Ocito nikakve ako auto ne moze ni krenut
ocito si falia temu - evo izvoli: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-opcenito/need-for-speed-2015/225847.aspx
Ocito nikakve ako auto ne moze ni krenut
ocito si falia temu - evo izvoli: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-opcenito/need-for-speed-2015/225847.aspx
Koji je to k?!
to je ljubicasta sprava za putovanje kroz vrijeme ili test muskosti ako imas muda voziti na ethanol.
jucer odradio prvu vecu turu u C4...1000km rijeka - milano - rijeka, po autocesti 120 tempomat, iako se cesto peljalo i puno brze radi prometa, ljudi tamo voze 160-170 i boli ih kita za kamere koje snimaju (i jos imaju obavijesti par sto metara prije svake kamere), pa na natrag isto neka dionica pimplanja 90kmh po gustoj magli...i ukljuceno gubljenje po milanu i visekilometarska kolona na obilaznici njihovoj - potrosnja 7,7
isao po felge, slijedi kupnja gumi i onda montaza, pa cemo vidjeti za distance :)
Isss,svaka ti cast :)
Evo nešto za Alfiste! Muzej u Areseu.
Ovo je samo mali mali dio tog raja !
OMG 155 dtm , imaš još koju sliku montreala iz kopkita?
OMG 155 dtm , imaš još koju sliku montreala iz kopkita?
Nažalost nemam . Sve slike di sam pokusao slikati unutrašnjost su ispale loše zbog refleksije stakla. Slikavao sam mobitelom, a prejako je osvjetljenje u muzeju....
Bio sam i u muzeju automobila u Mulhouse, Francuska poznat po Bugattima, pa ako koga zanima mogu staviti neke slike
Montrealka je zvijer
Dns s burazom slozio zvucnike u autu, nakraju smo ipak uzeli jace ( Magnat 132 180W) jer oni slabiji su bili pre mali. Prvo smo planirali zamjenit samo prednje ali posto su orginalni zvucnici gori nego u Kii Pride zamjenili smo ih sve. S obzirom na cijenu ovi su odlicni zvuk je dubok i cist a bass se lijepo istice, jos samo neki radio ubost i tojt. :) Posto je na ovim zvucnicima magnet dosta veci morali smo malo izbrusit plastiku da lijepo sjedne. Cak su i orginalne mrezice lijepo sjele pa se nista ne kuzi. LP!
Btw @nine ako se dobro sijecam ti u Ludači imas neki touch screen radio? Ako imas jel mi mozes samo napisat model i cijenu?
odlican upgrade!
nakraju smo ipak uzeli jace ( Magnat 132 180W)
Čisto da se zna to su 45W zvučnici, ali radio ionako ne daje više od 20W po kanalu pa je svejedno...
Radio moramo obavezno promjenit, ne znam kome je palo na pamet ubacit takav šrot od audio sistema...
Koji je radio unutra? Slika?
teska socijala radio...
cekaj malo hahaha
jel ovaj radio neka zajebancija ili je to stvarno radio? koji je renault u pitanju i kakva oprema?
nadam se da u autu ima nekakv displej na koji pokazuje i podatke o radiju...
kakva je ta laguna? nisam nikad ni imao ni vozio niti bio vozen,dok jesam safrane(imao),svi ga vole osim vlasnika
doj je radio mogao biti i gori,hint: kazetofon (traffic,vivaro pa čak i 2006)
Nije ni tak loša kako se priča, udobna, tiha i sto se tice elektronike nema problema. Nasa je 1.9dci a 2.2dci se i nije pokazao bas najboljim.
Sto se tice kazetofona ugrađivali su ih i u Lagune ako si uzeo osnovnu opremu
Orginalni Renault radio
Strašno što oni ugrađuju...
Orginalni Renault radio
Strašno što oni ugrađuju...
Pusti ti to, on je bar dobio nekaj, ja u fiatu sa osnovnom opremom nisam dobio ni radio ni zvučnike, čak ni pripremu (nema žica za spojit)
EDIT: mislim da nije bilo ni antene, al to nisam siguran
jel punto mk2a? ako ti je vjerovat avataru,pa što si ti imao od opreme bog te neće? jesi li dobio kurble za otvaranje prozora ili si i to morao kupovat?
macgyver,mislio sam da se radi o laguni 1,ali vidi vraga,oni i u dvojku to govno gurali
jel punto mk2a? ako ti je vjerovat avataru,pa što si ti imao od opreme bog te neće? jesi li dobio kurble za otvaranje prozora ili si i to morao kupovat?
mk2a je, za radio, zvučnike i žice sam siguran da su falile jer smo ih sami ugrađivali i sprovađali, za antenu nisam siguran (nemogu se sjetit), ma talijani su izbacili šta god su mogli, dobro da su mi rezervni kotač dali, kurble za prozore imam, kakav bi to auto bio da nemreš prozore otvorit
, prva ugradnja su bile neke goodyear gume očajne kvalitete i to na 13" kotačima, jedino šta nemam servo i ni malo ne žalim za njim, osječaj na volanu je puno bolji, da kupujem novi auto, tražio bi bez serva (a nažalost takvih više nema)...
Ja imam neki Pioneer-ov radio i Panasonic-ove zvučnike (4 komada), nije neka kvaliteta u usporedbi kakve sam sve čuo, ali za slušat nešto dok se voziš dosta... nemam neku namjeru insvestirati u nešto kvalitetnije jer smatram to bacanjem novaca, ako zanemarimo kvalitetu zvučnika i radia, 1. da bi zvuk bio dobar, mora biti zatvorena kutija od npr drveta (najbolji zvučnici imaju kutiju izrađenu od tikovine, te također dimenzije kutije igraju veliku ulogu), a vrata su šuplja bedastih dimenzija, 2. zvučnici su dosta osjetljivi (pogotovo membrane) i nisu pogodne vibracijama i udarcima, a većina zvučnika je ugrađena u vratima koja svi zalupe dok zatvaraju, pa tako se svaki put zatrese taj zvučnik u njima i normalno je da sa vremenom gube na kvaliteti (na jeftinim zvučnicima se to možda neće primjetit, na skupljima hoće...)
A prioritet mi je trenutno nabavit neke ljetne gume, trenutno imam samo zimske, dvomim se dal uzet 14" ili 15", 15" sam imao i bile su mi preteške, osjetilo se kod kretanja da auto nema snage (mada onda su bile široke gume 195, veća površina, veće trenje i automatski je potrebna veća sila za savladavanje), a ne znam dal bi riskirao, pa uzeo ponovno 15" ali sa užim gumama...
a slušaj,punto je bio jeftin,ali bar su ti moglu uvalit te žice
i još jedna glupost (fiat je to) punto mk2 je bio projektiran da ima servo,prema tome i takva letva volana i još što ide s tim
onda nekom došla ideja vadit taj servo i stavljat neke improvizirane letve za koju ti msatraš da je ok sve dok se negdje ne zapucaš...posljedice ne znam,ali znam da nisu baš bile bajne
a što se tiče kotača,stavi 14" 185/65 ili 55 to je za njega kapak...nemo ić na 15"
po mogućnosti original alu felge,mogu se nać jeftino
jel 1.2 60ks?
EDIT: za povećanje kvalitete zvuka bi ti preporučio dumping,znači ono čudo nezz kako se zove za zvučnu izolaciju,dolazi u roli,lijepi se kao 3M folija,samo je deblja naravno,povadiš sva sjedala,tepihe,tapecirunge i lijepiš na lim,također nebi bilo zgoreg i na blatobrane polijepit,kad se uredno složi ispada kao da se voziš u autu veće klase...barem što se buke tiče...
koliko košta ne znam,planiram u proljeće to na golfu radit pa javim kako je ispalo i koliko je ispalo
a slušaj,punto je bio jeftin,ali bar su ti moglu uvalit te žice
i još jedna glupost (fiat je to) punto mk2 je bio projektiran da ima servo,prema tome i takva letva volana i još što ide s tim
onda nekom došla ideja vadit taj servo i stavljat neke improvizirane letve za koju ti msatraš da je ok sve dok se negdje ne zapucaš...posljedice ne znam,ali znam da nisu baš bile bajne
a što se tiče kotača,stavi 14" 185/65 ili 55 to je za njega kapak...nemo ić na 15"
po mogućnosti original alu felge,mogu se nać jeftino
jel 1.2 60ks?
Ma imam tri komada doma (2000g, 2001g(taj je moj) i 2002g), dva osnovna modela s i jedan sx, nisam primjetio problem sa zubnom letvom, svi imamo prve i rade bez problema, ali što se tiće opreme svaki je drukčiji, jedan ima tapecirung ispod haube, drugi nema, jedan ima gumu na veznom limu koja brtvi između haube i veznog lima, drugi nema, jedan ima lampu u gepeku, drugi nema, moji nije imao žice za zvučnike, sx je imao, ali također nije imao radio i zvučnike, primjetio sam na neki puntaćima na amortizeru kod matice gore one bijele valjkaste čepiće, sx to ima, ova dva s nemaju (mada nemam pojma čemu to služi), s model ima plastiku kod kotača koja štiti od blata i zmazanoća na sva četiri kotača, sx model ima samo na prednjim, sva tri punta smo kupili nova, prvi smo vlasnici, tako da znam sve o njima, s model ima h7 žarulju, a sx h1, a farovi izgledaju identično i pašu, sx kad digneš na dizalicu se malo spiga lim i zapinju vrata kad ih otvaraš i zatvaraš, a s model ne, tako da mi se čini da ovaj sa bogatijom opremom je rađen u poljskoj, a ovi sa osnovnom opemom u italiji i kao da su kvalitetniji ovi sa osnovnom opremom, ovaj moj je u odličnom stanju, većinu vremena stajao u garaži, propali su amortizeri (auto je skakuto na ravnoj cesti) pa smo ih morali promjenit, a nismo štedjeli na servisima, oem amortizeri su uljni, mi smo ugradili plinske kyb (kajaba) i opruge, auto se malo bolje ponaša u zavojima, remenje je trenutno od gatesa (zupčasto i od alternatora), ulje mjenjamo svakih 10 000, točilo se gorivo nekada samo na omv-u, danas samo na petrolu i tako...
da radi se o 1.2 8v 60Ks motoru, što se tiće guma, u knjižici imam upisane tri dimenzije, pa nemam mnogo izbora (a ako se ne varam, nemože se trenutno više upisivat u knjižicu), imam upisano: 165/70R14 (to su mi trenutne zimske), pa 185/55R15 (to je dimenzija koje je išla na sportinga), te 195/50R15 (ta je dimenzija išla na hgt model) nju sam imao i osjetilo se da auto nema snage i nju više nebi uzimao...
BTW: oem alu felge su 15" i dolazile su samo na sportingu i hgt-u, ostali su tvornički bili na čeličanama sa ratkapama, našao sam par 14" na njuški ali prije bi rekao da su replike...
EDIT: školjke su im univerzalne, osobno sam vidio na svome, ima rupe za volan i papučice (kuplung, kočnicu i gas) na lijevoj i desnoj strani, tj za engleze i ostatak svijeta, moglo bi se bez problema pripasati drugi motor i volan sa vozačevim sjedalom na desnoj strani
jooj pa vi ste teška sekta,3 godine za redom kupovati po jedan novi punto
krivo si me razumio za letvu volana,nije ona nikad problem,sve dok se ne slupaš,onda ti zna,malo glave otkinut i tako...ništa ozbiljno
pa dosta auta ima univerzalne školjke,neki mijenjaju taj lim neki ne,opeli i fordovi koji se proizvode u UK su za njihovo tržište,i još za australiju čini mi se
filozofirate a gotovo svi serijski radiji su baje...zamjenio sam u C2 serijski sa prastarim pioneerom, razlika dan i noc
u meganu ista prica sa malo novijim pioneerom, pa kasnije isprobao alpine 137BT od frenda <3
dok evo primjer u C4 ne bi mjenjao nista, zvuk je predobar skupa sa subom serijskim :)
jooj pa vi ste teška sekta,3 godine za redom kupovati po jedan novi punto
A čuj, tada su nekako najbolje plaće bile, mogao si kupit novi auto, bez da dižeš kredit, evo prošle godine smo kupili polovnog swifta, autić je odličan, vuće tek na visokim okretajima, što je meni bilo čudno kad sam prešao sa punta, u puntu 2 brzina do 60Km/h, može još malo do kakvih 65, ali nikada ga ne stišćem u blokadu, a sa swiftom druga dođem na 80Km/h i ide još bar 2000rpm, ja gledam, pa nema kraja , ima nekakav frktavi zvuk kod kočenja motorom, kada postepeno padaju okretaji, toliko mi se dopao, da bi se namjerno zaletio i pustio ga da usporava, samo da uživam u zvuku
(swift ima lanac, pa predpostavljam da se on tako čuje, punto ima zupčasti), swift ima zanimljiv servo, na parkingu je skroz lagani, sa jednim prstm ga motaš, a u vožnji se stvrdne malo i teže ga je motati, mada još uvijek nije to to kao kod mene bez serva, uglavnom dok ne probaš nešto bolje, ne znaš šta imaš, iskreno fiata više nebi uzeo, jedino alfu možda, ali japanci su mi trenutno odlični