Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.509.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Strm kaže...

Mala zabuna mene među tim cilindrima i ventilima, motoru je mjenjan zubčasti remen, vodena pumpa i grana od auspuga prije 2mj. majstor je stavio novu brtvu na glavu, ja mislim da to nije do njega več do idiota koji idu svježe otvaran motor natjerati 180Km/h....

Rekao sam ti do čega je, nije problem u 180km/h. Problem je u majstoru

Glava ako se stegne po ps-u nema tog boga da ne može izdržat to. Druga stvar da si mjenjao karike i cilindre, onda motor mora na razradu ali ovaj slučaj je jedino greška "majstora"

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 21:21 (ARazer).
14 godina
ARazer kaže...
Strm kaže...

Mala zabuna mene među tim cilindrima i ventilima, motoru je mjenjan zubčasti remen, vodena pumpa i grana od auspuga prije 2mj. majstor je stavio novu brtvu na glavu, ja mislim da to nije do njega več do idiota koji idu svježe otvaran motor natjerati 180Km/h....

Rekao sam ti do čega je, nije problem u 180km/h. Problem je u majstoru

Glava ako se stegne po ps-u nema tog boga da ne može izdržat to. Druga stvar da si mjenjao karike i cilindre, onda motor mora na razradu ali ovaj slučaj je jedino greška "majstora"

Ah čuj, ako jke to greška do njega, šta je tu tako strašno? Dešava se i boljima, iako nevjerujem da je do njega, ali eto, kad policija završi ide kod majstora koji če ga pregledati i vjeruj mi-on če priznati da je napravio pogrešku kad ga pogleda i ako ju je napravio ;)

Strm
16 godina
moderator
Strm kaže...

Ah čuj, ako jke to greška do njega, šta je tu tako strašno? Dešava se i boljima, iako nevjerujem da je do njega, ali eto, kad policija završi ide kod majstora koji če ga pregledati i vjeruj mi-on če priznati da je napravio pogrešku kad ga pogleda i ako ju je napravio ;)

Do njega je.

Ne može ti se desiti da zezneš sa zupčastim remenom, jednostavno ne može.

btw.

ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
XXX-Man kaže...
Strm kaže...

Do njega je.

Ne može ti se desiti da zezneš sa zupčastim remenom, jednostavno ne može.

btw.

ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će

dobro zboriš, bumo vidjeli, pitanjce šta je moglo haubu otfikariti s auta? Nađena je u kanalu par metara dalje....

Strm
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ona krava poželjela izać iz cilindra {#}

15 godina
neaktivan
ARazer kaže...

Ona krava poželjela izać iz cilindra {#}

{#}{#}{#}

Vibracije ili neke slične stvari.

Nisi nikada vidio da svi rejseru stavljaju posebne kopče na haubu? :P 

Optimizam je nedostatak iskustva.
17 godina
neaktivan
ARazer kaže...

Ps. Slika u prilogu ti je napinjač remena i na njemu imaš maleni metalni blokader , kad napinješ remen napneš koliko ide, onda taj blokader izvadiš i još napinješ da dođeš do oznaka. On nije stavio taj maleni blokader i nije mogao napnut remen kako treba zato se i desilo što se desilo

Misliš da uopće nije znao caku sa imbusom i zakretanjem? Nije mi jasno kako je onda skidao remen, samo odvidao natezač i kasnije isto tako ga samo zavidao? 

Al sve ima smisla, sve je radilo uredu kod laganog vozikanja, faza pogođena i sve 5, al kad su ga gurali u okretaje i pod opterećenjem zupčasti je jednostavno preskočio. 

Jedino ovo s haubom, wtf? Da je možda nisu dobro zatvorili? Meni se jedan put tako dogodilo, gledao nešto oko motora i samo lagano poklopio haubu jer sam mislio kasnije nastavit, i nakon par sati totalno zaboravio na nju(a teško se vidi jel dobro zatvorena). Kad ono na brzoj cesti pri nekakvih 80km/h ja gledam što mi hauba skakuče. {#}

I ništa, vozio tako i pazio da ne prelazim 80ak km/h jer joj je tu bila granica dizanja sve dok nisam sašao sa brze ceste. {#}

16 godina
Strm kaže...
jopis kaže...
ARazer kaže...

Kako misliš koliko je mogao? Pa ako je skinuo glavu onda je očistio sve

Obzirom da je sinoć u 19:20 pisao da ga danas vozi majstoru, nekak čisto sumnjam da je ta majstorčina subotom skinuo glavu, snimio i testirao glavu na 'stolu', poravnao, zamijenio dihtung, provjerio ventile, usis i sve ostalo, i sve to složio nazad i probao auto :D Pogotovo ak je u igri neki pd tdi, jer ne piše o kojem se passatu radi osim da je dizel...

Mislim da se ipak radi o šišanju neupućene ovčice....

A reci mi zašto nebi to subotom radio? Stavi se u njegovu poziciju: tjedno imaš 2 do 3 auta max i večinom samo normalne stvari, dok svaki treči tjedan dobiješ nešta malo veče i zaradiš nešta para? Auto je kod njega bio u 20h i do 22h je skoro cijelog raskopao((onda sam otišao kuči i neznam koliko je još čačkao)) kad sam ujutro u 9h došao kod njega več je bio počeo sastavljati motor i rekao mi je da je bila voda u ventilima, to je očistio koliko je mogao, zamjenio je brtvu glave,stavio novi filter, novo ulje i još neke sitnice. U 10h ga je skoro pa skroz sastavio tj. još su falile neke plastike i elektronika no uglavnom dovoljno da upali. Upalio ga je, išao je bijeli dim iz auspuha i on je rekao da je to voda i da če za par min prestati dimiti jer če voda ispariti, nakon jedne minute je prstalo, malo ga je tunirao i gotovo. Također je rekao da je prvo htjeo cilindre provjeriti da vidi u kakvom su stanju, vidio je da ima vode, počistio i to je to. Valjdem čovjek zna šta bi moglo biti bez buno testiranja kada ima 30g iskustva, ima svoju radnju od 1980g. :D I nema licencu, a kaže on i šta če mu kada ima maltene malu garažu tj. samo može jedan auto unutra jer i ima samo jednu rupu, i radi uglavnom sam. I još jedna fora kod njega je da če te on pitati kad dovezeš auto u radnju dali češ mu pomoči oko svog auta, ako pristaneš smanjit če ti cjenu ruku, a i naučit češ nešta od njega, to sigurno ;)

Zato što imamo servis 30 godina okruglo, tj sad za 2mj će biti 30 godina, i zato što ti ja kao netko tko je u tome cijelog svog života kažem da se ne može sav taj posao kvalitetno napraviti za jedno dopodne ;) Btw, voda stoji u cilindrima, a ne u ventilima, lol2....

Druga stvar, sinoć u skoro 22 si pisao da će auto ići ujutro kod majstora, a sad pišeš da je sinoć u 20 bio auto kod majstora, malo mi tvoje sve pisanje izgleda ko trollanje i zabavljanje raje....

Treće, eto, i završio je auto tako kako je i kvalitetno rađen, pravi ti je meho koji skine glavu za čas posla, a nije u stanju staviti zupčasti kak spada, no kako rekoh, taj nit je taj motor rastavio nit je išta radio, šišanje ovaca...

Valentin17 kaže...

- Pravi majstori rade i na raspolaganju su kad ih trebaš, čak i nedjeljom.

- Majstor s dugogodišnjim iskustvom skine glavu začas, samo ako ima volje za rad.

- Nije to je... servis gdje se čeka za neke banalne stvari ne znam koliko, to je pravi posao.

- Auto mi stao u nedjelju ujutro pred kućicama u ZGu, šlepao ga natrag u Karlovac, pravo čovjeku u garažu,

u nedjelju je nabavio novu bobinu, zamjenio za 10 min, pali i vozi, popodne sam došao do ZGa, drugi put.

Mali odi još upijaj yubito znanje pa piskaraj ovdje takve gluparije kakve pišeš tu u temi inače -.-

Začas se skine glava sa 2.0tdi-a, pa nije to golf 2 1.6d, moj Bože, što volim ove internet majstore, svakakvih baljezgarija pročitam....

A što su krivi majstori koji imaju svoj život i dostojanstvo pa ne žele raditi nedjeljom? Takvi su nesposobni i neuki? Ti si popio sve znanje interneta pa znaš posao?

Vjeruj mi pametniji si kad ništa ne pišeš nego ovakve blesavoće koje si napisao u ovih 2-3 posta na ove zadnje 2-3 stranice....

13 godina
Auti - ultimativna tema

Evo sad mi otac kaže da je na maminom autu na čepu od ulja i na mjeraču ulja našao neku sluz koja liči na majonezu . Prije se nikad takvo što ni na jednom autu nije pojavljivalo . Čitao sam na internetu malo da može biti da ulazi antifriz u ulje i da to može biti razlog . Radi se o 1.6 mpi (75kw ) motoru u Škodi Octaviji mk1 facelift . Auto ima 105k na satu i od prvog dana je u obitelji ,a svi servisi su obavljeni na vrijeme i stručno . Ulje je Valvolin 10w40 . Ulje je dobro ili je trebalo stavit nesto drugo ? I auto ima plin od prvog kilometra ako to išta znači . Jel mozda znate što bi moglo biti ? 

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Upravo sam iz rore od svog Punta izvukao 8 metara nekakve crne vunene trake, na prvi mah sam se uplašio pa mi je kasnije bilo i malo smiješno. Sad neznam jel to zbog staklene vune iz lonca ili je netko nešto unutra ugurao? {#}

EUNE: RayzCRO
16 godina
moderator

Voda u ulju...ako ne ulazi na čepu za dolijevanje ili uz šipku onda je u najboljem slučaju dihtung otišao, u gorem slučaju je napukla glava...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Evo sad mi otac kaže da je na maminom autu na čepu od ulja i na mjeraču ulja našao neku sluz koja liči na majonezu . Prije se nikad takvo što ni na jednom autu nije pojavljivalo . Čitao sam na internetu malo da može biti da ulazi antifriz u ulje i da to može biti razlog . Radi se o 1.6 mpi (75kw ) motoru u Škodi Octaviji mk1 facelift . Auto ima 105k na satu i od prvog dana je u obitelji ,a svi servisi su obavljeni na vrijeme i stručno . Ulje je Valvolin 10w40 . Ulje je dobro ili je trebalo stavit nesto drugo ? I auto ima plin od prvog kilometra ako to išta znači . Jel mozda znate što bi moglo biti ? 

Ta majoneza je emulzija, negdje ti baca vodu u ulje. Jel vam gubi vodu iti malo? Kakav je čep od vode? Zimi se zna događat kondenzacija vode kod kraćih relacija pošto se motor ni ne ugrije, al malo brine što majoneze ima i na šipci. 

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ma gubi on vodu , ne puno ali gubi , ali sam uvijek mislio da curi negdje na ispravaču od plina ili tako . Jedino se bojim ako je glava napukla da ne dode do hidroudara . 

16 godina
moderator
Rucipe kaže...

Ma gubi on vodu , ne puno ali gubi , ali sam uvijek mislio da curi negdje na ispravaču od plina ili tako . Jedino se bojim ako je glava napukla da ne dode do hidroudara . 

Hitno s autom kod majstora...nikako se ne voziti tako jer bude još više štete nego je sada.

14 godina
jopis kaže...

http://i.imgur.com/pRuutVb.jpg

Ah, što više reći, taj iq sobne temperature je uvijek zanimljiv za nasmijati se katkad{#}

- Ispičavam se svima, TD sam uklonio, zasmetalo me kad si me nazvao "mali" i "glup" (prijevod, pametniji kad šutiš),

možda glup jesam, priznajem, ali mali baš nisam s 27 godina.

- Vidim da znate svi više od mene, više se ovdje neću pojavljivati, možda bi bolje bilo da ste me nešto naučili,

ali nema veze, okrećem se onome što znam, više vam neću smetati i ljutiti vas.

- Još jednom, od srca se ispričavam svima.

{#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
15 godina
Auti - ultimativna tema

SLIKE RAZVALJENOG MOTORA PASSATA OCU

17 godina
RuskeGTT kaže...

Kakve su to gluposti? Ocu ja novi Captur {#}

14 godina
RuskeGTT kaže...

Hahahahahah, rekao sam, kada bude bude, sad je na policiji u brodu, kod majstora neznam kad dolazi, valjdem do srijede i tad ga budem uslikao. Update: Komad motora koji je navodno strgnuo haubu je završio na šajbi od fiata una, mislim da je to turbina ako se nevaram-nisam ih pitao, tako sam čuo, suvozač je ozljeđen, zanimljivo...{#}

Strm
14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Hoće na njima pomješat ulje i vodu, i prvi cilindar zna dobit po piii, radio sam par komada di je klip zaderao cilindar. 

@ Josip: Pusti, ne isplati se objašnjavat {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 0:25 (ARazer).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Kada pukne remen nema teorije da turbina odleti  ,stoga molim te prestani da nas trollaš !!! 

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kako ne?? Pa ona ista krava iz par postova prije kad želi izać iz cilindra mora kroz ispušni ventil i kako je pre velika potrgala je turbinu i s istom izbila haubu s auta

13 godina
ARazer kaže...
Rucipe kaže...

Hoće na njima pomješat ulje i vodu, i prvi cilindar zna dobit po piii, radio sam par komada di je klip zaderao cilindar. 

@ Josip: Pusi, ne isplati se objašnjavat {#}

Ma kada je otac kupovo taj auto za mamu ja mu govorio da ne uzima taj motor ,ali ne on ne može poslušat . Također imamo još jednu Octaviu sa 1.8 t 20v motorom i nikad problema a s ovom uvijek nešta . 

Možda je se krava otelila pa je zato turbina odletila hahahahahaha :) 

14 godina
Rucipe kaže...

Kada pukne remen nema teorije da turbina odleti  ,stoga molim te prestani da nas trollaš !!! 

Pa valjdem je zaribao motor kako sam čuo, i pri brzini od 180Kmh zašto ne?

Strm
13 godina
Auti - ultimativna tema

Zato što kada pukne remen venitili ulete u cilindar , klip ih polomi i tu motor stane ,nema nikakvih kretanja ni tlakova , tako da vjerovatnost da je to dogodi manja od 1 na prema trilijardu . 

15 godina
Rayz00 kaže...

Upravo sam iz rore od svog Punta izvukao 8 metara nekakve crne vunene trake, na prvi mah sam se uplašio pa mi je kasnije bilo i malo smiješno. Sad neznam jel to zbog staklene vune iz lonca ili je netko nešto unutra ugurao? {#}

to se i meni dogodilo na sunny-u, bez brige to ti je samo staklena vuna^^

meni se to dogodilo na autoputu kada sam se vraćao iz zadra, na maslenici sam skužio da vućem 20 metara nečeg iza sebe ^^

12 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Zato što kada pukne remen venitili ulete u cilindar , klip ih polomi i tu motor stane ,nema nikakvih kretanja ni tlakova , tako da vjerovatnost da je to dogodi manja od 1 na prema trilijardu . 

a šta ako krava izleti?

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
17 godina
Auti - ultimativna tema

evo jucer idem van. oko pola 9, izađem iz dvorista, ulazim u zavoj, ubacim u 3 brzinu. Stavljam zvakacu u usta (ljubicasti Airwaves {#}) i vidim maše meni draga nam naša policija s tavom (500m od kuce). stajem, vecer-vecer. vozacka i prometna, kamo ste se zaputili, reko malo u izlazak, ste pili kaj. reko ne, tek sam krenul od doma. ste za alkotest, reko nema frke. Reko je da nema potrebe, vratio papire, reko mi je da ne pijem ak mislim vozit, ja sam reko da necu (i nisam), zaželio ugodnu vecer i otisao. eto nikakav prigovor za kw kad si ljubazan i vozis po propisima. 

Ride or die, remember?
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koliko kw iznad 10?

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.
17 godina

85kw imam

Ride or die, remember?
17 godina
Auti - ultimativna tema

Mene kad su prvi put zaustavili odmah je bilo drito na Dreger {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice