Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.509.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Pero Dinamit kaže...
dmanz kaže...

Što mislite o ovim gumama za suzuki swift?

Ljetna auto guma VREDESTEIN 185/60 R 15 88H ULTRAC XL (kupigume.hr)

+ je li ovo legit stranica za naručivanje, tj. dobi li se guma s novijim DOTom?

Ok je, samo gledaj da nije XL verzija da ti bude malo mekša. Ja sam bio uzeo Hankook Ventus Prime 3šogiju, za sada zadovoljan gumom.

Ja sam mislio da XL verzije obično budu čvršće i dugotrajnije. Bitnija mi je dugotrajnost od komfora, ionako nije pretjerano udoban auto

17 godina

XL je za teže aute, tipa SUV i slično. Neće ti biti ništa dugotrajnija zbog toga, možda samo neudobnija.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2022 14:39 (Pero Dinamit).
15 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Nisu niti 10+ godina stare puno bolje... 159 sa pun k kilometara... 

Tko sad kupuje auto, sretno mu bilo. Krame koje su koštale po 2k eura su sad bliže 3, ako ih uopće i ima.

Ova 159 sa kako ti velis pun k kilometara je bolja od 159 sa 160 000 km na kojoj ce tek trebat odradit sve sta je na ovoj odradeno 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Danas gdje god da sam sjeo popiti kavu, priča se o gužvama na benzama i cijenama goriva, kao da je apokalipsa, jer gorivo ide gore kunu i nešto

Pogotovo me iznenađuje gužva na benzama, 50% i više ljudi koji toče ni ne trebaju realno auto ili mogu do posla javnim prijevozom/biciklom. Siguran sam da se gustoca prometa u gradu neće smanjiti bez obzira, ali se mentalitet ljudi totalno sje*ao..

A svima onima, uključujući i mene, kojima je veliki dio posla ili samo posao vožnja, nema prave razlike jer firme dignu cijenu usluge kako i gorivo ide gore...

Gdje svijet ode..

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Od kad je želja za uštedom postala sramotna?

Tko tanka punog uštedi za dodatnih 4L goriva i to je solidnih 50-80km više.

Ako ti se vozi na biciklu po -7 kako će ovaj tjedan biti slobodno se vozi.

Javni prijevoz? Donekle dobar postoji samo u Zagrebu, Osijeku.

U ruralnim područijima (a znam da si i ti iz jednog) najveću gužvu stvore poljoprivrednici koji toče po 1000L, nitko ih ne krivi, 1500kn uštede nije loše.

14 godina

Govorim samo o Zagrebu, i ljudima koji rade u Zagrebu dakle imaju javni prijevoz, u tom slučaju meni je to sramotno

Danas gužva ista kao i do sada, a zna se da gorivo poskupljuje, ajde vidjet ćemo sutra, ali nešta mi govori da neće biti vidljive promijene, toliko o štednji..

12 godina
ZooZ kaže...

Od kad je želja za uštedom postala sramotna?

Tko tanka punog uštedi za dodatnih 4L goriva i to je solidnih 50-80km više.

Ako ti se vozi na biciklu po -7 kako će ovaj tjedan biti slobodno se vozi.

Javni prijevoz? Donekle dobar postoji samo u Zagrebu, Osijeku.

U ruralnim područijima (a znam da si i ti iz jednog) najveću gužvu stvore poljoprivrednici koji toče po 1000L, nitko ih ne krivi, 1500kn uštede nije loše.

Dosta ljudi zaborave da se radi o Hrvatskoj i da ljudi iako i rade u ok firmama (bilo privatna ili drzavna) opet ne dobiju neke putne troskove, a s obzirom na nase place (od 8000€ preko kompa ) sta ce drugo nego kukat ? Oni koji svaki dan naprave 100-200km privatnim autom je ovih par kuna puno. Ovi kojima je ovo "ok" cijena goriva,  mora da dobiju samo od firme jedno 1500kn za gorivo + jos iznadprosjecna placa.

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Za one koje je ovo OK cijena nisu baš čisti u glavi. Realna cijena goriva je oko 8kn, i sa tim imaš po kunu zarade državi i benziskoj i to im je dosta.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Javni prijevoz u ZG bi bio dobra opcija da postoji metro. Ovako i nije baš bajan.

4 godine
suspendiran
ZooZ kaže...

Za one koje je ovo OK cijena nisu baš čisti u glavi. Realna cijena goriva je oko 8kn, i sa tim imaš po kunu zarade državi i benziskoj i to im je dosta.

Ja koliko tkm godisnje radim s jednim autom ako ce cijena biti 14kn meni osobno trenutno nista drugo nepreostaje nego da prodam auto i uhljebim se negdje, samo za naftu bi godisnje davao preko cca 50000kn, kome je to normalno?

14 godina

Voziti auto je luksuz, tako da ako ne možeš priuštiti prodaj.

A vezano cijena, mi tu ništa ne možemo, ovisno o stanju na tržištu i svijetu se mijenjaju, nek i cijela država stane na noge ne možeš puno spustiti, i onaj gore rat skupa sa sankcijama prema Rusiji nam čini uslugu medvjeđu

15 godina
dmanz kaže...

Javni prijevoz u ZG bi bio dobra opcija da postoji metro. Ovako i nije baš bajan.

A tek u ostalim mjestima van zg? Iz mojeg mjesta do zg ima 50 km vlakom a nema bas puno linija, busom je katastrofa koliko su smanjili linije.. Nebi vjerovao ali skoro 2 sata se vozis u jednom smjeru i isto toliko s posla..

Oces autoputom za pol sata doc, nema frke plati 24 kn cestarinu i isto toliko natrag.. To je 50 kn za cestarinu i goriva koliko potrosi.. Ode neciji minimalac samo na put

S druge strane upadni u zg spicu, 5 km traje sat i pol vremena.. Kako god okrenes ne valja

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2022 18:29 (domac5).
12 godina
Strm kaže...

Voziti auto je luksuz, tako da ako ne možeš priuštiti prodaj.

A vezano cijena, mi tu ništa ne možemo, ovisno o stanju na tržištu i svijetu se mijenjaju, nek i cijela država stane na noge ne možeš puno spustiti, i onaj gore rat skupa sa sankcijama prema Rusiji nam čini uslugu medvjeđu

K o r u p c i j a . Mi tank od 700kn, gorivo platimo 300kn a sve ostalo su troskovi drzavi/benzi... Ovo je samo primjer ali nije daleko od tog.

13 godina
neaktivan

Nekih 50-60% ide državi. Strm auto nije luksuz već barem 20 godina, nego potreba.

14 godina

Pa nije država digla cijene, nitko se nije žalio niti su bile gužve na bengama dok je tokom covida bila cijena pala na 6.5kn, pogledajte oko sebe svugdje su cijene podivljale, a vi kukate kako država uzima xy% lol

Osobe sa takvim mentalitetom su upravo u koloni za natočiti gorivo dok sjedim doma i odmaram.

12 godina
ZooZ kaže...

Nekih 50-60% ide državi. Strm auto nije luksuz već barem 20 godina, nego potreba.

Mora da je HDZov glasac, nema druge...

15 godina
Strm kaže...

Pa nije država digla cijene, nitko se nije žalio niti su bile gužve na bengama dok je tokom covida bila cijena pala na 6.5kn, pogledajte oko sebe svugdje su cijene podivljale, a vi kukate kako država uzima xy% lol

Osobe sa takvim mentalitetom su upravo u koloni za natočiti gorivo dok sjedim doma i odmaram.

Kakve veze ima što država nije digla cijene?

U ovim vremenima inflacije, ratovanja, embarga na naftu iz Rusije i svih tih pizdarija su valjda oni koji bi trebali stupit u pomoć građanima, pa jebem mu mater, političari bi trebali bit sluge narodu a ne njegov najveći neprijatelj.....

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
14 godina
luka94 kaže...
Strm kaže...

U ovim vremenima inflacije, ratovanja, embarga na naftu iz Rusije i svih tih pizdarija su valjda oni koji bi trebali stupit u pomoć građanima, pa jebem mu mater, političari bi trebali bit sluge narodu a ne njegov najveći neprijatelj.....

Pa ako jedna Njemačka, Austrija nisu išle spuštati cijenu, zašto bi tek jadna siromašna Hrvatska to radila, možemo biti sretni šta ima love za voditi državu, da nisu baš sve pokrali haha

15 godina
Strm kaže...
luka94 kaže...
Strm kaže...

Pa ako jedna Njemačka, Austrija nisu išle spuštati cijenu, zašto bi tek jadna siromašna Hrvatska to radila, možemo biti sretni šta ima love za voditi državu, da nisu baš sve pokrali haha

Zašto bi to jedna siromašna Hrvatska radila? Možda zato što su građani u prosjeku prilično siromašni za razliku od Njemaca ili Čitatelja?

12 godina
luka94 kaže...
Strm kaže...
luka94 kaže...
Strm kaže...

Zašto bi to jedna siromašna Hrvatska radila? Možda zato što su građani u prosjeku prilično siromašni za razliku od Njemaca ili Čitatelja?

On valjda misli da Njemacka i Austrija imaju minimalne place od 550€, a Hrvatska je ta od min place od 1500€ (iako ne slazem se, 8000€ od kuce laganica...)

14 godina
Auti - ultimativna tema

A jebi ga, ljudi nisu htjeli Kolindu u drugom mandatu pa ko im je kriv kaj sad ne služe 8000€ mjesečno

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
17 godina
luka94 kaže...
Strm kaže...
luka94 kaže...
Strm kaže...

Doslovce za ne povjerovat kakvo pitanje ovaj postavi... 

Bog te oslobodi...

Truth in engineering.
14 godina

Klizimo polako u OT!

Ali po tvome već siromašna država bi trebala omogučiti siromašnim građanima dostupnije gorivo? A bogata Njemačka bogatim krađanima ne jer su svi bogati? LOL

Idi spavati, nije ti dobro

15 godina
Auti - ultimativna tema

Rasprava o cijeni goriva nije OT u temi koja se zove "Auti - ultimativna tema".

I da, cijene goriva bi trebali bit u skladu sa prosječnom kupovnom moći pojedinih država. Isto tako, jel ti misliš da se u Njemačkoj i okolici ne žale na cijene naftnih derivata i ostalih energenata?

Novci nikome ne rastu na stablu, ne vidim razlog zašto država nebi malo svoj remen oko struka stegla da se običnome građanu omča oko vrata malo opusti.

I ovako i onako ne ulažu te jebene novce u ništa, ceste su nam katastrofalne, autocesta cijelim putem od Zagreba do Slavonike je bože sačuvaj, tolko je izjebana da u desnoj traci nije moguće vozit bez da moraš kod fizioterapeuta nakon puta....

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2022 20:39 (luka94).
13 godina
Strm kaže...

Klizimo polako u OT!

Ali po tvome već siromašna država bi trebala omogučiti siromašnim građanima dostupnije gorivo? A bogata Njemačka bogatim krađanima ne jer su svi bogati? LOL

Idi spavati, nije ti dobro

Pa ne utječe cijena goriva samo na korisnike osobnih automobila, sad će sve poskupiti opet, ne mora biti značajno ali se nakupi na proizvodima. 
Također ista ta država uzima oko 60% od cijene goriva sebi, ako im je toliko stalo zašto se ne odreknu dijela toga i pomognu građanima?

17 godina
luka94 kaže...

I ovako i onako ne ulažu te jebene novce u ništa, ceste su nam katastrofalne, autocesta cijelim putem od Zagreba do Slavonike je bože sačuvaj, tolko je izjebana da u desnoj traci nije moguće vozit bez da moraš kod fizioterapeuta nakon puta....

Da, ta dionica je katastrofalna, doduse ima ih naravno vise u nevjerojatno losem stanju.

Truth in engineering.
15 godina
neaktivan

nisu spustale cijenu jer su njemci i austrijanci pasivni, sve im je ok... autobusi voze redovno.... osim na periferiji a i vecina gradova ima metro koji jako dobro funkcionira.

drugo 70% njemaca ne radi kao mi stranci za 10€ po satu.

a da se ovdje naprave prosvijedi kao u Parizu gdje rulja demolira centar grada i popali sve zivo i nezivo... onda bi vlada razmisljala drugacije.

ovo zadnje se odnosi i za hrvatsku. 

No koliko se u HR krade i to sve zataskava te nekako nadomiruje, netko sa strane bi pomislio da je HR bogarija od 80% drzava svijeta, a ne samo njemacke il asutrije. no ovo je vec OT.

do posla prodem u 15 km nekih 10tak pumpi. na svakoj je dizel bio vec 1.96 €, dok sam stigao do posla podigli su ga i preko 2 €.

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2022 0:32 (Robert_84).
11 godina
Auti - ultimativna tema

Vozdra, netko me u nedjelju puknuo na parkingu i naravno paljada. Malo mi je izbio zadnji branik s mjesta, gurnuo sam ga nazad i ima solidna ogrebotina točno preko zadnjeg lijevog senzora. 

E sad, pošto postoje kamere na ulazu u zgradu, poslao sam upit i čovjek mi je poslao slike sudara, vidi se moj auto i srebrni kak se pokušava provući pored mene, nakon toga slika lika kako čuči iza mog auta i njegova slika pred ulazom. 

Situacija je sljedeća, dobio sam model auta (na slikama se ne vidi baš dobro koji je osim boje), prezime i kat na kojem živi, iz tog je ulaza. Dogodilo se to da je auto vozila starija žena a zatim je on preparkirao auto par mjesta dalje. 

Ja sam kao i svi bio nepropisno parkiran u sredini, mjesta su lijevo i desno te se svi parkiramo između pošto nema mjesta jer na 300 i nešto stanova dolazi možda 150 parkirnih mjesta. 

U policiji su mi rekli ako se vidi na snimci da ih zovem na očevid.

Dal da zovem policiju, pretpostavljam da mi čovjek zadužen za kamere nije smio dati podatke već ako ih zovem, moram im reć da se na slikama vidi tko je pa oni onda gledaju kamere.

Ja ću vjerojatno dobit kaznu za pogrešno parkiranje, manji problem. 

Ili da se sa njima dogovorim pa popunimo Europsko? 

Hoće li mi osiguranje priznati štetu ako sam bio nepropisno parkiran? 

Sorry na šugavoj slici jer škrabam na mobitelu. Ona je izlazila van gore ukoso. Moj je auto bio zadnji u tom redu u sredini, iza njega nije ostalo mjesta za parkiranje ali je ostalo mjesta za provuć se što inače nije situacija jer da se dođe do tih mjesta na kraju, potrebno je u rikverc voziti od početka ulice jer su auti sparkirani skroz do zavoja gore. Takva je praksa na parkingu. 

Dal da zovem odmah policiju, pokažem im slike pa čekamo da ovaj zadužen za kamere dođe ili da riješimo to preko osiguranja? Ja bih zvao muriju samo zbog toga jer se vidi kak šupak gleda moj auto i onda paljada.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Update svezi glede goriva od danas

Jutros sam se vozio po Zagrebu i Splitu, uopće nema vidljive razlike u prometu, toliko o štednji i kolonama na pumpama... 

Zaista smo bistar narod

13 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav svima,

jel ima netko iskustva s naručivanjem guma za auto preko mailboxde.com?

Tnx

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice