Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.548
|
čitano: 17.347.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema

Hvala!

Možda čak uzmem nešto takvo. Na VTS-u su gume bile stare 7 godina i klao sam ih bez neke nesigurnosti, pa valjda onda nove i to od poznatog(iako ne premium) brenda ne mogu biti gore 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam kakve su ljetne Savine gume ali ako su kao ove zimske hp2 što sam dobio na poklon uz auto onda izgleda da nisu za ništa osim za snijeg. Auto sa njima osjetno sporije ubrzava jer TC stalno smanjuje snagu motora dok na ljetnim Continental to nije radio, imam osjećaj kao da je auto slabiji 20% naspram kada je bio Conti gore. Ove Savine držat 2 sezone i onda na TS860. 

17 godina
neaktivan

dok ih prominis bit ce bar TS870 u igri... a savine litnje nisu nista bolje od zimskih, vjerojatno jos i gore... jedino ako gledas koje su najbolje litnje za snig, u usporedbi s ostalim litnjim, onda bi mozda bile u vrhu... 

15 godina
neaktivan

Temeljiš tvrdnju na?

15 godina
1BIT kaže...
CroNk3r kaže...
RuskeGTT kaže...

1. da li postoji negdje stranica sa tezinama felgi?

2. koliko je 9,6kg po felgi stvarno malo za felgu 8,5x19?

Evo i pdf koji sam imao na PC-u, novijih felga sigurno nema posto je stari pdf:

https://www.docdroid.net/Ub4n422/wheelweights.pdf

Nema oz supertursmo gt u 14"

Btw: piše 15" imaju 8.3Kg, ja mislim da sam ja svoje 14" izvagao 7Kg (bez gume), al nisam siguran, trebao sam slikati, al u decimalu je okrugli broj bio...

RuskeGTT kaže...

team dynamics slove kao ful lagane felge,

pa ako jedna takva felga ima 9,7kg, a ova je pol cola sira i 100g laksa...mislim da sam vec donio odluku, iako nisam vidio u pdf-u i linku tu felgu...ali dobio sam dojam opcenito :)

HVALA!

Ma bitno da je lakša od prethodne, a šta kupuješ isključivo samo kod nas ili dolaze i vanjske trgovine u obzir, ako se dobro sijećam, kolega sa civic-om fn2 type-r nabavio alutec iz engleske, težile su oko 8Kg, al se ne sjećam kolko cola su bile, možda se kolega javi sa točnim informacijama

EDIT:

Slićne origigi seatove

Link

link1

Ove odlično izgledaju, samo treba poslat mail za cijenu i kilažu

ne trazim da budu izgledom iste ili slicne, nije mi to vazno...gledam tezinu i izgled...

nasao sam na talijanskim oglasnicima (ne isplati se kupovati kod nas takve felge, ako ih UOPCE ima) isto kao sta sam kupio za C4 u Milanu felge, tako cu najvj i za cupru...

najzesci kandidat Fondmetal 9RR

http://www.fondmetal.com/en/alloy-wheels/9performance/9rr-nero 

nasao sam i Rota Grid i OZ Superturismo Dakar (iako su 20tke i PREskupe)

ove Fondmetal su 9,6kg 8,5x19, crne boje, planiram napraviti sjajno crno crvenu kombinaciju na autu, a u prilog tome ide i ova maska koju mi frend prodao, pa cu nju + lip, prednje mrezice, zadnji srednji dio branika prefarbati u sjajno crno + staviti sjajno crnu foliju na krov sa crnom shark antenom...i sjajno crne 9RR ce stajat ko budali samar...naravno planirao bi staviti isto tako crne led stopove https://www.carpartstuning.com/tuning/cardna-taillights-seat-leon-lightbar-05-09_4983551_50674.jpg

isto tako stigla danas testna urica (uzeo fus od "par" dolara da prvo skuzim gdje i kako montirati, pa ce onda prava) koja ce ici umjesto lijevog otvora zraka, stigla i maskica za otvor - slicno ovome http://img.tapatalk.com/d/13/05/18/a3e2ebej.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 20:33 (RuskeGTT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Što god bude bilo tada od Continentala će ići,  samo znam da Sava neće. 

17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Temeljiš tvrdnju na?

litnjim savama u dimenziji 175/70/13... 

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ruske znam da si već linkao te okvire za tablice ali nemogu naći, pa ako možeš opet.

15 godina
Auti - ultimativna tema

ako nisi skuzio, nemam vise one mini okvire jer sam izgubio tablicu, srecom da je decko nasao i prijavio muriji...

a ovo sa slika su klasicni crni okviri sa bilo koje pumpne stanice, 30tak kn

15 godina
neaktivan
wifi kaže...
chutac kaže...

Temeljiš tvrdnju na?

litnjim savama u dimenziji 175/70/13... 

Kojem modelu?

Moja i tvoja dimenzija su si jako udaljene. 

16 godina
moderator

Meni se na tom autu maska bez znaka nimalo ne sviđa...nekako mi je prevelika rupa posred prednjeg kraja.

Inače auto je 

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
15 godina
Auti - ultimativna tema

Prije 3 mjeseca zamjenio sam komplet kuplung set s dvomasenim zamašnjakom, original Sachs uzeo kakav je i po katalogu ugrađen. Uz to zamjenjena nasadna vodilica potisnog ležaja, vilica potisnog ležaja i semering radilice. Stari zamašnjak roštao u leru jako i tako sam nekih 10000 odvozio, zato je i zamjenjen pa reko da odmah zamjenim sve jer nisam znao u kakvom je stanju lamela i ostalo. Sad ništa ne rošta ali u leru čujem neki lagani zveket opet iz mjesta gdje je zamašnjak, čim kuplung stisnem do kraja onda se ne čuje. Kad je auto hladan malo stisnem kuplung do pozicije kad počne primati čujem lupkanje, kad je topli onda se jedva čuje. Platio sam sve skupa s rukama 5 soma s tim da je repariran anlaser jer je verglao ko stara kanta kad je bio zagrijan, od kad je sve složeno auto pali čim mu pokažeš ključ. Trebam li biti zabrinut jer je majstor nešto sfušario ili sam dobio ne baš ok zamašnjak ili sam samo paranoičan? Znam da se taj dvomaseni pomiče jer nije fiksni ali dal se trebaju čuti takvi zvukovi?

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ne smije se nista cuti. Ta marka je vrlo kvalitetna ( saks valeo luk )... Napravio si sve po PSu kako bi trebalo kada se kuplung mjenja sto je super, netko te super na savjetovao :)

Meni prvi put nisu rekli da ide klizac potisnog ( a zna puknut sa svojih nosaca ) te da treba anlaser reparirati ( za sada nema problema, ali ljudima zna motor "iskocit" kod paljenja... valjda jer je bendix 'navikao' na stare zube od starog zamasnjaka... )

Jedino steta sto nisi ulje u getribi  zamjenio........

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 18:29 (Fake_Alert).
17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Kojem modelu?

Moja i tvoja dimenzija su si jako udaljene. 

ako se dobro sicam sava rapidex... ta je guma pjevala operne arije doslovce u svakom zavoju...

15 godina
XXX-Man kaže...

Meni se na tom autu maska bez znaka nimalo ne sviđa...nekako mi je prevelika rupa posred prednjeg kraja.

Inače auto je 

uzeo za promjenu, bila je za dobru lovu + kad god me pukne vratim staru, mada bi na staroj mogao onaj krom (okvir i znak) baciti u sjajno crnu...vidjet cu, imam 2 opcije, a maska se promjeni za 15 sekundi DOSLOVNO

nego, jucer mi ostala pozicija lijeva upaljena jedno 4-5h i dok sam skuzio, odem u auto, ne vergla...idemo guranac, cura pomogla, lik u focusu vristi jel vam treba pomoc, ja samo uletio u auto kao da uletavam u bob i 2. i pali brate haha

16 godina
moderator

Meni to najbolje izgleda upravo tako, originalnu bacit u crno 

Meni nedavno crkao akumulator a auto bio u garaži prednim krajem centimetar od zida tako da nisam mogao ni dignut haubu uopće, a kako pod garaže ima dosta veliki nagib upravo prema tom zidu morao sam tražit par susjeda da mi ga pomognu gurnut unatrag 

I onda još najbolje od svega nemaš gdje primit ni ništa...hauba se ne otvara, bunker bez struje isto ne, desna vrata isto uz zid ne možeš otvoriti. Nakraju ga vukli na gurtni

Sad parkiram unatrag 

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
15 godina
neaktivan

Uf, ta je stara i nije uopce ista linija kao UHP 2.

Ruske, ja sam jucer vidio Mazdu 6 sa izolirkom oblijepljenim znakom da bude crn. 

17 godina
neaktivan

normalno da je stara, to je bilo na starom autu prije sto godina... samo to je guma koja je bila blaga katastrofa i koju sam se osobno zaj..a prilikom kupovine (na nagovor vulkanizera). NIKAD vise! na tom istom autu su bile Dunlop SP30 i Hankok K701 i sve su bile daleeeeko bolje... zimska sava s3, ma isti vrag na suvom i mokrom, ili piva, ili klize, jedino je na snigu dobra. sebi je nebi kupia, ali proba sam je na par auti i to nije to jer mi po snigu najmanje znace... 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Dobar bimmer 

16 godina
wifi kaže...

normalno da je stara, to je bilo na starom autu prije sto godina... samo to je guma koja je bila blaga katastrofa i koju sam se osobno zaj..a prilikom kupovine (na nagovor vulkanizera). NIKAD vise! na tom istom autu su bile Dunlop SP30 i Hankok K701 i sve su bile daleeeeko bolje... zimska sava s3, ma isti vrag na suvom i mokrom, ili piva, ili klize, jedino je na snigu dobra. sebi je nebi kupia, ali proba sam je na par auti i to nije to jer mi po snigu najmanje znace... 

Vec druge save na duji, bas su mi uzas. Pogotvo jer auto nema ABS pa cu ici na neku najbolju kombinaciju da mi barem guma malo nadomjesti nedostatak ABS-a... sava po kisi klizi bas nenormalno... Pogotovo sad na turbaku u trecoj mi skripe gume...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
ivanzu kaže...

Ne znam kakve su ljetne Savine gume ali ako su kao ove zimske hp2 što sam dobio na poklon uz auto onda izgleda da nisu za ništa osim za snijeg. Auto sa njima osjetno sporije ubrzava jer TC stalno smanjuje snagu motora dok na ljetnim Continental to nije radio, imam osjećaj kao da je auto slabiji 20% naspram kada je bio Conti gore. Ove Savine držat 2 sezone i onda na TS860. 

Ja imam ts850 i gore su po suhom od bridgestone turanza er300 koje se i nisu bas pokazale u testovima ko neka prevelika sreca.(obje na niskim temp. na bridgestone bar osjetis kako auto staje, ali na continentalima abs samo popusta + turanze su starije)

14 godina
Auti - ultimativna tema

Zimske gume će uvijek lošije kočiti od ljetnih pa čak i po zimi bar sve dok nema snijega. Meni treba zimska guma koja je dobra po kiši i ledu, snijega ako imam tjedan dana. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 21:50 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
wifi kaže...

Da da, ali kažem da meni nije to relevantno jer je prestaro. Možda su se popravili od tada :)

doky01akablava kaže...

Dobar bimmer 

Jooj, sad si me sjetio. Danas izlazim na cestu, čekam, netko ide i skužim da je golf 3 sa prednjim krajem sa Audija A3. Više izgleda kao da je netko slupao a3, pa ga skrpio da dođe do prvog mehaničara. 

Ja imam Dunlop BluResponse Sport i GY UG8 na c4, a na VTS-u Bridgestone LM001 i sada tražim ljetne za njega.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Bome moram priznati da su i mene save eskimo u zadnje vrijeme malo razočarale, prošle godine sam bio čisto zadovoljan sa njima, ove godine sam doživo da sam htio malo brže speljat jedan zavoj, vozio se 30Km/h i u drugoj malo jače stisnem gas, a kotači vrte u prazno, daj reko nemoj me zahebavat da sa 60Ks,102Nm momenta i to u drugoj šlajdram, bio je jutarnji mraz, masna cesta, dobro ni gume nisu najnovije, al opet, mislim da su tri godine stare, morao bi provjerit, ripni pun kufer imaju, al definitivno sljedeće zimske koje ću kupovat ću uzet nešto drugo, save su dobre za po gradu di se ne vozi brže od 60Km/h, za do dućana i nazad, ja sam si našao posao di svaki dan putujem van Zagreba po zaobilaznici, ujutro kad je sve smrznuto i masno, pri malo većim brzinama preko 80Km/h dobro je dok se ravno vozim (onda i 120Km/h nije problem), al kad dođe zavoj imam osjećaj da ću svake sekunde zletit, a ljudi me obilaze sa većim brzinama bez beda, reko hebemti takve gume...

16 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Zimske gume će uvijek lošije kočiti od ljetnih pa čak i po zimi bar sve dok nema snijega. Meni treba zimska guma koja je dobra po kiši i ledu, snijega ako imam tjedan dana. 

Baš sam negdje čitao/gledao, istina je da zimske lošije koče od ljetnih, navodno je glavni razlog dizajn ripni, zimske su dizajnirane da grabe snijeg pod sobom, imaju puno malih ripni koje kao lopatice kotača na mlinu grabe snijeg, samim time je i gazna površina manja a usto nema uzdužnih kanala za izbacivanje vode, dok ljetne imaju šire i veće ripne, pa je samim time i gazna površina veća, više gume je u trenju prilikom kočenja...

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 22:48 (1BIT).
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Kako je u Zg stojite s onim aparatima što vas slika kad brzo vozite pa vam dođe čestitka u vidu plave kuvertice kući?

Jel te kamere radi i na motorima ili samo na autima?

16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

Naletio sad na fejsu, možda bi te moglo zanimati, čisto da si usporediš sa svojom

EDIT:

@Dex.pwn u Zg-u ih sve znam di su, pred kameru se koči, a kasnije svi ubrzaju

Dijeluje samo za vozila koja imaju registracijeske tablice sa obje strane (naprijed i iza), tj slikaju samo naprijed, tako da sa bilo kojim motociklom možeš i 200Km/h proć, neće ti doć čestitaka, jer ti nemogu utvrdit indetitet...

EDIT2:

OT:

Vlasnika izgleda previše zanaša u zavojima kad je bila potreba za "sportskim" sjedalima u terencu >LINK

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.12.2017 1:07 (1BIT).
16 godina
ivanzu kaže...

Ono sto sam time htio reci je da nema smisla da usporedujes ljetne conti s zimskim savama.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Tu sam ja radio remap, kod Citiusa. sjajan tip.

In the name of tragedy...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice