Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.508.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Zna li tko pouzdanu stranicu za autodijelove (iz Njemačke, UK...)?

Tražim lambda sondu, ali negdje mi izbacuje 1100kn, a negdje 400kn za istu Boschovu. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
17 godina
Auti - ultimativna tema

Facelifting done by čistokrvni uličar 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Neko maznio?

HTC 8X :)
17 godina

Pas...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Auti - ultimativna tema

Nista prestrasno, ionako se to u tvom kraju smatra ultimativnim tuningom

:D
17 godina

Odi vrit!  

17 godina
Lord_Marko kaže...

Facelifting done by čistokrvni uličar 

Sad tu staviš gljivu...  

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kupil sam danas ceradu za vjetrobransko staklo protiv smrzavanja u plodinama (na drugoj strani) na akciji od danas u pola cijene, vidjet ćemo sutra ujutro dal ću morat opet strugat

15 godina
1BIT kaže...

Kupil sam danas ceradu za vjetrobransko staklo protiv smrzavanja u plodinama (na drugoj strani) na akciji od danas u pola cijene, vidjet ćemo sutra ujutro dal ću morat opet strugat

sutra ujutro nebus ni naso tu ceradu na autu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 14:43 (domac5).
17 godina

Još je to dobro, samo da ne krenu na gume

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

sutra ujutro nebus ni naso tu ceradu na autu 

aaa bum bum, cerada ima neke čičke koji bi se trebali na kraju vrata sa unutarnje stane držati, al ispalo je da mi je mala, na slici stoji ta cerada na volvu xc90 krojena ko rukavica, prekriva sva stakla od ruba do ruba, ja stavim na malog punta, ono kratko ispadne, nemogu ja nategnut do ruba te čičke da ih spojim sa unutrašnje strane vrata, ispada da su mi vrata prevelika, pa sam taj dio sa čičkima zafrknul i zatvorio sa vratima, tako da nema kam, inaće ima čičke koji idu oko brisača, oni pašu, i čičak koji se omota oko antene, on mi je isto malo prekratki, al vjetar ju nebu odnesal, a ukrast mi može sam ak odreže te završetke koje sam sa vratima zatvorio

16 godina
Auti - ultimativna tema

Sta nije veci gust upalit auto i strugat dok ti istruzes on se lagano ugrije i krenes?

Koliko puta se vozim iza ljudi koji cim sjednu u auto krenu i dime bijelo kao parne lokomotive 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

..inaće ima čičke koji idu oko brisača, oni pašu..

pih, kad se zbroji vrijeme montaže i demontaže, ja 2 puta postružem sve šajbe 

Fake_Alert kaže...

Koliko puta se vozim iza ljudi koji cim sjednu u auto krenu i dime bijelo kao parne lokomotive 

taj bijeli dim je zapravo kondenzat.. isto kao što ti iz usta izlazi kada puhneš po hladnome 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam zasto ali meni je bas gust slusat kako se auto po zimi grije u leru

Bilo kuda Opel svuda! :)
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

evo, danas sam uvatia malo inspiracije pa (na upit s drugog foruma) napravia jednu shemicu za zaboravne, a mozda se nadje korisna i nekome ovdje. Radi se o vizualnoj indikaciji da je potrebno upaliti oborena svjetla (dnevna svjetla) na vozilima koji nemaju funkciju dnevnih svjetala.

Shema Shema

Pin ON-kontakt spaja se na +12V aktivan kad se autu da kontakt
Pin +Svjetla spaja se na vise mogucih mjesta: + s prekidaca svjetala (pozicija ili oborena), + na samim farovima (pozicija ili oborena), dakle, bilo koji kontakt gdje ce se paljenjem svjetala pojavit +12V
Pin GND spaja se na masu auta

Trimer R3 podesava se na sljedeci nacin:
Svjetla iskljucena, Kontakt - LED ne smije goriti, ako gori - okretati trimer dok se svjetla ne izgase i kad se izgase slobodno dio okreta ga jos zavrnuti.
Svjetla iskljucena, Kontakt, auto upaljen, alternator puni strujom - LED bi morala goriti. Ukoliko slucajno ne gori, vratiti trimer mrvu u suprotnom smjeru dok se LED ne upali.
Paljenjem svjetala, LED se mora ugasiti.
Osim LED, uz pomoc tranzistora na izlazu, moguce je spojiti buzzer, pa ce svirat ukoliko se svitla ne upale. 

Pinout 741 prikazan je na slici

Pinout Pinout
 Umjesto 741 moze se koristiti doslovce bilo koje operacijsko pojacalo.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Pitanjce za znalce...

Zadnja generacija VW Pola. Jel radio podrzava MP3 ili ima i onih koji ne vrte taj format ?

Truth in engineering.
15 godina
Auti - ultimativna tema

napokon smontirane 18ke...kupljene danas fulde sportcontrol 225/40 18 i zavidano gore :)

za tj dana vracam se zimuljama, ovo je za probu. na proljece distance :)

14 godina
wifi kaže...

evo, danas sam uvatia malo inspiracije pa (na upit s drugog foruma) napravia jednu shemicu za zaboravne, a mozda se nadje korisna i nekome ovdje. Radi se o vizualnoj indikaciji da je potrebno upaliti oborena svjetla (dnevna svjetla) na vozilima koji nemaju funkciju dnevnih svjetala.

Pin ON-kontakt spaja se na +12V aktivan kad se autu da kontakt
Pin +Svjetla spaja se na vise mogucih mjesta: + s prekidaca svjetala (pozicija ili oborena), + na samim farovima (pozicija ili oborena), dakle, bilo koji kontakt gdje ce se paljenjem svjetala pojavit +12V
Pin GND spaja se na masu auta

Trimer R3 podesava se na sljedeci nacin:
Svjetla iskljucena, Kontakt - LED ne smije goriti, ako gori - okretati trimer dok se svjetla ne izgase i kad se izgase slobodno dio okreta ga jos zavrnuti.
Svjetla iskljucena, Kontakt, auto upaljen, alternator puni strujom - LED bi morala goriti. Ukoliko slucajno ne gori, vratiti trimer mrvu u suprotnom smjeru dok se LED ne upali.
Paljenjem svjetala, LED se mora ugasiti.
Osim LED, uz pomoc tranzistora na izlazu, moguce je spojiti buzzer, pa ce svirat ukoliko se svitla ne upale. 

Pinout 741 prikazan je na slici

Umjesto 741 moze se koristiti doslovce bilo koje operacijsko pojacalo.

čestitke 

nego ja sam naviknut na paljenje svjetala,nego nisam na gašenje,insignia ima zvučni signal,vectra je pištala kad otvoriš vrata a auto ugašeno,ali golf ništa...gotovo UVIJEK zaboravim ugasit...pa bi neku pištalicu i na golfa montirao...

Svemirski mega car
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koji golf? Kod mene na starom A3 pišti, i pozicija i svjetlo. Ne isključujem da je naknadno ugrađivano, možda prijašnji vlasnik.

@ruske - izgleda odlično!, iako mi osobno taj auto nikad nije sjeo.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 13:53 (thedream).
14 godina
thedream kaže...

Koji golf? Kod mene na starom A3 pišti, i pozicija i svjetlo. Ne isključujem da je naknadno ugrađivano, možda prijašnji vlasnik.

mk4 2003,oprema ocean,to su zadnje četvorke

Svemirski mega car
16 godina
thedream kaže...

Golf 3 ima, ako je golf 3+ onda mora imati.

Mozda ti je ta pištalica(buzzer) otisla ili nesto od elektronike.

13 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ovaj C4 i Vel Satis su čistokrvni francuski dizajn.

Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
14 godina
Auti - ultimativna tema

većina je to imala 90-ih

ako ima trica,ne mora značit da ima i 4,možda je bila nadoplata,možda je crklo,mozda je isključeno,ali činjenica je da NE PIŠTI

ja sam naviknut na to,inače sve mi je navika prije kretanja provjerit,svjetla,pojas,cd,ogledala,cigare,upaljač ali kad izlazim iz auta nista zivo ne jebem...zato mi treba ta pišća

inače svijetli samo kontrolna tabla..

Svemirski mega car
15 godina
neaktivan
matkoGSi kaže...

većina je to imala 90-ih

ako ima trica,ne mora značit da ima i 4,možda je bila nadoplata,možda je crklo,mozda je isključeno,ali činjenica je da NE PIŠTI

ja sam naviknut na to,inače sve mi je navika prije kretanja provjerit,svjetla,pojas,cd,ogledala,cigare,upaljač ali kad izlazim iz auta nista zivo ne jebem...zato mi treba ta pišća

inače svijetli samo kontrolna tabla..

ma da, možda je vrisnulo pa ne pišti, vjerojatno to. Nije ni moj daleko godište od tvog 12/2000 pa toliko dosadno pišti da sam valjda nakon tjedan dana automatski gasio svjetla, a ne 10g. 

Baš me zanima kako se taj dio zove/zvao uopće, ako je u opciji opreme.

Inače kad smo kod pištanja, ništa gore od pojasa u Kiama, na curinom Riu bi iščupao pola armature van samo da to ne slušam, a ni dalje se ne bi vezao. Iz principa lol.

Smontirali su joj baš jučer volan koji je reklamirala u KMAGU, sad to već liči na kožu i ima šavove duž cijelog obruča., potpuno drugi volan. A i čekala ga je bome skoro dobrih mjesec dana.

A ne uzmeš jaču opremu kožni volan i mjenjač, i zguli se nakon 9.000km (?!). Baš zguli, boja, što li je već bilo. Komedija. Navodno im ni jači modeli na to nisu imuni, ali velim - nebo i zemlja što je sad dobila, i što oni prodaju prvotno pod kožni volan u Urban opremi.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 14:52 (thedream).
16 godina
thedream kaže...

Inače kad smo kod pištanja, ništa gore od pojasa u Kiama, na curinom Riu bi iščupao pola armature van samo da to ne slušam, a ni dalje se ne bi vezao. Iz principa lol.

Nemoj to pistanje za pojas ni spominjat, kod toyote je mozda jos gora situacija, prvo pocne beep     beep     beep  i tako minutu - 2.

Mislis si sad ce prestati i onda krene beepbeepbeepbeepbeep i nakon 5 min odustaje...

Nema sanse da se ne vezes.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 14:57 (CroNk3r).
15 godina
Auti - ultimativna tema

a zasto je tolki problem vezat se? ja pojas ni ne osjetim na sebi, ne vidim problem, lakse je pobrat kaznu jel? od benzinske do trgovine imam minutu voznje reko necu se vezat za tih minutu voznje a inace se uvijek vezem i na parkiralistu od trgovine su stajali majmuni i dobio sam kaznu eto...

15 godina
Auti - ultimativna tema

Da, za pojas mi se pali na 25+ km/h i iritantno je. Prvih X puta je niz beep/beep/beep drugačiji, nakon tih X puta postane još iritantniji.

Znam da su neki stari Focusi(tipa onaj kojeg sam vozio u AŠ) ulazili u "ignore mode", odnosno isključiš pištanje sa par pritisaka na kopču. Kod mene ne funkcionira.

Također, nema ni pištanja za svjetla kod mene, niti mi ne fali, ne znam dal mi se jednom desilo da sam ostavio svjetla upaljena.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Na Citroenu mi je pištalo za svijetla i za ključ ako ga ostaviš u bravi (mislim da i na Renaultu pišti).

Što se tiče nevezanja, sve je to stvar navike. Kod mene je takva navika da se i u dvorištu kad mičem auto, moram zavezati.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
Auti - ultimativna tema

ja bih volio da ni ne možeš upalit auto bez pojasa

vežeš se isključivo radi sebe,naučit će te jednog dana kad budete imali prisan poljubac s volanom i kad vam vjetrobran bude predjelo...nedao Bog nikome,ali...veži se jebemu,2 sekunde posla i glava na sigurnom..

vjerovatno znate ulogu zračnog jastuka,e daa,to je kad si ZAVEZAN,kad nisi zavezan on će opalit u onom trenutku kad ti lice bude 25-30 cm od volana,zamisli onda što će se dogodit? jel vi znate snagu zračnog jastuka? pa pogledajte one budale koji ga stave ispod guzice i prislone klemu na akumulator,pa odbaci čovjeka 4-5 metara u zrak...

Svemirski mega car
12 godina
odjavljen
mystik kaže...

Da, za pojas mi se pali na 25+ km/h i iritantno je. Prvih X puta je niz beep/beep/beep drugačiji, nakon tih X puta postane još iritantniji.

Znam da su neki stari Focusi(tipa onaj kojeg sam vozio u AŠ) ulazili u "ignore mode", odnosno isključiš pištanje sa par pritisaka na kopču. Kod mene ne funkcionira.

Također, nema ni pištanja za svjetla kod mene, niti mi ne fali, ne znam dal mi se jednom desilo da sam ostavio svjetla upaljena.

Ma e, navikneš se gasit i amen. Meni je tako na cliu 2001. pištalo, a sad na traktoru 5ici ne kako je prvi vlasnik bio to izgasio, i moram priznat da sam zahvalan. Nema nikakvih nepotrebnih zvukova, čak ni tik-tak kad daš žmigavac. Na ovo zadnje sam se trebao navikavat malo, al sad mi je već normala.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice