Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.489.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
unknown kaže...

Upravo to i ja postavljam pitanje
Da li je stvarno bitna toliko kvaliteta ako vozis auto kao stara bakica odnosno po ogranicenju brzine i propisima???

Svakako moras mijenjat te jeftine gume par godina cesce nego neke continental... ali continental su one ljude koji imaju za mercedes E C S klasu.

Obožavam taj balkanski mentalitet, bitno da se uzima auto sa 150KS sa 18" gumama, a onda se kasnije nema za stavljanje novih kada se ove potroše.  Ali bitno da je auto lijep.

Ako se voziš stalno do po ograničenjima, uzmi si šta god. Tak i tak si u Njemačkoj , daleko od mene 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
10 godina
unknown kaže...
RuskeGTT kaže...

umjesto da eksperimentirate s minervom i ostalim poluproizvodima, radije uzimte valjani poluproizvod taurus...

za 90% gradana RH je VRH VRH VRH guma...isprobano - vozim na njima po suhome, mokrome, sporo, brzo i divljacki...guma se ponasa savrseno...vise nemogu pozeljeti (govorim o obicnom autu i o onome sta moze takav auto pruzati - dakle ne govorim o zavojima sa 180-200 i slicno)

neznam sta jedna rvatina mora imati obavezno conti, dunlop ili neznam sta na autu od 72ks i 120nm...isprse se za set takvih guma, onda jedu pastete iduca 3mj

Upravo to i ja postavljam pitanje
Da li je stvarno bitna toliko kvaliteta ako vozis auto kao stara bakica odnosno po ogranicenju brzine i propisima???

Svakako moras mijenjat te jeftine gume par godina cesce nego neke continental... ali continental su one ljude koji imaju za mercedes E C S klasu.

Da ako nemaš mečku, ni pod razno Conti gume. Bogohulje, kaj će meni na Fiesti Conti gume, mora da su ovi u tvornici totalni debili jer su stvali gore Conti gume

Majko Božija, kakav su ljudi BS u stanju napisati...

@Ziga jesi siguran da 308 ima 1075 kila? Sjecam se kad sam 208 gledao, on ima skoro 1100 kg, nema vraga da 308 ima manje, to je neka greška.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 11:34 (Karlek_19).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

na moju dimenziju gume 205/55 R16 conti košta oko 65€ po gumi, jeftinjoli su oko 40€, znači razlika od 100€ na 4 komada između upitne i vrhunske kvalitete.

a gume su nešto što kupiš i imaš 4-5 godina.. znači 100€ više za vrhunsku kvalitetu i to na 4-5 godina, mislim da je u pitanju totalni no-brainer.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, da li je neko narucivao sijalice sa ove stranice https://www.lichtex.de/en/

nasao sam na akciji Osram NB laser  https://www.lichtex.de/en/h7-osram-night-breaker-laser-extra-power/a-642106/#rating

i

Philips RacingVision https://www.lichtex.de/en/philips-h7-racingvision-die-staerkste-halogenbulb-12972rvb1-12972rvs2-12972rv-racing-vision-bulb/a-129722/

ili ove Philips WhiteVision https://www.lichtex.de/en/h7-philips-whitevision-intense-xenon-effect/a-129724/

Philips ili Osram, sta preporucujete. Bitno mi je da imaju sto bjelju boju a da navece po kisi ne gube toliko na vidljivosti

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 14:47 (next'24).
17 godina
kicmabrajker kaže...
Stric_Jura kaže...

bok, gdje to ideš na zaštitu podvozja, koji je postupak (netko specijaliziran za Mazde?)...

hvala

okolica vz-a, tocnije trnovec, covjek se bavi bas limarijom a i nekoliko godina je radil u mazdi...malo je skuplji, ali vrijedi svake lipe

Cime se to zasticuje ako ides svake godine ?

Mos rec cijenu okvirno ?

Truth in engineering.
14 godina
Auti - ultimativna tema

308 ima 1090 kg sa 1.2 puretechom, ispod toga ne ide. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 15:48 (ivanzu).
9 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

308 ima 1090 kg sa 1.2 puretechom, ispod toga ne ide. 

Možda eventualno 1.2 VTi, ali vjerojatno je razlika u par kg.

15 godina
Auti - ultimativna tema

ajde cuknite glavom

top guma - kosta 2x vise, trosi se mozda 20-30% manje, AKO i toliko...mjenat cete ih svakih 4g prosjecno...uz rotacije i sve te stvari...bit ce nikakva

guma tipa taurus - kosta 2x manje, trosi se nesto sitno vise, dosta tih "sund" guma imaju vise mm gazne povrsine, da to donekle kompenzira...prosjecno ih mjenjate svake 2g. dakle imate na autu STALNO duplo novije gume i opet cijenovno po prijedenom km ili po danu na autu ste u plusu

i jebe mi se za 4m, pa nisam takva sivonja da se vozim nekome na braniku da mi par m igra ulogu...uostalom, ako je kriticno, imam tendenciju izbaciti se na lijevu stranu i zaobic neko sranje...

za prosjecne HR aute sa 80-120ks takve gume su VRH...

ja bi stavio tauruse na cupru samo tako, ali nemam 225 35 19 nego 235 35...tako da cu trebat izmisliti nesto - i mjenao bi ih 1x godisnje i mirna bosna

ajmo hejteri

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ma kakva kupovina guma, samo cekajte kad susjed baci svoje i ako ste brzi od smetlarskog kamiona, imate 2-3 sezone besplatno.

13 godina
Batista kaže...
kicmabrajker kaže...
Stric_Jura kaže...

bok, gdje to ideš na zaštitu podvozja, koji je postupak (netko specijaliziran za Mazde?)...

hvala

okolica vz-a, tocnije trnovec, covjek se bavi bas limarijom a i nekoliko godina je radil u mazdi...malo je skuplji, ali vrijedi svake lipe

Cime se to zasticuje ako ides svake godine ?

Mos rec cijenu okvirno ?

svake godine ne idem, al svake tri moram...  sad sam imal za sanirati zadnju haubu ( hrda ju primila, pa je miral dio odrezati pa navariti novi i komplet haubu pospricati) kompletno ju je zastitil s voskom, pragove posprical, skidal sve sa vratiju, sve tapicirunge da je napunil s voskom...  a cijena s poliranjem je bila 4 tisuce kuna

17 godina
RuskeGTT kaže...

ajde cuknite glavom

top guma - kosta 2x vise, trosi se mozda 20-30% manje, AKO i toliko...mjenat cete ih svakih 4g prosjecno...uz rotacije i sve te stvari...bit ce nikakva

guma tipa taurus - kosta 2x manje, trosi se nesto sitno vise, dosta tih "sund" guma imaju vise mm gazne povrsine, da to donekle kompenzira...prosjecno ih mjenjate svake 2g. dakle imate na autu STALNO duplo novije gume i opet cijenovno po prijedenom km ili po danu na autu ste u plusu

i jebe mi se za 4m, pa nisam takva sivonja da se vozim nekome na braniku da mi par m igra ulogu...uostalom, ako je kriticno, imam tendenciju izbaciti se na lijevu stranu i zaobic neko sranje...

ja bi stavio tauruse na cupru samo tako, ali nemam 225 35 19 nego 235 35...tako da cu trebat izmisliti nesto - i mjenao bi ih 1x godisnje i mirna bosna

ajmo hejteri

To te ja pitam frende :D
Same mindset :D

16 godina

1BIT , nine 

Moram li zadnji redak zaokruzivat

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

1BIT , nine 

Moram li zadnji redak zaokruzivat

morat ćemo baciti race... samo me strah da će nas fake potrovati ako se progura na prvo mjesto 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Nemate sanse protiv ulja iz friteze.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vi tri kad krenete mi ostali ćemo osjetit kak se zemlja malo jače zarotirala.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
Karlek_19 kaže...

@Ziga jesi siguran da 308 ima 1075 kila? Sjecam se kad sam 208 gledao, on ima skoro 1100 kg, nema vraga da 308 ima manje, to je neka greška.

Ispričavam se, 1090 kila masa praznog vozila

14 godina
Auti - ultimativna tema

Nadam se da su krkani u AMG-u i GTI-u poginuli ali nekako sumnjam u to. Prvi put da me "presjeklo" u stomaku dok gledam sliku prometne. 

https://www.24sata.hr/news/teska-nesreca-u-zagrebu-u-sudaru-dva-auta-vise-poginulih-587364

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2018 0:26 (ivanzu).
15 godina
neaktivan

Šta je točno bilo?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Navodno su se AMG i GTI utrkivali pa je ovaj sa AMG-om izletio u suprotni trak i udario u Astru u kojoj su izgleda poginuli majka i njena trudna kcer. GTI se izgleda nije razbio nego je samo bio sucesnik po onome sto sam cuo. To je ono sto sam ja pohvatao ali mislim da inf. nisu tocne.  Suvozac iz AMG je definitvno nastradao, mislim da je to zapravo ta trudna kcer, a da je starija zena poginula u Astri koja nema nikakve veze sa trudnicom. Vidim da je tamo neki branik koji lici na GTI-ov ali ne vidi se bas dobro. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2018 0:55 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koliko sam pročitao, u AMG-u je bio 20-ogodišnjak i trudna 23-ogodišnjakinja.

Trudnica umrla, umrla žena u autu iz suprotnog smjera, pretpostavljam da je vozač Astre(suprotni smjer) taj koji je životno ugrožen.

Blaženi ameri sa smrtnim kaznama.

16 godina
ivanzu kaže...

Navodno su se AMG i GTI utrkivali pa je ovaj sa AMG-om izletio u suprotni trak i udario u Astru u kojoj su izgleda poginuli majka i njena trudna kcer. GTI se izgleda nije razbio nego je samo bio sucesnik po onome sto sam cuo. To je ono sto sam ja pohvatao ali mislim da inf. nisu tocne.  Suvozac iz AMG je definitvno nastradao, mislim da je to zapravo ta trudna kcer, a da je starija zena poginula u Astri koja nema nikakve veze sa trudnicom. Vidim da je tamo neki branik koji lici na GTI-ov ali ne vidi se bas dobro. 

Uopce nije stvar dali su umrli a jesu. Nego to da druge kauboje treba obrazovati u prometu jer ovo je katastrofa. Za 2 dana ce se zaboraviti ova prometna i sve po starom. Treba jebene kazne uvesti za divljake i to razglasiti na svim medijima da se narod usere i da se vise tako ne voze.

Neki dan sam se ziv usrao na zagrevackoj. Audi A4 se vozi 140 i doslovno slalom lijevo desno potez od jankomirskog mosta do city centar. Tako je brzo doletio na sredisnjem retrovizoru da sam se milimetar uz lijevi rubnjak nabio da me ne udari... u pm... 

Ne razumijem zasto se kazne ne dignu. Em ide lova u proracun em ce se represivno kretene odvratit od prekrsaja. 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
ivanzu kaže...

Uopce nije stvar dali su umrli a jesu. Nego to da druge kauboje treba obrazovati u prometu jer ovo je katastrofa. Za 2 dana ce se zaboraviti ova prometna i sve po starom. Treba jebene kazne uvesti za divljake i to razglasiti na svim medijima da se narod usere i da se vise tako ne voze.

Neki dan sam se ziv usrao na zagrevackoj. Audi A4 se vozi 140 i doslovno slalom lijevo desno potez od jankomirskog mosta do city centar. Tako je brzo doletio na sredisnjem retrovizoru da sam se milimetar uz lijevi rubnjak nabio da me ne udari... u pm... 

Ne razumijem zasto se kazne ne dignu. Em ide lova u proracun em ce se represivno kretene odvratit od prekrsaja. 

dizanjem kazni se nista nece nista postici, dok god kazne ne budu u odredenom postotku od prihoda. 

sve novcane kazne su represija prema oni koji nemaju, a dozvola za slobodno ignoriranje za one koji imaju para, sve dok se ne uvede postotak nista od toga

nije isto platiti kaznu od 4200kn ljudima sa 3500kn mjesecnom placom, i ljudima sa 35 000kn mjesecnom placom

ali da roknes kazne od recimo 10% pa navise, na godisnja primanja, e to je vec nesto

netko tko ima 42000kn godisnja primanja, i netko tko ima 420 000kn, su u ravnopravnom polozaju pa da vidimo jel se isplati divljanje 

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Kao u Svedskoj - kazna ovisi o primanjima. A sta je nekom tatinom sinceku dati 1000kn, kad mu tata mjesecno daje dzeparac 20000kn.

17 godina
RuskeGTT kaže...

ajde cuknite glavom

ajmo hejteri

Šta te ne ispadne isto onda ovo tvoje? Top guma košta 2x više, ali ju zato mijenjaš svake 4god. Taurus jeftiniji 2x, ali ju mjenjaš 2x češće. I dalje je premium guma koja je duplo starija bolja od nove iz donjeg ranga.

A ova tvoja tendencija je super, samo se ti izbaci na lijevu stranu, vjerojatno neće nitko ići u suprotnom smjeru i neće biti ništa s te druge strane. Čim ti imaš tendenciju to raditi vjerujem ti da dobro voziš 

Zbog tih par metara pješak/biciklist/motorista kojemu ti izletiš kada je kritično pa se izbaciš u lijevo može završiti u tvojoj šajbi ili ne.

Ćukni ti malo glavom.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
12 godina
Čitatelj kaže...

Kao u Svedskoj - kazna ovisi o primanjima. A sta je nekom tatinom sinceku dati 1000kn, kad mu tata mjesecno daje dzeparac 20000kn.

...i oduzimanje vozila, ali ne kad ovako ubije nekog, nego već kod ponavljanja težih prekršaja poput vožnje u alkoholiziranom stanju ili previsoke brzine

pa da je onakvima, za koje tek kad je kasno čitaš da su imali desetke i stotine takvih prijava, oduzeti ovakvo vozilo od pola milje kuna ili skuplje svaki put kad ga uhvate u prekršaju, čisto sumnjam da bi im tateki samo tako kupovali nove

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...
Al da ti skratim muke evo LINK

Izgleda bolja nego ova koju koristim https://www.auto-data.net/en/
Kada bolje pogledam tu su negdje, ova ima više detalja a druga ima više motora za odabrati(bar kada je Golf 2 u pitanju).

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2018 12:31 (Haker_x).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Kako brutalno izgleda sa strane

Eh da je para za jedan

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
12 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Napokon lijepi Renault, šteta kaj nije za mase.

https://www.youtube.com/user/ddokmanic
17 godina
Jarvan kaže...

Napokon lijepi Renault, šteta kaj nije za mase.

Baš neki dan vozim iza Meganea CC i pitam se koji je stručnjak odlučio da iza treba stavit ovu antenu...

15 godina
Pero Dinamit kaže...
RuskeGTT kaže...

ajde cuknite glavom

ajmo hejteri

Šta te ne ispadne isto onda ovo tvoje? Top guma košta 2x više, ali ju zato mijenjaš svake 4god. Taurus jeftiniji 2x, ali ju mjenjaš 2x češće. I dalje je premium guma koja je duplo starija bolja od nove iz donjeg ranga.

A ova tvoja tendencija je super, samo se ti izbaci na lijevu stranu, vjerojatno neće nitko ići u suprotnom smjeru i neće biti ništa s te druge strane. Čim ti imaš tendenciju to raditi vjerujem ti da dobro voziš 

Zbog tih par metara pješak/biciklist/motorista kojemu ti izletiš kada je kritično pa se izbaciš u lijevo može završiti u tvojoj šajbi ili ne.

Ćukni ti malo glavom.

ma nemoj? a po cemu ti to znas kako ja vozim? molim te lijepo e

pa nisam glup da izletim nekome lijevo, ako netko dolazi, ako je prazno, bjezim od moguceg udarca (napred i iza!) - znas koliko puta sam tako izbjegao lancani...ali jbg, tesko je u tim trenucima razmisliti, pa je lakse nagaziti na kocnicu, tako da riskiras da ovaj iza te pokupi (radi mozda losije reakcije) i da oboje skupa zavrsite u ovom ispred...ovako lijepo blago zakocim, dam se lijevo, oslobodim mjesto ovom iza za kocenje - dakle BAREM 20-30m vise ovaj iza ima za zakociti...a vi mi tu pricate o 2,2 3,7 1,3m razlike u kocenjima radi guma, ma hahahaha

uglavnom, ponavljam, po cemu ti znas kako ja vozim? radim 1500-2000km na tjednoj bazi + privatno oko 2500km mjesecno, imam vozacku vec 15g i nikad nijedan sudar...

toliko od mene, LP

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice