njega ako se auto vozi malo zivlje. Uostalom, 1.8 je stariji motor (jos iz 8gen, proizvodnja 2006) i u njega se isto 90% sipalo 5w30/5w40.

ovo piše u manualu za benzince

10 mjeseci
protjeran
nanek kaže...

Pozdrav ekipa,

imam sluzbeni Megane IV 2024, ali zbog 2 male djece (jaje i sjedalica) i zene koja sjedi na zadnjoj klupi izmedu njih, gledam neki veci auto, po mogucnosti sa 3 odvojena sjedala.

U uzi izbor su mi usli Peugeot 5008 GT 1.5 HDI i Seat Tarraco 2.0 TDI sa 7 sjedala. Tarraco nema 3 odvojena sjedala, ali netko moze ici u treci red.  Ugl, zanima me preporuka, koji bi odabrali i zasto ? Mozda jos neka preporuka ? Ova 2 modela su 2021, do 100 TKM, budget mi je oko 25t EUR.

Ti Peugeoti ti imaju problema sa bregastim i lancem, u principu prdnu na nekih 50-100k km, na modelima 2022 ili 2023 su radili redizajn bregastih i lanca bregastih da li su išta popravili ne znam, ali računaj da je to servis od 1.5-2k eura kada ode, a bude na ovom modelu iz 21. Tako da bi ja osobno preskočio peugeot, a seat ti je vw 2.0 tdi dobro poznat motor, sa dobro poznatim manama i vrlinama. Meni su te nove linije peugeota prekrasne 408, 308, 2008 samo velim šteta kaj je peugeotov motor ispod haube. :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2025 11:41 (filip_medo).
12 godina
filip_medo kaže...

ako ti je ručni mijenjač opcija, obavezno idi na to, jer mazdin ručni mjenjač je valjda najbolji u klasi

automatski im je prosjek, ali ručni je baš gušt

12 godina
Ivan35 kaže...
hahhaajaads kaže...
Ivan35 kaže...
hahhaajaads kaže...
e9droid kaže...

ovo piše u manualu za benzince

No eto, 5w30, razlika izmedju toga i 5w40 nije velika. Za 0w20 necu nist govorit, to je ok ako nisi na autocesti i ak nikad nejdes prek 3-4k obrtaja, a to je u atmo benzincu - nemoguce bar kod mene, uostalom, 0w20 je preporucena zbog ekonomije i najmanje potrosnje goriva.. Svi Honda servisi isto preporucuju da se stavlja 5w40, za stazu i K motore koji se vrte malo vise cak 5w50/10w50.

10 mjeseci
protjeran
picajzla0707 kaže...
filip_medo kaže...

ako ti je ručni mijenjač opcija, obavezno idi na to, jer mazdin ručni mjenjač je valjda najbolji u klasi

automatski im je prosjek, ali ručni je baš gušt

Da ručni će biti, primarno će to biti njen auto, ne želi voziti moj ( automatik ), okej joj je mazda ali i dalje naginje ka T-Rocu, meni je osobno mazda za nijansu bolja na cesti. Fino potegne, nema te pretjerane tromosti kao na T-rocu, mjenjač je jako responzivan puno bolje nego na T-rocu, a kuplung jako mekan. Kada ih malo usporedim ima tih nekih sitnica koje su mi kod jednog bolje i obrnuto, međutim ja sam joj rekao da mi se mazda nekako više sviđa, obično sam ja prvi vozio pa ona, njoj je to sve "isto". Žensko, šta reći 

EDIT: Ali evo anketa da vas pitam, uzevši u obzir da je Mazda 2k skuplja od T-Roca koji biste vi osobno uzeli. Ja sam za Mazdu, bolja polovica je više za T-Roca.

2 VW T-Roc - 1.5 TSI 150ks
25 Mazda CX30 - 2.5L 140ks SKYA G
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2025 9:58 (filip_medo).
16 godina
filip_medo kaže...
 Da ručni će biti, primarno će to biti njen auto, ne želi voziti moj ( automatik ) ...

A da ju probas nagovoriti da ipak malo ozbiljnije proba tvoj sa automatikom da poslije nebi bilo nismo znali?

Moja je bila ista - kad sam kupio Astru automatik bilo je "To je za glupe amerikance, nema do H mjenjaca itd itd...". Nije htjela cuti za automatik i nije htjela voziti Astru.

I nakon 2 godine joj kupili Mazdu2 sa rucnim mjenjacem, doduse mislim da se mogao automatik kupiti samo sa nekim slabijim paketom opreme od onog kojeg je ona odabrala. Ali automatik nije ni gledala.

Medjutim, nakon nekog vremena pocela ona pomalo i Astru voziti.

Nakon sto je pocela Astru voziti onda je na posao isla uglavnom s njom (gradske guzve) i misljenje prema automatiku se promjenilo za 180 stupnjeva.

Nakon toga je uvjet za slijedeci auto bio da bude SUV i obavezno automatik.

Koliko god je Mazdin rucni mjenjac odlican (ovaj na Mazdi2 je valjda najbolji rucni mjenjac kojeg sam vozio) automatik je ipak automatik 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
10 mjeseci
protjeran
Mauro kaže...
filip_medo kaže...
 Da ručni će biti, primarno će to biti njen auto, ne želi voziti moj ( automatik ) ...

A da ju probas nagovoriti da ipak malo ozbiljnije proba tvoj sa automatikom da poslije nebi bilo nismo znali?

Probao, ali ne želi ni čuti, auto je 5m i uvijek kaže da ga neće znati parkirati i da će ga kad tad negdje oguliti ( to joj vjerujem doduše ) ha-ha.
 Probao sam i da odemo na neki prazan konzumov parking nedjeljom kada niš ne radi po danu, al nema šanse.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Moja vise ni ne razmislja o manualnom nakon kaj smo S-Max uzeli sa "automatskim" (cvt mislim da je) mjenjacem. Sad smo kupovali dugi auto i bilo je -> pogled u oci, mislil sam da bum ostal bez svjedoka i da sam nekaj zaj, zelim automatik. Reko, ok. Uzeli toyotu C-HR. Kad smo pricali o drugom autu tema mjenjaca nije uopce bila tema, to je bila gotova stvat. A da si vidio kad je, kak da to velim, "koristila" hill assist. Ja joj objasnjavam, crtam da auto na uzbrdici nebu krepal, nebu krenul u rikvec nego da stoji i ceka da ona da gas kad pusti kocnicu, pa kad je to zapravo dozivjela sama show, ko kad malom djetetu das lizalicu. Tak da, i s moje strane, probaj rijesit automatik hehe

6 godina
smajlee kaže...

Moja vise ni ne razmislja o manualnom nakon kaj smo S-Max uzeli sa "automatskim" (cvt mislim da je) mjenjacem. Sad smo kupovali dugi auto i bilo je -> pogled u oci, mislil sam da bum ostal bez svjedoka i da sam nekaj zaj, zelim automatik. Reko, ok. Uzeli toyotu C-HR. Kad smo pricali o drugom autu tema mjenjaca nije uopce bila tema, to je bila gotova stvat. A da si vidio kad je, kak da to velim, "koristila" hill assist. Ja joj objasnjavam, crtam da auto na uzbrdici nebu krepal, nebu krenul u rikvec nego da stoji i ceka da ona da gas kad pusti kocnicu, pa kad je to zapravo dozivjela sama show, ko kad malom djetetu das lizalicu. Tak da, i s moje strane, probaj rijesit automatik hehe

Ista stvar i sa mojom zenom. Doduse nije bila protiv ali je bila skepticna da ce to ikad nauciti. Poslije dva sata voznje na manuelni ni po cijenu razvoda....Audi A4 B9 sa DSG-om...

10 mjeseci
protjeran
hahhaajaads kaže...
filip_medo kaže...
gocc01 kaže...

Svejedno bi bilo pametno stavit PPF bar na haubu, japanci imaju bas katastrofa farbu ali izgleda da je mazda prva u tome.

Imaš preporuku kome u zg ili okolici to otići dati napraviti ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2025 14:22 (filip_medo).
12 godina
filip_medo kaže...
hahhaajaads kaže...
filip_medo kaže...
gocc01 kaže...

Ne znam konkretno ali mislim da ti to rade svi ovi detailing centri.. ph detailing, dr kuko, forea itd.. 

15 godina
Jel plaćao tko kaznu za brzu voznju u Austriji?
Unesem broj racuna, ime primatelja, identifikacijski broj u poziv na broj i javlja mi da je plaćanje odbijeno.
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
9 godina
Mozda je cifra takva da nemas dosta na racunu, hahahaha
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
15 godina

Plaćaš IBANom ili SWIFTom ?

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Probao sam IBAN-om, nisam swift koristio do sad ( piše i on u ovim papirima sto sam dobio).
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
10 mjeseci
protjeran
kratos091 kaže...
Unesem broj racuna, ime primatelja, identifikacijski broj u poziv na broj i javlja mi da je plaćanje odbijeno.

Malo više njih, također njje prolazilo swift nisam imao. Riješio odlaskom u banku, predao bankaru papir kad sam došao na red i riješeno ko keks.

17 godina
filip_medo kaže...
kratos091 kaže...

Malo više njih, također njje prolazilo swift nisam imao. Riješio odlaskom u banku, predao bankaru papir kad sam došao na red i riješeno ko keks.

Meni jednom poslalo kaznu za 111 km/h u 100 km/h zoni...

Isto platio u banci; ali to je bilo još prije nego sam imao sve ove mobilne bankarske aplikacije.

14 godina
filip_medo kaže...
hahhaajaads kaže...
filip_medo kaže...
gocc01 kaže...

ako ti sisak nije daleko ima u sisku jedan sto to radi. sve vrste folija na limariju, stakla itd itd.

17 godina
zeryx kaže...

ako ti sisak nije daleko ima u sisku jedan sto to radi. sve vrste folija na limariju, stakla itd itd.

da li imas iskustva s njim i jel bi ga preporucio? Ako da moze kontakt (moze i privatna poruka). Hvala

14 godina

imam iskustva. prije 6-7 godina mi je zatamnjivao straznja stakla. 

budem ti privatno kontakt i link na fejs da vidis njegove radove. pa ak treba jos netko, nek mi se javi :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice