Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.550
|
čitano: 17.348.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Fake_Alert kaže...

Vec druge save na duji, bas su mi uzas. Pogotvo jer auto nema ABS pa cu ici na neku najbolju kombinaciju da mi barem guma malo nadomjesti nedostatak ABS-a... sava po kisi klizi bas nenormalno... Pogotovo sad na turbaku u trecoj mi skripe gume...

dunlop bluresponse ili gy eff grip... biraj i nemos falit... 

CroNk3r kaže...

Ja imam ts850 i gore su po suhom od bridgestone turanza er300 koje se i nisu bas pokazale u testovima ko neka prevelika sreca.(obje na niskim temp. na bridgestone bar osjetis kako auto staje, ali na continentalima abs samo popusta + turanze su starije)

imas sam turanze er300 na elantri i to je stvarno (bar one sto sam ima) po meni losa guma. u isto vrime neki se kunu u nju, i uz malo istrazivanja dodje se do zakljucka da je to guma gdje je iznimno bitna zemlja proizvodnje i dimenzija. 

chutac kaže...

Da da, ali kažem da meni nije to relevantno jer je prestaro. Možda su se popravili od tada :)

Ja imam Dunlop BluResponse Sport i GY UG8 na c4, a na VTS-u Bridgestone LM001 i sada tražim ljetne za njega.

mda... mozda jesu popravili, a u medjuvremenu su svi ostali napravili isto, pa i dalje imas losu gumu... 

za dunlop bluresponse imam samo rijeci hvale... inace su mi dunlopove gume jako dobre, cak i u manjim dimenzijama... 

1BIT kaže...
ivanzu kaže...

Zimske gume će uvijek lošije kočiti od ljetnih pa čak i po zimi bar sve dok nema snijega. Meni treba zimska guma koja je dobra po kiši i ledu, snijega ako imam tjedan dana. 

Baš sam negdje čitao/gledao, istina je da zimske lošije koče od ljetnih, navodno je glavni razlog dizajn ripni, zimske su dizajnirane da grabe snijeg pod sobom, imaju puno malih ripni koje kao lopatice kotača na mlinu grabe snijeg, samim time je i gazna površina manja a usto nema uzdužnih kanala za izbacivanje vode, dok ljetne imaju šire i veće ripne, pa je samim time i gazna površina veća, više gume je u trenju prilikom kočenja...

sad bi amerikanci rekli "No shit, sherlock..."... devet godina sam ovdje na forumu, devet godina tupim zbog cega je meni osobno premium litnja jedini pravi izbor, jer 99% vrimena provedem na suhom i mokrom, a onih 1% sniga mi je zabavno i bez zurbe, i onda sad napokon otkrivenje: litnje bolje koce po suhom od zimskih, en par su na mokrom, jedino su zimske bolje na snigu... al ajd da to sve ove godine ne tupim... zimske su dobar izbor za one koji zive u unutrasnjosti, ali tada oprez po suhom, a i smanjit dozivljaj na snigu jer se ljudi s njima daleko prije precjene... 

12 godina
Jos jednom - ljetne gume koce bolje po suhom cak i zimi, no nemojte se toga drzati ko pijan plota, jer to vrijedi do odredjene temperature - tzv. glass transition point, nakon koje ljetne gume postaju tvrde i drasticno gube na kocenju i drzanju ceste
15 godina

Ljetne gume su neki put i ispod 0°C imale kraci zaustavni put, tako da...

Di2 & EPS FTW!
17 godina
neaktivan

taj glass transition point je bullshit... uzmi litnji uniroyal rainexpert (bez 3) i pogledaj mu saru - guma je meka i zadrzava mekocu cak i na niskoj temperaturi, a zbog sare koja moze grabit i po snigu moze posluzit kao losija varijanta Michelin CC-a. onda uzmi jos i Michelin energy i dobije tvrdu gumu koja ni na suhom ne valja, ali traje, nekima i priko 50tkm... 

razlikujte voznju po snigu od voznje po ledu! po snigu su bitni poprecni utori kako guma ima s cim zagrabit... na ledu su bitni "sipes", odnosno svi oni zarezi u gumi... i opet, za led su bolje cavlerice... 

14 godina
neaktivan
1BIT kaže...
RuskeGTT kaže...

Naletio sad na fejsu, možda bi te moglo zanimati, čisto da si usporediš sa svojom

EDIT:

@Dex.pwn u Zg-u ih sve znam di su, pred kameru se koči, a kasnije svi ubrzaju

Dijeluje samo za vozila koja imaju registracijeske tablice sa obje strane (naprijed i iza), tj slikaju samo naprijed, tako da sa bilo kojim motociklom možeš i 200Km/h proć, neće ti doć čestitaka, jer ti nemogu utvrdit indetitet...

EDIT2:

OT:

Vlasnika izgleda previše zanaša u zavojima kad je bila potreba za "sportskim" sjedalima u terencu >LINK

Ne možeš uspoređivat Citiusa s nijednom mapom / tuning kućom

15 godina
neaktivan
wifi kaže... 
chutac kaže...

Da da, ali kažem da meni nije to relevantno jer je prestaro. Možda su se popravili od tada :)

Ja imam Dunlop BluResponse Sport i GY UG8 na c4, a na VTS-u Bridgestone LM001 i sada tražim ljetne za njega.

mda... mozda jesu popravili, a u medjuvremenu su svi ostali napravili isto, pa i dalje imas losu gumu... 

za dunlop bluresponse imam samo rijeci hvale... inace su mi dunlopove gume jako dobre, cak i u manjim dimenzijama... 

To nemoš znati. A i recimo da su došli na razinu od pred par godina, to nije ništa loše.
Ja na c4 imam zimske stare 5 godina čiji je model star 7 godina(UG8) i još su super. Na VTS-u imam LM001 koje su kao model također stare hrpu godina i ja nemam zamjerki.

Auti su sa 300 konja prije 15 godina postojali i koristili su najbolje tadašnje gume koje su možda u rangu današnjeg Taurusa(lupam).

Zato tražim nekoga tko ima UHP 2. Ne S3, S3+, UHP, nego baš UHP 2, sve drugo mi je irelevantno.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ta sava je rebrand fulde sportcontrol 2 koja je lošija guma.

15 godina
Auti - ultimativna tema

ja kad uradim veliki servis (a vec ga odgadam 2mj, ali svejedno sam unutar predvidenih km, ali auto je sve osim serijale, pa me strah napinjati) ic cu mjeriti, pa cu roknuti ovdje grafove i to

ocekujem ja isto tu negdje, mozda nesto vise konja, a sto se tice ovako bacim oko na graf, moment mi dosta visoko razvija ova cupra, ja nekako po feelingu imam da ispod 3500 mi max, ali vidjet cemo :)

15 godina
ivanzu kaže...

Ta sava je rebrand fulde sportcontrol 2 koja je lošija guma.

neznam sta ti pricas, ja sam PREzadovoljan sa sportcontrolom 2...drzi po mokrome SUPER, izdrzala je 2 SR-a na cupri, i mogu rec da dosta dobro grize asfalt kod startova kad se malo ugrije. trajala mi 15+ tkm na C4 i jedno 10tak, malo vise na cupri, s time da sam ih rotirao i pri kraju zivotnog vijeka odveo 2 SR-a, pa je bila PD na zicama i rokla u 10.mj ove godine, par mj nakon SR-ova...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Govorim ono što vidim na testu guma.

15 godina
Auti - ultimativna tema

oprosti ali sta ce ti test, ako ti u stvarnosti guma funkcionira super?

isto tako suprotno, LG G6 po testovima baterija traje 5-6-7 SOT ovisi, a meni nikako preko 3,5-4, sve ovisi kako koristis stvar i za sta...ovo je bio cisto primjer

17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Zato tražim nekoga tko ima UHP 2. Ne S3, S3+, UHP, nego baš UHP 2, sve drugo mi je irelevantno.

i sto kad nadjes nekog tko imas UHP2. osim ako sam nemos provozat to auto, pa vidis zadovoljava li te ta guma na suhom i mokrom, sto ti znaci ako ti netko kaze kako je UHP2 divna i krasna? taj isti mozda ce i za LINGLONG rec da mu je odlicna jer ima sasvim drugi stil voznje i potrebe... valjda je generalno misljenje kako Michelin Energy sranje od gume, a nekome je mozda vrh jer se ne trosi i vozi laganini... 

btw, jel adac ima negdi tablice s METRIMA, BRZINAMA i cinjenicnim stavkama za gume koje testiraju? 

15 godina
wifi kaže...

i sto kad nadjes nekog tko imas UHP2. osim ako sam nemos provozat to auto, pa vidis zadovoljava li te ta guma na suhom i mokrom, sto ti znaci ako ti netko kaze kako je UHP2 divna i krasna? taj isti mozda ce i za LINGLONG rec da mu je odlicna jer ima sasvim drugi stil voznje i potrebe... valjda je generalno misljenje kako Michelin Energy sranje od gume, a nekome je mozda vrh jer se ne trosi i vozi laganini... 

btw, jel adac ima negdi tablice s METRIMA, BRZINAMA i cinjenicnim stavkama za gume koje testiraju? 

Jesu to oni koji provode testove? Navodno su objektivni kao i ostatak ekipe koji u Njemackoj provodi svakakve automobilske testove.

Di2 & EPS FTW!
12 godina
Auti - ultimativna tema

Meni najbolje gume. Potrošio sam Michelin, Dunlop, BF Goodrich ali Good Year Eagle F1 su mi se pokazale najbolje što se tiče držanja, izdržljivosti i buke. Michelin naravno ne zaostaju ali su osjetno skuplje.

12 godina
ivanoile kaže...

Ljetne gume su neki put i ispod 0°C imale kraci zaustavni put, tako da...

ne govorim o minimalnom minusu, meni osobno je sasvim svejedno u zadru gdje temperature se vrlo rijetko približe nuli

govorim o situacijama kad uhvati pošteni minus, a toga na ontinentu ima i ponekad se ujutro probudiš i uopće ne razmišljaš da je jučer bilo nula i gume su bile ok, a sad je možda i minus 15 i eto ti pizdarije

wifi kaže...

taj glass transition point je bullshit... 

u pravu si, zanemarimo znanost i ljude koji cijeli život proučavaju ponašanje guma u različitim uvjetima

još jednom - ne govorim o ledu i snijegu, nego o suhoj cesti u debelom minusu

zadnjih 10 godina vozim u dalmaciji, 15 godina prije toga po lici i vozio sam ljetne i zimske gume

ljetne gume su ok na suhoj cesti sve dok ne stisne minus, a tada imaš osjećaj da ti je netko stavio kotače iz lego kompleta, hebena plastika koja nit koči, nit drži cestu

17 godina
Auti - ultimativna tema

Navozil sam se svakakvih guma, i auta. Ali nekako Dunlop SportMaxx RT mi je bil najbolji. Nazalost izdrze mi jedva 2 sezone al jbg sam sam si kriv. Najbolje zimske dosad isto dunlop wintersport 4d. Cmax je na njima isao kaj po tracnicama. Sad cekam da poderem Goodyerke pa uzimam zimske dunlopice. A na proljece SportMaxx RT2 ako izađe u mojoj dimenziji, a ako ne onda SportMaxx RT.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Jesu to oni koji provode testove? Navodno su objektivni kao i ostatak ekipe koji u Njemackoj provodi svakakve automobilske testove.

zato i pitam... ali lagali ili ne, ne mogu od kineza stvorit premium... 

picajzla0707 kaže...

u pravu si, zanemarimo znanost i ljude koji cijeli život proučavaju ponašanje guma u različitim uvjetima

još jednom - ne govorim o ledu i snijegu, nego o suhoj cesti u debelom minusu

zadnjih 10 godina vozim u dalmaciji, 15 godina prije toga po lici i vozio sam ljetne i zimske gume

ljetne gume su ok na suhoj cesti sve dok ne stisne minus, a tada imaš osjećaj da ti je netko stavio kotače iz lego kompleta, hebena plastika koja nit koči, nit drži cestu

koju znanost? da si video koji ni rici ne govori o bullshit efektu. da si svoje iskustvo u kojem nisi navea gumu koju si koristia. da je litnja litnja, a zimska zimska, onda nebi ima po 5-10m razlike izmedju razlicitih modela, proizvodjaca i klasa guma. a onih 7 stupnjeva je sto? trenutak kad je zimska bolja od litnje? u cemu? dokazano nije ako koristis neku normalnu non-chinatown gumu. jel onda nula taj trenutak? nije ni tad! sto, tribamo doc na -10, -15 stupnjeva???? 

bullshit efekt i bullshit temperatura jer ako nije nesto mjerljivo i egzaktno poput 0°C kad se voda pretvara u led i obratno, onda o cemu pricas? 

12 godina
wifi kaže...

koju znanost? da si video koji ni rici ne govori o bullshit efektu. da si svoje iskustvo u kojem nisi navea gumu koju si koristia. da je litnja litnja, a zimska zimska, onda nebi ima po 5-10m razlike izmedju razlicitih modela, proizvodjaca i klasa guma. a onih 7 stupnjeva je sto? trenutak kad je zimska bolja od litnje? u cemu?

dokazano nije ako koristis neku normalnu non-chinatown gumu. jel onda nula taj trenutak? nije ni tad! sto, tribamo doc na -10, -15 stupnjeva???? 

bullshit efekt i bullshit temperatura jer ako nije nesto mjerljivo i egzaktno poput 0°C kad se voda pretvara u led i obratno, onda o cemu pricas? 

dao sam video u kojem se vidi razlika u kočenju kad je hladno, ne testove koji mjere "hladnoću" na par stupnjeva oko nule

isto tako nisam spominjao 7 stupnjeva, već daleko niže temperature

po izgovoru vidim da voziš kao i ja po dalmaciji, naravno da tu ne trebaš brinuti s kvalitetnim ljetnim gumama

još jednom - govorim o temperaturama daleko ispod nule, kakve na kontinentu nisu rijetkost

-10 ili -15 nije rijetkost u lici

evo ti još jedan video, a ovo sam i osobno iskusio pri temperaturi od nekih minus 20, ne sjećam se koje točno gume jer je to bilo prije 20-ak godina

ali bile su tvrde kao kamen, s optilike istim ponašanjem na cesti, kasnije su se ugrijale bolje hvatale grip, no do tada sam već bio pošteno istrašen koliko drastično gubiš grip na potpuno suhoj cesti i drugi dan otišao po zimske gume

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

dao sam video u kojem se vidi razlika u kočenju kad je hladno, ne testove koji mjere "hladnoću" na par stupnjeva oko nule

isto tako nisam spominjao 7 stupnjeva, već daleko niže temperature

po izgovoru vidim da voziš kao i ja po dalmaciji, naravno da tu ne trebaš brinuti s kvalitetnim ljetnim gumama

još jednom - govorim o temperaturama daleko ispod nule, kakve na kontinentu nisu rijetkost

-10 ili -15 nije rijetkost u lici

evo ti još jedan video, a ovo sam i osobno iskusio pri temperaturi od nekih minus 20, ne sjećam se koje točno gume jer je to bilo prije 20-ak godina

ali bile su tvrde kao kamen, s optilike istim ponašanjem na cesti, kasnije su se ugrijale bolje hvatale grip, no do tada sam već bio pošteno istrašen koliko drastično gubiš grip na potpuno suhoj cesti i drugi dan otišao po zimske gume

slusaj, vozim po dalmaciji veliku vecinu vrimena, ali ne zazirem od odlaska u unutrasnjost cak i kad pada snig... jednostavno mi to nije opterecenje... 

a sad, -10, -15, govoris o temperaturama di netko ko zivi u takvim krajevima je blesav ako nema zimske gume, bez daljnjeg.... ali opet, -10, -15 na suhom, opet neces imat problema s litnjim gumama...

evo, kad vec stavljamo videa, onda poviri ovaj...

12 godina
wifi kaže...

slusaj, vozim po dalmaciji veliku vecinu vrimena, ali ne zazirem od odlaska u unutrasnjost cak i kad pada snig... jednostavno mi to nije opterecenje... 

a sad, -10, -15, govoris o temperaturama di netko ko zivi u takvim krajevima je blesav ako nema zimske gume, bez daljnjeg.... ali opet, -10, -15 na suhom, opet neces imat problema s litnjim gumama...

evo, kad vec stavljamo videa, onda poviri ovaj...

stavljaš mi video trkeljanje balavca koji obožava driftanje i ne vidi problem kad mu auto bježi po cesti, a povrh toga "odgovorno" savjetuje da nemaš nikakvih problema s ljetnim gumama po zimi bez obzira na temperature

i povrh toga vozi na tom videu k'o moja baba od 90 godina, a otprilike se podjednao blesavo plezeri s vremena na vrijeme kao i ona

što da ti kažem više, od početka govorim da treba biti oprezan kod izrazitog minusa jer ljetne gume imaju problem pri niskim temperaturama i postaju plastične u jednom trenutku

nauživao sam se takvih situacija poprilično, ne povremeno, nego svake zime po nekoliko mjeseci i tako dobrih 10 i više godina

da, u većini slučajeva ljetne gume su jako dobre na suhom i po zimi, kad se malo ugriju i malo veći minus nije toliko problem, ali kad doživiš ovo gore što je lik pokazao na vrhunskim ljetnim gumama, kad ti gume klepeću na cesti koliko su tvrde i počneš klizati po suhoj cesti kao na sanjkama, onda ćeš skužiti o čemu pričam

do tada je tebi bilo što da kažem bullshit

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

da, u većini slučajeva ljetne gume su jako dobre na suhom i po zimi, kad se malo ugriju i malo veći minus nije toliko problem, ali kad doživiš ovo gore što je lik pokazao na vrhunskim ljetnim gumama, kad ti gume klepeću na cesti koliko su tvrde i počneš klizati po suhoj cesti kao na sanjkama, onda ćeš skužiti o čemu pričam

do tada je tebi bilo što da kažem bullshit

jel ja govorim nekome tko zivi u lici ili zg da ne kupuje zimske? muke ti - sve suprotno od toga! cak i tip u videu kaze istu stvar! 

ali ovo sto ti spominjes, da ti gume klepecu i "preskacu", nije ni cudo kad je doslovce full smota volan - to se meni dogadja na Capturu pri 5km/h na 20 stupnjeva na mokrom splitskom asfaltu kad se polukruzno okrecem. Ista stvar s istim modelom guma na Elantri to nije radila. 

tip je dokaza jedino da je zimska guma toliko mekana da se citava izdeformira prilikom takvog manevra prakticki u mistu... 

14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Vi koji se prepirete, što ne uzmete univerzalne? 

16 godina
Dex.pwn kaže...

Vi koji se prepirete, što ne uzmete univerzalne? 

Jer je to najvece govno koje se moze ljudima uvaliti.

16 godina
Probao pa znaš ? Uniroyall all season expert,zima - ljeto za prosječnog vozača nema razlike i straha...
16 godina
doky01akablava kaže...
Probao pa znaš ? Uniroyall all season expert,zima - ljeto za prosječnog vozača nema razlike i straha...

Probao sam neke goodyearke i po ljeti su smece, a po zimi jos vece.

14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Moji su na Ventu imali neke valjda Sava univerznalne nekoliko sezona.

Evo mene i dalje u komadu.

A buraz je znao vozit dosta brzo.

Al opet su smeće, ne možeš s jednog guzicom na dvije stolice 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Moji evo sad cijelih 14 godina samo univerzalne MS stavljaju na Clia.Tako i ja vozim već godinu i pol i meni ok

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
15 godina
Auti - ultimativna tema

jadne te MS po ljeti...

11 godina
sstrmi kaže...

Moji evo sad cijelih 14 godina samo univerzalne MS stavljaju na Clia.Tako i ja vozim već godinu i pol i meni ok

Kad se voziš ko normalna osoba i ne ulijećeš s 70 u kružni tok s gradskim "esjuviem" ko neki.. Kojima slickovi trebaju ,jer pazi, nemili je povišeni Clio s 90 konja (ne rugam se Cliu, nego Capturu i ostalim sličnim glupostim, jer je po meni nepotrebno nagrđivanje i podizanje Clia)

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

jedine cjelogodisnje koje bi volia probat (bar po testovima) su Michelin CC, i to zbog orjentiranosti na lito, ili sto u reklamama kazu, litnja guma sa zimskim mogucnostima... ono sto me sprjecava u tome je sto me najvise strah da se ne razocaram, a prakticki su 50% skuplje od provjereno dobrih Dunlop Bluresponse... 

Karlek_19 kaže...

Kad se voziš ko normalna osoba i ne ulijećeš s 70 u kružni tok s gradskim "esjuviem" ko neki.. Kojima slickovi trebaju ,jer pazi, nemili je povišeni Clio s 90 konja  (ne rugam se Cliu, nego Capturu i ostalim sličnim glupostim, jer je po meni nepotrebno nagrđivanje i podizanje Clia)

sta ti za 70 u kt tribaju slikovi??? toliko i na goloj felgi mos proc... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.12.2017 19:14 (wifi).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice