Preporuka pojačala

poruka: 8
|
čitano: 4.840
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Preporuka pojačala

Pozdrav,

moj Sony A/V Reciever star 20ak godina koji je glumio pojačalo zvučnicima od PC-a je otišao na vječna lovišta, a osposobljavanje košta više nego vrijedi, nažalost.

Sad gledam neko pojačalo novo, nemam uopće ideje što bi, možda bi se riješio i zvučnika (6x 125W, 8Ω, Pioneer S-F606, sub Pioneer S-W100S 86W), pa uzeo i neke druge zvučnike, iskreno nemam pojma...

Tako da trebam pokoji dobar savjet jednom laiku.

Slušam svašta, pretežito rock/punk, ali uleti i chill jazz/ska/elektronske glazbe. Isto tako gledam i filmove na istome sustavu, tako da je dobar bas za podizanje atmosfere isto dobar, ali ne prenaglašen.

Tako da molim savjete, ostaviti ovaj 5.1 ili prijeći na kvalitetni 2.1? Koliko bi se dalo uhvatiti za ove zvučnike i sub? Koliko bi koštalo dobro pojačalo koje bi ovo moglo upogoniti? Po mogućnosti da je manjih dimenzija. Koji bi bili dobri zvučnici za zamjenu?

To bi bila neka moja pitanja, ako treba još koja informacija, pitajte, rado ću odgovoriti jer volim slušat glazbu na dobrom setupu, ali ne poznajem tehniku u pozadini, osim da se većinom treba lijepo platiti.

Za pojačalo i zvučnike ne bi htio trošak veći od 1000kn (ukoliko budem mijenjao cijeli sistem i prodavao ove zvučnike), odnosno ista cifra za pojačalo. Ako zaista bude neophodno, ili imate prijedloga, cifra se može znatno popeti, ali samo uz dobar razlog. Može i PC setovi tipa Logitech, pa prijedlozi, pa vidimo. 

Hvala

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Preporuka pojačala
Rabljenoga ima dosta i tu bi se dalo raspravljat
Od novoga po meni neki yamaha receiver 3 ili 4 serije (isti zvuk, razlika uglavnom u funkcijama mislim)
Cijene od 1500 pa nadalje, rabljeno dakako manje
Vise od 1000 al imas dobru podlogu za solidan 5.1 sustav
Neki pc 5.1 ala logi i li genius je ok rjesenje za sobu i nezahtjevno uho
16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. 

Može li procjena mojih zvučnika kako bi saznao što mi se više isplati?

Soba u kojoj mi je PC (tj. u kojoj slušam glazbu na ovaj sistem) je cca 15m2.

Sad, koliko mi je potreban 5.1 je čak diskutabilno, zato gledam, možda uzeti 2 aktivna monitora tipa MAudio BX5 i sl. za nekih 1500kn?

Znači htio bi preporuke neovisno o trenutnom sistemu, 2.0, 2.1 ili 5.1 hmmm... ne znam ni sam. Najbitnije mi je za glazbu koju slušam cijelo vrijeme za računalom. Doduše, sada na 5.1 (ovisno o stereo modu tokom slušanja glazbe) gdje god se maknem je zvučnik blizu i tako je namješteno da bude zadovoljavajuće. Kod 2.0/1 me strah da će me to smetat, pogotovo kad se izvalim u kantun, pa mi monitor zakloni zvučnik s lijeve strane. Kad se vratim, mogao bi nabacit i tlocrt sobe.

BTW može li konkretni link na te serije 3/4, još neke preporuke, može i stereo amp do te neke cifre?

Sad, koliko mi je uho zahtjevno, nemam pojma, na ovome sam 20 godina, Logi i slične nisam čuo ne znam kad, osim jedno vrijeme kad mi je neki 2.1 sistem bio na PC-u, ali tad sam slušao sve na kućnom kinu koje je bilo sastavljeno od ovih komponenti... 

Znam da malo upilam, ali mi je bitno da to dobro riješim, pa da sam dugo miran... 

Sutra ću otići do Dobrog Zvuka, pa možda i tamo potražiti savjet u vidu uređenja. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
odjavljen
Preporuka pojačala

Moja preporuka je da zaobilaziš studijske monitore, jer niti se Hi-Fi zvučnici ne koriste u studijima, niti se monitori koriste za casual slušanje glazbe. Da izgledaju cool, istina, no bezeditkod kvalitetnog preampa ili DAC, aktivni monitori su beskorisni. Ako ti je većina materijala u 2.0, dakle stereo formatu, onda definitivno preporuka za kvalitetnije stereo pojačalo i bookshelf zvučnike s obzirom na kvadraturu sobe. Sretno u kupnji{#} Dalje znaš, odrediti si limit, i otići poslušati par modela.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 22:36 (alankish).

0 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
Preporuka pojačala

Zato pitam konkretne prijedloge, jer kao što pišem, nemam pojma. To bookshelf zvučnik je meni isto što i monitor, tako da mi ova 2 posta i nisu obznanila puno, mada hvala na trudu... 

Tipa naletio sam na http://www.philips.com.sg/c-p/HTB3510_40/5.1-home-theater za 1400-1500kn i izgleda mi odlično, a znam da ćete me odvratit od kupnje toga.

Da znam bar marke i dućane snašao bi se već nekako, ali ja nemam pojma za dućan osim Dobrog zvuka u ST i to je to. 

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

Zato pitam konkretne prijedloge, jer kao što pišem, nemam pojma. To bookshelf zvučnik je meni isto što i monitor, tako da mi ova 2 posta i nisu obznanila puno, mada hvala na trudu... 

Tipa naletio sam na http://www.philips.com.sg/c-p/HTB3510_40/5.1-home-theater za 1400-1500kn i izgleda mi odlično, a znam da ćete me odvratit od kupnje toga.

Da znam bar marke i dućane snašao bi se već nekako, ali ja nemam pojma za dućan osim Dobrog zvuka u ST i to je to. 

Ovako konkretno najbolje ti se isplati kupiti rabljeni AV receiver u rangu od 1000-1500kn, zvučnike će biti teško procijeniti, i opet je pitanje koliko ćeš dobiti. S obzirom na kvadraturu, ja osobno bih išao na kvalitetnije stereo riješenje s obzirom na slušanje glazbe i na manjak 5.1 sadržaja (kod mene), ovako ti je riješenje da kupiš samo 5.1 receiver u danom limitu i da uživaš. Ili hvaljeni Logitech 5.1 sustav kojem se nemogu sjetiti imena.

16 godina
neaktivan
Preporuka pojačala

Opet kažem, to mi ne pomaže. Gore piše sve, da može i prijedlog 2.0 sistema, 2.1 sistema, jer ne znam koliko mi je 5.1 potreban. Ako nisam rekao, to sve gore piše.

Primarno je slušanje glazbe, sad sam naletio na MAudio BX5 za ok cifru, pa gledam da možda njih upogonim sa svojim subom, ako bude potrebe. Ono što već ko zna koji put navodim, ja nemam pojma o ovome niti što je RCA RCS SPDIF i koji se već nazivi spominju tako da ja nemam pojma niti kako se to spaja niti nalazim konkretna rješenja. Pa ne znam ni kakvi su ti zvučnici... (i ako netko kaže poslušaj ih, jednostavno neka uštedi tipkovnicu jer nemam gdje). Zato pitam konkretne prijedloge, a ne teoretiziranje u prazno.

Najbezbolnije rješenje je nabavit neki PC set, ali nije baš da mi je primamljiva plastika od 1000-3000kn, a sve ispod mi ne izgleda baš uvjerljivo. (Logi Z623 2.1 i Logi Z906 5.1)

Doduše, na 2 koraka sam od odlaska do dućana i uzimanja tako nečega jer bar znam to uštekat u PC.. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 16:32 (Mitsuoka).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka pojačala

Koje je bolje pojacalo od ova dva?

http://www.marantz.co.uk/uk/products/pages/productdetails.aspx?catid=hifi&subcatid=amplifier&productid=pm5005

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/amps/a-s500/

na amazonu.de sam naso prilicno dobar popust za yamahu, dok marantz je manji popust.

http://www.amazon.de/Yamaha-A-S-500-Verst%C3%A4rker-schwarz/dp/B0046B3N6W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1416072279&sr=8-1&keywords=yamaha+as+500

http://www.amazon.de/Marantz-PM5005-T1B-Stereo-Vollverst%C3%A4rker-schwarz/dp/B00LUKN2C2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1416072149&sr=8-1&keywords=Marantz+PM5005

probo sam se registrirati na audiofil forum ali kaze da je admin bano email adrese makar bilo koju upisao...

dok na netu ima dosta review-a za yamahu ali za marantz nisam bas previse nasao, tako da molio bi za pomoc, unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice