Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.010
|
čitano: 16.486.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Auti - ultimativna tema

Budem negdje malo probao izmjeriti, barem okvirno da vidim kolko bude...

Sad me baš zanima, navukli ste me {#}

PC RULES!!!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam mjerio Tazzom cini mi se i sa gpsom preko moba davne 2009-2010.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Instalirao sam neku aplikaciju na mobitel pa budem isprobao kasnije.

BTW - ima ko kakvu preporuku za aplikaciju koja mjeri ubrzanja? (za android)

PC RULES!!!
15 godina
Auti - ultimativna tema

Ako imaš ELM327 bluetooth adapter, onda je definitivno najbolja stvar Torque. Uistinu najbolji app trenutno ako ti treba nešto za auto.

Ostalo ništa nisam isprobavao, čak ni sa Torqueom nisam mjerio, samo neka međuubrzanja sam probavao i radi odlično.

Naravno ako nemaš ELM327, onda ne znam. Ja sam rekao Marku da slobodno dovuče do VŽa, da isproba al neće. strah {#}

14 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
mika2210 kaže...

Instalirao sam neku aplikaciju na mobitel pa budem isprobao kasnije.

BTW - ima ko kakvu preporuku za aplikaciju koja mjeri ubrzanja? (za android)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.binarytoys.speedometer

ova ima svakakvih funkcija....0-100, 402m i sl...

meni je trebala samo zbog trenutne brzine i prijedene kilometraze... ubrzanje nisam mjerio jer nema kalendar, a vozim sdi pa mi stoperica ne znaci puno...

17 godina
Auti - ultimativna tema

Jel taj ELM327 univerzalan? Ja ga mogu uštekat u Alfu i radit će sa Torque aplikacijom? Ne kužim se baš u to...

Ako bi to radilo, naručit ću si sa ebay-ja, nisu skupi, kolko vidim stotinjak kuna koštaju...

PC RULES!!!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Evo, ukrali felge, doslovno samo njih, aj bar su gume podmetnuli. lol

EDIT: Evo još 3 slike. ccc

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 16:07 (DiRT).
15 godina
mika2210 kaže...

Jel taj ELM327 univerzalan? Ja ga mogu uštekat u Alfu i radit će sa Torque aplikacijom? Ne kužim se baš u to...

Ako bi to radilo, naručit ću si sa ebay-ja, nisu skupi, kolko vidim stotinjak kuna koštaju...

imaš na autu sigurno OBD2 port, mlađi je od 2000/2003(diesel) kad su postali obavezni na autima.

ELM327 je uređaj, koji onda štekaš u taj port, imaš ih sa usb kablom za komp i sa bluetoothom za mobove. 

Najvjerojatnije je da bi trebalo raditi, pa ćeš imat sve podatke koje ECU daje na raspolaganje, recimo kod mene neke stvari ne mogu vidjet, al me ni ne zanima.

Ako si ikad na putu tu kroz VŽ, ili negdje u IV, pa ak hoćeš probat prije nego kupiš. Ili ti mogu šibnut svoj preko pošte ili kak već na probu.

17 godina
mystik kaže...

imaš na autu sigurno OBD2 port, mlađi je od 2000/2003(diesel) kad su postali obavezni na autima.

ELM327 je uređaj, koji onda štekaš u taj port, imaš ih sa usb kablom za komp i sa bluetoothom za mobove. 

Najvjerojatnije je da bi trebalo raditi, pa ćeš imat sve podatke koje ECU daje na raspolaganje, recimo kod mene neke stvari ne mogu vidjet, al me ni ne zanima.

Ako si ikad na putu tu kroz VŽ, ili negdje u IV, pa ak hoćeš probat prije nego kupiš. Ili ti mogu šibnut svoj preko pošte ili kak već na probu.

Malo sam sad guglao, imam OBD2 port, tako da bi moralo raditi. 

Naručio sam sa ebay-a, nije neka lova, cca 50 kn

Svejedno, hvala na ponudi i informacijama {#}

PC RULES!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 16:30 (mika2210).
14 godina
protjeran
DiRT kaže...

Meni nije jasno kak se ne upali alarm kad počne šarafiti?

Da nije onaj  balkanski model, bitno da imaš auto pred kućom, a ko yebe dodatnu opremu, pa i malo bolji alarm. Na tim autima postoji relativno jeftino opcija da se alarm pali nakon kaj se samo približiš autu, a kamoli kad ga diraš.

Crkva je zlo 21. stoljeća
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

mislim da je kolegi nine-u doslo vrijeme da swapa taj h22 ili kaj vec. ili da ugradi neku mini turbinicu {#}

trebali se bi nekad nac negdje da se ekipa upozna {#}

{#} no way turbo na hondu {#}

ali da.. lagano se dolazi vrijeme da se krene tražiti neki h22.

možda tamo na jesen već piknem auto, i onda je samo pitanje kada ću uzeti godišnji i baciti se na posao {#} ideja je da bar prvih mjesec dana ovako izgleda {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Aj ti lagano kreni šrafit {#}

17 godina
neaktivan
nine kaže...

možda tamo na jesen već piknem auto, i onda je samo pitanje kada ću uzeti godišnji i baciti se na posao {#} ideja je da bar prvih mjesec dana ovako izgleda {#}

A nakon toga neće bit brtve na koju neće bacat ulje jel? {#}

17 godina
Auti - ultimativna tema

@nine   zakaj ne turbo? bar bi preluda dobila momenta malo {#}{#}{#}{#}{#} {#}

kad smo vec kod slika evo malo mojih {#}

nađi quad-a :D nađi quad-a :D
nađi quad-a :D nađi quad-a :D
jedna hipsterska s instagram efektima :D jedna hipsterska s instagram efektima :D
Ride or die, remember?
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 21:52 (Lord_Marko).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

A nakon toga neće bit brtve na koju neće bacat ulje jel? {#}

to je neminovna sudbina svega čega se ja dočepam {#} brtve, semerinzi, crijeva, kileri... sve krene pišati u mojim rukama {#}

a i to je auto koji se vozi svaki dan. ne možeš to tako održavati.. ovako kao što je na gornjim slikama izgleda samo kada ga rastaviš skroz, očistiš i onda držiš garažiran auto i voziš ga nedjeljom {#}

@razer

ma ja se primio penzla i drotkefe za sad {#} bute vidili, mislim da bude do petka gotovo {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 23:12 (nine).
15 godina
neaktivan
nine kaže...

Zamisli sreće uz taj h22 motor da je preluda još na zadnjem pogonu {#}

A nije nemoguće, japanci su i to izveli na civicu, vidi se kako je motor postavljen okomito...{#}

14 godina
neaktivan
1BIT kaže...
nine kaže...

Zamisli sreće uz taj h22 motor da je preluda još na zadnjem pogonu {#}

A nije nemoguće, japanci su i to izveli na civicu, vidi se kako je motor postavljen okomito...{#}

To je F20C iz Honde S2000 koja ima tak defaultno motor postavljen, zbog straznjeg pogona dakako.

17 godina
nine kaže...

to je neminovna sudbina svega čega se ja dočepam {#} brtve, semerinzi, crijeva, kileri... sve krene pišati u mojim rukama {#}

a i to je auto koji se vozi svaki dan. ne možeš to tako održavati.. ovako kao što je na gornjim slikama izgleda samo kada ga rastaviš skroz, očistiš i onda držiš garažiran auto i voziš ga nedjeljom {#}

@razer

ma ja se primio penzla i drotkefe za sad {#} bute vidili, mislim da bude do petka gotovo {#}

Da imaš pravi auto, a ne Hodnu, mogao bi {#}

Pogledaj kak izgleda motorni prostor na autu koji je od 8 mjeseca 2013. do danas okrenuo 25 000 km, AKA moja 147-ica {#}

NHF - nadam se da kužiš zezanciju {#}

PC RULES!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 9:29 (mika2210).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ima i preluda sa f20c i zadnjim pogonom.. {#} vidio negdje, samo mi se neda googlati.

@1bit

izgleda mi kao ova {#}

@mika

{#} hihi meni bi bilo bed poslikati kako to sada kod mene izgleda {#}

motorni prostor od kada imam auto nikada nije vidio ni krpe ni vode {#} zato i kažem.. bar prvih mjesec dana {#}

a jbg. u tebe dizel.. uzmeš miniwash i deri po motoru {#} jedino možda bed što je talijan, pa nikada ne znaš di bu još ušlo vode {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 9:39 (nine).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Brace yourselves! Perači motora!!! {#}

In the name of tragedy...
17 godina
Auti - ultimativna tema

@ nine - veliš, pereš motorni prostor, a u kabini se natoči voda {#}

Održavanje motornog prostoje je kod mene brisanje s vlažnom krpom svaka 3-4 mjeseca, nema pranja s minivašem, prelijen sam za to {#}

Budem poslikao i motorni prostor iz 156-ice, ona je benzinac {#}

PC RULES!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 9:48 (mika2210).
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Čišćenje motornog prostora? WTF ljudovi? {#}

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

@mika

ma joj kod talijana te ništa ne treba čuditi.. miniwash po motoru, a iz krovnog tapecirunga krene voda {#} NHF zeka peka

ma ja si stalno mislim, trebao bi malo krpicom preletiti... ali imam neku ludu averziju od čišćenja bilo čega.. kao fobija na kombinaciju krpe i vode {#}{#}

17 godina
Auti - ultimativna tema

Meni je to gušt, za vikend si odvojit 2 sata vremena i očistit si auto izvana i iznutra {#}

PC RULES!!!
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja sve više razmišljam da na kemijsko odem, Herc u Rudešu 500kn cepa. 50kn je na akciji kompletno pranje, mislim da ću to sutra otići.

Ali kemijsko siceva i drugog tekstila unutra, sad već nakon toliko godina itekako potrebno. Mrtvaci bi mogli izaći iz te tapiserije..

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 11:37 (thedream).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Moja preporuka ti je da odeš u Auto Partes. Meni su dećki prije koji mjesec odradili kemijsko na 147-ici, i prezadovoljan sam.

Stvarno su si dali truda, vidjelo se da je sve odrađeno pic-pic {#}

PC RULES!!!
15 godina
neaktivan
BMK kaže...

To je F20C iz Honde S2000 koja ima tak defaultno motor postavljen, zbog straznjeg pogona dakako.

A gle stvarno, na s2000 sam zaboravio već, ona je jedna od rijetkih hondi sa seriskim zadnjim pogonom {#}

@nine moguće da je isti civic, gledao sam tri puta video i još uvijek mi je nekako čudno vidjeti civic-a kako drifta {#}

14 godina
neaktivan
@mika2210...

Ah nije ti nesto motorni prostor samo komad plastike gore, ne vidim sta je tu ista wow :D. Bar alfa zna imat lijepe krom cijevi u motornom prostoru.

Ako su dobre one plastike kod poda motornog prostora, i kolko tolko dobro to zabrvtljeno sve nesto, ne bi smjelo biti neuredno pa i nakon ne bas lijepog vremena.

A miniwashem bez problema, samo vrecica na akumulator, distribuciju, i jos 2-3 mjesta i mozete i gumicu na to stavit i lagano i to je to.

Ili najbolje degreaser neki i samo s kompresiranim zrakom ili krpicom pobrisat i voila, ide samo tak.

Fora je ova 147, no opet dizlo je i talijan, samo je pitanje kad ce eksplodirat :D. Ali fini konjici za malo para, tak treba, ni vise ni manje. Morat cemo dog. susret da se mal provozamo :D.

15 godina
Auti - ultimativna tema

kad bi ti znao koliko je dobar ovaj multijet ;)

i sjeti se da su talijani prvi izbacili common rail, a i ovaj motor ugraduje se u MASU auta, cak i u ne-talijanima

17 godina
Auti - ultimativna tema

Prema nekim ljudima koji o motorima znaju puno više nego svi mi ovdje zajedno, 1.9 JTD je jedan od najboljih dizel motora ikad, bolji od VW 1.9 TDI.

Isto tako, Fiat i talijani su već dugo u samom vrhu što se tiće razvoja motora, i dizelskih i benzinskih. Istina je da auti imaju mušica, ali motori su im jedni od najboljih dijelova auta.

Što se tiće kromiranih cijevi u motornom prostoru, imam ih i ja, samo ne ne istom mjestu kao šestak {#}

BTW - možemo se negdje na pivi naći, nije problem {#}

PC RULES!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice