Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.492.371
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
sstrmi kaže...

Samo nemoj uzeti minerva,lmao

Najveći ološ

Ako gledaš budget možda Nexen korejski?

A nexen ti je nesto slicno kao nankang... Koliko cujem Nankang se stvarno popravio u zadnje vrijeme
Mislim da ih je yokohama kupila

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

To ne gledaj nego gledaj testove sa brojkama. Znači zaustavni put u metrima i brzinu prolaska zavoja.

Uglavnom jeftine gume nisu dobre na mokrome, a dodatno, brzo gube svojstva.

Skuplja guma em će duže trajati, em će svo to vrijeme biti dobra.

A da uzmeš 16" felge ako idu na auto? Daj popis dimenzija guma koje mogu na auto.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
chutac kaže...

To ne gledaj nego gledaj testove sa brojkama. Znači zaustavni put u metrima i brzinu prolaska zavoja.

Uglavnom jeftine gume nisu dobre na mokrome, a dodatno, brzo gube svojstva.

Skuplja guma em će duže trajati, em će svo to vrijeme biti dobra.

A da uzmeš 16" felge ako idu na auto? Daj popis dimenzija guma koje mogu na auto.

To sam i ja mislio... ali nazalost nema rabljenih 16 zolla minimalno 17 a to me ne kosta puno manje...

15 godina
neaktivan

Pa uzmi nove čelične 16".

Nema boga da bi 205/55/16(ti imaš Astru, ne?) sa NOVIM felgama bio skuplji od 235/50/18.

17 godina
chutac kaže...

Pa uzmi nove čelične 16".

Nema boga da bi 205/55/16(ti imaš Astru, ne?) sa NOVIM felgama bio skuplji od 235/50/18.

Nema 16" na popisu za dopustenu dimenziju felge MIN 17 zoll a i kocenje se uzima u obzir pri velikim brzinama...

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 19:58 (unknown).
15 godina
neaktivan

Šta si rekao, koji je to motor?

Sumnjam da išta ispod OPC-a ne prihvaća felge manje od 17".

Jesi ti u Hrvatskoj uopće? Ako jesi, odi sa smješkom u lokalnu STP i upisat će ti što poželiš.

Ja sam sličnu zajebanciju imao, tražio sam 16" felge koje stanu radi čeljusti, našao(jest da ima 3-4 mm razmaka) i otišao u STP i tražio 16" dimenziju da upišu. Iako za moj motor ne ide ispod 17"(kao što je tebi slučaj), ne da imam 16" upisano, imam i 15".

Ne kužim kakve veze kočenje ima sa ičime ovdje.

15 godina
Stric_Jura kaže...

ide ko mutav

kako se svaki put nasmijem kad netko s nekim govnom od 60ks misli da mu auto ide ko mutav...

usrali biste se kad biste vozili auto od 120-130ks...a da ne govorimo vise...

17 godina
chutac kaže...

Šta si rekao, koji je to motor?

Sumnjam da išta ispod OPC-a ne prihvaća felge manje od 17".

Jesi ti u Hrvatskoj uopće? Ako jesi, odi sa smješkom u lokalnu STP i upisat će ti što poželiš.

Ja sam sličnu zajebanciju imao, tražio sam 16" felge koje stanu radi čeljusti, našao(jest da ima 3-4 mm razmaka) i otišao u STP i tražio 16" dimenziju da upišu. Iako za moj motor ne ide ispod 17"(kao što je tebi slučaj), ne da imam 16" upisano, imam i 15".

Ne kužim kakve veze kočenje ima sa ičime ovdje.

Da auto je u Njemackoj... a u vezi kocenja, pa napisao si da jeftine nisu dobre po mokrome... eventualno zbog vodenog klina, ali osim toga je samo kocenje pri mokrome vazno. :P

15 godina
Auti - ultimativna tema

umjesto da eksperimentirate s minervom i ostalim poluproizvodima, radije uzimte valjani poluproizvod taurus...

za 90% gradana RH je VRH VRH VRH guma...isprobano - vozim na njima po suhome, mokrome, sporo, brzo i divljacki...guma se ponasa savrseno...vise nemogu pozeljeti (govorim o obicnom autu i o onome sta moze takav auto pruzati - dakle ne govorim o zavojima sa 180-200 i slicno)

neznam sta jedna rvatina mora imati obavezno conti, dunlop ili neznam sta na autu od 72ks i 120nm...isprse se za set takvih guma, onda jedu pastete iduca 3mj

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 20:03 (RuskeGTT).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo, da ti upišu 205/55/16, pod pretpostavkom da stane neka 16" felga, Dunlop Winter Sport 5 bi ti po kompletu bio 2580 kuna jeftiniji!

Za tu lovu kupiš 4 felge i još ti ostane 1000 kuna.

15 godina
neaktivan
unknown kaže...

Da auto je u Njemackoj... a u vezi kocenja, pa napisao si da jeftine nisu dobre po mokrome... eventualno zbog vodenog klina, ali osim toga je samo kocenje pri mokrome vazno. :P

Vidi jel ti tamo mogu upisivati dodatne dimenzije.

Da, zato sam gore i napisao Dunlop Winter Sport :)

17 godina
RuskeGTT kaže...

umjesto da eksperimentirate s minervom i ostalim poluproizvodima, radije uzimte valjani poluproizvod taurus...

za 90% gradana RH je VRH VRH VRH guma...isprobano - vozim na njima po suhome, mokrome, sporo, brzo i divljacki...guma se ponasa savrseno...vise nemogu pozeljeti (govorim o obicnom autu i o onome sta moze takav auto pruzati - dakle ne govorim o zavojima sa 180-200 i slicno)

neznam sta jedna rvatina mora imati obavezno conti, dunlop ili neznam sta na autu od 72ks i 120nm...isprse se za set takvih guma, onda jedu pastete iduca 3mj

Upravo to i ja postavljam pitanje
Da li je stvarno bitna toliko kvaliteta ako vozis auto kao stara bakica odnosno po ogranicenju brzine i propisima???

Svakako moras mijenjat te jeftine gume par godina cesce nego neke continental... ali continental su one ljude koji imaju za mercedes E C S klasu.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Continental je za sve ljude koje cijene svoj zivot. Klasa auta nema nikakve veze s tim inače na Astri onda OEM ne bi bio Continental. 

15 godina
neaktivan

Jeftine gume su dobre ako dnevno radiš 10 kilometara i to od doma do trgovine po cesti po kojoj nitko ne ide.

Voziš po ograničenju, 130, nešto se desi i Dunlop koji(bubam) staje 4 metra ranije može biti razlika između zaustavljanja uz pomoć kočnica ili uz pomoć nečijeg zadnjeg kraja.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm

15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Continental je za sve ljude koje cijene svoj zivot. Klasa auta nema nikakve veze s tim inače na Astri onda OEM ne bi bio Continental. 

ja kupio nove contijevke pc za krntiju 2002 godišta i 75ks pod haubom 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
chutac kaže...

Jeftine gume su dobre ako dnevno radiš 10 kilometara i to od doma do trgovine po cesti po kojoj nitko ne ide.

Voziš po ograničenju, 130, nešto se desi i Dunlop koji(bubam) staje 4 metra ranije može biti razlika između zaustavljanja uz pomoć kočnica ili uz pomoć nečijeg zadnjeg kraja.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm

To je zastrasivanje kaj pricas... mislim moze se dogoditi ali opet i ne mora....

13 godina
RuskeGTT kaže...
Stric_Jura kaže...

ide ko mutav

kako se svaki put nasmijem kad netko s nekim govnom od 60ks misli da mu auto ide ko mutav...

Ima istine

ja sam nakon 2 godine clia 2 1.5DCI 65 ili 68k prešao na E46 320D 150ks i to je strava koja razlika

Sad idući auto za koju godinu ide 180-200

Pošto više nema smisla vraćati se na manje

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
Auti - ultimativna tema

Kupe se 17" felge polovne, ne moguce da 4x dodu iznad 300€ u Njemačkoj. 16" na GTC ne mogu jer je prednji ovjes preuzet sa insignije OPC. 

15 godina
Auti - ultimativna tema

kaj ti znaci snaga ak imas tezak auto? 110 ks na 1500 kg je nis specijalno, kao da imas tih 60 ks u cliu

14 godina
Auti - ultimativna tema

Samo da je lagan auto i guzica divlja, recept za zabavu. Snaga nije ni toliko bitna, 205 GTI je sporiji od pola danasnjih obicnih auta ali je zabavan zbog svog divljeg karaktera. 

15 godina
neaktivan
unknown kaže...

To je zastrasivanje kaj pricas... mislim moze se dogoditi ali opet i ne mora....

To je realnost.

Mislim, mene što se tiče, uzmi rabljenu Savu, ali ja sebi nikada ne bih uzeo ne-premium gumu.

ivanzu kaže...

16" na GTC ne mogu jer je prednji ovjes preuzet sa insignije OPC. 

To nisam znao, zanimljivo.

Zar nije GTC samo naziv za trovratnu verziju? Zar ne bi OPC trebala imati ovjes sa Insignije?

ivanzu kaže...

Samo da je lagan auto i guzica divlja, recept za zabavu. Snaga nije ni toliko bitna, 205 GTI je sporiji od pola danasnjih obicnih auta ali je zabavan zbog svog divljeg karaktera. 

I da možeš doći do blokade u drugoj prije 108 

17 godina
chutac kaže...

To je realnost.

Mislim, mene što se tiče, uzmi rabljenu Savu, ali ja sebi nikada ne bih uzeo ne-premium gumu.

Cuj ja bi isto Iphone al kupil sam si Huawei... :D

14 godina
Auti - ultimativna tema

Razlika izmedu GTC-a i OPC-a je samo u motoru i šperi. 

15 godina
neaktivan
unknown kaže...

Cuj ja bi isto Iphone al kupil sam si Huawei... :D

Nije isto imati jeftini mobitel i jeftine gume :)

Kako god, sretno sa odabirom!

ivanzu kaže...

Razlika izmedu GTC-a i OPC-a je samo u motoru i šperi. 

Zanimljivo, hvala.

17 godina
domac5 kaže...

kaj ti znaci snaga ak imas tezak auto? 110 ks na 1500 kg je nis specijalno, kao da imas tih 60 ks u cliu

Ja u pežoti 308 imam 92ks na 1075kg

15 godina
RuskeGTT kaže...
Stric_Jura kaže...

ide ko mutav

LOL sjeti se samo svog megana i hvalospjeve o njemu

15 godina
neaktivan
nine kaže...
ja kupio nove contijevke pc za krntiju 2002 godišta i 75ks pod haubom 

Tvojih 75 ko mojih 60 znam kak se to kotrlja

Sigurno negdje nemreš zvrtit te continentalke kolko grizu, a auto nema snage/momenta

BTW: ta tvoja kanta 9L gradske troši?

Ko pravi auto

chutac kaže...

ivanzu kaže...

I da možeš doći do blokade u drugoj prije 108 

Pocket rocket for fun, weight reduction ftw!

a 106 rallye/gti?

BTW:

Bold

110Ks-990Kg rwd fun fun fun

EDIT:

Neki su možda već vidjeli na car throttle-u legendarno propuštanje ferrarja i mazde koja pop up svjetlima zahvaljuje

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 22:46 (1BIT).
16 godina

koje je to stranica za usporedivanje?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

koje je to stranica za usporedivanje?

Kako to ne znaš?

Ta stranica je biblija ove teme, ti ko da si friški u temi

Ak prelistaš prvih 50 stranica teme, sigurno ćeš naići na nju

Al da ti skratim muke evo LINK

EDIT:
Ovo bi bila tvoja pila ak se ne varam?

sad malo gledam, običan 1.6d ubrzava 18.7 sec do 100, kako si to prije imao živaca vozit? pa ja mislim da te biciklist prestigne?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 22:59 (1BIT).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice