Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.506.300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
dv14 kaže...

A5 coupe mi je ipak privlačniji auto. Iznenadio sam se kako 3.0 TDi hebeno zvuči uz malo preinaka oko ispuha.

Frend kupio Golfa 7, uvoz, manje od 80k km, 1.6 TDi. Od opreme ima tempomat, navigaciju i sl. Mogu reći da mi se čak i sviđa. Osobno ga vjerojatno nebi kupio, ali mora se priznati da je dobro složen. Sjedala mi se čine odlična.

Nego, kakvi su BMW 1? Vrtim malo po Njuškalu, nađe se 120d za manje od 8k eura. Nisam neki ljubitelj hatchbackova, ali mi se čine ok. Pogotovo taj 2.0d sa 177ks. To bi lijepo trebalo ići. 

I ja si gledam uzeti u iducih par mjeseci 118d ili 120d,ali ne bi isao bez oem xenona,navigacija sa displayom,grijanja sjedala,mf volana i slicnih goodiesa,panorama bi bio slag na kraju.

Problem je sto dosta njih ima rucnu klimu i obican radio,a citam da je neki aftermarket 2din tesko ubaciti...

Jedino ajde aftermarket xenon farove nabavis pa to nekako rijesis ako bocka nedostatak xenona...

15 godina

doky01akablava  Koja serija 1? f21?

Di2 & EPS FTW!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ima ko kakvih iskustava sa Motrio gumama? Cjenovno su tu negdje sa Savama. Najvise me zanimaju kako se ponasaju po kisi, jer nece snijeg u Dalmaciju.

15 godina
GeneralPag1997 kaže...

Ima ko kakvih iskustava sa Motrio gumama? Cjenovno su tu negdje sa Savama. Najvise me zanimaju kako se ponasaju po kisi, jer nece snijeg u Dalmaciju.

Koja je poanta zimskih guma u primorju ako se ne vozi(pretpostavljam) nikad u neka mjesta gdje moze snijeg padat?

Di2 & EPS FTW!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Na nizim temperaturama se zimske bolje ponasaju jer su mekse od ljetnih koje otvrdnu ispod 7C.

15 godina
ivanzu kaže...

Na nizim temperaturama se zimske bolje ponasaju jer su mekse od ljetnih koje otvrdnu ispod 7C.

Broj dana u godini, u kojima je temp niza od 7°C se moze izbrojat na prstima jedne ruke...

Di2 & EPS FTW!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Broj koliko puta ti netko izleti moze se nabrojati na prste jedne ruke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 19:19 (ivanzu).
16 godina
ivanoile kaže...

doky01akablava  Koja serija 1? f21?

116D ovaj redizajn

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-1-116d-sport-oglas-23833793

Uzasno mi se svida redizajn,farovi,led stopke,interijer ...

Ali ne bi se bunio na stariju generaciju sa pristojnom opremom

http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-1-118d-oglas-23164126

Ovaj ima navigaciju zar ne samo se otvori pritiskom gore ?

15 godina
ivanzu kaže...

Iskreno, zivim u Rijeci i nikad nisam osjetio potrebu za zimskim gumama. A mogu reci da ni Slovenci me nikad nisu zezali po zimi na putu do Trsta, samo je bitno da nisu celave gume i da su lanci u autu, sve ostalo uz malo opreza i svi zivi i zdravi. A Dalmacija je jos toplija od Rijeke.

doky01akablava kaže...

Za F21 ima dosta modela tih displaya za kupit polovnih. Samo ne znam koji combo ide jer se ne moze samo display kupit vec mora i joystick uz neke modele, pa to krene kostat $$

Di2 & EPS FTW!
14 godina
ivanoile kaže...
ivanzu kaže...

Iskreno, zivim u Rijeci i nikad nisam osjetio potrebu za zimskim gumama. A mogu reci da ni Slovenci me nikad nisu zezali po zimi na putu do Trsta, samo je bitno da nisu celave gume i da su lanci u autu, sve ostalo uz malo opreza i svi zivi i zdravi. A Dalmacija je jos toplija od Rijeke.

doky01akablava kaže...

Za F21 ima dosta modela tih displaya za kupit polovnih. Samo ne znam koji combo ide jer se ne moze samo display kupit vec mora i joystick uz neke modele, pa to krene kostat $$

Pag nije bas tipicna Dalmacija haha... Par puta bi se otislo do ZG-a. Fala bogu ne kad je snjeg ali eto moze se dogodit da bas tad padne.

17 godina
doky01akablava kaže...

Ali ne bi se bunio na stariju generaciju sa pristojnom opremom

http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-1-118d-oglas-23164126

Ovaj ima navigaciju zar ne samo se otvori pritiskom gore ?

Ne

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
Auti - ultimativna tema

Koja je procedura upisa dimenzija guma 225-45-17, dok trenutno imam upisano 235-45-17 koje su i u originalu. Kompliciraju s atestom ili? Planiram zimske staviti 17zoll ali ne mislim 235 stavljati.

14 godina
andreas11 kaže...

Koja je procedura upisa dimenzija guma 225-45-17, dok trenutno imam upisano 235-45-17 koje su i u originalu. Kompliciraju s atestom ili? Planiram zimske staviti 17zoll ali ne mislim 235 stavljati.

Ako su dolazile na vozilu, u nekoj drugoj opremi ili felgama, samo na tehnickom upises. Ako upisujes izvan tehnickog kosta oko 100kn.

Ako nisu atestirane za vozilo moras raditi atest u CVH i to kosta mislim oko 300kn.

17 godina
ivanoile kaže...

Kupiš novi auto, ugovoriš kasko....

dođe period zimskih uvjeta...ti na ljetnim gumama... izleti ti neki iz sporedne, oduzme prednost i zabiješ se u njega...

kasko...0 bodova

14 godina
Ziga kaže...

Kupiš novi auto, ugovoriš kasko....

dođe period zimskih uvjeta...ti na ljetnim gumama... izleti ti neki iz sporedne, oduzme prednost i zabiješ se u njega...

kasko...0 bodova

To bas stoji u ugovoru za kasko da za vrijeme zime moras biti na zimskim ili?

Jer ako imas lance u gepeku i dovoljno duboku ripnu legalan si i ne vidim problem.

17 godina
gamer34 kaže...

To bas stoji u ugovoru za kasko da za vrijeme zime moras biti na zimskim ili?

Jer ako imas lance u gepeku i dovoljno duboku ripnu legalan si i ne vidim problem.

što s zaustavnim putem na nižim temperaturama?

svaki kasko ima svoju šprancu ugovora o "neisplati" štete npr dodatno i: alkohol, droga, prolazak na crveno

14 godina
Ziga kaže...

što s zaustavnim putem na nižim temperaturama?

svaki kasko ima svoju šprancu ugovora o "neisplati" štete npr dodatno i: alkohol, droga, prolazak na crveno

Pusti ti sad zaustavni put i ostale performanse ljetne vs zimske gume. Ja te pitam, kako te mogu hebat ako si legalan (osim ako u ugovoru ne pise da moras bit na zimskim)?

Ne mozes usporedivat s prolaskom na crvenom, alkoholom itd. gdje je jasno da krsis propise.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ja vam mogu pokazati Pezoa 307 od frenda,frajer je cijelu proslu zimu u Zagrebu prosao na Toyo ljetnim gumama sa 5mm profila,po snijegu i svemu i opet na svoje oci vidio kako vozi brze od pola ekipe na novim zimskim.
E sada,jel on toliko glup,iskusan,sretan nemam pojma.

15 godina
neaktivan

Francuz, sta da ti kazem... 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
doky01akablava kaže...

Ja vam mogu pokazati Pezoa 307 od frenda,frajer je cijelu proslu zimu u Zagrebu prosao na Toyo ljetnim gumama sa 5mm profila,po snijegu i svemu i opet na svoje oci vidio kako vozi brze od pola ekipe na novim zimskim.

Dok ne dode zavoj ili treba kociti.

Ne se zezat sa ljetnim gumama po snijegu... kisa je nesto drugo...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
gamer34 kaže...

Pusti ti sad zaustavni put i ostale performanse ljetne vs zimske gume. Ja te pitam, kako te mogu hebat ako si legalan (osim ako u ugovoru ne pise da moras bit na zimskim)?

Ne mozes usporedivat s prolaskom na crvenom, alkoholom itd. gdje je jasno da krsis propise.

Što ako s ljetnom gumom i lancima u gepeku naletiš na dionicu gdje ima svježeg snijega, izgubiš kontrolu i razbiješ auto?

kako je to kolega "road legal"?

17 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

sad si otvoria pandorinu kutiju... uglavnom, potpuno ga razumin... 

17 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Što ako s ljetnom gumom i lancima u gepeku naletiš na dionicu gdje ima svježeg snijega, izgubiš kontrolu i razbiješ auto?

kako je to kolega "road legal"?

sto ako na +20 u ladu po kisi naletis na ulje u zavoju? same thing... uostalom, snijeg je predvidljiviji od mokre zamascene ceste... 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ako zakon ne nalaze da imam zimske gume, osim na nekakvim zimskim dionicama, ne vidim zasto bi osiguranje nesto prigovorilo. A to za kasko, nemam ga na autu, obicno osiguranje ako nije moja krivicabi trebalo priznati stetu.

Mislim ako me Slovenci koji su ultra oprezni s tim gumama i opremom,uvijek pustali onda ne vidim problema.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Drugo su zakoni drzave, a drugo osiguravajuce kuce.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 21:16 (ivanzu).
15 godina
ivanzu kaže...

Drugo su zakoni drzave, a drugo osiguravajuce kuce.

Štete nastale kao posljedica korištenja vozila bez propisne zimske opreme,sukladno propisima države u kojoj se dogodio osigurani slučaj, osim u slučaju
kad šteta nije u uzročnoj vezi sa stanjem na cesti;

Ovo je izvadak iz Croatia osiguranja

Di2 & EPS FTW!
17 godina
simeparanoja kaže...

bok,

imate za preporuciti mozda neki webshop za felge? na prvom sam davno uzeo msw19 za zimske gume u vulkalu sad vi za drugo auto narucio msw85 za zimske (deklarirane su za zimu)

vulkal na netu ima ocajnu ponudu, koliko vidim ove koje trazim ima samo alufelge webshop

nesto mozda u eu?

Ja narucio za zimu 16" MSW 28 Matt Dark Grey sa Reifen.com - totalno mi se svidjaju na mojoj Mazdi, naravno  

Na prvom linke se moze vidjeti kako dobro izgledaju na Mercedesu A klase.

Na felge navukao Goodyear Ultra Grip 9 (205 60 R16).

To sam napravio  Njemackoj, tamo se ima naravno hrpa online shopova za felge. Samo treba naci odgovarajuci model i biti u DE  

Cak sam poceo razmisljati da stavim iste felge na ljetne gume ali u velicini 18".

Znam da preporuka Webshopa u Njem nije bas najbolja, ali podrzavam te za MSW! I ja sam prvotno razmisljao o MSW19 dark matt i cak imao za doticne ponudu sa Continental gumama za 780€ (Komplet gume i felge i montaza). Ali kad sam vidio 28, odluka je pala ;)

last.fm/user/jolly_bravo
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 15:45 (jollyb).
15 godina

još samo fale opruge da ju spustiš i to je to :D

17 godina
fear619 kaže...

još samo fale opruge da ju spustiš i to je to :D

mislis sad 16" ili na 18"?

razmisljao jesam i malo citao o tome na forumima, ali nisam se bas zagrizao. Barem jos ne . Da cu nabaciti jos pokoji mod, to stoji.

last.fm/user/jolly_bravo
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ne diraj nista ako je auto pod garancijom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice