Slusalice - problem sa mikrofonom

poruka: 4
|
čitano: 1.546
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Mikrofon na slusalicama ne radi,kada odem u opcije zvuka pise da je nije prikopcan,ali jeste pise i da je u prednjoj tabli 3.5 mm konektoru,ali uvek mi je radio na zadnjoj,a prednje nemam.

Probao sam ono iskopcat/ukopcat slusalice pa da mi izadju opcije na zaslon,ali nista od toga,nemogu naci opcije te,help!

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Slusalice - problem sa mikrofonom
B0J4N_99 kaže...

Mikrofon na slusalicama ne radi,kada odem u opcije zvuka pise da je nije prikopcan,ali jeste pise i da je u prednjoj tabli 3.5 mm konektoru,ali uvek mi je radio na zadnjoj,a prednje nemam.

Probao sam ono iskopcat/ukopcat slusalice pa da mi izadju opcije na zaslon,ali nista od toga,nemogu naci opcije te,help!

I meni ista stvar, ali sam se pomirio s činjenicom da je riknuo jer dok mi je PC bio u dnevnoj sobi, kad god bi netko počeo pričati stiskao bi onaj gumb za mute, znao sam to radit i po 30 puta u 3-4 sata, tako da sam si naručio s Amazona za 30€ mikrofon, i onaj Pop Filter i nemam više briga.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
13 godina
neaktivan

Ja sam probao i stare slusalice i isto mi ne rade na istu foru,probao sam i od telefona i isto ne radi,znaci da nije do slusalica nego moram nesto našteliti

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Slusalice - problem sa mikrofonom

Ideš u Control Panel > Sound > kartica Recording. Tu označiš port u koji si uštekao mikrofon i klikneš na gumb Set Default.

Nije inače jasno kako si uštekao kabel od mikrofona. Znači, imaš headset (mikrofon+slušalice) koje se razdvajaju na konektor za slušlice (tropolni, stereo minijack) i na konektor za slušalice (2-polni, mono minijack) i ovaj drugi su priključio u utor za mikrofon (obično označen crvenkastom bojom) na matičnoj ploči?

BTW koje Windowse imaš? Ako se dobro sjećam, kod Windowsa XP je negdje u mikseru trebalo omogućiti mikrofon - znači kad si dvaput pored sata kliknuo na zvučnik, pa si imao onda popis Playback uređaja pa je trebalo prebaciti na Recording i tu odbrati mikrofon (možda se na taj način radi isto ovo što sam u prvom odlomku napisao).

Inače, možeš probati još jednu stvar. Slušalice mogu funkcionirati ko mikrofon - znači uzmi gole earbud slušalice (bez mikrofona) i spoji ih u mikrofonski konektor i pokreni program poput Skypea (navodim Skype zato jer će on registrirati mikrofon i kad drugi programi neće - recimo mikrofon mogu koristiti u Skypeu, ali još nisam skužio kako u Audacityju snimati s njega) i testiraj ih u njemu.

Znači, provjeri kako si sve spojio, provjeri je li ti uštekani mikrofon defaultni i testiraj ga u Skypeu, tj. u njegovim opcijama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice