Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.998
|
čitano: 16.473.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
1BIT kaže...

EDIT: zaboravio sam napomenuti, već smo raspravljali o tome tu na forumu, današnja metalurgija je naprednija nego u "ono doba", tehnika obrade materijala se modernizirala i sve to doprinosi pouzdanosti, mislim da je baš bila rasprava kako su današnji blokovi motora od kvalitetnije legure napravljeni nego nekada...

naravno da sve napreduje pa tako i metalurgija, ali veći doprinos ima računalno simuliranje uvijeta rada motora.. upravo zato se danas puno manje materijala utroši na blok/glavu nego prije 20 godina kada su se stvari doslovno predimenzionirale kako bi što duže izdržale.

po meni je jako je upitno dali moderni glava/blok/radilica itd. mogu izdržati više od starih predimenzioniranih  iskreno mislim da se nikada više neće pojaviti motori koji mogu držati više od duple serijske snage bez da se raspadnu (kao npr. dobri stari toyotin 2JZ).

CroNk3r 

frenda su iz servisa za 13 godina starog yarisa preporučenim pismom 2 puta zvali da dođe na servis da se provjeri airbag na serijsku grešku..

tako nešto će europsko kapitalističko govno napraviti nikad pa ni tad 

solaris 

jesi gledao hyundai.. frend vozi getza već 5 godina ima 140k km i nikada problema s njim a kaže da ne može dobiti ni 1500€ za njega.

bratić je prije godinu dana kupio accenta onu noviju liniju za 3k€.. slabo se prodaju pa su debelo ispod realne cijene.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
neaktivan
nine kaže...

jesi gledao hyundai.. frend vozi getza već 5 godina ima 140k km i nikada problema s njim a kaže da ne može dobiti ni 1500€ za njega.

bratić je prije godinu dana kupio accenta onu noviju liniju za 3k€.. slabo se prodaju pa su debelo ispod realne cijene.

Ti accenti su nepoderivi, znam par ljudi sa stairm linijama koji su valjda vec preko pol milje s njima napravili.

Limarija im nije jaca strana (mada nije strasno losa) ali sto se tice masine tu samo toci i vozi.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Danas odrađeno pranje u praonici Black Pearl

17 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...
nine kaže...

Ti accenti su nepoderivi, znam par ljudi sa stairm linijama koji su valjda vec preko pol milje s njima napravili.

Limarija im nije jaca strana (mada nije strasno losa) ali sto se tice masine tu samo toci i vozi.

definitivno neunistive masine... ja sam svog proda s 273tkm, a na njemu je bila originalna lamela, originalni diskovi, motor i getriba netaknuti... samo redovito odrzavanje i vozi...

sad prodajem elantru 2001. na plin, 173tkm, nanovo registrirana prije tjedan dana... dva mi auta realno ne tribaju... 

12 godina
gocc01 kaže...

Ipak sam odustao od Mazde 6 i danas postao vlasnik Renault Lagune Grandtour, 1.9dci iz 2003  

Auto je full očuvan, nekaj malo registracije i ne puno love. 

Zupčasti je promijenjen na 168tkm a auto ima 240k, znači još par desetaka sam miran. 

Ima li netko kakvih iskustava, savjeta, kaj treba pazit itd.. 

Sajle na prozorima se znaju potrosit i puknut ali na ebayu je set sajli oko 150kn pa to promjenimo svake 2 godine , ako mozes blokiraj mu EGR dok te nije poceo zezat, ali sto se tice struje i motora nismo imali problema. Limarija je odlicna nigdje nema trunke hrđe. Uglavnom auto za te novce je super, puno sretnik km  Btw daj jos malo slika unutrasnjosti :)

Bilo kuda Opel svuda! :)
15 godina
zabranjeniples kaže...

Ekipa, jedno pitanje!

Uzeo auto prije nekih pola godine.

U zadnja dva dana mi potrošnja skočila za 1l.

Vozim na istim približno istim mjestima kao prije i na približno isti način kao prije.

Dali je moguće da je neka greška/kvar ili sam ga stvarno malo uspio rastegnut (što mi se čini nemoguće) ?

Golf 6 1.6tdi

Evo da samo javim da sam rješio stvar.

Trebalo je samo stisnut botun od postavki, kojeg je čini se prijatelj slučajno stisnuo, kad sam mu dao auto.

Nisam ni znao, ali izgleda da imaju dvije prosječne potrošnje, a meni se prebacilo na prvu.

Ugl., vratio sam na staro i sad je to kako je bilo.

Hvala svima!

16 godina
zabranjeniples kaže...
zabranjeniples kaže...

Ekipa, jedno pitanje!

Uzeo auto prije nekih pola godine.

U zadnja dva dana mi potrošnja skočila za 1l.

Vozim na istim približno istim mjestima kao prije i na približno isti način kao prije.

Dali je moguće da je neka greška/kvar ili sam ga stvarno malo uspio rastegnut (što mi se čini nemoguće) ?

Golf 6 1.6tdi

Trebalo je samo stisnut botun od postavki, kojeg je čini se prijatelj slučajno stisnuo, kad sam mu dao auto.

Nisam ni znao, ali izgleda da imaju dvije prosječne potrošnje, a meni se prebacilo na prvu.

Hvala svima!

Si vidio kako su kolege na VW forumu dobri 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Stvarno super auto ta Laguna za presmiješnu cijenu, vidim čak 2005 godinu po 3500e, 1.9 96kW DCi, sa obavljenim velikim servisima. Best buy. Čak mi karavan ,u nekim bojama pogotovo, bolje izgleda od obične..

In the name of tragedy...
16 godina
zabranjeniples kaže...

Hvala svima!

Jel to jos jedan fičr VW-a da ti laže da manje trosis kako bi se osjecao sretnijim? 

:D
15 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Jel to jos jedan fičr VW-a da ti laže da manje trosis kako bi se osjecao sretnijim? 

To hrpa auta ima, šta ne?

Jedna globalna potrošnja, a jedna za svaki put.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam mislio da se radi o instant consumption, a ne average pa mi nije bilo jasno kako moze imat 2 komada.

Pa da mu u istim uvjetima kaze litru vise nego prije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 13:28 (CroNk3r).
15 godina
neaktivan
wifi kaže...

definitivno neunistive masine...

alergičan sam na izraze "neuništivo" i "nepoderivo".. ali po meni omjer uloženo/dobiveno ako se gleda neki jeftini auto definitivno nenadhebiv..

o ovako nečemu pričam, na brzinu iskopao sa njuške..

http://www.njuskalo.hr/auti/hyundai-accent-1.3-oglas-18697367

http://www.njuskalo.hr/auti/hyundai-getz-1.3-gl-oglas-18949275

možda nisu najljepši auti na tržištu ali će napraviti puno km i može ih se naći za smiješnu paru..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
nine kaže...
wifi kaže...

definitivno neunistive masine...

alergičan sam na izraze "neuništivo" i "nepoderivo".. ali po meni omjer uloženo/dobiveno ako se gleda neki jeftini auto definitivno nenadhebiv..

o ovako nečemu pričam, na brzinu iskopao sa njuške..

http://www.njuskalo.hr/auti/hyundai-accent-1.3-oglas-18697367

http://www.njuskalo.hr/auti/hyundai-getz-1.3-gl-oglas-18949275

možda nisu najljepši auti na tržištu ali će napraviti puno km i može ih se naći za smiješnu paru..

Vjerojatno bi jako puno auta napravilo puno km da ih ljudi malo bolje odrzavaju 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
neaktivan
nine kaže...

mozes bit slobodno, ali dalje od redovnog odrzavanja, i to motora, na tom autu nisam ima prakticki nikakvih troskova... a realno, nije ga se ni mazilo ni pazilo, vec iskljucivo redovito servisiralo... 

Fake_Alert kaže...

Vjerojatno bi jako puno auta napravilo puno km da ih ljudi malo bolje odrzavaju 

mozda, a mozda i ne... 

jer me osobno sokiraju price o lancima koji se rastezu, oprugama koje pucaju, letecim koji upadaju u "redoviti servis", puknutim klipovima, diskovima koji se minjaju skupa s plocicama 1na1, lamelama i dvomasenim koji se minjaju ispod 50tkm, itd... 

i onda imas iskustvo s realno kantom od auta, koje traje i traje, ma sto mu covik radia... 

15 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Danas odrađeno pranje u praonici Black Pearl

Kakav ti je to sticker na zadnjem staklu, Mojsije vodi ovcu na ispašu?

15 godina
neaktivan

Jedi i Walker?

17 godina
Auti - ultimativna tema

Darth Vader i AT-AT walker kao pas 

+ odrađeno Sonax profi poliranje

1.CATMAX
2.SONAX EX 04-06
3.ZAŠTITA CARANAUBA VOSKOM

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 19:19 (Ziga).
9 godina
neaktivan
nine kaže...
1BI

naravno da sve napreduje pa tako i metalurgija, ali veći doprinos ima računalno simuliranje uvijeta rada motora.. upravo zato se danas puno manje materijala utroši na blok/glavu nego prije 20 godina kada su se stvari doslovno predimenzionirale kako bi što duže izdržale.

po meni je jako je upitno dali moderni glava/blok/radilica itd. mogu izdržati više od starih predimenzioniranih  iskreno mislim da se nikada više neće pojaviti motori koji mogu držati više od duple serijske snage bez da se raspadnu (kao npr. dobri stari toyotin 2JZ).

CroNk3r 

frenda su iz servisa za 13 godina starog yarisa preporučenim pismom 2 puta zvali da dođe na servis da se provjeri airbag na serijsku grešku..

tako nešto će europsko kapitalističko govno napraviti nikad pa ni tad 

solaris 

@nine, i meni i ženci su ružni i mogu se slikat. Vidjeti ću, ciljam na malo veći gradski auto/kompakt, pa ću pogledati jednog GP-a i Meganea  II 3V sa 1.5 dCi motorom sa oko 150k km.

15 godina
neaktivan
Ziga kaže...

1.CATMAX
2.SONAX EX 04-06

Koliko te izaslo poliranje? 

12 godina
protjeran
Ziga kaže...

1.CATMAX
2.SONAX EX 04-06

Prekrasni novi Peugeoti, ali me muči ovaj lav na haubi koji voli riknuti.

Službeni Beeper il kak se već piše nema ni 3000km na satu, već 2 puta krepao.

Nadam se da na limuzinama nije tak, jer fakat bi bilo šteta tako lijepog auta.

http://www.twitch.tv/dokmanic
9 godina
neaktivan
Ziga kaže...

1.CATMAX
2.SONAX EX 04-06

koji si ti mačak,koliko je sve koštalo,di si nabavio,kako je teklo?

bitte bitte

15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Koliko te izaslo poliranje? 

vito79 kaže...

koji si ti mačak,koliko je sve koštalo,di si nabavio,kako je teklo?

bitte bitte

Znam kako vam je, u današnje vrijeme je strvarno muka googlati...

BTW: @thedream će prepoznati svoje susjede sa Markuševca, također korisnici autopraonice black perl

Nissan gtr

Mitsubishi lancer evo x

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 22:33 (1BIT).
15 godina
Auti - ultimativna tema

montirana no name gljiva za probu...jako zadovoljan zvukom...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

kaj ti je grana naknadno varena ili mi se čini?

EDIT: BTW okači neki video da čujemo 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 21:39 (nine).
17 godina
nine kaže...

kaj ti je grana naknadno varena ili mi se čini?

Citroen...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
moderator
Auti - ultimativna tema

Jesu u funkciji one kamere na autoputu kod VŽ?

Proletio danas kraj jedne ko da sutra ne postoji

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
16 godina
odjavljen

Doznat ćeš

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

montirana no name gljiva za probu...jako zadovoljan zvukom...

Probaj komad aluminijske cijevi stavit, aluminij bi trebao na visokim okretajima zbog rezonancije samog materijala dobit bolji zvuk nego guma.

16 godina
XXX-Man kaže...

Jesu u funkciji one kamere na autoputu kod VŽ?

Proletio danas kraj jedne ko da sutra ne postoji

I autoput ce mi upropastiti 

15 godina
Auti - ultimativna tema

produzit cu tu cijev, trazim samo odgovarajuce cijevi i koljena...ovo je samo za probu...plus jos dovode hladnog zraka...

imam video na mobu, ali nije nes, puno bolje se cuje uzivo, probat cu jednom malo bolje snimit

a sto se tice varenja, nije citroen kriv, nego udarac koji je dobio kod prijasnjeg vlasnika...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice