Vec druge save na duji, bas su mi uzas. Pogotvo jer auto nema ABS pa cu ici na neku najbolju kombinaciju da mi barem guma malo nadomjesti nedostatak ABS-a... sava po kisi klizi bas nenormalno... Pogotovo sad na turbaku u trecoj mi skripe gume...
dunlop bluresponse ili gy eff grip... biraj i nemos falit...
Ja imam ts850 i gore su po suhom od bridgestone turanza er300 koje se i nisu bas pokazale u testovima ko neka prevelika sreca.(obje na niskim temp. na bridgestone bar osjetis kako auto staje, ali na continentalima abs samo popusta + turanze su starije)
imas sam turanze er300 na elantri i to je stvarno (bar one sto sam ima) po meni losa guma. u isto vrime neki se kunu u nju, i uz malo istrazivanja dodje se do zakljucka da je to guma gdje je iznimno bitna zemlja proizvodnje i dimenzija.
Da da, ali kažem da meni nije to relevantno jer je prestaro. Možda su se popravili od tada :)
Ja imam Dunlop BluResponse Sport i GY UG8 na c4, a na VTS-u Bridgestone LM001 i sada tražim ljetne za njega.
mda... mozda jesu popravili, a u medjuvremenu su svi ostali napravili isto, pa i dalje imas losu gumu...
za dunlop bluresponse imam samo rijeci hvale... inace su mi dunlopove gume jako dobre, cak i u manjim dimenzijama...
Zimske gume će uvijek lošije kočiti od ljetnih pa čak i po zimi bar sve dok nema snijega. Meni treba zimska guma koja je dobra po kiši i ledu, snijega ako imam tjedan dana.
Baš sam negdje čitao/gledao, istina je da zimske lošije koče od ljetnih, navodno je glavni razlog dizajn ripni, zimske su dizajnirane da grabe snijeg pod sobom, imaju puno malih ripni koje kao lopatice kotača na mlinu grabe snijeg, samim time je i gazna površina manja a usto nema uzdužnih kanala za izbacivanje vode, dok ljetne imaju šire i veće ripne, pa je samim time i gazna površina veća, više gume je u trenju prilikom kočenja...
sad bi amerikanci rekli "No shit, sherlock..."... devet godina sam ovdje na forumu, devet godina tupim zbog cega je meni osobno premium litnja jedini pravi izbor, jer 99% vrimena provedem na suhom i mokrom, a onih 1% sniga mi je zabavno i bez zurbe, i onda sad napokon otkrivenje: litnje bolje koce po suhom od zimskih, en par su na mokrom, jedino su zimske bolje na snigu... al ajd da to sve ove godine ne tupim... zimske su dobar izbor za one koji zive u unutrasnjosti, ali tada oprez po suhom, a i smanjit dozivljaj na snigu jer se ljudi s njima daleko prije precjene...